Alte moaste, aceeasi poveste...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui cortexia

Daca o categorie a po****tiei este discriminata pe orice motiv: sex, rasa, culoare, apartenenta etnica etc., este indreptatita sa denunte discriminarea. In topicuri trecute au fost discutii pe marginea antisemitismului. Si pe buna dreptate.

Ce e ciudat, ca nimeni nu observa ca atunci cind ortodocsii sunt comparati cu porcii la "troc" sau ca se inchina la zgirciuri/mortaciuni/cadavre mirositoare, cind sunt amenintati "subtil", cum ca s-ar juca cu "foculetul" (chiar daca diminutivezi un cuvint,el isi pastreaza valoarea semantica initiala!) daca aduc in discutie si altceva decit jignirea propriei lor religii, NU SE CONSIDERA DISCRIMINARE!

Simplul fapt ca ei nu striga in gura mare "DISCRIMINARE!" si nu cer cartonase de la moderatori, nu inseamna ca nu sunt discriminati pe motiv religios.

Nu am observat topicuri care sa atace sau sa jigneasca alte religii decit cea ortodoxa.

In cazul in care credinciosii de alte confesiuni detin/cred ca detin adevarul, nu vad rostul acestor atacuri si ironii gratuite. Sa ne respectam reciproc, fiecare cu formele proprii de manifestare. Cred ca toti avem ceva de obiectat la formele de manifestare ale religiozitatii celorlalti. Daca eu, de exemplu, nu cred in zeul RA, nu deschid topicuri despre "absurditatea" anumitor practici ale credinciosilor (acestea sunt "absurde", sa zicem, doar pentru mine,dar eu continuu sa ramin fidela cultului si bisericii/popilor/idolilor mei fara a incerca sa le demonstrez credinciosilor "Ra-isti" ca se inseala)

Cortexia, Ham e ortodox.
El discuta pur si simplu despre ceea ce se intampla ACUM in ortodoxie.
Discuta pe marginea Bibliei(care e printre altele si cartea ortodocsilor) pentru a sublinia ce a fost odata dogma si ce a ajuns acum.
Eu asa vad lucrurile.

De ani d ezile, insasi preotii se cearta pe anumite aspecte. Insasi reprezentantii dogmei ortodoxe nu pot cadea de acord in anumite aspecte. Fac ei discriminare? Nu cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Cortexia, fii atenta ce faci tu! Amesteci, de-a valma, urmatoarele chestii:

sex
culoare
etnie
rasa
si...ta naaaa...
religie

Alaturarea aceasta are sens doar in cazul in care, de apartenenta religioasa nu scapi asa cum nu scapi de etnie, de culoare, de sex sau de rasa. Asa-i?

Iar ce face Ham nu e sa arate fatza urata a ortodoxiei. Ci, fatza urata a oamenilor care fac orice in numele religiei. Inclusiv sa-si calce semenii in picioare. Pe-aproape de mijlocul secolului 20!!!!!, bunicii celor care acum se calca in picioare, incendiau casele oamenilor de alta religie decat a lor, ii botezau cu forta, ii impuscau in strada si ii atarnau in carlige de macelarie.
Cand o sa vad un singur ortodox care sa spuna "arza-i-ar focu' de legionari nenorociti" , nu o sa mai deschid nici un topic de-al lui Ham :p.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cortexia

Nu am observat topicuri care sa atace sau sa jigneasca alte religii decit cea ortodoxa.

Daca tu nu ai observat, nu inseamna ca n-au existat.
Incearca sa cauti si sa citesti (daca mai exista) topicurile despre musulmani, de exemplu. Ca sa vezi acolo jigniri, atacuri si alte cele.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Adevaru e ca nici io nu pricep rostul topicului asta - clar e un lucru: ai de vor sa pupe cadavre o sa le pupe in continuare, ai de multumesc lui Adonai ca nu i-a facut femei or sa ii multumeasca in continuare, ai de vor sa se roage pentru un paradis plin de virgine or sa o faca in continuare, etc (asta asa, ca sa fiu nediscriminatorie).
Asa incat, Ham, postarile astea nu au rost. Stii cum e, nu te poti lupta cu mintile odihnite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Cand o sa vad un singur ortodox care sa spuna "arza-i-ar focu' de legionari nenorociti" , nu o sa mai deschid nici un topic de-al lui Ham :p.

acu inteleg de ce savurezi topicele lu'Ham ortodoxu: crestinism curat

la ortodocsi se spune Dumnezeu sa-i ierte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham

prefer sa ajut un copil sarac, un om bolnav, un caine fara stapan...

esti sigur ca nu esti ruda cu Becali?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

Citat:

eheee.... stiam io ce stiam... .

Doina, hai sa ne intalnim la jumatatea drumului: Dumnezeu sa-i ierte pe fiii diavolului, adica pe tembelii aia de legionari!

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

Citat:

eheee.... stiam io ce stiam... .

Doina, hai sa ne intalnim la jumatatea drumului: Dumnezeu sa-i ierte pe fiii diavolului, adica pe tembelii aia de legionari!

Eu as spune cam asa:
´´ da-le doamne minte,astora de acum care ii adora pe aia de-au fost, ca nu stiu ce fac.´´

Pentru ca, eu stiu ca dupa moarte degeaba te caiesti...ai avut vreme destula.
Si cum ei (multi dintre ei) au murit cu injuratura pe buze(stim noi cum) se pare ca si-au ratat intrarea in rai.
Nu asa zice cartea?

Deci, ACUM trebe sa ne caim si sa ne indreptam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Imi place cand altii gandesc pentru mine si stiu mai bine ca mine ce vreau...

1- nu scriu pentru userii ce se implica in discutie, ci pentru zecile de mii care zilnic citesc fara sa scrie; eu stiu ca orice lucru se schimba din interior, iar ca ortodox nu ma intereseaza schimbarea comportamentului catolicilor sau bahailor si nici vre-o reforma in religia lor

2- faptul ca mii de ortodocsi confunda credinta in Dumnezeu cu posternarea la idoli, obiecte sau mumii, nu implica faptul ca milioanele de ortodocsi fac toti la fel; faptul ca mii de ortodocsi se comporta ca animalele nu implica faptul ca milioane de ortodocsi sunt animale-n comportament

3- mi se pare mult mai normal ca ortodocsii sa observe problemele din cadrul ortodoxiei si nu vad ce-i rau in a condamna incalcarea uneia dintre cele zece porunci si un comportament declasant

4- cei ce-si inchipuie ca a ascunde adevaruri le face ca sa nu mai existe sau ca daca nu vorbesti despre ceva, acel ceva nu mai este observat, nu numai ca se insala, dar fac mai mult rau decat bine, incercand sa argumenteze/apere astfel de devieri comportamentale

Imaginati-va ca una din persoanele care se comporta degradant in filmarile date la televizor este luata in ras de cunoscutii care-au recunoscut-o pe ecran; eu zic ca data viitoare va gandi de doua ori inainte de a se expune oprobiului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Aaaaaaaa, am inteles, in sfirsit, chiar daca am mintea odihnita!

Deci: Ham (ortodox, daaaa , am inteleeeees, foarte ortodox) posteaza topicuri de genu asta pentru ca si ortodocsii care se dau cu capu' de raclele mortilor-idoli sa vada ca gresesc profund si, nemaifacind lucrul acesta, sa se mintuia', corect?

Pai si care e spilu? Ca daca acisilea, pe forum, ne ciondanim, d'apoi in Paradis, ce inghesuiala si ce mai certuri or sa fie!

Mergi la inceput