Sezatoarea canadiana (117)
Raspunsuri - Pagina 18
Podeanu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui try astae bicileta, Nelia. O conectezi la tv si se joaca pe el. Are mai multe jocuri incorporate, unele sunt doar de fun (face curse, deci trebuie sa dea repede din la pedale) sau educative cu litere, numere, forme, cuvinte etc. Podeanu, tu vorbesti de receiver pt Bell unde platesti abonamentul la bell sau vorbesti de receiver de Bell unde tu ai antena de satelit montata de tine, deci unde nu platesti abonament de Bell (adica piraterie de semnal - care oricum nu e ilegala in Canada)? Ca ce spune Denisa e vorba de receivere pt piatza neoficiala a satelitilor. De-aia le poti lua de la indieni etc. Daca tu ai contract cu bell pt un pachet de programe, atunci doar de la ei poti lua receivere. "Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic" |
Try, eu am antena satelit pe casa (montata de Bell-care si aia a fost schimbata anul trecut ptr HD) si in casa am receiver satelit HD.
La antena satelit mai am 3 iesiri, de unde deduc ca as mai putea adauga 3 receivere. Abonamentul lunar il platesc in functie de ce package am. si of course parca 15$/ luna in plus ptr programele HD.
Nu furam nimic. Ar mai fi optiunea sa inchiriez receiverul de la ei ptr 10$/luna.
Sorin a sunat ieri la Bell si ei nu mai vind decit receivere la 299$ plus tax si 599(cu inregistrare). Chiar tipa i-a sugerat ca poate gaseste pe ebay, kijiji, ca ei nu mai fac modelul cumparat de noi anul trecut.
Deci le putem cumpara si de la indieni, merci Denisa
dar eu nu stiu sa avem asa ceva (poate alte fete din Montreal au mai multe amanunte???)si le legam la antena de satelit deja de pe casa.uite de ce am eu nevoie http://www.kusat.com/gotv.php?path=/ev/6120.php
Eu am intrat de fapt sa-i multumesc lui Mikion
ptr cupon, i-am luat cizme lui Edi si am folosit cuponul. De altfel mai erau citeva persoane in magazin cu cuponul in mina, ba ele il aveau chiar in original, colorat.chiar asa roxana, unde te cari???
Podeanu spune:
tot eu.. ptr cine intereseaza vine Britney Spears in turneu.
Voila details
http://www.britneyspears.com/tour/
Ktrinel spune:
roxana/pitilache, m-ai facut sa si gugalesc sensul cuvintelor "ma ascund dupa deget" si tot nu inteleg
...pe bune, ce s-a intamplat ? plecati undeva in vacanta? parca bunica pleca curand...
..s-au am incurcat eu borcanele ..oricum trebuie sa gasim un inlocuitor pt deschiderea subiectului, nu ?
podeanu, am inteles acum..tu ai satelit ..la oficial
.
nelia spune:
Roxana, eu sper ca te duci in vacanta in Romania cu bunica... nu te-ai suparat pentru expresia lui Mikiion, ca ea a zis-o asa, fara adresa... Eu nu vreau alt inlocuitor, na! Decit daca facem coalitie si o rasturnam.
Roxana,
si iti uram si tie tot ce ne-ai urat tu noua.
Tocmai ce am rasfoit presa, se pare ca are si Harper o varianta, pe care ar putea-o propune guvernatoarei si mie mi se pare rezonabila in aceasta situatie. Cica astia de s-au conventionalizat vor sa salveze economia, de aia au facut-o, nu ca ar avea niscaiva aspiratii politice.
Mie personal nu-mi place nici unul, de Harper nu-mi place cel mai putin, sa o spun asa. Pe cei trei din coalitie nu-i suport de la fizic pina la ideologie... asa ca din doua rele as alege raul cel mai mic, notamente Harper, asa ca sper ca guvernatoarea sa fie cu capul pe umeri si sa lase totul asa cum este, sa sustina actualii alesi pina la urmatoarele alegeri... legale. Mie coalitia aceasta nu mi se pare nici legala, darminte benefica... Iar despre alegerile din Romania... numai de bine.
Sa-i vedem si pe aia cum vor forma in haosul ala si in nebunia care se numeste politica un guvern de coalitie!
Altfel, noi sintem bine! Am bucuria sa va raportez ca sintem nevirusati... dar nu stiu pentru cit timp vom ramine asa.![]()
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
lorelaim spune:
Buna dimineatza fetelor dragi 
Doresc sa felicit totzi bobocutzii mici si mari pt rezultatele f frumoase la invatzatura si la activitatzi sportive
si sa urez multa-multa sanatate bolnaviorilor 
Noi schimbam gradinitza (Mikki nu esti singura
) ca sapt trecuta mi-a venit efectiv sa-i troznesc un pumn in plina figura la actuala edu a lui Gabisor.... care e din Puerto Rico (stabilita aici de 14 ani si casatorita cu un sue). To make the long story short - pt a doua sapt consecutiva - miercurea trecuta, cand i-a dus la patinoar, Gaby a avut timp de 2h si jumatate caciulitza de lana umeda pe capsor - au fugit, cu helmet-ul pe cap peste caciulitza, prin drizzle, sa prinda autobusul ca sa mearga la skate-rink, acolo a stat cu aceeasi caciulitza pe cap - desi a avut in bacpack caciulita uscata si curata... Cand au ajuns inapoi la gradi edu i-a pus caciulitza in uscator... ca eu sa nu o gasesc uda... ca acum 2 sapt si sa intreb (din nou) de ce nu i-a schimbat nimeni? Daca prima data Gaby "a scapat"... acum mi-a facut o raceala de toata frumusetzea - cu durere de cap, cu muci garla (de-abia respira saraca copila), cu stare de moleseala si matziala... ufff... vai de capu' ei ca era ca o lamaie stoarsa care mieuna din orice... Acum e cata-cat bine- dupa aproape o sapt de stat acasa. Intre timp i-am spus dir ca doresc ca Gabisor sa fie mutata inapoi in grupa ei - ca pe mine sportul asta "fugitul prin ploaie sa prindem autobuzul" NU ma intereseaza si nu face parte din "idealul" meu de educatzie pt progenitura... Din pacate nu au locuri in cele doua grupe de boboci... asa ca am sunat la alte doua gradi - una cu o curte f mare cu leagane, groapa cu nisip, etc (unde mai mergem noi in weekend si Gabisor se joaca)- dar care nu au progr creativ-educativ (ies, indif de vreme, de 2 ori pe zii la joaca in curte) si cealalta cu program inspirat dupa Montessori. La amandoua am primit loc - acum urmeaza sa ne decidem. Maine vizitam gradi cu progr educativ care e cam la 15-20min de mers pe jos de noi. Noroc ca vine mama sambata si se poate ocupa de Gabisor... ca altminteri sa fac si scoala la zii (de la 8am la 3pm) si sa tzin copila acasa cand e racita cobza... nu prea merge! Colac peste pupaza - omul meu e in business-trip in Oman. Adevarul e ca noi stiam din apul locului ca el va fii "prins" in tot felul de prezentari tehnice la client si va trebui sa insotzesca echipa de vanzari peste tot unde compania are nevoie...
In legatura cu situatzia politica de la ora actuala din Canada... parearea mea este ca Harper... si-a cam "cautat-o cu lumanarea"... adica a dat dovada de f multa infexibilitate si a fost "bully" in relatzia lui cu celelelte partide... Nu contest ca poate e un economist bun si ca poate anumite idei nu-s rele... (eu nu-s de specialitate - deci nu pot sa ma bag in "partea tehnica") - dar nu are fler de conducator al unui guvern minoritar unde ai nevoie de COLABORARE si COOPERARE cu celelalte partide. Eu zic ca Harper ar trebui sa demisioneze si sa fie inlocuit cu un alt conservator DESCHIS LA MINTE si apt sa conduca un guvern MINORITAR. Harper mi se pare dur, tiranic, abuziv, genul care "put the foot in your mouth"... si fortzeaza nota fara sa-i pese de consecintze... Nu a fost corect nici faptul ca a fortzat alegerile acum si nu a asteptat 2009 asa cum fusesera planificate... Bani aruncatzi - curata batatie de joc pe spatele celor care muncesc si platesc taxe. Din pacate Dion NU are "charisma" si nici macar nu stiu daca are oameni bine pregatitzi sa faca fatza situatziei economice actuale... ca nu-i de gluma. Sincer numai schimbari/rasturnari de guvern nu era acum necesare Canadei... Uite aici un art - care mie mi s-a parut interesant: http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20081202.WBSteele20081202134134/WBStory/WBSteele/
Un weekend fain va doresc - eu fug sa spal si sa fac curat (am 2 zile "libere" de la profa - adica tre' sa fac "tema de casa"
) si cred ca pana luni nu mai apuc sa dau pe la voi 
lorelaim spune:
Ma scuzatzi ca am revenit din nou (e mai interesant sa citesc politica pe I-net decat sa desfac patul pt spalat
):
http://www.cbc.ca/canada/story/2008/12/02/gg-return.html
unde
<<Wiseman dismissed Harper's attacks on the coalition, who reportedly called it an "undemocratic seizure of power."
"The Conservatives are arguing it's undemocratic, but actually elections don't elect governments," said Wiseman. "They elect Parliaments. Parliaments make a government. Parliaments can break a government.">>
<<Manitoba NDP MP Pat Martin called for Harper to resign "with the dignity that we would expect from a prime minister of Canada" instead of spending millions of dollars on a public relations campaign in an effort to stay in power.>>
Parearea mea este ca povestea cu "separatistii" din BQ care vor un Quebec "suveran" este o SPERIETOARE - pt ca daca vreodata Quebecul ar "cuteza" sa se "separe" de-adevaratele atunci si-ar semna "condamnarea la moarte" din punct de vedere economic... adica marea majoritate a firmelor/investitziilor anglofone si straine in Qc si-ar "lua jucariile" si ar pleca... ceea ce ar fii un dezastru pt Qc... Deci chestia cu "Qc suveran" e doar cat sa mangaie orgoliul "separatistilor" dar sunt convinsa ca niciodata nu va fii pusa in practica. Stiu si ei bine ce dezastru i-ar astepta... Acum ei fac doar un joc pt a primi "subventzii" de la federal.. Ne aliem cu cine ne promite ca ne da mai mult... si uite asa ne plimbam veseli dintr-o tabara in cealalta ![]()
lorelaim spune:
Uite - acest comentariu spune cam ce gandesc si eu... despre incapacitatea lui Harper de a COLABORA cu opozitzia si de a se focusa pe nevoile actuale ale Canadei...
"After Canada and Canadians just completed an election S. Harper leader of the Tory party in Canada, has lost the confidence of the House of Commons. Which, if you didn't know is all the MP's just got elected or re-elected as well.
The fact PM S. Harper doesn't like our democratic process is moot, he will have to abide by it all the same. After plunging our country into an election that according to his own election law was illegal, and receiving a minority government. S. Harper ignored the economy, and how it was effecting Canadians. Instead using the crisis to attack: A contract with the voters of Canada on a $1.95 per vote for each party Canadians voted for. Further, an attack on labours' long won right to strike was another point he wished to shove on Canadians. Lastly, hard won rights for women and equal pay for equal work was going to be watered down to the 1970's type of legislation. The opposition waiting for the long awaited and needed stimulus package that Canada was going to have for Canada and it's industries ( like the rest of the world is doing for this crisis) and there was none, instead there was a cut; where, a fire-sale of public assets were going to be sold to balance a mismanaged, and ill conceived budget. It is no wonder that the MP's in Parliament have lost confidence in the Tory attempt to capitalize on a crisis to crush their opponents funds, and penalize labour in favour of a corporate exploitive agenda. Both are a betrayal of Canadians one of democracy, the other of labour law.
Lastly, with no solution , or injection of funds for the sectors of the economy to which employ many Canadians. The Tory irresponsibility in wielding government has arrogantly dared the opposition MP's to stand up to these "Bully tactics" well they have. Now the bully is crying foul and doesn't want to recognize our democratic process, as it didn't want to follow it's own election law, or labour law, or contract with the people of Canada for the public funding of federal parties after an election. Clearly this bully Tory party, and leader is shameless, Ignoring that in 2004, Harper was ready to do the same thing against Paul Martins Liberals. Their are two main words that come to mind after these events unfold, one is ARROGANCE and the second is HIPPOCRACY !; for how Harpers' Tory's have conducted themselves in contradiction to HONEST, TRANSPARENT, RESPONSIBLE government.
It is no surprise Harpers folly, wants another election paid for his error!"
lorelaim spune:
Raman la convingerea ca daca Harper ar avea bunul simtz si decentza de a demisiona (da' nu cred... oare cei din partidul lui nu i-ar putea da un sut... si astfel sa "salveze" guvernul?) - si de a fii inlocuit cu cineva mai putzin arogant - Canada ar scapa de probl "coalitziei" sau de noi "alegeri"...
un alt comentariu:
"PM Harper is entirely the author of his own momentary perhaps, misfortune. He had a majority wrapped up with less than 3 weeks remaining in the Fed election and he made some personal comments which cost his Party seats in Quebec. Really arrogant move. Frankly, a dumb move.
He now took it upon himself to try to make it impossible for the opposition Parties to compete in future federal elections by taking away a large % of their funding. And yet, he evidently expected them to sit twiddling their thumbs reaction free.
Another incredibly arrogant move and politics that will costs CDN tax payers in so many different ways. It has caused his reactionary spending spree ( we ARE in a recession Mr Harper ) trying to sway CDN's in national advertising posts. We may see Parl sit until near the end of Jan while the economy remains stagnant at best and more likely, continues to slide without attention.
My wish is that The Conservatives were able to govern. They have the most seats of any Party. But it is entirely democratic to remove them with a majority made up of House of Commons members. To suggest otherwise, as the Conservatives are now doing, seems undemocratic. Changing the rule to meet their present challenge isn't the way to go.
If The Conservatives are defeated...pushed aside...so be it. They earned it because their leader pushed too hard and played politics at such an intense level of disdain for the opposition.
Harper could NOT just govern. He seemed destined to try to destroy the future of opposing Parties. A lesson learned. He failed, regardless of the outcome next week. Hubris at its 'best'."
Edit:
http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20081202.wPOLprerogative1202/BNStory/politics/home
si un update http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20081202.wPOLdiscussion1203/BNStory/politics/home
cu un comentariu:
"No matter what your political stripe, I think we all agree that PM Harper is very divisive and partisan in nature. By mocking and rediculing his opposition he is also mocking and rediculing the people that voted for the opposition. By trying to cut public funding to the parties, he is trying to give the public nobody else to vote for but him. By the way, cutting public funding should also include cutting the political donation tax credit.
Harper should be the PM of all the people not just his base. I think maybe one of GG's options should be to ask Harper if there is someone within his party who can assume his duties. I don't like what's happening, but I'm not blind. He did this to himself."
ange spune:
podeanu,eu am receivere hd inchiriate de la bell.platesc 10$ pe luna pt fiecare.pt ne hd
platesc 6$.Sa-l cumperi mi se pare cam mult.Daca vrei sa te muti la altii ce faci cu receiverele? De exemplu mie bell-ul,televiziunea, mi se pare execrabila pe timp de tempeta,ploaie,vant puternic.Pleaca satelitul la plimbare
si "pa" televizor!Pe cand videotronul este prin cablu si nu ai sa vezi asa ceva.Noi ne gandim din ce in ce mai serios sa trecem din nou la videotron.Plus ca-s mai ieftini!
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
pitilache spune:
Hei, hei, hei, nu s-a suparat nimeni.
Imi pare rau ca mesajul de ieri seara v-a dat impresia asta, a fost cam lapidar ce-i drept dar nici gand sa scapati de mine asa de usor. Doar ca am o perioada extrem de aglomerata atat la servici (unde vineri seara am avut tulburari de vedere din cauza oboselii...) cat si acasa unde incercam sa terminam macar partial subsolul pana la Craciun. Asa ca am zis sa va urez de pe acum toate cele bune ca nu stiu cand mai apuc sa intru si sa ziceti ca dispar ca magaru'-n ceata!
Deci sunt pe aici doar ca o sa intru mai rarut pana de Craciun.
Va pup si va urez o saptamana excelenta in continuare!