LMA Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (144)
Raspunsuri - Pagina 18
mariussimiuc spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anacami Analizele de sange au iesit dezastru (in special hemogolibina), asa ca nu am mai stat dupa ideea cu "lasa copuilul ca mananca cand vrea..ce vrea...i-am dat vitamine, acum mananca aproape orice,deja a inceput sa se ingrase Se pare ca au bagat turbo si la motoare, este o nazdravana si jumatate... |
Ce vitamine i-ai dat? De la ele a inceput sa manance?
Tare as face si eu niste analize la copilasi...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
| citat din mesajul lui bb_yasmi miha cum se mai simt copii?? |
Is mai bine,continuam cu tratamentul pana luni.

Eu m-am infundat toata,nu mai pot respira,simt ca ma sufoc. Eu nu mi-am dat niciodata in nas cu picaturi sau sprayuri nazale,dar azi in disperare de cauza am apelat la Olynthul lui Robert.
Oare asa or fi simtind si copilasii cand le dam pufuri in nas?Sau is eu defecta? 
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Sorina7 spune:
Buna dragelor,
mai intai multumim de urarile adresate Andreeiutei mele cu ocazia implinirii varstei de 1 an, si uram si noi tuturor sarbatoritilor/sarbatoritelor LMA cu sanatate, sa creasca mari si voiosi !
multe multumiri lui BB ca a intrebat de mine.
am intrat acum in mod special sa va spun sa va bucurati de viata, sa vedeti partea plina a paharului si in primul rand sa multumitit Domnului pentru sanatatea voastra si a copiilor.
eu in loc sa fac asta, m-am vaitat ca nu mananca fata, ma plangeam ca nu am bani, ma enervam pe sot si pe altii din tot felul de prostii. Si mi-am primit pedeapsa care m-a facut sa ma trezesc.
am povestit-o aici : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124584&whichpage=19
acum ma rog sa fiu bine si sa ma bucur cat de mult timp de copilasii mei, incerc sa nu mai iau in seama tot felul de nimicuri si sa fac fata cu bine situatiei. Ma rog lui Dumnezeu sa fim sanatosi.
v-am povestit si voua ca poate va ajuta sa vedeti totul cu alti ochi,
sarbatori frumoase si sanatate !
felicitari multe Ank, sa va bucurati de copilasi si sa fiti sanatosi cu totii !
anacami spune:
Multumesc tuturor!
am zis de peripetii pentru ca acum cred ca mi-am creat multe probleme aiurea, cu manuta mea..Stefania nu a fost prea rau, a vomitat laptele de seara intr-o joi (tocmai fusese la un drum cu masina mai lungut, am zis ca o fi de la ala..); acelasi lucru s-a intamplat si vineri dimineata si vineri seara..Sambata dimineata am vorbuit cu dr. noastra la tel., ne-a spus sa o trecem pe regim;dupa asta totul ok, chiar daca putin mai lovita la aripioara ca de obicei (mai apatica,pofta si mai mica de mancare,etc..).Sambata+duminica a fost ok dpdv al varsaturilor, si oricum nu a avut si probleme cu scaunul..Poate doar putin mai moale,dar nu diaree..
Dr. ne-a mai spus sa mergem si la Matei Bals la o consultatie daca mai sunt probleme, eventual sa nu se deshidrateze- ca la copii mici este f. periculoasa...
Asa ca, luni dimineata din prea mult exces de grija ne-am prezentat acolo; a fost consultata si ni s-a spus ca este deshidratata si ar fi bine sa stam acolo putin pt. niste perfuzii de rehidratare.Fraierica de mine a acceptat, asa ca ne-am trezit intemnitate: spitalul ocupat la maxim, in camera 8 copii+8 insotitori...Noroc (pe de o parte..) ca au fost niste doamne super-dragute cu niste copilasi super-draguti in salonul noastru, ca as fi innebunit altfel.
Luni ne-am internat, a doua zi bomba de la dr. de salon ca ne va tine pt. analize , asta presupunand si coprocultura si restu' (ale carei rezultate vin in min 2-3 zile); luati in calcul ca Stefania nu a facut kk decat dupa vreo 3 zile..Nu ii gaseau venele si i-au ciuruit manutele pt. recoltare de sange si branula..Marti seara eram hotarata sa ii spun ca miercuri plecam pe semnatura daca ne mai tine acolo..Am fost in biroul dansei sa ii spun,i-am dat si "ceva" si s-a schimbat 180 grade.A spus ca daca vrem, putem pleca-fara prea multe discutii.Oricum, a vazut si ea ca este bine fata, era ca un leusor in cusca-a stat intr-un patut de fier pt. bebei (ca de pe vremea lui Ceausescu, de la orfelinate..),eu am "dormit" langa ea pe un scaun (si nici duminica seara nu am dormit acasa, de griji..).Nu am mancat aproape nimic,dar m-am simtit ok (si nu am slabit un gram!!!!); de abia dupa vreo 2 zile am cazut, nu aveam putere nici sa-mi misc degetele, m-am tarat efectiv si la serviciu si acasa..Acum mi-am revenit ![]()
De asta ma enervez, ca am expus copilul degeaba in mediul ala dedeaga!!!pentru rehidratare si analize putem sa merg si ambulatoriu la un spital/clinica privata.Nu mai vorbesc ce perdaf am luat de la sotz- care imi propusesem sa mergem la doi pasi de casa la Victor Babes (ori la cel de stat, ori la cel privat de langa..), nu sa fac 1 ora pe aglomeratia de pe Stefan cel Mare (inclusiv el, pt. vizite..).
In rest,nu a mai avut nicio problema de sanatate,este ok si isi revine repede in general.
Vitamine i-am dat Fe si Calciu+vigantol, atat; poate avand lipsuri si organismul ei era mai "apatic" astfel incat sa nu se oboseasca cu mancarea...
Adina, hemoglobina i-a iesit 9, cand ar trebui sa fie minim 12; deci anemica in toata regula...Asta numai un parametru inafara gamei normale, ca mai sunt si altii...
Dr. noastra ne-a mai dat Ca si Fe preventiv, dar nu i-am dat, am zis sa nu ii dau medicamente
mami de Sebastian
si Stefania 
" Life is a journey! Enjoy the trip!"
Victo spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=130582&whichpage=1
Of Doamne, doar ce am citit postarea pe care v?am alipit/o aici..si apoi citesc de Sorina..
Putere multa e tot ce pot sa iti spun!
Sunt tare trista, si nu vreau sa te intristez si pe tine!
Ce e cu lumea astea..de ce atatea boli? Ce sa ma mancam si ce aer sa mai respiram..
mami de minune mica, Stefanut(30 oct. 2007)
Victo spune:
fetelor care ati facut analize, la ce distanta fata de ultimul vaccin se pot face?
deja ma apuca groaza si cred ca o sa ajung sa ne facem toti anual analize, si cred ca nu am face rau deloc.
ps. am trecut ex la sc. de soferi.in 22 dec. am traseul, sper sa fie bine, ca sapt viit. mi/am pus 6 ore suplim. de condus.
mami de minune mica, Stefanut(30 oct. 2007)
mariussimiuc spune:
| citat din mesajul lui Sorina7 eu in loc sa fac asta, m-am vaitat ca nu mananca fata, ma plangeam ca nu am bani, ma enervam pe sot si pe altii din tot felul de prostii. Si mi-am primit pedeapsa care m-a facut sa ma trezesc. am povestit-o aici : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124584&whichpage=19 |
Offf...mai Sorina...e groaznic...
Imi pare rau,nici nu stiu ce as putea spune...Iti doresc din suflet multa putere sa treci peste aceasta incercare. 
adra_bell spune:
Sorina, n-am cuvinte...
Sper ca ai descoperit la timp! Ma rog sa iti dea Dumnezeu putere, sa fie totul bine si sa fii alaturi de copilasii tai!
Printesa
adra_bell si
Eva-Elena (14 nov 2007)
ellis spune:
OFFF, SORINA, A RAMAS FARA CUVINTE...DUMNEZEU SA TE AIBA IN PAZA, SA FII SANATOASA PENTRU COPILASII TAI!

ai mare dreptate ca ne poticnim in nimicuri(ca mine dealtfel) si ne dam seama ce este cu adevarat o problema abia tarziu...
MULTA, MULTA SANATATE SI PUTERE!
Ellis,
de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
anacami spune:
off,Sorina,din pacate traim intr-o lume in care suntem tot mai expuse la tot felul de boli; am o prietena careia i s-a descoperit cancer ovarian (si mai parsiv, este mai aproape de celelalte organe) la 8 luni dupa nasterea fetitei ei.Acum, la aproape 5 ani (cu analize periodice) este ok, markerii oncologici ok-dar trebuie sa aiba grija toata viata..
Adina,ma plang de ceva timp pe aici, Stefania facea parte din "sclifositele" grupului dpdv al mancarii:nu a acceptat diversificarea (daca pot numi asa cele 2-3 lingurite de mancare) decat dupa 7 luni si ceva; nici cu laptele nu s-a omorat (san,apoi formula) prea tare...Daca era dupa ea nu sugea la mai putin de 3-4 ore inca din prima zi de la nastere..
Asa ca,desi am nascut-o f. bine cu 3250 g, la un an avea vreo 9 kg si vreo 300g; acum,dupa refacere, tinde spre 9,600.Nici la cap. lungime nu mai luase nimic (nici un cm!) de vreo 6 luni...
Eu am lasat-o in pace, stii tu fiecare copil cu ritmul lui, o fi fetita mai mofturoasa, lasa ca va fi fotomodel,sa nu o intep,etc,etc
Eu nu zic sa faceti toate analize copiilor,dar daca vi se pare in neregula nu va lasati totusi in voia sortii- nu de alta, dar traim intr-o lume imperfecta, poluata, in care nici mancare considerata sanatoasa nu este ceea ce pare a fi (fructe,legume, pui,peste..); de aerul pe care il inspiram nu mai vorbesc..
mami de Sebastian
si Stefania 
" Life is a journey! Enjoy the trip!"