Mamici prin fiv(4)]
Raspunsuri - Pagina 19
madalina28 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rami 73 Dragi mamici, Avand in vedere ca aveti deja experienta in domeniu, vin si eu cu cateva intrebari (sa nu radeti... Oscilez daca sa achizitionez pentru primele luni ale bebelinei un patut, sau, asa cum am auzit la alte mamici, pot folosi landoul caruciorului pentr dormit (vreau sa iau un carucior din acela 3 in 1/ landou, sport si scoica). Sincer, mi-ar fi mai comoda aceasta varianta, pana ii amenajez camera. Voiam sa va intreb asa : - cam pana la cate luni poate dormi copilul in landou (am inteles ca 3-4 ?) - e sanatos sa stea tot timpul acolo ? (coloana sta dreapta etc.) - ce se poate pune dedesupt, avand in vedere ca lenjeria nu incape, si cu ce poate fi invelit ? - in alta ordine de idei, cam pana la ce varsta se foloseste in general un carucior ? pana incepe sa mearga ? Va pup si abia astept sa imi raspundeti. pozici ![]() rami 34+ Ilinca Maria"Dream as if you have forever. Live as if you only have today." James Dean |
Rami

1.Pe Sofiuca am tinut-o in landou pana la 5luni,apoi am montat partea sport a caruciorului,era deja f cald afara,iar ea incepuse sa se ridice si vroia sa vada ce se intampla in jurul ei din landou nu putea desi aveam o chestie la el de se ridica spatarul.Daca ar fi fost iarna sigur as mai fi tinut-o inca o luna acolo.
2.Eu persoal nu as fi tinut-o tot timpul in landou noapte/zi, ea are patutul ei in care a dormit pana la 5 luni dupa am plecat la mare si a dormit cu mine in pat de atunci asa doarme.
3.Noi am avut o saltelutza speciala pt tipul de carutz primita cadou cand l-am cumparat,pe saltelutza in primele luni am pus scutec de finet apoi am primit cadou de la verisoara mea niste lenjerii speciale pt landou,cearsaf cu elastic pe masura saltelutei,aduse din Italia.Eu pe vremea aceea am cautat la noi dar nu gasisem nimic de genul.
4.Sofia merge dar o pun si in carucior,stiu copii care si la 2 ani vor sa stea acolo,ei merg dar obosesc destul de repede a mea cand o scot afara vrea sa mearga, apoi se cere singura in carutz.
Ce model de carutz vrei sa cumperi?Cauta sa fie unul usor de manevrat,usor ca si kg,cand il vei monta pe cel sport sa-l strangi destul de repede si daca se poate cu o singura mana.
Frumos nume ai ales pt micutza ta!Sarcina usoara in continuare si o bebelina grasuna si sanatoasa.
Madalina
de
Sofia 01.02.2008calea sigura a esecului este sa renunti...
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!
delfi spune:
salutare mamici,
pentru marush :tine de mamici cat poti, iar cand nu mai poti pleaca pe la o plimbare singura, aerisestete, dute la un film, la coafor si vino acasa incarcata. La inceput nici mie nu imi placea ce faceau dar nu am mai putut si le-am acceptat asa cum sunt. Nu fac totul cum as vrea eu dar faptul ca stau cu ei le dau sa manance, ii culca e destul. Ai mei au avut colici pana pe la 7 luni a afost cumplit , nici acum nu dorm toata noaptea asa ca de ce sa nu accept un ajutor. De la 2 ani o sa-i duc la gradi si atunci mai scap de ele dar pana atunci sunt binevenite.
Mona mamica fericita de
Alexandru Luca si
Cristian Matei
Marush spune:
vad ca nu prea am de ales!Multumiesc pentru raspunsuri!
Si bbii mei au colici si Alexoi e tare lipicios -ar sta numai in brate!
Ginger00 spune:
Salutare! Am nevoie de consolare sau ajutor moral.
Dupa cum am mai scris ,am probleme cu unul din gemeni cu mancatul.Mai are perioade cand se pune pe picioare si mananca destul de bine dar e cam rar asta.Deci,avem 1 an si o luna si Mihai are 9 kile si Grig 7,8 ...asta e asa de vreo 2 luni...tot pun pe ei si iar prind raceala si slabesc.Acum am avut iar raceala ,adika bronsita si nu au prea mancat.Acum Mihai si-a revenit si papa bine dar Grig nu vrea si gata...De 2 zile nu bea nici lapte si nu casca gura la mancare,se freaca pe fata si plange disperat cad vreau sa-i dau.Fac cate 5 feluri de mancare ,pui,peste ,paste,legume,mamaliguta si incerc din toate...nu vrea sa manance nimic...mi-a baut doar suc de fructe in 2 zile si putin paneton(cozonacel).Nu are rosu-n gat ,nici otita,am fost la control joi si nu mai are nici tusa.II mai curge nasucul dar nu tare.Ce sa fac ,fetelor ca sunt disperata...e foarte slab si nu stiu ce sa mai fac cu el.Pediatra zice ba de la dinti (i-au iesit cei de sus),ba de la raceala,ba de la medicamente ,dar eu nu mai stiu ce sa zic...chiar nu are foame deloc.M-am decis sa-i fac si analizele de sange si urina(dar a luat acum 10 zile antibiotic asa ca nu vor fi relevante daca e ceva infectie)dar ce ma fac cu el pana atunci?
pussi spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui madalina28 Cu scuzele de rigoare pt mami Cellu :LA MULTI ANI GEORGE! Sa cresti mare,sanatos,istet si norocos, sa-ti bucuri parintii toata viata! Madalina de Sofia 01.02.2008calea sigura a esecului este sa renunti... www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata in Programul national de Sanatate! |
LA MULTI ANI SI DIN PARTEA NOASTRA!!!!!!!!
Ginger la faze din astea la noi functioneaza bine biscuitii.. chiar daca mananca putin si singure, si iaurtul, cerealele de 6 luni care nu trebuie mestecate ... in general produsele cu care am inceput diversificarea. Iar cu greutatea nu te stresa, asta este! si Eni are 9,8 kg. si Ana 9,1, dar nici nu papa.
PUSSI
de
SABINA ELENA &
ANA NICOLETA 19.11.2007www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE
ASA CRESTEM
DOAMNE AJUTA!
Ginger00 spune:
Nu vrea nimic,Pussi...nici iaurt,nici fructe,nici cereale...nimic...eu nu stiu cum se poate chiar sa suporte asa foamea fara nimic...ii mai dau cate o coaja de paine ,aia o roade dar nu prea nici pe aia de cateva zile.Ce mai fac e ca ii dizolv fructe omogenizate si-i dau sa bea ca la lingura nu deschide gura.E ceva de groaza in ultimele zile ca nu se omora cu mancatul nici pana acum dar zilele astea e culmea...simt ca clachez...
Andrada.P spune:
LA MULTI ANI, GEO!!!!
LA MULTI ANI MAIA SI LEIA!!!
Sa cresteti mari, sanatosi si sa aduceti numai bucurii la mamici si tatici!!!

Marush nu renunta la mamici!!!! Eu am ramas singura de cateva ori si a fost naspa. Mie mi-e greu ca nu o am decat pe mama aici (soacra mea e in Pitesti) si nu prea am cum sa plec de acasa impreuna cu sotul pt ca o persoana nu le face fata, singura, acum in perioada de colici. Poate mai tarziu va fi altceva...
Ginger tinem pumnii lui bebe Grig sa manance. Nu vrea sa bea nici fresh de portocale sau alte fructe? Astea oricum l-ar hidrata si i-ar asigura cat de cat necesarul de vitamine. Eu am mancat aproape un an vegetarian si freshurile imi tineau de foame mai bine decat biscuiti, stixuri si altele de genul asta...
Kitty merci de urare! Da, am facut vaccinul marti (Infanrix si Rotarix) si a fost ok, fara reactii adverse.
Aurel_Cris, Pussi, Andicu, Mada, Manumanu, Adaca, Cellu
pt voi si bebici (sigur am uitat pe cineva si o sa imi aduc aminte imediat ce inchid calculatorul
)
Andrada mami de
Mara si Thea (06.11.2008)
Povestea nasterii
rami 73 spune:
Mada,
multumesc frumos ! Deci inteleg ca totusi Sofiuca n-a dormit in acel landou, a avut patutul ei si apoi a dormit cu tine. Eu am vazut ceva modele de carucioare, am vazut ca au totusi salteluta lor acele landouri, dar nici un model nu m-a satisfacut pana acum, o sa mai caut. Parca cele de la Chicco ar fi cele mai ok, dar nici alea nu sunt cine stie ce... Stiu ca trebuie sa fie usoare si sa se plieze bine, o sa mai caut si sa vad ce mai gasesc.
Nelamurirea mea este totusi daca e sanatos pt. coloana sa o tin numai in landou tot timpul, ca voiam mobila sa o comand peste vreo 3-4 luni. Asa, mi-ar fi fost comoda varianta, ca tineam landoul pe noptiere langa patul meu, il puteam deplasa dupa mine in casa, sa nu dau mereu ture intre parter si etaj, si puteam sa o scot si afara in el. Mie Sheri mi-a dat ideea cu landoul practic, ea asa a facut. Te 
pozici 
rami
34+
Ilinca Maria
"Dream as if you have forever. Live as if you only have today."
James Dean
Ginger00 spune:
Uffffffffffff...dupa o serie de incercari a papat cateva lingurite de pasta cu sos de rosii si legume si ceteva inghitituri de carnita de pui.Le-am pus pe tavita de la scaunel si el a bagat in gura...sper sa-si revina...
v-am pus cateva pozici cu ei...cel blond ma innebuneste cu mancatul...de fapt se si vede dupa gabarit ![]()

: