Ce va spune sufletul despre credinta?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cardinal spune:

Capcaunul, "Am dat o bibliografie in mesajul anterior" - zici tu.
Iata bibliografia ta: "Bibliografie: biologie, biochimie, chimie, fizica, matematica, logica, etc". Eu asteptam autori, edituri, anii aparitiilor cartilor, paginile.

Mai spui: "Eu cu bibliografia, tu cu Biblia".
Nu te amagi. Nici tu nu ai putut furniza explicatii argumentate, nici eu nu am pomenit de Biblie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
"Eseuri teodicee" de G.W.Leibniz,am impresia ca se mai gaseste in librariile serioase.

Multam Poate o sa gasesc vreodata timp pentru ea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal
Iata bibliografia ta: "Bibliografie: biologie, biochimie, chimie, fizica, matematica, logica, etc". Eu asteptam autori, edituri, anii aparitiilor cartiilor, paginile.

Dumnezeule mare! Sunt zeci de mii de carti din care poti alege. Incepe si tu cu un curs oarecare. Calea spre cunoastere este lunga si laborioasa. Vei gasi pe drum din ce in ce mai multe raspunsuri la intrebarile tale. Raspunsuri LOGICE, nicidecum sentimentale.

PS. Tu folosesti netul TOCMAI pentru ca unii au gasit niste raspunsuri pe drumul acesta lung al cunoasterii. Sau crezi ca Internetul este un dat de la Dumnezeu?

Mergi la inceput

Nu te eschivezi de la o discutie invocind "zecile de mii de carti".

Am cerut explicatii stiintiifice argumentate (crezind ca le ai) pentru toate postulatele tale avansate pe puncte. Ai trimis la o bibliografie fictiva. Am cerut o titluri precise, ai invocat "zecile de mii de carti".

Arunci petarde retorice si apoi fugi.

Sunt deschis spre o discutie argumentata pe marginea postulatelor tale pe care le astept argumentate. Eventual cu trimitere precisa la una din miile de carti.

PS. Hai sa nu divagam intr-o discutie despre Internet.

Mergi la inceput

Nu eu ci tu ai incalcat pactul de neagresiune.
Ai sarit din ograda religiei in cea a stiintei. Nu prin reflectii speculative ci invocand notiuni stiintifice precum entropie, haos, supa primordiala, etc. Daca nu le stapanesti, mai bine nu aduce vorba in discutie despre ele. Cum pomenesti de ele, cum iti dau peste degete (Folosirea neautorizata a notiunilor stiintifice dauneaza grav intelegerii). Este valabil si pentru cei care pe topicul SC au impresia ca se pot ascunde in spatele Bibliei/Coranului/Torei/etc dupa ce posteaza aberatii pseudostiintifice.
PS. Precum ai bagat de seama, banuiesc, nu iau parte (si nu iau partea nimanui) in confruntarile de idei care au loc strict in arena teologica.

Mergi la inceput

Capcaunul,

Te rog sa dai dovada de maturitate si sa nu ma insulti in mod voalat.

Nu am calcat nici un "pact de agresiune"(?), nu am "sarit din ograda religiei in cea a stiintei", nu te-am amenintat ca "iti dau peste degete", nu te-am acuzat ca "nu stapinesti notiuni stiintifice", nu mi-am batut joc de capacitatea ta de intelegere ("Folosirea neautorizata a notiunilor stiintifice dauneaza grav intelegerii"), nu am facut "reflectii speculative", nici nu "m-am ascuns in spatele Bibliei". Admir in schimb spiritul tau deschis spre dialog de idei.

Cu riscul unei intreite repetitii, iti cer doar argumente punctuale sprijinute pe referinte precise (autori, carti) pentru toate postulatele tale avansate ca remarci la postarea Cortexiei.

"1. Intotdeauna exista explicatii logice si rationale pentru tot ce se intampla. Trebuie doar sa (fim in stare sa) le cautam.
2. Stiinta explica de ce exista VIATA, si pe pamant si in pantecele mamei.
3. Nu exista fiinte perfecte nicaieri in Univers (perfectiunea este rezervata taramului platonian al formelor).
4. Omul este produsul hazardului.
5. Tu esti urmasa supei primordiale si a unei archeobacterii, indiferent daca-ti convine sau nu (Stii vorba: rudele nu le alegi! )
6. Evolutia este tinuta in brate de majoritatea oamenilor de stiinta.
7. Evolutia apare in mod spontan".

Sper ca ai remarcat ca nu iti cer, pentru a treia oara , decit argumente precise. Cind avansezi postulate intr-un mod atit de casant, trebuie ca ai si argumente solide pentru ele. Astept sa le avansezi, pe puncte, pentru a le discuta. Chiar si cu riscul de a ne abate de la topic. In definitiv, tu te-ai introdus in topicul despre credinta clamind postulatele "stiintifice" de mai sus. (Mi se pare ca ignori niste distinctii fundamentale, dar nu asta e problema).

Dovedeste-ne, argumentindu-le, ca nu esti un simplu scientist dogmatic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Cardinal interesul tau este legitim dar intrebarile trebuie puse intr'un context temporal.
Din acest motiv trebuie sa stabilim daca esti cumva adeptul liniei hardocore a BOR via Serafim Rose care sustine ca pamantul a fost creeat acum 4000 de ani - mai exact la vremea cand civilizatia minoica inventa capacul de wc si china antica hartia igienica.

In cazul asta nu stiu ce s'ar mai putea face!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Nu postez pe forum pentru a-mi justifica opiniile in fata nimanui sau pentru a le gira pe cele ale BOR.
Pozitia mea va reiesi din dialogul argumentat pe care sper sa il port cu Capcaunul, caruia i-am adresat de trei ori cerinta de a isi explicita postulatele.
Deocamdata, eu nu am postulat nimic. Nu eu sunt in cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Capcaunule, te rog eu, nu da bibliografie din cartile de trista amintire in care se studia la virgula dupa tatuca Marx!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Capcaunule, te rog eu, nu da bibliografie din cartile de trista amintire in care se studia la virgula dupa tatuca Marx!

Capca', zi-i lu' b.nica una faina din Flor Strejnicu ;).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput