Mamici cu 2 pitici
Raspunsuri - Pagina 5
crengu75 spune:
Salut fetele!
Am si eu o mica intrebare: voi cum calculati varsta la bebei? Luna cu luna sau pe saptamani? Ca am un caietul bebelusului si acolo calculeaza pe saptamana, ca la sarcini si cica a mea are avea acuma 4 luni jumate?!?
Crengu
de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)
MissJJ spune:
Buna fetele!
Irinusha bine ai venit!
Nu conteaz acat de mari/mici is piticii toate suntem mamici cu doi pitici si na ne mai impartasims i noi din experiente mai invatam de la cei mai mari.![]()
Claudia ai sa vezi ca se adapteaza Stefan sinu o mai fie pb, ce frumos vb el cu trandafirii
.
Oana multumim
da speram sa fie ok, nu vreau nici sa o granesc, azi am facut dim in sf pishu de atunci na mai vrut la toaleta asa ca mergem tot as aincet cu pusul de trei/patru ori pe zi, oricum am vazut ca nu mai face ca un bebe adik trei picuri dupa putin timp inca trei si tot asa face o data si mult. Asa ca mergem incet ca ea nu vroia deloc sa stea acuma accepta ceea ce ma bucura am laudat-o dim cand facut si o pun iar cand mergem la nani de pranz inainte de nani.
Cami fain ca ati reusit si ca faceti ca fetitele mari.
La noi Ari olitza nici nu a vrut sa o vada sub nici o forma toaleta ii place acuma a acceptat sa si stea pe ea pb e sa invete sa zica cand face exact sa ceara ea, da na avem rabadare exersam speram sa reusim cat mai usor.
Uff tre sa fug plange pisul mic trebe dusa la nani ca si-a facut un fel de program doarme de la 10 si de la 3 acuma ne chinuie gingiile si e mai mieunata decat de obicei si adoarme mai greu da na o sa iasa si dintisorii astia.
OanaRusu spune:
Claudia, ai dreptate cu adaptatul
insa eu, ca fosta profesoara, iti recomand (si sper sa-mi amintesc asta cat mai des cand imi vor incepe si ai mei gradi/scoala) sa nu iti doresti sa fie "ca la carte" Stefan, bucura-te de unicitatea lui, iar la razvratiri cauta cauzele in mod calm, discuta in special cu el la nivelul lui de intelegere. De ex, "mi-a spus dna educatoare ca..., oare ce s-a intamplat? tu ce crezi?" eu asta incerc de pe acuma cu Paul, insa tot mai am cazurti cand nervii mi se urca la cap si dau cu toata pedagogia de pamant
si-l expediez cam brutal la el in camera....... izolarea lui imi foloseste mie sa ma calmez, sper ca si lui sa inteleaga ca a facut ceva aiurea.... in fine, cel mai simplu e sa dau sfaturi
sa nu te superi pe mine
fiecare mamica isi gaseste "drumul" personal in re;latia cu copii ei, atata doar vreau sa-ti spun ca am vazut asa multe mamici convise ca educatoarele/profesorii au dreptate si pruncii sunt niste pushlamale neascultatoare, insa un copil ca Stefan, cuminte acasa, precis are un motiv clar de razvratire.
Nu-s prea coerenta, sotul e cu aspiratorul, mama cu Ana, Paul la bunici si eu in loc sa shmotruiesc prin casa forumesc....
Abia astept sa am putin timp - peste vreo 10 zile - sa stam de povesti
Cami, si eu care am fost complet stoarsa ca am iesit cu pruncii de 1 dec la concert in centru
Ana a urlat tot bulevardul, pana a ajuns cu tzatza in gura (in masina) iar Paul a facut pp pe el ca n-a avut incredere in toileta de la macdonalds
.....
pt efortul vostru din excursie
si bravo la Soficu' cu wc-ul 
gasca,
la fetele noi, va pun cat de curand in listutza!!
Irinusha, mai da-mi ceva detalii despre voi - data nasterii la puiuti de ex ![]()
Cred ca am sa scot
si
din listuta, inlocuiesc cu albastru la baieti si roz la fete, sa fie listuta mai scurta, ok?
Oana, mami de
Ana Maria (13 iunie 2008) si
Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor
ClaudiaH spune:
Oana, merci de sfaturi! Cum sa ma supar? Doamne fereste! Sunt din categoria celor care vrea si alte pareri, stiu ca nu am cum s ale stiu pe toate si stiu ca din interior poti vedea lucrurile gresit. Eu stiu ca Stefan nu e un copil rau dar ma nemultumeste putin ca nu e bine si la gradinita. Adica el e genul de copil caruia trebuie sa-i explici de ce trebuie sa faca un lucru sau de ce nu are voie sa-l faca si odata ce i-ai explicat accepta imediat si nici prin cap nu-i trece sa faca altfel. Insa la gradinita sunt multi copii si educatoarele probabil n-au timp destul sa explice la fiecare cate-n luna si-n stele. La fel si cu pedepsele, daca nu-i explic de ce e pedepsit nu-si asuma pedeapsa. Deci poate fi la mijloc o problema de comunicare a lui cu educatoarele. Sper sa se rezolve. E buna ideea cu albastru si roz in lista. Gata, fug la bucatarie ca ce m-asteapta acolo.... vai de capul meu!
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
ClaudiaH spune:
Crengu, eu socotesc in luni de la data la care s-a nascut si in saptamani asa, numarate de mine, nu ma intereseaza cum se socoteste in carti. Am si eu o carte in care e data evolutia copilului pe saptamani insa eu citesc ce scrie la saptamana 20 cand fetita mea implineste 20 de sapt. socotite de mine. In carti iti dai seama ca sunt aproximative datele, lunile uneori sunt de 30 alteori de 30 alteori de 28 deci... eu cred ca Rianna ta are 4 luni si 3 zile si 17 sapt. si 6 zile (daca am numarat eu bine pe calendar). Dar... mai vezi si alte pareri.
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
crengu75 spune:
Aha, asa socoteam si eu. Deci consider ca are 4 luni asa cum si era de fapt. Ca era faza cu diversificarea, nu vreau sa incep prea repede, dar nici prea tarziu. Oricum am in plan sa incep de la 6 luni, dar nu mai repede de 5 luni, adica daca se da planul peste cap.
Crengu
de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)
danybv spune:
buna fetele 
Imi pare asa de rau ca nu pt tine pasul cu voi la scris , de citit va citesc dar de raspuns mai greu acum si va zic si motivul : cand Maria era mai mica statea in patut si nu erau probleme dara cum de cand sta pe jos prin casa impreuna cu Andrei trebuie sa fiu cu ochii pe ei tot timpul .
Noi suntem bine , copii au avut o tenta de raceala dar am observat la timp , le-am dat medicatia corespunzatoare simptomelor lor : stranut foarte des , ochi rosii , muci pana la calcai
si acum le-a trecut , nu mai au nimic momentan , ii tin sub observatie .
Mada foarte frumoase lucrurile care le-ai cumparat , sa le stapaniti sanatosi iar uniforma sa o poarte sanatoasa 
rromanitza hai ca mai este putin si scapi de burtica si pe urma vei putea sa dormi mai bine , sa-ti dea DD un bebe asa cuminte si somnoros ca Maria mea :mananca , se joaca si doarme ca puturoasa cate 6-7 h pe zi in doua reprize de somn ( asta ziua ) sarcina usoara in continuare si ai grija de tine si bebelus 

ClaudiaH foarte harnicuta esti , bravo
mi-a placut tare mult ce joc frumos are Lucia
sa se joace cu el sanatoasa si iubita de parinti si fratior .Spor la invatat cantecelele pentru Mos Nicolae lui Stefan 
De ce nu incerci sa-i dai Luciei cate putin din ce gustati voi , bine ce are voie ma refer .
OanaRusu spor la diversificare , sa pape bebe tot ce-i da mamy 
Amalia ma bucur ca sunteti bine, dam un pupic mare sa treaca mai repede colicii
ce frumos face David , bravo lui .
Diana ooff draga de tine , cred ca iti este tare greu fiindca ai aceste temeri
inceacra si mergi la un pshiatru , te va ajuta foarte mult , iti doresc numai bine si te asteptam cu vesti mai bune despre tine , ai grija de tine si familie 
ingeras26a ooofff ce greu cred ca iti este sa stai cu teama in suflet mereu , iti doresc sa-ti ajute Dumnezeu sa duci pana la capat aceasta sarcina , stai in pat cat de mult poti si sa speram ca va fi bine.Eu nu am trecut prin asa ceva deci nu stiu sa-ti raspund 
Dodo-pui recuperare usoara lui bebe si voua multa putere sa rezistati
zsuzsu sarcina usoara iti doresc
Cami pupici d el anoi
Oana Rusu multumim pentru mutare 
danybv
Mamy de
Maria (11 Ianuarie 2008 ) si
Andrei (21 Martie 2006)
Album poze
AMR 37 zile
danybv spune:
Na, ca eu am lasat acest mesaj si in partea cealalta si aici , lipseste omul cateva zile si voi gata ati dat bir cu fugitii
Sa dea Dumnezeu sa fie un topic plin de vesti bune si noi sa fim sanatosi
Va doresc numai bine si incerc cat de mult pot sa tin pasul alaturi de voi 
Bun venit noilor fete 
danybv
Mamy de
Maria (11 Ianuarie 2008 ) si
Andrei (21 Martie 2006)
Album poze
AMR 37 zile
Ada_S spune:
He he, bine v-am gasit la subiect nou... dar ce harnicute ati fost deja 5 pagini. Bun venit si noilor colege si celor vechi cu burticuta inca(romanitza)ca de tot aici ajungi.
Merg sa pun pruncozaurii la culcare si revin daca adorm, inca nu am reusit sa citesc toate paginile, sunt multe de citit dar ma bucur ca ati revenit in forta.
gabitzam spune:
Am fost de dimineata la piticul mare la gradinita, ca au avut zi deschisa cu mamicile si piticii. A trebuit sa-l iau si pe piticul mic cu mine, ca n-am avut cu cine sa il las. L-am alaptat inainte sa plecam si a stat tare cumintel in carucior, s-a uitat la copiii, s-a uitat dupa frate-su, mai "vorbea" si el pe acolo.
Andrei s-a cam rasfatat cu mine acolo. Au cantat, au spus poezele, mai singurei, mai ajutati. Trebuie sa repetam si poezia pt. serbarea de Craciun. Au lipit stelute pe niste ghetute, le-au pus la usa si au asteptat sa vina mosul. Erau asa simpatici cum s-au bulucit toti la usa clasei sa vada cine bate si au gasit cadourile. Niste pungute cu fructe si dulciuri.
Cand sa plece mamicile da-i plansete in cor
Andrei s-a smiorcait nitel, dar l-am luat si i-am povestit, l-am mangaiat, l-am pupat, i-am zis ca Raducu e mic si trebuie sa doarma si de aia trebuie sa plec. In fine, s-a linistit pina am plecat.
Am pus pozele pe net, le puteti vedea aici.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla