Alte moaste, aceeasi poveste...

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
din organizatia legionara au facut parte marea majoritate a intelectualilor vremii

uite ce spune Petre Tutea:

"toate marile personalitati romanesti au aderat la Miscarea Legionara fiindca nu exista decat pozitia radicala fata de influenta nefasta bolsevismului rusesc. ".

dintre acestia- Mircea Eliade, Emil Cioran, Constantin Noica, Ernest Bernea, Vasile Bancila, Mihail Polihroniade si multi altii

Da' cine-a zis ca-i admira pe Eliade si Noica pt. simpatiile lor legionare?
Macar Eliade a avut decenta sa recunoasca ca a facut o mare greseala. Hai, nu-i luati exemplul? E Eliade, mai!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AmethystRain

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui AmethystRain

Dai in patologic. Ce "camarazi" imaginari contabilizezi, cand de "cacaturi" era vorba! ( incercam pe litere: l i m b a j u l t a u). Nici acuma nu merge?

Draga AmethystRain, am putea sa te ajutam cu ceva?

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Clar ca nu merge. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere, asa ca, fa-ti numarul in continuare. De acum, vei fi privita cu mai multa ingaduinta...

ne bucuram ca te poti ajuta si singura . Deie Domnul sa-ti reuseasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui irina.c.

Citat:
citat din mesajul lui ham

Basarabeanul refugiat Valeriu Gafenco, nu era un pustat in nestiinta de cauza, mai fusese arestat din motive similare, era bine cunoscut ca seful Fratiilor de Cruce din Iasi, organizatia de tineret a Miscarii Legionare. Nu incercati sa-l transformati in altceva decat a fost, nu era un nestiutor cazut in mijlocul unei miscari pe care n-o intelegea si care-l facinase, fiind un copil naiv; omul activa pentru miscare, facea prozeliti, tinea cuvantari antisemite, indemna la lupta, etc
Tatal sau fusese deputat in sfatul tarii, cu pozitie afirmata antisemita, deci educatia era din familie...

din organizatia legionara au facut parte marea majoritate a intelectualilor vremii

uite ce spune Petre Tutea:

"toate marile personalitati romanesti au aderat la Miscarea Legionara fiindca nu exista decat pozitia radicala fata de influenta nefasta bolsevismului rusesc. ".

dintre acestia- Mircea Eliade, Emil Cioran, Constantin Noica, Ernest Bernea, Vasile Bancila, Mihail Polihroniade si multi altii

in primul rand ML a fost o organizatie anticomunista

Te inseli, ML a fost in primul rand ultra-nationalista si in al doilea rand anti-comunista. Sa nu uitam ca cele doua ideologii, cu toate ca par ca sunt la doua extreme, de fapt sunt foarte inrudite...
Miscarea Legionara propavaduia comunitarismul, s-a vazut dupa 1945 cand miscarea comunista a recuperat destui din fostii legionari...

Petre Tutea este un mare imbecil in fraza aia, NU TOATA intelectualitatea a aderat la miscare; pentru el, Nicolae Iorga, spre exemplu era un non-intelectual?
Iar cei care-or sustinut/ girat moral Legiunea se fac vinovati, muuult mai vinovati decat echipele de asasini!, se fac vinovatii principali pentru crimele comise in numele Legiunii si neamului romanesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Citat:

Marilena,

1. Nu am spus nimic in legatura cu casa Irinei, in afara de faptul ca a trebuit sa ascult lalaieli ortodoxe.

M-am referit la faptul ca ai vorbit pe forum despre ce s-a intamplat in casa Irinei, spatiu privat, in timpul vizitei pe care ai facut-o.

2. Am considerat ca, dand acest detaliu, am facut un gest f. urat si mi-am cerut scuze. Aici, la SC.
Daca e cazul, imi mai cer scuze inca odata. Realmente imi este inca jena pt. asta
Hai ma, iertarati voi toti criminalii legionari, chiar nu puteti sa iertati o impolitete a mea?

Pai tu ai spus ca nu vei pregeta sa arati lumii intregi ce fac/cred ortodocsii, evident ca m-am gandit si eu ca poate chiar asta a fost scopul vizitei la Irina si al impolitetii ulterioare...
De iertat, eu nu am ce sa-ti iert, ca nu mie mi-ai gresit atunci, si sunt sigura ca ai fost iertata, dar ce te faci cand tot persisti in impolitete? Si aici ma refer la atacurile tale repetate la adresa Irinei (pe care ai numit-o mincinoasa si mani****toare)...

Citat:
Totusi mai citeste o data ce a scris Doina. Poate reusesti sa intelegi ceva...

3. Iti raspund ce i-am raspuns si Doinei: Biblia nu trebuie data in mana oricui!!!

Nu ai inteles nici ceea ce a spus Doina, nici la ce s-a referit preotul...

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:

Citat:
din organizatia legionara au facut parte marea majoritate a intelectualilor vremiiuite ce spune Petre Tutea:"toate marile personalitati romanesti au aderat la Miscarea Legionara fiindca nu exista decat pozitia radicala fata de influenta nefasta bolsevismului rusesc. ".dintre acestia- Mircea Eliade, Emil Cioran, Constantin Noica, Ernest Bernea, Vasile Bancila, Mihail Polihroniade si multi altii

Da' cine-a zis ca-i admira pe Eliade si Noica pt. simpatiile lor legionare?
Macar Eliade a avut decenta sa recunoasca ca a facut o mare greseala. Hai, nu-i luati exemplul? E Eliade, mai!!

da, s-a dezis de ceea ce a devenit ulterior legiunea- in speta a negat ca ar fi fost doctrinar al Garzii de Fier,si ca ar fi fost antisemit Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Schimbi paritatea...dar e explicabil. Sezi mumos, nu te'nerva ca iar poluezi cu vreun "..." repetat.

Daca tie iti place, enjoy it! Mie, nu!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ham

Eeeee, dragii moshului, cetind p-acia, nu ma mir ca avem moaste, pupatori de moaste, oameni care se calca-n picere intru-credinta, credinciosi care spera ca atingand o mumie zis sfanta, va veni Dumnezeu din ceruri sa le rezolve problemele pe care ei le creaza, eventual sa chiar munceasca in locu' lor, mireni care sunt de acord cu BOR care sfinteste un curvar-ucigas-de-soti sau un sef de cuib legionar!
Toate vin de se leaga, nimic nu-i intamplator...

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Ham, Valeriu Gafencu nu a fost canonizat inca! Insa la atatea judecati si condamnari pe care i le-ati tot facut pe aici, dincolo de ce a patimit omul in inchisoare, cred ca i s-a facut mila lui Hristos de el! L-ati martirizat in toata regula...

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marilena12

Marilena
Blogul meu

OK, sa zicem ca nu am inteles.

Hai sa vedem ce inteleg cei care ne citesc, daca le pun cateva comentarii de pe blogul marelui "parinte" Savatie, idolul ortodocsilor. Ia uite ce permite dumnealui sa apara la el pe blog:

In curand o sa fie condamnati cei care daca un evreu da un part intr-o camera nu vor jura ca este cel mai suav parfum.
Iar eu care acum fac acesta gluma, voi fi trimis la puscarie pentru ca ironizez in mod public vanturile demne si maiestuoase ale unor potentiale rude ale unor potentiale victime de la Auschvitz.

Decat sa renunt la convingerile mele, mai bine ma duc la puscarie. Ce rost mai are Constitutia Romaniei, care imi da libertate de constinta si de exprimare, daca pe cealalta parte ma intoarce in Evul Mediu? Inchizitia a fost o gluma fata de iudeo-masoneria asta care ne agreseaza vietile si libertatile. Aveau dreptate marii duhovnici romani cand spuneau sa ne pregatim ca vin vremuri de mucenicie peste noi.

Cum spune Ilie, evreii parca au bataia in sange. Tot asa au facut si cu savantul Nicolae Paulescu si multi altii. Cauta motive de cearta ca apoi sa enerveze lumea si sa-i acuze tot pe altii de antisemitism.

Sursa

Este sau nu este ortodoxia (prin "parintii" si unii din credinciosii ei) un pericol? Cel putin la adresa evreilor...

Mergi la inceput

Citat:

Ham, Valeriu Gafencu nu a fost canonizat inca! Insa la atatea judecati si condamnari pe care i le-ati tot facut pe aici, dincolo de ce a patimit omul in inchisoare, cred ca i s-a facut mila lui Hristos de el! L-ati martirizat in toata regula...

Marilena
Blogul meu

Exact asta spunea un preot in legatura cu cei care il condamnau pe criminalul de la Tanacu... :). Oh myy....
Mai, da' usor ajungi sfant in ortodoxie...
Nu pot sa nu ma intreb acuma care sunt de fapt vietile celorlalti mii de sfinti pe care ii cinstiti.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Marilena
Blogul meu

OK, sa zicem ca nu am inteles.

Hai sa vedem ce inteleg cei care ne citesc, daca le pun cateva comentarii de pe blogul marelui "parinte" Savatie, idolul ortodocsilor. Ia uite ce permite dumnealui sa apara la el pe blog:

In curand o sa fie condamnati cei care daca un evreu da un part intr-o camera nu vor jura ca este cel mai suav parfum.
Iar eu care acum fac acesta gluma, voi fi trimis la puscarie pentru ca ironizez in mod public vanturile demne si maiestuoase ale unor potentiale rude ale unor potentiale victime de la Auschvitz.

Decat sa renunt la convingerile mele, mai bine ma duc la puscarie. Ce rost mai are Constitutia Romaniei, care imi da libertate de constinta si de exprimare, daca pe cealalta parte ma intoarce in Evul Mediu? Inchizitia a fost o gluma fata de iudeo-masoneria asta care ne agreseaza vietile si libertatile. Aveau dreptate marii duhovnici romani cand spuneau sa ne pregatim ca vin vremuri de mucenicie peste noi.

Cum spune Ilie, evreii parca au bataia in sange. Tot asa au facut si cu savantul Nicolae Paulescu si multi altii. Cauta motive de cearta ca apoi sa enerveze lumea si sa-i acuze tot pe altii de antisemitism.

Sursa

Este sau nu este ortodoxia (prin "parintii" si unii din credinciosii ei) un pericol? Cel putin la adresa evreilor...

Dar ce treaba ai tu cu comentariile pe care Parintele Savatie le ingaduie pe propriul sau blog? Ti se pare ceva nou ca oamenii sa aiba pareri impartite? Si de ce tot insisti cu Parintele Savatie? Sa fie tot dusmanie? Ca-l tot pomenesti cu ciuda. Trebuie cumva ca toata lumea sa se incline in fata evreilor numai pentru ca multi din cei de acelasi neam cu ei au fost nedreptatiti si chinuiti de-a lungul istoriei? Si unde este pericolul, ai auzit tu vreo amenintare, ceva din gura Parintelui Savatie sau a altor preoti la adresa veunei etnii/confesiuni? Si unde scrie ca cei care au comentat pe blogul Parintelui Savatie - sunt ortodocsi neaparat? Cred ca ti-ai creat tu o idee fixa cu pericolul si nu mai stii cum sa exagerezi si sa denigrezi...sau poate nu mai ai de facut altceva mai folositor pentru sufletul tau.

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput