Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (12)
Raspunsuri - Pagina 15
andy.p spune:
Hai sa le uram multe lunitze sarbatoritilor de azi
Maya de July

Anna Sofia de Joy

Arriana Stefania de Gargarita

Sa va creasca puii mari si sanatosi!!
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Andy
Alexia
kid2003 spune:
simo_ef mi-au dat lacrimile citind patania voastra! Pupam micutul curajos, e foarte mic si sper eu sa nu ramana cu nicio trauma, nici pe corp nici psihic. Capacitatea de regenerare este fantastica la varsta asta si sunt sigura ca va avea parte de toata dragostea din lume ca sa isi revina frumos si fara semne. Te imbratisez cu drag si te imbarbatez cum pot..oricui i se poate intampla, sa nu te mai invinovatesti, a fost ceasul rau...tu esti o mamica deosebita 
Freshanana fara suculet de citrice pana la 8 luni. Asa recomanda si Culcer si alti dr cu practica. Noi am introdus la 8 luni si tot mi s-a oparit la fund groaznic, e f f acid pentru tractul lor digestiv sucul de porto...Marul e ok ca si prim aliment, multi zic ca in varianta de mar copt e si mai bun. Iar cu biscuitii...citeste link-ul de la Khristin. oricum banuiesc ca nu vrei sa ii dai biscuiti normali ci din aceia de bebe fara gluten. Dar si asa, acolo scrie ca cerealele sunt puteernic alergene si se evita inceperea diversificarii cu ele. Nici nu stiu cum e mai bine...pana acum se incepea cu faina de orez in laptic sau piure din cereale de orez cu mar copt sau banana. Alexandrei asa i-am dat si a acceptat fara probleme. Citeste si informeaza-te si sunt sigura ca vei alege varianta cea mai buna pentru mofturiciul mic. Poate sa aiba doar o pasa si sa ii treaca, sa manance mai bine in cateva zile. Nu tb sa te grabesti asa tare cu diversificarea, are o viata intreaga sa manance de toate.
Eu la Alexandra am folosit cel mai mult si cel mai mult blenderul vertical. Eu am Braun dar sunt si alte firme, acela cu un brat de inox care are la capat o lama, merge sa il bagi prin orice oala, vas sau castronul lui special. In 20 de secunde transforma orice intr-un piure fin si delicios. Eva ma refer la www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_mici_de_bucatarie/Mixere,_blendere/Braun/Blender_Braun_MR_400_PLUS" target="_blank"> asa ceva , de fapt cred ca si robotul face asta, dar e incomod sa tot murdaresti vasul ala mare pentru 100 de g de piure de legume si carnita. Cu telul nu vei reusi sa faci asa un piure fin din legume si carnita, oricat ai bate...In rest, cu steamerul nu e musai (mi-ar placea dar nu am loc si de el) dar am gasit un dispozitiv super. E un fel de oala cu sita jos care se pune peste alta oala in care fierbi apa. Pe sita de sus pui legumele care se gatesc la aburul venit de jos...Sunt super si asa, gatite exclusiv la abur, cu gust si vitamine. Cred ca se gaseste cam peste tot device-ul acesta, poate fi cumparat separat sau impreuna cu oala cu apa care se pune dedesubt. Tot asa am preparat carne de pui sau peste pentru bebe. Apoi am mixat cu blenderul cu legume si cu o lingurita de ulei de masline si un praf mic de sare. Iesea un piure delicios. Evident e nevoie si de un storcator mic de fructe...eu visez la ala cu gura de incarcare mare, sa arunc mere intregi cu tot cu coaja sa nu mai stau sa curat...dar pana una alta, am unul la care tre sa fac toate fructele bucatele si sa le bag acolo.
pentru marul ras cu biscuite (in cazul nostru cu fulgi de orez, asa am inceput) se foloseste o razatoare de sticla, se gaseste peste tot. Astfel marul nu se oxideaza, daca il dai pe razatoarea clasica sau bagi blenderul cu lama de metal in el, , are o culoare oribila...
Deci: blender pentru facut piure, storcator de fructe, razatoare de sticla si, daca vreti, steamer sau vas de fierbere la aburi. Astea sunt de baza.
andy.p spune:
Kid ai mare dreptate,blender braun am si eu si l-am folost o gramada..dar il foloseam doar in castronelul special.Iar razatoarea de sticla e o minune iese un piure de mar delicios ,ff pufos si plin de suculet.
Chair astept perioada aceea cand ii pregateam tot felul de mancarici si-l vedeam cum se stramba sau cum lipaie cu pofta .E minunata!
Andy
Alexia
sept-oct2008 spune:
Tzitziri sunt....am modificat lista cu primii 3 bebei.
Va rog sa aruncati o privire si sa aprobati/criticati/oferiti sugestii pentru cosmetizarea listutei
andy.p spune:
tzitzi ar trebui introdusa si data nasterii la mamici sa le putem ura si lor LM,nuu?
In rest arata super.
Andy
Alexia
_irina_ spune:
Buna dimineata si de la noi.
Ieri maica-mea a lasat-o pe piti fara caciulita, vre-o jumatate de ora, dar totusi, eu am zis ca o scuip sa nu o deochi (pe mama nu pe andreea).
In alta ordine de idei cred ca sunt si eu u pic cu paranoia, dar daca chiar crezi in chestii din astea nu ai cum sa nu fii. Ieri am fost cu piti la plimbare in marsupiu, eram cu maica'mea si ma opreste o cucoana si se minuneaza de piti... nu va zic ca aseara nu se mai oprea piti din urlete si plans? Si s-a oprit numai dupa ce i-am zis Tatal nostru.
Maine ne botezam si noi, sper dupa asta sa se mai linisteasca si ea si ma'sa (adica eu).
baby boy - vad ca toata lumea se incuscreste pe aici. Lasa ca venim noi in vizita la bucuresti cand da caldura si ne vedem, poate se vad piticii si se plac si ne incuscrim si noi. Daca tot seamana asa de bine...
maryb - eu pe soacra o pun la punct de nu se vede, nu astept sa ii zica sotul ceva. Chestia e ca soacra nici nu a luat-o in brate pe asta mica, parca nici nu a bagat-o in seama cand era mica. Dar are idei, ca o sa o lasam la ei cand o avea 5-6 luni. I-am zis sa isi puna pofta in cui.
Cu maica'mea vad ca me descurc daca schimb tonul si vorbesc mai calm. De fapt vad ca vorbesc cu ea ca si cu fi'mea. Aseara chiar vorbeam cu amandoua in acelasi timp si pe acelasi ton. Numai ca nu ii ziceam maica'mii sa isi scoata degetele din gura.
Nikolici - mamicule, ma apuc sa fac psihoterapie cu tine? Cum sa nu iesi cu bebitza? Ti-am mai zis eu ca bebele simte tot? Ia-ti hainute, asa impusti 2 iepuri dintr-un foc, te relaxezi la cumparaturi si ai si cu ce sa te imbraci cand iesi. Eu am descoperit cand mi-am scotocit prin dulap o gramada de hainute.
Pozici punem si noi dupa botez, acum suntem tare agitati cu pregatirile.
fericita de
- Andreea
300 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tzitziri 300,aici a dat Boo exercitiile.Zi-mi te rog daca merge, ca eu cand trimit linkul pe mess nu merge. Mamica implinita de David (17.09.2008) |
Merge linkul. Si mie implace aranjarea in pagina de la fete :)
de Anda Teodora din 10.10.2008puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
sept-oct2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andy.p tzitzi ar trebui introdusa si data nasterii la mamici sa le putem ura si lor LM,nuu? laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008) Andy Alexia |
Daaa...acum vroiam sa rectific
Sa nu imi spui ca tot mai doarme
andy.p spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui sept-oct2008
Daaa...acum vroiam sa rectific Sa nu imi spui ca tot mai doarme |
da asa ar arata super....inca doarme
Andy
Alexia
300 spune:
Maya
Anna Sofia
Arriana Stefania
tzitziri e ok cum ai facut, poate mai aliniat, dar asta se face pe urma. Oricum, mie mi se pare ca e ceva de munca, daca tu crezi ca ai atata timp...
Poate o pacales pe bembelina sa ma doarma ca azi toata dimineata cat a tras la aghioase am tras de o cafea si nu mi-am favut si eu un dus! Vreau sa fug pe-afara.
LE sa-mi fac timp sa va povestesc ce telenovela am patit eu la o banca mare unde se poate scoate cash de la ghiseu doar in anumite locatii. In viata mea nu m-am simtit mai calcata in picioare ca ieri.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei