LMA! Comori de nov-dec 2004 (192)
Raspunsuri - Pagina 11
ad_rianna spune:
aime chiar ma gandeam la voi ca ati disparut o vreme...la fel sunt multe fete...or fi masuri drastice de criza peste tot...am de la 5 sedinta si tre' sa fac plan de reducere a cheltuielilor, moama ce nervi am. pa-pa prime noroc ca mai avem slujbe!
try spune:
Pupam micuta Elise si felicitari mamei eroine care a nascut natural pana la urma. 2 asemanari cu nasterea lui alex, Oti: si mie mi s-a montat epidurala tot dupa dilatatie 6 si am nascut tot la 11 noaptea. Asa ca sa vezi tu ce dulceata de fetita o sa ai (prin simpatie cu alex al meu ![]()
![]()
). Hai ca asteptam impresii cu sufletul la gura. Vrem sa vedem mica norvegiana.
Onitza, suntem mult mai bine, ieri a inceput sa manance nepasat. Dupa ce-am venit eu de la sv. a mancat o banana intreaga si un sandwich cu unt, mezel, cascaval si ou pregatit de tati cu minutiozitate la cuptor. Intidena gurita la mine sa-i dau sa manance cum rareori a facut baiatu’ meu. El sandwich nu mi-a mancat pana acum niciodata, ou prajit la fel. O banana intreaga e raritate. Cred ca-i era dor sap ape manacare adevarata, sa simta si el alt gust decat o amestecatura pasata cu de toate.
I-au aparut insa doua bubite pe mana, sper sa nu se fi mutat la mana acum infectia. Am dat imediat iar cu violet de gentiana. Si vad ca i s-a mai umflat un rand de ganglioni, tot la gat, sub maxilar. Si a doua pereche de ganglioni e mai umflata ca prima. Sper sa nu o ia cu altceva, ca mor. De ieri tuseste iarasi rupt din piept.
Aime, violetul de gentiana e un foarte bun antifugal, se foloseste foarte bine pt afte, candida (care e tot un fungus) care apare atat in gura cat si la fundulet sub forma de iritatie. Si e folosit topic si la arsuri si alte afectiuni ale pielii si ale gingiei. Deci e ok sa-l folosesti si-n gura. Nu ii dai sa bea, evident. Tamponezi cu un betisor de sters in ureche exact pe locul afectat. In gurita insa se imprastie peste tot, inevitabil, datorita salivei (pt cine-l foloseste vreodata in gurita, spre exemplu pe partea interioara a buzei, tine-ti minte sa tamponati excesul de saliva cu un servetel si apoi sa dati cu violetul de gentiana – saliva formeaza ca o pelicula, un strat si cand pui violetul de gentiana cu betisorul constati ca nu se lipeste de bubitza si se disperseaza in gura. Daca locul e sters de saliva si pe cat posibil uscat, violetul de gentiana face priza). Si pt diverse iritatii la fundulet poate fi folosit. Se poate folosi si vaginal in anumite aplicatii. Atentie mamele care alapteaza, se poate face candida la sfarcul sanului (chiar daca bebelusul nu prezinta nici un fel de afte sau zone albicioase in gurita). Durerea e ascutita si se accentueaza dupa ce a supt copilul (nu in timpul suptului – asta ca sa diferentiati de durerea provocata de ragade) si poate sa radieze catre subtioara aceasta durere (motiv pt care se poate confunda usor cu mastita, deci sa nu ajungeti sa luati aiurea antibiotic). Si asta tot cu violet de gentiana se trateaza cel mai bine.
Trebuie insa avut in vedere sa nu fie folosit in exces. Adica nu pe perioade lungi si nu in cantitati mari. In cazuri extreme (dozaj mare pe timp indelungat, test facut pe cobai carora li s-a dat sa manance VG) devine un factor cancerigen. Dar cand e folosit sporadic nu prezinta pericol.
Albastrul de metil e un antiseptic si se foloseste extern (badijonari) sau intern (pt infectii ale amigdalelor sau administrat oral pt infectiile urinare), oricum are mai putine intrebuintari ca tratament decat violetul de gentiana, desi am observat ca lumea stie mai degraba de albastru de metal decat de violet de gentiana.
ploscariu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ad_rianna gabriela acum m-am uitat putin la pozele voastresi mi s-a parut ca sunteti langa complexul "minerva"...stati in manastur? te pomenesti ca om fi si vecine adriana & Bianca si Tudor(03.11.2004) |
Da , stau in Manastur, mai sus de Nora, pe str. care duce spre padure, Str. Huedinului
POZE RECENTE
poze cu Ioana si Ionut
www.weddingcountdown.com/ticker/b9szi95.png" target="_blank">Gabriela - mami de Ionut 14.01.2008si Ioana 13.12.2004
mariussimiuc spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui onitza Mesaj de la Otilia: "Am reusit sa nasc natural, epidurala mi-au pus-o tarziu dupa dilatatie 6 cm. Minunea din burtica este sanatoasa, 3182 grame, 50 cm, Apgar 9/10, ora 23:55. Deja a papat la san.Suntem tare fericiti!" |
Felicitari Otilia!
Bine ai venit pe lume micuta Elisa,sa ai parte numai de bucurii. 
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
simonacip spune:
Oti, felicitari pentru nasterea naturala asa cum ti-ai dorit, sa te recuperezi rapid si sa te bucuri de ambele fete 
Simona, mami de baieti 
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
FELIS spune:
OTILIA... felicitari..
sa fie sanatoasa minunea si tie refacere rapida... Cand a trecut timpul??????
Si cu scuze de intarziere... pt sarbatoritii de ieri... sanatate, fericire si numai bucurii.. la cat mai multe jucarii...![]()
bumbacel 9 dec_ Tudor Miha
anne-marry _9 dec Teodor Alexandru 
Felis si
Mihai-Cristian (06.12.04)
pozele noastre,
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
ochi_verzi spune:
Diana, a nins la noi, dar aici jos a fost mai apatoasa ca intai a plouat.Inca mai este un pic.
Straja e un pic mai departe de mine, dar asa se vede zapada pe varf(atata vad). Parangul e mai aproape si e alb...prea multe nu-ti pot spune![]()
Am croitorit ceva si rochita incepe sa prinda contur.
Mihaela si Diana 22.11.2004
andreap spune:
In primul rand: Bine ai venit pe lume Elisa,sa ai o viata lunga,plina de bucurii
..Otilia,refacere rapida si asteptam poze
Monica,abia astept sa va vad

Roserb,pe unde esti?
Fulgule,ne incuscrim,cum sa nu...da' vezi ca fetele mele sunt nabadaioase,au niste maniere
...
Noi suntem asa si asa..adica Sara e mai bine,dar inca pe antibiotic...sper sa nu ne dea 10 zile ca mor...mai nasol e ca de duminica(de fapt de sambata..) si Mariuca e bolnava...a venit cu Sebi de la Pitesti tusind rau,febra.....luni am fost la medic.antibiotic,aerosoli..maine o duc iar,sper sa fie OK.Eu zic ca e,deja nu mai face febra,tuseste rar,numai ansul se incapataneaza sa ramana infundat
.Intre 2 drumuri la spital,6 sedinte de aerosoli,supica ptr.Sara...nu mai am timp de nimic
..nici macar ptr.mine,ptr.sanatatea mea,ca ma supara sinuzita iar:nas infundat,urechea ma deranjeaza
..batranete..batranete
hai ca fug,sunt rupta de oboseala..sper sa pot intra mai des zilele astea
BOTEZ SARA
Noiembrie2008
www.onetruemedia.com/my_shared?" target="_blank"> FILMULET
Andreea, SARA(16.06.2008) si MARIUCA(7.11.2004)
Cecilia C spune:
FELICITARI OTILICOOOOOOO!!!!! bravo tie ca ai nascut natural, super si ma bucur ca sunteti cu totii fericiti si sanatosi, asta e tot ce conteaza.

. Chiar acum ma gandeam daca mai esti inca pe baricade si am zis ca trebuie sa-mi sacrific 5 minute si sa intru sa vad; si ce sa vezi, tu esti deja cu minunea in brate si fericiti cu totii.
Bravo tie si astept si eu sa ne povestesti cum ti s-a parut nasterea naturala dupa o cezariana; eu daca ar fi sa mai nasc o data as incerca natural natural, adica fara nici o epidurala....dar cred ca nu mai apuc in viata asta daca nu ma grabesc putin![]()
Va pupacim pe toate cu mic cu mare, uram " La Multi Ani" copilasilor care deja si-au sarbatorit cei 4 anisori dar si celor care urmeaza pe lista

Un pupic special clujenilor nostri, Bianca si Tudor si mamicii lor si sper sa ne vedem la vara si sa ne jucam in Parcul Mare. Cred ca e frumos Clujul asa impodobit de sarbatori, ce zici Adriana????

Asteptam poze cu Elisa si sa fiti cumintele fetitelor si sa nu o suparati prea tare pe mamica voastra
Try, sanatate la Adrian si sper sa reusesc sa te sun maine

Fulgule cum e viata cu 2 baietei dupa tine????? deja ti-ai intrat in mana cred, esti experta
laptele curge la cismea????
daca da, atunci inseamna ca e liniste si pace
Pupici la baietei si sa fiti cuminti sa vina Mosul

ploscariu spune:
Buna dimineata! Serviti, va rog!

Sanatate multa Sara
Cici, salutari si de la noi, si noi suntem din Cluj
e foarte frumusica Alexia
, iar Ada e un ingeras
POZE RECENTE
poze cu Ioana si Ionut
www.weddingcountdown.com/ticker/b9szi95.png" target="_blank">Gabriela - mami de Ionut 14.01.2008si Ioana 13.12.2004

Tudor