Pepenasi de iulie-august 2008 (48)
Raspunsuri - Pagina 10
struluta spune:
Noi tot acasa
...tati a plecat pana in fabrica si a uitat sa se intoarca
...eu de nervi m-am apucat de calcat, am spalat vase...puiul doarme...e frant, de dimineata de la 5 e action!![]()
Oana:eu merg la medic, nu vine acasa. Cu medicul de familie, si eu am o idioata de doctorita care vorba ta e un mare zero barat, exact din motivul asta nici nu l-am inscris la ea.
Noi stam in Gacsaly, e pe ruta spre Fehergyarmat...cum iesi din Csengersima se face un drum spre dreapta pe un dig (indicator Rozsaly) - e al doilea sat in stanga de pe dig...e aproape, la 12 km de granita.
Noi mergem azi pana in SM, dar nu stiu inca ce program avem, trebuie sa imi duc si masina in service ca saraca e tot in slapi si sa ii pun cizmulite! Voi iesiti pi centru azi?
Turturica:te inteleg perfect si din suflet te compatimesc...noi de un an si ceva stam aici in HU, dar e mai mult decat super, e si aici parca totul in reluare, e foarte multa liniste, parca-s la sanatoriu la recuperare psihica, dar macar sunt aproape de "civilizatie" de cei dragi...cand mi se face dor de balamuc, in 20 de minute-s acolo, insa cum ziceai si tu e destul de complicat pana imi echipez puiul, pana ii fac geanta, pana ma pregatesc si eu, sigur face caca, dupa ce il schimb sigur i se face foame si tot asa, deci dureaza 2 ore pana ies din casa, asta bineinteles dupa ce fac si eu din nou un dus si ma reechipez
...pe cand ajung in SM sunt rupta si nu mai am energie de nimik...insa...tot asa sotul meu a fost avansat si a preluat aprovizionare pt alte 3 fabrici din Ucraina si petrece din ce in ce mai mult timp acolo, si incet, incet vom merge si noi cu el, e in cautare de un ap cu toate dotarile ca bineinteles nu am cum sa car totul de aici, insa eu o singura data am fost in Ucraina dar am ramas cu un gust amar de tot, L'vov-ul(e orasul cu sediul central, a doua fabrica fiind la vreo 150 km de acolo si a treia la vreo 1000 km
) cu toate ca e un oras super mare ( are vreo 1 mil. de locuitori) si ca arhirectura e frumos (seamana f mult cu Viena, dar totul e mult mai "cenusiu" si lipsit de "caracter"), ca sa nu mai vb ca au chiar de toate incepand de la Mc'Donald, reprezentante de firme, etc...e oribil, oamenii sunt niste brute, sistemul imi readuce aminte de oribilii ani de dupa revolutie la noi, coruptia e in floare, la granita te tin cu nesimtire ore in sir si vorba aia numai in c.. nu te cauta, ca sa nu mai vorbin de limba, care nu o sa fiu in stare sa o invat nici in 200 de ani...deci, draga mea se poate si mai rau...as prefera eu peisajul tau mirific cu vacutele, decat imaginea hilara cu boii de ucrainieni![]()
Deci vom fi cetateni romani cu domiciliul in Ungaria si flotant in Ucraina![]()
Asta este...mai vedem cum o rezolvam si pe asta...parca vad ca peste 1-2 luni o sa va streseze o depresata cum nu ati mai pomenit
S-a trezit puiul, fug sa-i dau papa.
kamelya spune:
Anca iti micsorez eu pozele dar ca intr-o jumatate de ora
buburuza mea
de Daria 14.07.2008
turturica spune:
ingry, bine ai revenit
Imi pare rau s-aud c-ati avut atitea probleme, cu preeclampsia intr-adevar nu-i de joaca. Sper sa reusesti sa intri mai des de acuma inainte.
adina, ce yummy sint placintele alea, imi vine si mie sa fac, desi-s dezastru la bucatarie. Dar n-am inteles cum vine aia self-rising flour, adica faina cu drojdie incorporata? Oare pe aici o fi asa ceva? Se vede ca nu gatesc prajituri.
Ce fain zici de Craciun vara, si io-s cu soarele si caldura, pun pariu ca daca locuiam pe-o insula izolata cu mare si soare nu ma mai plingeam de singuratate. Singura mea consolare pe vremea asta sint castanele.
Cind mai pui poze cu ginerica si cu fratiorii? 
sunu, si checul tau suna tare bine si pare simplu de facut. Gemul ala de care ziceai ca l-ai pus deasupra se pune cind pui aluatul la cuptor sau dupa ce ai scos checul din cuptor? Si nu ride de nestiinta mea 
Mersi ca te-ai interesat de restaurant, stiu ca pentru cerc restrins e diferit de organizat, dar oricum se pare ca am gasit ceva dragut.
Si-apropo, ai 51 de kile si-ndraznesti sa zici treaba asta public? Vrei bataie colectiva? ![]()
moni, ca m-ai intrebat si nu ti-am raspuns, concediul meu de maternitate s-a terminat deja, dureaza doar 14 saptamini, am negociat cu seful sa stau decembrie fara plata acasa, din ian. incep cu 40% dar lucrez de acasa, din aprilie merg la servici cu 60% si dup-aia mai vedem. Sa vedem daca firma supravietuieste pin-atunci, ca io lucrez in finante si se pare ca sintem loviti rau de tot, asa ca poate pina-n aprilie nu mai am la ce sa ma intorc 
vicky, cit timp n-aveam copil chiar nu ma deranja izolarea ca noi sintem umblareti si eram flexibili, una doua ne aruncam si plecam pe cine stie unde, dar acuma nu se mai poate si de-aia se simte asa de mult contrastul asta.
ana_a, ce cuminte-i matei al tau de te lasa sa scrii ditamai mesajele 
mitzi, pfuui, dac-as sta acasa 4 ani in izolare chiar ca n-as mai sti sa vorbesc decit cu vacile. Mortala faza cu telemeaua ![]()
irlandezo, mersi de felicitare, foarte faina 
kimmy, felicitari pt mincarica. Ce cald e la voi, uau. Noua pediatrul ne-a zis s-o tinem la 19 grade, dar mie mi-e frig, asa ca facem 21-22 de grade, dar nu mai mult.
kamelya, e nasol cind prietenii n-au copii, eu ii bat la cap sa procreeze si ei ma asigura ca exerseaza ![]()
Asta e, incercam sa gasim pe altii cu copii de virste asemanatoare 
strulu, nasol cu ucrainienii aia, io sper sa iti gasesti pe-acolo vreo prietena cu copil, c-altfel nu te-nvidiez.
marina, misto cu amsterdamul, io de felul meu sint impulsiva si nu ma gindesc prea mult, c-altfel nu veneam in elvetia de capul meu fara sa stiu pe nimeni si fara sa vorbesc limba, de-aia as fi in stare sa ma mut iara, dar barbatu-meu le cugeta o gramada. Ca doar cind eram pregnanta trebuia sa mearga la Hong-Kong pentru citeva luni si el a refuzat pe motiv ca nu-si poate lasa nevasta singura cu burta la gura. Degeaba i-am zis ca vin si io, sint convinsa ca se putea aranja sa vin si io chiar as fi profitat, dar n-am avut cu cine, cica-s iresponsabila sa vreau in alt colt de lume cu botul dupa mine ![]()
Si-asta apropo de faza cu patriotismul, citisem ce scriseseti voi, eu sint omul fara radacini, as pribegi mereu in lume, da, Romania e tara mea unde m-am nascut, evident ca mostenirea asta o am in singe, acolo imi sint parintii, familia, dar cam atit, prieteni nu mai am demult acolo, prietenii buni din facultate cu care mai tin legatura s-au raspindit care pe unde prin colturile lumii, asa ca nu pot sa-i regret si sa ma intorc pentru ei in Ro.
Elvetia e extraordinar de bine de pusa la punct, curata de poti sa lingi pe jos, cu reguli stricte si clare pentru toata lumea, ecologica pina la infinit, reciclam tot de la hirtie, cartoane, baterii, sticle, peturi, conserve, cutii de lapte, resturi menajere, etc., lumea e civilizata si chiar calda, insa intr-un fel diferit de al nostru, al latinilor. De ex. m-am trezit dupa ce-am nascut ca mi-au batut la usa oameni din jur cu care n-am vorbit niciodata pina acuma ca sa-mi dea cadouri pentru Mara. Am fost profund impresionata ca da, ii stiam reci si uite ca oamenii astia care nu ma cunosc mi-au scris o felicitare si au adus fetei hainute.
Bine, ca de-atunci tot nu ne povestim, tot n-am ajuns la invitat la cafele si stat la o birfa cum face romanul, insa ideea e ca si elvetienii astia e oameni, da-n alt fel de cum sintem noi.
Dar nici elvetia n-o simt ca si tara mea, mi-ar place sa traiesc citiva ani in noua zeelanda, pe urma as pribegi o tzira prin america de sud, dup-aia canada de s-ar putea, vise, nene, vise.
Dar chiar si-asa fara radacini cum sint eu tre' sa ma potolesc de dragul copilei, sa ne stabilim undeva (evident nu aici la tara) ca sa prinda Mara oaresce stabilitate-n viata ei.
Hai c-am aberat destul pin' la ora asta.
Mami de Mara (19.08.2008)
Anilansa spune:
buna mamici
eu una sunt fff fericita, au trecut 47 de ore de la vaccin, adica mai avem o ora pina la 48 ore dar nu se mai pune ... ca nu se poate intampla nik
.... am trecut cu bine ... fara febra, fara mofturi ... au fost 2 zile normale
... Darius are fff multa energie, de 4 zile isi ridica funduletul in sus cand sta pe burta, e foarte comic ...
la capitolul dureri de gingii stam binisor.... cu manutele pina in gat( daca se poate ) fff multe balonase, si multa gangureala
la capitolul diversificare ... noi suntem deabia la suculet de morcovi ... la cereale am renuntat, trecem de sapt viitoare la supita de morcovel.
ma duc sa
din urma, am ceva de recuperat![]()
Alina mamica lui Darius Gabriel (29/07/2008)
http://community.webshots.com/user/Anilansa
dr_anca spune:
Multumesc mult Kamelya esti foarte draguta.
Ma dus poate mai citesc ce-ati mai scris.
Anca mamica de Sara-Stefania
21.07.2008
bubuleana spune:
moni: nici mie nu-mi vine sa cred ce norocoasa sunt si cum s-au nimerit toti prietenii sa nasca bebei cam in acelasi timp cu noi. Si, slava domnului, avem foaaarte multi prieteni buni 
turtu: bey ce m-am distrat copios cand am citit aventura ta de-o zi!! Bravo!!! Tine-o tot asa si sa ne mai povestesti! 
Si ref la botez stiu eu un restaurant dragut, ff dragut, intim de 20-30 pers unde si-au facut botezul niste prieteni buni. Este restaurantul de la parterul hotelului El Greco din Bucuresti. Undeva aproape de Piata Rosetti. Au website.
ingry: ooofff, imi pare tare rau ca ati trecut prin atatea, nu-mi pot imagina ce-ai simit...bine ca acum totul este bine si sper sa ramana asa, Alex sa fie vesel si sanatos si mamica fericita! 
Sun: mersi de reteta
, ai scris intr-o limba extraterestra pt mine dar cred ca le gasesc eu la supermarket daca caut denumirea pe eticheta, nu?
A! si nu te mai plange ca ai 51 kg ca arati fff bine. Iti sta mult mai bine asa, erai mult prea slaba inainte. Acum arati ca o adevarata lady! 
Si tot la capitolul kg, am reusit sa mai slabesc 2 kg deci am ajuns la 66 kg de la 93 kg la nastere!! ufff, mult a fost, putin a mai ramas pana la 55 kg.
kamelya spune:
anca micsorat dar am uitat sa scriu si comentariile ;scuze 
buburuza mea
de Daria 14.07.2008
maitreyi spune:
elau 
am revenit si eu de la cumparaturi...m-am intalnit si cu mosu' in carrefour...bai au niste body-uri asa de faine de la disney pt Craciun
evident ca i-am luat ca deh...de pe 24 pana pe 1 tre sa imbrac copilul de sarbatoare
eu nu ma pot duce in carrefour fara sa mi se agate si niste hainute pt bebe...macar o pereche de sosete 
irda ceva de genul asta am patit si eu cu bebe cand era inca mica-mica...i-am dat lapte de-al meu care statuse in biberon vreo 4 ore (Slava Domnului ca am scapat doar cu niste caca verde) si mai nou m-am dus pusca sa ii dau supa proaspat scoasa de la frigider
bine ca m-a vazut maica-mea care era in vizita si m-a intrebat candid daca nu i-o incalzesc 
faza cu fetita baietel o avem si noi la ordinea zilei...carut roz, bebe toata in roz, inclusiv eu in roz, ma intalnesc cu o colega de facultate care stia ca vom avea bebe roz...si ma intreaba suav uitandu-se la ea...e baietel nu?
o alta faza in botanica, de data asta bebe imbracata in blugi si cu un body bleo, insa cu o boneta toata plina de dantele...2 babe...sa fie sanatos micutul
multumim
si in aceeasi categorie as incadra si orasenii mei care unde ma prind ma iau cu domnisoara...la magazin, in taxi, nea soferu de la autobuz, pacientii din spital...bai si is mare frate...am fata de mamoasa...nu de domnisoara...da' na...
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
AnnaBaby spune:
Ariadna saru'mana mult de tot
M-am scos de cadou de craciun la rude si prieteni
Anna
de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
ankuta_1982 spune:
salut fetele!
vreau sa stiti ca va citesc mereu dar nu am timp sa scriu deoarece eu am o terorista de fata nu pot face nimik toata ziua si cand zic nimik ma refer ca nici la baie nu ma pot duce! Am citit ca mi s-a spus sa modific pozele dar nu mai pot intra pe picasa cine ma ajuta? ati schimbat ceva pe acolo?
va multumesc!
ankuta