Pepenasi de iulie-august 2008 (54)
Raspunsuri - Pagina 17
diarux spune:
BON DIMINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
KAMELYA, FLO, CRIS pupicim inapoi si noi si uram la fel bebelushanilor vostri.

beeeeeeeeeeeeeeeeyyy!!ma certati cu toatele! da io nu aveam nik cu bietu' caine, si mie imi e mila de ei de nu mai pot, da parca nici purici sa aduc in casa, ca imi papa cupilu! ce era sa fac? paine nu aveam la mine. am vrut sa intru intr-un magazin sa iau o bucata de parizer, da nu aveam nici bani si sigur nu mai scapam de el, ca se simtea indatorat sa isi urmeze..."stapana". am mai patit asa. I-am dau unui caine o bucata de covrig pe care a mirosit-o si a lasat-o acolo, dar pe mine m-a urmat cu supushenie pana in fatza blocului, dand din coada.
cu alta ocazie, am gasit o cutie mare cu vreo 5 pui mici, nu facusera inca ochi, si un bidon de lapte cu seringa cu tot. cineva ii lasase acolo si spera sa ii hraneasca vreun om cu suflet. adik io. si m-am oprit si am incercat . nu au vrut decat vreo 2 sa pape, restul erau chirciti de frig. unde sa ii duc? in garsoniera mea? Am sunat prieteni, elevi, cunostinte, u i-a vrtu nimeni. M-am interesat la magazinul de animalutze. acolo trebuia sa dau bani ca sa ii ia. mi s-a rupt sufletul sa ii las acolo....
si aseara ma mai cearta si SOR'MIAcare are curtea plina de caini, ca de c enu i-am dat un coltz de paine...

Da un cutzit nu aveti sa-l rasuciti oleak in rana? ca sare va dau io!

Ruxandra,
binecuvantata si
Andrei Tudor
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story
diarux spune:
DIANAMI 

asa ca esti tu o fata super!
Ruxandra,
binecuvantata si
Andrei Tudor
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story
bufi spune:
La multi ani tuturor bebeilor, sa fie sanatosi
noi suntem in aceeas stare, ioana de cand a facut 4 luni, este cam maraita, nu-i intra nimeni in voie, ziua trb stat cu ea mereu, ca altfel plange, cum ma ridic de langa ea...se pune pe plans, daca stau langa ea este ok, iar seara dupa ora 20 devine agitata, seara de seara, la baie este ok, apoi masaj, imbracata si la somn...numai ca daca pana acum o sapt o puneam in patut, papa si somn, chiar adormea cu bibe in gurita si dormea pana pe la 7-8 dim, acum face un scandal de max 1 ora, nici nu mananca, adoarme intr-un final si se trezeste pe la 01-03 si mananca si uite asa sunt cam capiata.
nu-mi explic de ce, pe de alta parte de vreo 2 sapt ii dau Pediavit D in loc de Vigantol, am vb cu dr si am inteles ca nu are ce sa-i faca, seara ii dau la masa lapte cu cereale, dar o masura de cereale, sunt cele de orez, nu au ce sa-i faca rau si oricum le mananca, nu face figuri, si de-o sapt ii dau Infant Formula, sunt niste vitamine...dar i le dau dimineata, special sa nu o agite, asta este posibil sa o agite putin, spunea si dr, dar nu noaptea si ziua...i-am scos de cateva zile, sa vad cum va mai fi
in rest daca este vesela, activa, mananca, doarme peste zi
aveti probleme de-astea cu bebei? ce sa fac?
va pup
bufi
Tecky spune:
La multe lunite pepenasilor sarbatoriti azi!
Eu sunt foarte fericita pt ca Ralu a dormit pt prima oara o noapte intreaga adica de la ora 23 pana la ora 7:40.Ce bine a fost ca nu m-a mai trezit noaptea.Sper sa-si faca un obicei din asta.
Cristina super ca ati fost la teatru,eu nu am mai fost de cand eram gravida si ce mult imi place la teatru.
Dianami spune:
Fetelor, nu lasati bebeii sa adoarma cu biberonul in gura (indiferent ce contine). Iar cand le dati biberon sa-i tineti cu capul mai sus. Exista riscul (mare!) de a face otite si alte probleme (pana la hipoacuzie), nu mai zic de carii de biberon care sunt f.f. des intalnite.
Bufi, se poate sa fie o schimbare pt. ca ai introdus chestii noi (Pediavit-ul, vitaminele, cerealele - pe unii copii ii agita chiar si o masura). Cu rabdare si calm o sa treaca tot
. 
Cristina,
.
Diana, mami de Iulia si Andrei
bujo spune:
Mai, mie mi-au placut enorm povestile, chiar daca aveau draci, zmei si balauri. Doar trebuie sa stie copiii ca exista si bine si rau. Atata timp cat totul se termina cu bine era ok. Dar povestile astea care iti innegresc ziua de triste ce sunt le uram. Si in general nenea Andersen nush ce avea de era asa suparat pe viata. Ca imi luasem o carte cu povestile lui ca-mi placuse mult desenul animat cu mica sirena si stiam ca e scrisa de Andersen si am zis ca ar fi bine s-o citesc. Bai si cand am vazut ca originalu nu se termina cu bine si ca sirena moare si se face spuma marii m-am pus pe plans

Si daca nu ma insel si fetita cu chibrituri tot de el e scrisa. Aaa si aia cu amnarul...of of.
Io de cateva zile ascult ci Filip radioul ala pus de Dianami (sarumana
) e asa fain.
Io nush cum dorm puii vostri toata noaptea, al meu n-a avut niciodata o noapte in care sa nu se trezeasca.
bujo mami de Filip
turturica spune:
Neata si de la mine. V-am mai citit, da' cum n-am nimic de raportat, mi-a fost lene sa scriu. Acuma Mara doarme in leagan, asa ca mai scriu si eu doua vorbe.
tecky, felicitari pentru dormitul toata noaptea, si Mara doarme pina pe la 7 dimineata. Insa io am observat ca biri are dreptate, daca reusesc s-o culc pe la vreo 9 seara, doarme bine pina pe la 7 dimineata, ieri nu stiu ce-a avut si-a adormit doar pe la 11, desi am inceput la 8 ritualul de culcare. In consecinta, la 5 s-a trezit sa pape, deci cred ca de-acuma fac tot ce pot ca s-o culc mai devreme, vad ca doarme mai bine.
biri, ce faci cu copiii dupa ce incepi serviciul? Merg la cresa amindoi? De la cit la cit? Cum o sa te descurci cu mincarea pt tony? O sa-i duci borcanele la cresa ca sa-l hraneasca tantile alea sau gatesti tu sau gatesc ele?
ileanna, si Mara regurgiteaza la greu, citeodata ma umple de lapte de tre' sa schimb toate hainele, nici n-apuc s-o rigii ca-mi trage-un jet.
vicky, unde fusesi in elvetica, la ce munte? Si io stau ling-un munte, te pomeni c-ai fost in apropiere de moi 
povesti de copii: citisem mai demult o discutie interesanta legata de povestile de copii. Concluzia a fost ca ei, copiii, nu percep violenta in modul in care o percepem noi ca adulti si ca e chiar mai benefic sa le citesti povesti din astea decit lesinaturi din alea in care toata lumea-i fericita si roz. Daca mai gasesc discutia va dau linkul.
scos copilul afara: o scot pe Mara aproape zilnic, acuma de ex. ninge si mi-e lene sa ma organizez cu acoperitoare de carucior, mai mult mi-e ca ma ninge pe mine. De imbracat o imbrac cu hainutele cu care sta in casa + costum de iarna + caciulita.
moni, te-am citit si-mi dau si io cu parerea, ca, dupa cum stii, si io mi-s izolata de lume. Barbatu-meu lucreaza o zi pe saptamina de acasa, dar lucreaza, in sensul ca-si inchide usa de la birou si nu-l vad decit la prinz sau seara cind termina treaba. Cita vreme a fost mama aici n-am avut pb cu treaba asta, dar de cind sintem doar noi doi eu ii pun fata in brate si citeva ore merg la Zurich de capul meu prin magazine. Si se descurca, adica poate si sa lucreze si sa se si ocupe de copil, si-a mutat in birou paturica, leaganul, bouncerul, etc si Mara s-a jucat cind cu una, cind cu alta, iar el si-a facut treaba. Cind chiar nu s-a mai putut a luat-o la el in brate la calculator, i-a mai cintat, cert e ca saptamina trecuta m-a sunat sa-mi spuna ca pot sa mai stau in oras, ca el se descurca. Ceea ce am si facut ![]()
In concluzie, io zic sa te iei si tu juma' de zi pe saptamina la oras si sa-l lasi pe sotul tau cu Luca, probabil ca la inceput o sa fie mai stingaci, dar dupa ce prinde incredere in el posibil sa fie chiar mai bine.
Azi ma duc la Christmas party organizat de firma si n-am nici un chef, ca-mi aminteste ca-n curind tre' sa ma-ntorc la servici.
Cam asta de la mine, mai viu io.
pupici la toata lumea
Mami de Mara (19.08.2008)
Dianami spune:
Am vazut si eu poze cu pepenasi, nu am cum sa nominalizez pe fiecare pt. ca sunt multe, multe poze noi. No comment! 
Ruxi,
.
Iesit afara: ii scot la max. 2 zile, uneori mi-e imposibil sa plec afara cu amandoi zilnic. Dar se intampla sa mai iau pe cate unul cu mine cand am treburi, daca ramane bebe cu tati am grija sa fiu inapoi in 3 ore (am refacut oricum si stocul de la congelator
. Il imbrac in body, ciorapi, salopeta subtire si costum mai gros, sau body, ciorapi si costum de fas. Plus caciula pe care si Andrei o uraste
.
Pt. anexat copilul mare la carucior
: mi-am procurat un domn iepure cu inel cu ventuza si inel pe care se pune un prosop
. Inelul il bag pe unul dintre manerele carutului si Iulia se tine de el. Pe strada n-are voie sa-i dea drumul sub nicio forma. E o perioada dificila cu ea, in sensul ca are tendinta sa fuga si e greu sa o urmez cu un carut si sacose, daca am.
Papa: mananca la 3-4 ore ziua, doarme in 2 reprize, una dupa primul supt de dimineata si una dupa-amiaza (3-4 ore). Seara adoarme la 8-8 jumate, cam 11-12 ore. Cam o data pe saptamana mai cere o masa la 12 noaptea.
Ritualul de seara: baie, masaj, alaptat, mers in dormitor si citim o poveste, rugaciunea, pus in patut, pupat si gata. Asta facem cu amandoi, doar ca-i culc pe rand (Iulia doarme de la 9 pana pe la 7.30-8).
Ce ispravi mai face Andrei: n-are stare mai deloc, hop-top pe burta, ii place sa stea si sa priveasca in jur, mai scapa si la tv, eu le mai pun Baby Einstein la computer. Se taraste ca o omida, ridica fundul si se impinge
, nu stie ca se poate ridica si pe maini inca
.
Ma striga "Me", de mult timp. Pe sora-sa o striga "A". Pe tati nu inca, dar e numai ochi dupa el cand vine acasa
.
Vorbeste si uneori pare ca tipa, dar asta e tonul vocii lui cand se joaca
.
Apuca jucariile pe care i le dau, e incantat de oglinda (avem o buburuza de plush si oglinda din aia moale). Se gadila rau pe spate si pe gat. Daca-i da cineva putina atentie, e cu gura pana la urechi
.
Se apuca de gratiile patutului si se uita printre ele ca si cum ar fi la zdup
.
In fundulet sta f. bine daca-l tin, cu spatele drept, dar singur sau sprijinit pe perne nu-l pun. Intarim muschii cu gimnastica si vom sta la timpul potrivit. Il mai pun pe o perna mai tare inclinat la 45 grade, dar cu spatele drept (cam ca in bouncer).
Are 2 dinti si al treilea pe drum cred, ca iar baleste non-stop. In gingie nu se vede nimic inca.
A inceput sa-i creasca parul, deja nu mai e puf de bebe, se acopera usurel si cheliuta de la spate.
Eu il pun pe spate la somn, dar cateodata se intoarce intr-o parte si asa ramane, ca un pisoi (stiti pozitia
).
Peste polologhia de mai sus puteti sari, eu am scris ca sa am de unde sa dau copy in jurnalul lui Andrei
.
ankalaura spune:
ILE - mama draga, daca faci un "aranjament", o iei de pe redoute franta cu mai putin de 16 euro. Daca intri pe site, cauti "coussin" la puericultura. Nu am dat link pen' ca ma baneaza ![]()
Mai gasesti ceva asemanator la Miniblu (am vazut in urma cu mai mult timp), era aproape un milion 200.
Dianami spune:
Ce reclama enervanta
.
Gimnastica bebei: va ziceam acum ceva timp ca pe Iulia am dus-o la un centru medical, mergeam o data pe saptamana. Am aflat ca exista inca si au si aqua gym acum.
-masaj+gimnastica (40 min) 30 lei sedinta sau 300 lei 11 sedinte (reducere 10% intre 8-14.00). Abonamentul e valabil 2 luni.
-aqua-gym (50 min) 40 lei sedinta, 400 abonament, cu aceeasi reducere
Au si masaj de relaxare pt. mamici
. Si fizioterapie, etc.
Eu am fost f. multumita acum 3 ani, o sa incerc si cu bebe.
Gasiti informatii destule pe site-ul lor: www .medicalduo.ro (fara spatiu
).