* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (59)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Delia, ai vrut sa stii ce facem...ete ca am scris...no ca acum poate te saturi
Andreea, am fost..si chiar daca spatiul mi s-a parut tare, tare, mic, asa ca in tara piticilor, daca ar fi avut locuri la somn, acolo o duceam...tare mi-a mai placut atmosfera de acolo...dar printr-o pila am gasit la o gradi de stat mai spalata...sper sa fie totul ok...

Am pus poze si filmulete in album pt cine vrea sa vada cam cum mai aratam....

------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de Mariuci si Stefanutzi
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze
_

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

catrinutza, ma distrai copios de povestirea ta. Zau ca n-ai timp nici sa respiri. Dar vorba ta, sanatosi sa fie. Cu somnul ... cred ca te ajungem din urma. Vine si la noi bb2, ajunge el sa doarma toata noaptea si zgatia asta se tot trezeste. Azi de dimineata, la 6, imi arata ca afara-i ziua Erau luminitele de craciun de la cealalta casa
Acum doarme, dar ce folos daca eu sunt sus de la 6 ...

Si eu ma gandesc serios sa o duc pe Iulia la gradi, chiar din martie. Am impresia ca aici se indobitoceste, serios vorbind. Nu stiu, e plictisita de tot, nu mai vrea sa se joace, nu mai face nimic. Inainte ii placea sa invatam poezii, cantecele, acum refuza pur si simplu sa-i spun vreuna. Ce sa mai zic sa spuna ea, nici vorba. Nu stiu ce-o apucat-o. Nici puzzle-urile nu le mai face, cele pe care le facea in primavara-vara. Ma uit la ea si zici ca-si bate joc, nu cred ca nu le mai stie doar ca nu mai are chef de nimic. Singura ei placere in momentul de fata e sa le imprestie in toate colturile casei. Pur si simplu le ia si le arunca, asta e joaca ei.
Asa ca ma gandesc destul de serios sa o duc, trebuie sa faca o schimbare. Doar ca sunt cam nehotarata unde sa o duc. E inscrisa la o gradi de stat, dar de la toamna ... acum mi-ar putea-o lua educatoarea cu care ea va fi la toamna, dar mi-o baga in grupa mare, cu care ea termina acum. Nu stiu daca e bine sa mearga in grupa cu copii asa mari, desi ea ii prefera la joaca, din cate am observat.
Ar mai fi o varianta, o gradinita cu program pana la 12 ... dar ma gandesc ca merge aici cateva luni si in toamna o duc dincolo, ati copii, alta educatoare ...
Mi-e putin si frica de bolile pe care le va pescui acolo, ca nici mie in situatia de acum, nu mi le-as dori Asa ca-s intr-un gand continuu ...

JUCARII PENTRU COPII CUMINTI ... SI NU NUMAI

www.bijuterii-fantezie.ro/" target="_blank">BIJUTERII FANTEZIE

Bubulina mishelina

Anamaria lui Iulia (23.03.2006) si 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Catrinutza,...asa mei,...sa ma satur si eu,bine facusi.Abia astept sa vad pozele si filmuletele,...caci tot cu treburi fusei pana acu,...dar veni weekendul si ma mai relaxez si eu un pic.

Micaalsa,Rudy la fel ,se plictisea rau acasa.Si uite asa,..il ducem la gradi 3 zile pe saptamana de la 8 dimineata pana la 5 seara.I place acolo,are program fain,se joaca cu copii,daca nu ar fi fericit nu l-as duce.Cand imi plangea,l-am tinut acasa 5 saptamani si i-a trecut,asta prin septembrie cand fuseram la NY.Relativ la racelile luate de acolo,....eu nu le privesc ca pe un bau-bau.Este normal sa fie copilul racit de cateva ori pe an,asa isi construieste sistemul imunitar.Si da,...si el se trezeste inca de cateva ori pe noapte,...dar tot e bine,..caci isi facuse un obicei,....si l-a tinut cam 3 luni bune,...de se culca la 7-8 seara si la 3 dimineata era treaz,cu chef de joaca si aprindea lumina si,....nici chip sa vina inapoi in pat la culcare,...si mai aveam putin si ma mutam la vecini.Am incercat o noapte sa nu-l las sa-si faca de cap,..si s-a pus pe tipat,...si in jumate de ora mi-a batut un vecin la usa,...sa-mi spunaa ca e 4 dimineatza,...si mi-ar multumi inmiit daca il mai lasam sa doarma inca 2 ore pana cand trebuie sa se trezeasca sa plece la muncaDeci iti dai seama de cati decibeli,...e instare fiu-miu,...daca ne punem ambitiile la incercare.Ce sa faci,....toate vin si trec,...si uite asa ne platim toate pacatele cu copii astia,sanatosi sa fim sa le trecem cu bine.Revin.

Mergi la inceput

Catri,vazui pozele cu dolofanul de rares,...are niste obrajori sa-i mamnci iar motzata e dulce foc,....si se vede acolo ca e pusa pe concurentza,....cand sta in patut langa fratior,...dar sincer e normal,....sa vrea sa se asigure ca e inca pe primul loc in inimile voastre.Sper si la noi sa nu se lase fetita prea mult asteptata,....caci tare ne lipseste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

De cand tot vreau sa scriu si eu un mesaj... Mereu apare altceva de facut. Sa nu mai zic ca Alicia nu suporta sa ma vada la calculator, si ca sa ma indeparteze de el ii scrie ea la...Bibi, matusa-sa din Romania, si scrie, frate, pana imi piere cheful de tot.
Culmea e ca n-am reusit sa scriu cat timp am fost in vacanta (2 saptamani! spre rusinea mea) si reusesc acum. Mda, profit ca Alicia le-a dat mancare la papusi, acum le culca si le citeste povesti.
Trebuie sa recunosc ca vacanta asta a fost o minunata perioada de rasfat pentru toti membrii familiei. Culcat tarziu seara, dormit pana tarziu dimineata, joaca si distractie non stop, vizite, iesiri. Ne-am cam dat peste cap programul, si acum ne chinuim sa ne revenim cu somnul. Dar a meritat, am petrecut mult timp de calitate impreuna, si Alicia a apreciat asta, si-a dat drumul la vorbit romaneste in vacanta asta, ca pierdusem teren in fata englezei vorbite la gradi. E mare povestitoare, ne intelegem f bine acum, curioasa, pune o gramada de intrebari, si e mandra sa arate ce stie. Banuiesc ca asa sunt si ghioceii vostri, pasionati de tot, jucat, vorbit, desenat, pictat, scris, citit, ascultat povesti, cantat, dansat, facut puzzle, desene animate... Noi in schimb am dat inapoi la capitotul scutec, banuiesc ca din comoditate, nu mai vrea chilotei si nici sa faca la toaleta, asa ca iar am trecut pe scutece, ba consumam mai vartos (cunoasteti motivul). Nici de suzeta n-am scapat, rarim cat putem dar avem 2 obligatoriu, una de rezerva, mai pretioase ca ochii din cap. Si avem mii de feluri de mofturi si de fitze cand ne trezim cu fundu-n sus sau din te miri ce motive. Dar toate trec pana la urma.
Ajunul Craciunului si noaptea de Revelion le-am petrecut cu aceiasi prieteni ca de 6 ani incoace, la nasii Aliciei, doar cu mai multi copii, ceea ce a facut deliciul evenimentelor. E fain ca avem toti copii mici, de varste apropiate, preocupari comune. Restul zilelelor de vacanta - multe vizite primite si facute, ingrasat -mancat prea mult bineinteles, din pacate prea putine sporturi de iarna din cauza gerului si de frica racelilor. Iesiri scurte la zapada, la sanius, facut de omuleti – daca e ceva ce nu suporta fiica-mea e frigul si vantul, cum batea un pic mai tare, ea plangea ca vrea acasa. Asa ca am lasat patinajul pe mai incolo, si skiul pe si mai incolo. Si chiar au ocolit-o racelile iarna asta pana... azi, acum dupa o saptamana de gradi a racit, iar a inceput teroarea cu bronsita astmatiforma, puff-uri etc. Si asta dupa o furtuna de zapada de 24 cm, si acum sunt -20 grade cu factorul de vant. La ea cred ca sunt de vina diferentele de temperatura, f frig afara, f cald inauntru. In orice caz, daca ati vedea cata zapada e aici, in parc e patinoar, poti sa faci si ski de fond in parc, ca altfel curata rapid troatoarele si drumurile, dar tot mai raman munti de zapada pe marginea drumurilor. In curtea scolii la fel, patinuar, sanius, copiii construiesc omuleti de zapada, muta zapada cu lopetile.
Noi am facut bradul cam cu o saptamana inaintea Craciunului, dupa obiceiurile de aici unde se decoreaza de la inceputul lunii decembrie, si se perpetua atmosfera Craciunului toata luna. Mos Craciun a fost mult pomenit si asteptat de Alicia (chiar si cu lapte si biscuiti, si multe povesti pe tema mosului), asa ca s-a simtit generos anul acesta si i-a adus cam tot ce si-a dorit, multe multe jucarii, de care s-a bucurat de fiecare in parte si chiar le ia la joaca pe rand, nu se plictiseste de ele, mereu inventeaza scenarii cu fiecare si curioase intrebuintari. [carti, puzzle, o papusa care patineaza singura, un castel-bucatarie de ... printesa cu multe obiecte de bucatarie si de servit masa, costum si accesorii de printesa, o printesa in miniatura cu diferite costume de imbracat...] Singura problema a fost ca nu l-a prins pe Mos acasa, asa ca anul viitor trebuie sa facem cumva sa-l intalneasca... A, sa nu uit, am fost cu Alicia si prietenul ei Luca la un spectacol cu Winnie the pooh “live”, a fost o incantare, au aplaudat, chiuit de bucurie, sarit, dansat, au trait la intensitate maxima, la intoarcere in masina dormeau amandoi rupti.
Apropo, ghioceii vostri fac si ei multe dezacorduri? Sau fenomenul e mai mult acolo unde se vorbesc mai multe limbi? De exemplu: (pluraluri gresite) doua papusi mice, “Vrei si mine” in loc de “vreau si eu”, etc.

Mergi la inceput

La multi ani, Thea Maria! La multi ani, Laura-Ioana!
Ciuf, frumos brad ati avut (artificial banuiesc ca e prea perfect) si ma bucur ca ati reusit sa-l retineti pe mos Craciun la voi acasa. Va invidiez ca ati putut iesi la patinaj si ski, e bine ca tati se ocupa de activitatile sportive ale familiei, mi-a placut “lectia de king fu”. Ai niste copiii superbi, f bine i-ai descris singura “precum razele soarelui”. Aveti papagali, inseparabili? Nu stiu daca am inteles exact intrebarile tale. Casuta din povesti, te referi la castelul acela de printese – de fapt o mini bucatarie? N-am vrut nici eu sa-l iau din cauza dimensiunilor dar stiam ca-i place, se joaca si la gradi la tot felul de mobile de-astea, bucatarii, iar tematica printeselor e in top acum pt ea (se uita la filme cu printi si printese). Zilnic gateste, aseaza masa de cateva de cateva ori pe zi, ne serveste cu tot felul de meniuri, strange masa, aranjeaza toate ustensilele in dulapior acolo (e util), explica tot ce face, a invatat o gramada de chestii asa. Mersi de complimente, care set de bijoux zici ca-ti place?
Delia, ce mai zice Rudy? imi place ca il duci unde e mai frumos pe printisorul tau, si eu as vrea sa reusesc s-o duc candva pe fiica-mea la Disneyland, e un cadou deosebit de care orice copil se bucura.
Mihaser, ma bucur ca e bine Eli cu piciorusele, mi-au placut pozele de ianuarie, pacat ca n-am recunoscut locurile. Parca nici nu mai stiu ce e aia iarna fara zapada.
Alinaalex, ce bine ca si voi iesiti la sanius, mi-a placut mult poza cu zambaretul din masina, semana cu tine. I-a adus mos Craciun si un acvariu cu pesti?
Andreea, ca sa nu ma invidiezi prea tare, daca te uiti mai bine la poze iti dai seama ca nu mai sunt slaba, m-am ingrasat f mult in ultimele luni (am luat pilule, m-a prescris dr. din cauza nodulilor la san), nu m-am cantarit dar pusca pantalonii pe mine (dintre aia mai largi). Am vazut micuta vedeta pe scena, o atrage scena, are veleitati de artista, cine stie ce viitor o asteapta. Sa stii ca m-am gandit la tine si am facut cozonaci dupa reteta ta, dar nu mi-au crescut, si nu cred ca ajutorul sef e de vina, poate drojdia sau ceva din reteta. Cate cani de faina pui?
Catrinutza, super pozele cu puii nazdravanii tai impreuna, se vede ca Atomica e amorezata de fratiorul ei doar ca manifestarile sunt pe masura varstei. Bineinteles delicioase detaliile tale cu Mariucii si Stefaneii, avem si noi in repertoriu teatralisme gen dat ochii peste cap, lacrimi de lacrimi insotite de teatralul “Eu plang...!” sa nu cumva sa treaca faza neobservata.

Si cam atat pt azi, am scris de v-am ametit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

Heloooo, pe unde sunteti??? Am cautat dupa subiectul nostru si l-am gasit abia pe pagina 3 .

Eu mi-s tare happy Am fost sambata la control si bebele meu e bine si am ajuns sa avem 3.9 cm
In rest toate vechi, inca tot trabaluim la casa si cred ca nu o sa terminam niciodata. Vesnic e de facut cate ceva.

Fetelor, la semnatura mea e povestea Mariei. Pun link-ul si aici la ce s-a filmat de catre postul Acasa: http://www.acasatv.ro/noutati-acasa/emisiuni/la-povestiri-adevarate-maria-are-nevoie-de-7500-de-euro-pentru.html
Din putin se pot realiza multe. Poate aveti unde sa aratati cazul ei, ea are sanse de recuperare. Le cunosc pe fete de multa vreme si mi se rupe sufletul cand o vad cum a ajuns, dintr-un copil normal, care a mers pe picioarele ei.

u all

JUCARII PENTRU COPII CUMINTI ... SI NU NUMAI

www.acasatv.ro/noutati-acasa/emisiuni/la-povestiri-adevarate-maria-are-nevoie-de-7500-de-euro-pentru.html" target="_blank">SPERANTA PENTRU MARIA

Bubulina mishelina

Anamaria lui Iulia (23.03.2006) si 12+

Mergi la inceput

Doamne, cum i se poate intampla asa ceva unui copil nevinovat?...
Sper din suflet sa aiba o noua sansa Maria. Sa mearga si sa vorbeasca ca un copil de varsta ei...

Am suferit si noi zilele astea. Ne-am petrecut sf de saptamana la urgenta din cauza unei crize de astm (pe fondul unei viroze respiratorii). Ne-au tinut acolo de sambata dimineata pana duminica dupa-masa, pana s-a restabilit respiratia Aliciei. Ea e bine, obosita si sub influenta medicamentelor, dar se joaca si e in forma ca de obicei. Noroc ca la spital e frumos amenajat pt copii cu jucarii, carti, puzzle-uri, televizor la fiecare copil, s-a uitat la desene, a desenat, etc. altfel n-as fi reusit s-o tin acolo.
Cam astea sunt noutatile noastre.
Vad ca e liniste pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Hello mamaci...se pare ca atunci cand apar eu dispareti voi de pe forum...chiar asa tare v-am speriat cu atat scris?!...

Noi de ieri gradinarim din nou...sper sa fie de bine, sa nu o mai vad mucoasa...pt ca in rest a fost totul ok, am luat-o vesela da la gradi, nu mi-a plans deloc, doar a fost un pic rusinoasa la inceput (e noua ei modalitate de relationare, dar doar vreo 5 minute)
...ba chiar mi-a zis educatoarea ca a inscris-o la un concurs de desen pt ca i-a palcut cum deseneaza...hmmmm...sper ca vorbim de acelasi copil...
Azi am reusit sa ii facem pustiului vaccinurile asa ca suntem happy...s-a suparat cand i-au varat pe gat Rotarix-ul, dar a ras cand l-au intepat in picior...probabil ca in atata slaninuta nu prea a simtit...
Poseda vreo 8 kile si vreo 200 de grame (cica mai are un pic si e cat un bebe de 8 luni) si 67 de cm...s-a speriat pediatra cand a auzit ca el inca papa 2 mese cel putin pe noapte, drept care cica sa ii bagam ceva seara mai consistent ca sa ii tina de foame...hmmmm...m-as mira...

Kim ...tare imi pare rau pt ce ati patit in w-e...cu ce ati facut tratament? sunt curioasa cum se trateaza pe la voi episoadele de genul asta...sper ca acum sunteti ok si sa nu mai aveti parte de asemenea incidente, ca stiu cat sunt de naspa...

Delia...succes cu no.2 si sa dea domnul sa fie fetita...daca nu, insisti pana reusesti......asa este, mereu ne incearca sa vada daca nu cumva a "cazut in dizgratie"...dar tot ata de adevarat este ca in felul ei tine la fratiorul ei... acum cateva zile l-am lasat sa doarma pe hol cand am venit de afara ca sa nu il deranjez de la odihna...ea n-a vazut ca-i acolo si cand m-a intrebat de el i-am zis in gluma ca l-am dat unei femei...sa iti pove cum a inceput sa planga si sa urle dupa "raresul ei"?...

Micaalsa...la mai mare si sa fie sanatos samburelul...poti sa faci o incercare cu dusul la gradi de acum, chiar si daca e vorba de grupa mare...oricum ei prefera copiii mai mari...totul e ca ea sa vrea si ceilalti sa o accepte (desi sunt convinsa ca o sa fie vreunul protectiv care sa o ia sub aripiara lui sau ei)...in rest eu zic ca are numai de invatat de la cei mai mari...cel putin in ceea ce ne priveste asa a fost, era tot timpul dupa fetele de 4-5 ani(astea erau cele mai mari) si sunt convinsa ca de la ele a invatat multe "modele" de jocuri, sa vorbeasca mai bine sau texte, etc (la ea in grupa erau de varsta ei sau mai mici, dar din 10-12 cati erau, numai ea si inca o fetita mai mica vorbeau - deci iti inchipui ce avea de invatat de la ceilalti, nu?) ...doar sa ai grija ce iti poate aduce de pe acolo ca e sezonul bolilor copilariei....

------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de Mariuci si Stefanutzi
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze
_

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

Kim,of,...tare rau imi pare sa aud ca ati ajuns la spital cu fata.Cand il suspectau pe Rudy de astm,... in primavara trecuta,...imi propusese nea doctorul sa-i cumpar un aparat pe care daca nu ar fi fost asigurarea lui mdicala de acord sa-l plateasca pentru varii motive,..ar fi costat cam 270-280,...dar zicea nea doctorul ca avand aparatul ala puteam sa-i fac eu copilului aerosoli si sa nu mai merg la spital in caz de nevoie,...de aerosoli.Oare nu ar fi bine sa iei asa ceva sa ai in casa pentru Alicia?Eu nu l-am cumparat.

Catrinutza,...pai normal sa se supere daca tu il "dai" pe Raresul ei.Sigur e dulce foc si il iubeste pe fratior,fara doar si poate.In privinta perseveratului,..indiferent daca e fetita sau nu,...oricum ne dorim 4 copilasi,...si nu ne-ar deranja nici 5,...si binenteles ca am prefera cate unul,..nu gemeni,tripleti sau alte cele,...dar urmeaza sa vedem ce va alege dumnezeu pentru noi
Si azi facui si eu o fapta buna pentru propria persoana si mama.Anume,..am cuparat cate un abonament pentru o luna la gim,...unde se dau si ore de yoga ,de dans,...de pilates...si masaje la pret redus,...si totul la 60 de dolari pe luna de persona.Asta fiindca nu ma stiu mare sportiva,...caci daca faceam contract cu ei pe un an,ar fi fost doar 35 de dolari pe luna.Sa mai spun ca au si sala pentru copii unde se joaca micutii supravegheati in timp ce mamicile isi vad de treaba pe acolo si asta e fara bani in plus,...si mai sunt si ore pentru mami si baby,locul e la 3 semafoare de mine,deci cu masina in maxim 3 minute sunt acolo,iar programul lor e de la 5 dimineata la 10 seeara,ilclusiv in weekend.Deci sunt entuziasmata pana peste urechi,...si la asemenea program nu am nici o scuza sa nu trec pe acolo macar de 3 ori pe saptaman,.. Asa ca ma fac sportiva,...dar nu mai mult de o luna,maxim 2,..caci cum spusei mai vrem sa chemam barza in febr sau martie,...

Mergi la inceput