Alte moaste, aceeasi poveste...
Raspunsuri - Pagina 17
iulia_b spune:
Inteleg deci ca biserica ortodoxa e de fapt un partid. Se vorbeste despre sfinti, legionari, numai de Dumnezeu nu. De fapt nici nu mai astept altceva. Cata ura si goliciune trebuie sa ai in tine ca sa gasesti scuze unor oameni care au omorat alti oameni. Noroc ca nu mai suntem intr-o anumita perioada ca si dezinel era demult cu funia la gat.
In locul mesajelor ziditoare din bloguri si de pe forum inalt prea cinstita grupare anti orice ar face bine sa ajute niste oameni necajiti. Ceva organizat, sa afle lumea ca ortodoxia da de mancare unor amarati sau duce jucarii la orfelinat, nu de alta dar increderea lumii in Biserica e foarte mare. Si ar lua si ei un exemplu de omenie in loc sa se calce in picioare pe la randuri.
irina.c. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Inteleg deci ca biserica ortodoxa e de fapt un partid. Se vorbeste despre sfinti, legionari, numai de Dumnezeu nu. De fapt nici nu mai astept altceva. Cata ura si goliciune trebuie sa ai in tine ca sa gasesti scuze unor oameni care au omorat alti oameni. Noroc ca nu mai suntem intr-o anumita perioada ca si dezinel era demult cu funia la gat. In locul mesajelor ziditoare din bloguri si de pe forum inalt prea cinstita grupare anti orice ar face bine sa ajute niste oameni necajiti. Ceva organizat, sa afle lumea ca ortodoxia da de mancare unor amarati sau duce jucarii la orfelinat, nu de alta dar increderea lumii in Biserica e foarte mare. Si ar lua si ei un exemplu de omenie in loc sa se calce in picioare pe la randuri. |
in plus mesajele de pe bloguri si restul nu exclud actiunile caritabile, care de altfel exista destule in Bisericadaca vrei sa participi la una da-mi mesaj pe pm Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
denizel spune:
citat din mesajul lui Marilena12 ...sau poate nu mai ai de facut altceva mai folositor pentru sufletul tau. Marilena Blogul meu |
Ce sa fac mai, Marilena, daca io nu tin post in cinstea Nasterii Mantuitorului, asa ca voi?
Na, in loc sa vorbesc despre Isus in perioada asta, ma mai scap prin balarii si vorbesc despre legionari .
Si unde este pericolul, ai auzit tu vreo amenintare, ceva din gura Parintelui Savatie sau a altor preoti la adresa veunei etnii/confesiuni? |
un crestin adevarat, un pastor de suflete nu ar trebui sa permita ca, in prezenta sa, sa se reverse dejectii la adresa unei intregi etnii.
Ca sa nu mai spun ca, ajunsa pe un alt blog, am aflat ca Savatie a cenzurat (adica nu a publicat!!) comentariul cuiva care scrisese ceva pro-evrei, invitand la echilibru. Fara comentarii ...
Marilena12 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Exact asta spunea un preot in legatura cu cei care il condamnau pe criminalul de la Tanacu... :). Oh myy.... Mai, da' usor ajungi sfant in ortodoxie... Nu pot sa nu ma intreb acuma care sunt de fapt vietile celorlalti mii de sfinti pe care ii cinstiti. |
Ia te uita, tocmai ce-ti spuneam mai devreme! Ce treaba mai ai tu mai cu sfintii ortodocsi? Ca desi ai fost ortodoxa te-ai mutat la adventisti. Ce-ti mai pasa tie de sfintii nostri? Si daca tot te mai intereseaza, de ce nu te informezi? Sunt multe carti cu vietile sfintilor ortodocsi, vrei sa-ti recomand cateva?
De fapt, faci ce faci, te intorci si mai musti inca o data din religia in care te-ai nascut! Asta e marea ta problema, nu stii cand sa te opresti...Oricat ai avea de spus despre un lucru/aspect, cand o faci cu atata virulenta si stereotipie, deja nu te mai ia nimeni in serios, suspectand pe buna dreptate o doza de ura la originea problemei, nu doar o divergenta de opinie. Dar in fine, daca n-ai altceva mai bun de facut...
Marilena
Blogul meu
irina.c. spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui denizel
Ce sa fac mai, Marilena, daca io nu tin post in cinstea Nasterii Mantuitorului, asa ca voi? Na, in loc sa vorbesc despre Isus in perioada asta, ma mai scap prin balarii si vorbesc despre legionari .
un crestin adevarat, un pastor de suflete nu ar trebui sa permita ca, in prezenta sa, sa se reverse dejectii la adresa unei intregi etnii.Ca sa nu mai spun ca, ajunsa pe un alt blog, am aflat ca Savatie a cenzurat (adica nu a publicat!!) comentariul cuiva care scrisese ceva pro-evrei, invitand la echilibru. Fara comentarii ... Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
am blog
xenocid spune:
Oare cum s'o simti acum preotul ortodox Razmerita ucis in timpul pogromului de la Iasi deoarece a fost prins de legionari in timp ce salva evrei? Vazand ca sfinti au ajuns cei de la celalalt cap al batei. Inainte sa raspundeti mai intrati, mai www.holocaustresearchproject.org/nazioccupation/romaniagal/" target="_blank">priviti, mai intrati putin in pamant de rusine.
Marilena12 spune:
citat din mesajul lui iulia_b Inteleg deci ca biserica ortodoxa e de fapt un partid. Se vorbeste despre sfinti, legionari, numai de Dumnezeu nu. De fapt nici nu mai astept altceva. Cata ura si goliciune trebuie sa ai in tine ca sa gasesti scuze unor oameni care au omorat alti oameni. Noroc ca nu mai suntem intr-o anumita perioada ca si dezinel era demult cu funia la gat. In locul mesajelor ziditoare din bloguri si de pe forum inalt prea cinstita grupare anti orice ar face bine sa ajute niste oameni necajiti. Ceva organizat, sa afle lumea ca ortodoxia da de mancare unor amarati sau duce jucarii la orfelinat, nu de alta dar increderea lumii in Biserica e foarte mare. Si ar lua si ei un exemplu de omenie in loc sa se calce in picioare pe la randuri. |
Pai Iulia, chiar crezi ca trebuie sa stie lumea cand faci o milostenie? Poate pentru cei care o fac de ochii lumii...
Si pe bune acum, tu ai habar despre ce fel de oameni vorbesti cand tot spui ca au omorat in stanga si-n dreapta si ca le gaseste cineva scuze? In rest, tot generalizari, resentimente, nimic nou. Cat despre exemplul de omenie, numai ortodocsii sunt datori sa-l dea, restul sunt scutiti, au numai rol de comentatori. Asta este dusmanie si timp pierdut.
Marilena
Blogul meu
ham spune:
citat din mesajul lui xenocid Oare cum s'o simti acum preotul ortodox Razmerita ucis in timpul pogromului de la Iasi deoarece a fost prins de legionari in timp ce salva evrei? Vazand ca sfinti au ajuns cei de la celalalt cap al batei. Inainte sa raspundeti mai intrati, mai www.holocaustresearchproject.org/nazioccupation/romaniagal/" target="_blank">priviti, mai intrati putin in pamant de rusine. Come to The Dark Side ... we have cookies! |
Xenocid, popa Razmerita era satana, tradator de neam si tara!
Pai cand toata romanimea, in frunte cu jandarmii si armata killareau jidani, el ii salva?
Bine i-au facut!
N-oi vrea acuma ca Exagerat de Sfanta Biserica NATIONALA Ortodoxa sa-l canonizeze!?!
Ca si primarele ala din Cernauti, care protesta la ordinele de exterminare a evreilor date de Prea Sfantul Roman Antonescu, cel mai Maresal!
irina.c. spune:
citat din mesajul lui xenocid Oare cum s'o simti acum preotul ortodox Razmerita ucis in timpul pogromului de la Iasi deoarece a fost prins de legionari in timp ce salva evrei? Vazand ca sfinti au ajuns cei de la celalalt cap al batei. Inainte sa raspundeti mai intrati, mai www.holocaustresearchproject.org/nazioccupation/romaniagal/" target="_blank">priviti, mai intrati putin in pamant de rusine. Come to The Dark Side ... we have cookies! |
am blog
Marilena12 spune:
Cine mai sa intre in pamant de rusine? A aprobat cineva holocaustul pe aici? Sau a ridicat cineva in slavi decimarea evreilor sa a altor oameni? A aprobat cineva abuzul de orice fel, inclusiv cel legionar? Sau crezi ca biserica ortodoxa apreciaza legionarii vinovati de crime sau pe cei care s-au remarcat duhovniceste si din punct de vedere al patriotismului in inchisorile comuniste? Eu nu cred ca este vorba de vreun criminal propus pentru canonizare. Dar tu poti exagera in continuare! Stii ce spunea Nicolae Steinhardt despre Valeriu Gafencu? In inchisoare, acestia, tinerii legionari mai cu seama, isi daruiau mancarea si medicamentele care le puteau salva vietile, celor care aveau mai mare nevoie, indiferent ca erau evrei, ortodocsi, atei, etc. Din ce cauza a murit Valeriu Gafencu de fapt? Pe cine a hranit cu bucatica lui de paine pana in ultima clipa? Eu cred ca este o diferenta intre oamenii despre care vorbiti voi pe aici si acestia despre care vorbim noi. Ia mai cititi...
65
Marilena
Blogul meu