Viata in Japonia (39)
Raspunsuri - Pagina 6
Amina_Marina spune:
Hannen, mananca ca iar te apuca durerile de stomac, apropos , de asta , si Iftode al meu are la fel, a fost la multe spitale si investigatii, raspunsul, n-are nimic, toate se trag de la oboseala si stresul urban.
Fetelor, mie-mi plac florile dar niciodata nu am ajuns sa cumpar flori, e , azi , am cumparat si flori. Astea-s semne de batranete.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.
nshiro spune:
Hannen pai cu vreo doua sute si ceva de kanji m-am dus si eu anul trecut la 3 kyu si am luat mega punctajul... Noroc ca nu trebuie scrisi, doar recunoscuti... asa ca nu ai nevoie de kakijun.
Eli scuza-ma daca ai spus pe undeva si nu am retinut eu, cand ai DPN? Eu zic sa mai astepti un picut cu examenul auto pana dupa ce nasti. Pai subiectele de la 2 kyu de anul trecut au fost grele... Le-am facut si eu acum vreo doua sapt ca sa vad pe unde ma incadrez sa nu-mi fac iluzii desarte si la kanji am scos punctaj de 50 din 100 iar la reading 100 din 200. Listeningul nu l-am facut dar chiar si cu pctj maxim acolo nu ar fi fost suficient. Anul asta prima parte de kanji a fost ceva mai usoara decat m-am asteptat, listeningul a fost ok, desi la partea cu pozele am incurcat vreo cateva dar la reading a fost teroare... in primul rand nu am avut timp sa termin iar in al doilea rand nu sunt sigura nici macar pe o singura intrebare ca am facut-o corect... Eu lucrez in invatamant 8 ore pe zi iar Maria merge la hoikuen inca de cand avea 9 luni. Eu nu am avut concediu de maternitate decat 2 luni. Prima luna a stat soacra-mea iar urmatoarele 6 a venit maica-mea. Si eu eram disperata dupa o baby sittera dar nu am gasit... Poate in Tokyo e alta treaba.
Sabina, mersi pt incurajari dar nu, nu am cum sa iau nici macar pctaj de trecere daramite ca anul trecut... in cel mai bun caz pe undeva pe la jumate, adica 200 de pct. Stiam de la bun inceput ca nivelul japonezei mele nu e de 2 kyu dar mi-am spus ca daca ma inscriu la exam va fi un stimul ca sa mai invat cate ceva. Altfel nu m-as fi atins.
Revin
hannen spune:
Rocsana, n-am stiut ca nu trebuie kakijiun.Oricum nu strica dar n-am curaj inca.Acum ma pregatesc pt. altele(de astea mai "pamintesti" asa) (asta apropo de profu` meu de franceza din liceu care ne povestea cum a ajuns el in Franta si la restaurant cind i-au servit numa "moluste" i-a intrebat pe francezi "domn`e da` ceva comestibil nu aveti)
Si cred ca o sa fac la fel,tot amin,amin pt. ca nu m-am pregatit ,dar cel mai bine ar fi sa ma inscriu ,macar asa sa ma apuc de invatat si e valabil si pt. altele nu doar pt. JLPT.
Amina,ziceam de "cocina".slava domnului ca inca o mentin pe linia de supravietuire!Probabil si de acolo stress,toate vreau sa le fac cit mai bine.
cind o citesc si pe Rocsana ca lucreaza 8 ore ma paleste invidia,m-as baga si eu la full time dar hmmm,al meu zice ca ma omor daca incep asa!
dar o iau asa catinel,in timp ce ma pregatesc pt. un resume mai impresionant fac si eu ce pot,mai cresc si copii...mai..mai...poate pina ajung in toiag reusesc sa-mi iau full time job,descopar si secretul unei case stralucitoare,sot multumit si cupii geniali,manierati...
Visez??Da?Ei,lasati-ma,nu ma treziti!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
Amina_Marina spune:
Hannen, nu Visezi , imi place ca stii sa alegi ce este mai frumos de la viata. De lucrat ,banii se fac, ca trebuie sa-i faci si poti sa lucrezi orcind, dar clipele traite alaturi de Printesele Tale nu le mai recuperezi.De cidn a venit si al doilea bebe pe lume, niciodata nu am trait atat de intens si m-am simtit atat de implinita, niciodata nu am vazut cit de frumoasa este natura si oamenii, e un sentiment unic si-mi pare rau ca abia acum a ajuns sa ma rasfete. Daca stiam ma maritam la 20 de ani si faceam 3 copii.
Pentru a preda engleza iti trebuie licenta? Rocsana, cred ca ai nivel faorte ridicat de predai la scoala..Profesoara de engleza in adevaratu` sens al cuvintului.Felicitari!
Pentru a preda in gradinite ce nivel de engleza iti trebuie?
Multzam frumos!
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
Amina_Marina spune:
pr
Citat: |
ofu` meu de franceza din liceu care ne povestea cum a ajuns el in Franta si la restaurant cind i-au servit numa "moluste" i-a intrebat pe francezi "domn`e da` ceva comestibil nu aveti |
Asta-i tare!
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
hannen spune:
Amina,cerintele sunt cam asa "native ,BA,TOESL si rezultatele de la TOEIC,IELTS..." poate Rocsana mai completeaza.
Daca ai predat din tara e super fain!!Dar cum nu toate am facut asta in tara,acum ne gambarisim pe bucati!!
Gata,incep lectia
see u!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
nshiro spune:
Am crezut ca o sa pot reveni imediat dar abia acum am reusit.
Sabina ma intrebai cand a inceput Maria sa vorbeasca, ma crezi ca nu stiu exact?! Primele cuvinte le zicea inainte de a implini un an, imi amintesc ca inca nu mergea in picioare si spunea apa, papa, suza, picu (lapticu), raspundea cu "da" cand o intrebam cate ceva... Erika ce spune?
Amina dar cine zice ca pastram curatenia? Hahaha! Insa o idee buna e sa nu prea stai pe acasa... Ce flori ai luat? Si mie imi plac dar nu cumpar caci astea mi-ar mai lipsi din .... cocina... hahaha! Cat despre nivelul meu de engleza, literele din Romania, de fapt geografie-engleza. Pt gradinite nu stiu, depinde de zona cred. Tu unde stai? Cred ca te-am mai intrebat, daca e secret, no problem. La mine in oras nu se face engleza decat intr-o singura gradinita si aia au angajat prin firma (scoala particulara) iar la celelalte se face cand si cand "bolantia" daca e vreo mamica ce se ofera.
AM o durere de cap cumplita. Am luat Buffarin dar parca mai tare a inceput sa ma doara. I-am spus fie-mii sa mai taca din gura ca ma doare capul si ea de colo "pai daca nu te speli pe cap" ...
devylla spune:
Azi am avut o zi groaznica.
am avut atat de mult de umblat.Pe la primarii,spitale si altele...de-am innebunit.
acum jumatate de ora am culcat si atomica.a devenit tare obositoare in ultima vreme....a invatat sa tipe si face exercitiu cat ma tin impanele pe mine.
rocsana erika spune si ea catva cuvinele.apa,papa,tata,mama,pantan(pantofi),ou...si acuma invata foarte multe,pe care le uita...ma imita mereu si repeta upa mine.Ma intrebam de cand incep sa formeze propozitii...ea a incercat in catva randuri,propozitii usoare,de genul:mama papa sau mama apa...
In loc de buffrin ai putea lua ceva pe baza de ipuprofen!? eu beau intotdeauna meridon.
hannen cum te mai simti?
amina si mie imi plac florile,intr-o vreme cand nu era bbelina chiar umparam la fiecare inceput de anotimp diferite flori de sezon.Acuma au murit toate...cele ramase le uda sotul...am 2 plante in casa si macar pe astea nu uit sa le ud.Nush in schimb cum sa scap de pesti....au vreo 3 kingyou si deja m-am aturat de ei...ii am de 2 ani si s-au facut prea mari si urati...cand erau pui era altceva.
Jurnal de mogalneata
www.flickr.com/photos/54445410@N00/" target="_blank">Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y. siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)
AYUMI spune:
Nshiro,baietii sunt bine.Si eu...mai greu,dar merge.Hi,hi.Am deja antrenament de atata timp.Cresc si devin tot mai diferiti.
Eli,eu am gemeni.Inca de cand am nascut,nu am avut pe nimeni sa ma ajute;soacra nu am,prietene nici atat.Si eu m-am interesat de babay-sitter,eu as fi vrut macar o data pe saptamana sa vina pentru cateva ore.Am cautat pe net si gasisem cateva firme cu baby-sitter.Mie mi se parusera cam scumpe dar ma gandisem ca o data pe saptamana merge.Dar mi-a taiat al meu sot tot elanul ca cica nu mai avem "plaibeto" ca vine un om strain in casa,bla-bla
Asta era anul trecut pe timpul asta.Daca dai un search pe google gasesti tot felul.Doar ca ce gasisem eu,nu stateau decat cateva ore pe zi cu copiii,dar nu vreau sa gresesc.Ca la cati kanji citesc eu...
Amina_Marina spune:
Hannen. Multumesc, cred ca am sa incerc si eu la cel mai jos nivel, asa ca pentru analfabeti ca mine.
Rocsana, am cumparat trandafiri loz. Ha, ha...Trandafiri roz in cocina.
A, tu ai terminat geografie-engleza, e diferenta mare comparaiv cu cei care au terminat post-liceal de chiori.
Si pe mine ma doare capul de citeva zile , iau buffarin de doua ori pe zi.
Tare faza cu spalatul pe cap. Japonezii se spala in fiecare zi dar ei au parul altfel, si eu faceam la fel inainte, dar am citit pe net. ca nu e bine, cred ca de aia chelesc ei asa devreme , pina si femeile.
Locuiesc in shizuoka, e inaka.
Devylla, si eu am doi pesti , si s-au ingrasat mult. Iftode zice ca din cauza mea ca le dau sa pape prea mult. Deja sunt bolnavi de sindromul metabolic si i-a pus la dieta. Mancare doar de doua ori pe zi, foarte putin, doar asa, cit sa supravietuiasca.
Ayumi, vezi ca sunt daycare particulare , ma refer citeva ore sau, cind ai nevoie sa te duci undeva si nu poti sa iei ingerasii cu tine.Platesti pe cite orei ii lasi.
Japonicilor , ati cumparat brad, gata l-ati impodobit?
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.