LMA Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (141)
Raspunsuri - Pagina 8
Roxxy80 spune:

Iti admir modul in care gandesti!
| Citat: |
| citat din mesajul lui adinag Scrisesem mesajul mai inainte, dar au intervenit altele si n-am mai trimis: Petro, din pacate3 este un exemplu foarte concludent, pentru ca asta ii invatam pe copii. Sentimentul ca-ti vine sa-l lipesti de perete, e norma, insa ce facem, este altceva si oglindeste diferenta om-animal: pot gandi si-mi pot controla constient actiunile. Iar un copil prefer sa invete din alte motive, decat de frica. Iar cu bataia nu se ajunge pe termen lung decat la a invata copilul ca trebuie sa se ascunda mai bine, sa nu fie prins. Si nu vorbesc de faptul ca i s-a intamplat cuiva sa dea una la fund copilului, se intampla, pacat, dar asta e. Dar in a vorbi ca eu ii voi da in cazul de, deci de a-ti face planuri daca dai sau nu... nu pot intelege, de ce trebuie sa ne gandim daca o facem sau nu. Poate se vede si amprenta societatii de aici, unde daca as zice undeva ca in situatiile x mi se pare normal sa dau una in copil, mi s-ar trimite politia acasa. Dar nu pot intelege asta, cum poti crede ca trebuie batut copilul pentru a intelege ceva. Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007) |
Roxxy si
Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)
Roxxy80 spune:
Siropul de tuse Humex se da ca atare. Eu i-am dat lui Matei Humex Expectorant si i-a mers foarte bine. Dupa 3 zile nu mai tusea deloc.
| Citat: |
| citat din mesajul lui eladea2005 fetelor, please help... Humexul se da diluat in apa sau ceai sau se da ca atare? mersic ![]() Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007) ERIC www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor... Sa-l ajutam pe Andrei sa se faca bine... http://b1.lilypie.com/ce5Mp3.png Esti mereu cu mine, in suflet, in gand..oriunde ai fi...pentru totdeauna... |
Roxxy si
Roxxy80 spune:
Pai eu imi doresc sa-mi aduca pe bb2. azi cred ca sunt la ovulatie
.
| Citat: | ||
citat din mesajul lui eladea2005
am , dar nu zice.. totusi cred ca se dilueaza...asa i-l dau eu...acu sa vedem.. fetelor, asa o nostalgie m-a apucat... imediat mergem la concert de colinde cu Hrusca... il ador pe omu asta...atat de frumos canta... sunt nostalgica pentru ca si anul trecut pe vremea asta tot la Hrusca am fost la concert iar piciulica al meu asa dansa in burtica... va pup! sa va aduca Mosul tot ce va doriti si nu aveti inca... Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007) ERIC www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor... Sa-l ajutam pe Andrei sa se faca bine... http://b1.lilypie.com/ce5Mp3.png Esti mereu cu mine, in suflet, in gand..oriunde ai fi...pentru totdeauna... |
Roxxy si
adinag spune:
Roxxy, multumesc, mie mi se pare mereu ca nu sunt explicita, ca nu-mi vin mereu cuvintele potrivite (deh, limba...).
Va doresc atunci un cadou special de Mos! ![]()
ellis spune:
| Citat: | ||||
| citat din mesajul lui Roxxy80 Pai eu imi doresc sa-mi aduca pe bb2. azi cred ca sunt la ovulatie
Roxxy si Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007) |
SI CE CAUTI PE FORUM?
Ellis,
de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)POVESTEA NOASTRA
UN ANISOR
Jasmin012 spune:
Dracu' m-a luat... nu stiu cum dintr-o data, doar fiindca am zis ca i-am dat lui Lucas peste manute incet, mai mult in joaca si zacandu-i cah, de doua ori, rezulta ca imi bat copilul... Sigur ca acum nu are nici o valoare educativa faptul ca-i dai una la fund, sau peste maini dar la doi ani si la 3 sigur ca se schimba situatia. Nici eu nu-mi pun in cap sa-mi bat copilul dar nu exclud ca s-ar putea sa-i dau cate una cand va fi cazul... Ca sa nu mai spunem ca poate confundam lucrurile: pt mine bataie inseamna cu totul altceva; bataia include din punctul meu de vedere violenta, sa dai ca sa doara... deci cruzime. Nu stiu daca exista in Romania o lege impotriva parintilor care isi bat copiii, si oricum chiar daca ar exista in Romania nu prea se aplica legea, de aceea e un exemplu neconcludent, dar in Spania de exemplu exista o astfel de lege si stiu ca si in Austria... Totusi nici in Spania nu se uita nimeni chioras la tine si nici nu vine politia la usa doar fiindca te-au vazut ca-i dai o palma la fund unui copil care merita... Sunt copii care pur si simplu nu inteleg cu vorba buna: nasa lui Lucas are un baiat de 3 ani: ei, acel copil de cate ori prindea prilejul ii dadea capace micutului meu, il strangea, il ciupea, ii zicea maica-sa sa-l lase in pace si el mai rau facea, cu toate ca incerca sa-i explice ca e un bebelus si ca-l doare.. Nu va mai spun ca-mi venea sa-l bat, fireste. Si atunci si-o primea de la maica-sa...
E doar un exemplu, intre alte mii de exemple care s-ar putea da. Dar, ma rog, sunt eu rea si violenta si-mi place sa bat... Sunt un parinte rau si o sa vina politia la mine la usa fiindca, cred eu, ca din cand in cand o sa ma scap de vreo palma...
Jasmin si micutzul
Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas la 1 an
Jasmin012 spune:
Multumesc celor care mi-au urat pt maine si la randul meu le urez LA MULTI ANI, sanatate si tot ce-si doresc Nicolailor si Nicoletelor: Nela, Raducu si binenteles micutei mele tize Ana Nicoleta, precum si tuturor celorlalti... Ii pupam pe toti, 
Si mos Nicolae sa vina cu cadouri frumoase la toti copilasii...
Jasmin si micutzul
Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas la 1 an
abramburika spune:
adina - da, dupa mine nu e deloc concludent exemplul tau. Da, "imi fac planul" cum sa o bat in viitor cum zici tu, pt. ca vad de pe acum o incapatanare care nu se rezolva cu ridicat tonul. Bravo tie daca ai reusit pana acum (si ma refer la Jasmina ca e mai mare) sa nu ii dai NICI O palma peste fundulet ... esti de piatra atunci. Pt. ca eu, cu nervi, momente bune, dragoste si tot ce vrei, nu pot sa zic ca nu o sa se intample in viitor.
Da, copilul o cere, si esti destul de inteligenta sa intelegi bine ca nu ma refeream la modul "hai, mama, da-mi o palma", ci prin ceea ce face, prin comportament, obraznicaturi, limbaj, incapatanare etc.
O fi poate amprenta occidentului ca gandesti STOP bataie, dar uite ca si eu tot in occident stau de ceva ani si totusi nu gandesc asa ... oi fi eu defecta, mai stii? Da' nu consider ca o palma peste fund este o tragedie sau ca imi iubesc mai putin copilul.
Nici eu nu vreau ca fiica mea sa fie educata cu frica, sa ma vada un bau-bau, dar nu cred ca o palma ma va transforma astfel in viziunea ei ... altele sunt fricile pe lumea asta, de care am sa incerc sa o protejez mereu.
Stiu ca in carti se spune nu la bataie, dar eu sub multe aspecte nu am copil ca in carti ... asa ca pt. mine teoria nu se poate aplica mereu.
Te respect, iti respect ideile si te-am urmarit mereu cu interes (drept pt. care te-am si pus pe lista preferatilor in gala membrilor DC, dar asta e alta poveste
), dar nu gandesc la fel ca tine pe aceasta tema
. Acestea fiind spuse, din punctul meu de vedere am incheiat subiectul ca sa nu ajungem la alte polemici. 
o broscuta mica, mica ...
adinag spune:
Jasmin, n-a zis nimeni ca va veni politia la usa ta, si nici ca esti un parinte rau. Departe de mine gandul asta.
Insa zi-mi si mie: cine sunt eu sa hotarasc daca un alt om "merita" bataie? Recunosc, am probleme in a intelege cum se merita bataia asta...
Si inca o nedumerie: bataia inseamna violenta. Cum stie cineva din exterior cum stau lucrurile? Cum se masoara gradul de violenta? Si de unde stii ce simte copilul tau - afectiv si fizic, cand i se da o palma?
Tu esti o mama foarte buna si dragastoasa, sa ramai asa, nici nu stiu de ce te-ai simtit cu musca pe caciula.
Ah, si in Austria intr-adevar nu este ok sa fie un copil batut undeva. Si da, lumea care vede ar fi socata.
Dar cred ca voi incheia discutia, pentru partea mea, pentru ca nu-mi vad locul aici, nu pot sa ma simt bine incercand sa conving pe cineva ca a trage copilului o palma nu e solutia. Mi se pare absurd ca exista dezbaterea asta, dar cum ziceam, fara mine ![]()
Va pup pe toate si va doresc un Mos darnic!