Ce va spune sufletul despre credinta?

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

OK tu spui ca raiul/iadul sunt pe pamant. Dar ce spune Isus? Ca merge sa ne pregateasca un loc. Cu porti de smarald, strazi de aur...etc. Ai vazut tu asa ceava la evrei? Ai vazut tu oameni buni intr-un loc si oameni rai in alt loc pe pamant? Eu ii vad amestecati. Deci raiul/iadul nu sunt si nu vor fi aici.
Si in care desert era bogatul de se chinuia ? Si de ce doar Dumnezeu il putea trimite de-acolo ca sa le spuna fratilor sa se caiasca de pacatele lor si ca exista iad?
Imi explici tu astea?

Da, ma rog. Eu nu am nici o teorie. Am dat versete din Biblie si tu spui ca eu am teorii?
Versetele care le-am dat din Biblie sunt teoriile mele? Si acolo tu trebuia numa sa citesti nu sa interpretezi. Ca nu era nimica de interpretat, era scris ff clar. Ti-am copiat aproape tot capitolul ca sa vezi tu contextul si-mi spui mie ca e interpretarea mea.
Credca tu interpretezi gresit. Te bazezi pe o traducere(aiurea facuta)din al 2-lea cap din Biblie, fara sa fi citit si noul testament ca sa vezi ce zice Isus.
Dar bineanteles ca nu Isus a scris Biblia ci apostolii, ba nu masina de scris.
Deci tu daca scri vreodata vreo carte sa nici nu indraznesti sa treci numele tau pe ea...Scrie te rog numele aparaturii de la tipografie. Cine o sa te creada ca tu ai scris o carte??NU?

Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)

Eu nu argumentez cu Biblia faptul ca totul, bun sau rau, se plateste aici si acum, MIE asa mi s-a intamplat, fiecare fapta mi-a fost platita, cele cu voie si cele din prostie, totul are efect care se rasfrange si asupra faptuitorului; nu cred ca Dumnezeu, Sfantu' Ilie sau Petru, ori Aghiutza/Satana/Bezelbuth stau sa contabilizeze tampeniile mele, cred ca Dumnezeu in priceperea lui a facut regula actiunii si reactiunii, orice facem trimite catre noi un efect...; asa ca, daca nu folosesti dotarea standard intru-inteligenta data de Bunul-Dumnezeu, nu trebuie sa te miri de ce se intampla. Si io am vazut adesea efectul rautatii si/sau prostiei mele si le-am platit de fiecare data.

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Am citit si eu in sfarsit ceva logic si constructiv, ceva ce in mintea mea face sens, in astea 25 de pagini ce s-au scris.
Cu alte cuvinte, total de acord,mi-s patita si eu, ceva de genul..ranit...platit,nimic nu ni se iarta, totul se intoarce, si cele bune si cele rele...
asa ca...mare grija la ce faceti, vorbiti, ganditi, ca nesuferita asta de lege a atractiei, si nu numai, pandeste de dupa usa..

Nikole, mami lui ALBASTREL

"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Nu mi-a zis nici un popa nimica.Am citit Biblia in intregime, spre deosebire de tine care te-ai oprit doar la genesa.

Va doresc sarbatori fericite si tot ce va doriti sa devina realitate.
Eu nu voi mai intra un timp, pt ca nu am....timp.:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Nu mi-a zis nici un popa nimica.Am citit Biblia in intregime, spre deosebire de tine care te-ai oprit doar la genesa.

Va doresc sarbatori fericite si tot ce va doriti sa devina realitate.
Eu nu voi mai intra un timp, pt ca nu am....timp.:)

Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)

Cum le stii tu pe toate, ca un om mare!
Sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Multumesc si imi cer iertare tie si tuturor pe care i-am faultat.
Nu sunt om mare....
Sunt mica dar imi doresc sa fiu mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Citat:
de-asta Noul si Vechiul Testament se contrazic adesea!

Vad ca n-ai inteles. Hai, ca formulez o alta intrebare , poate asa resuim sa ne intelegem. Ce rost a avut venirea lui isus pe pamint? De ce s-a schimbat ziua sabatului dupa venirea lui Isus?
Nu vreau sa cadem de acord, altfel nu am mai avea ce discuta. Ci vreau sa-mi elaborezi, tu vii cu citate din Tora si Noul Testament fara sa dezvolti nimic.

Later edit; Ham, imi retrag intrebarile pentru ca mi-am dat seama ca nu am cu cine sa discut. Te-am gasit pe alt forum, unde acolo ti s-a explicat de oameni care au studiat istoria religiilor si tot n-ai inteles. Ma obosesc degeaba. Ai plecat de acolo ca ti-ai luat ban.
Tie-ti place doar sa fii contra,aiurea, nimic mai mult.

.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ham ,am inceput sa am senzatia ca vorbesc chineza!

Nikole,normal ca "platim" si aici.Dar te-ai gindit ca poate ceea ce platim aici este doar o mica parte din ce ne-ar astepta dupa?
Si poate ca DD vrea sa ne usureze din pedeapsa de "dupa" dindu-ne putin aici.

Crezi ca numai tu esti patita?Sau crezi ca nu au fost oamenii de-a lungul "vremii" care au suferit fara sa fi facut rau nici macar unui tzintar?Astea se numesc "incercari"!
DD ne incearca pe toti,pe unii mai mult,pe altii mai putin.

Eu am senzatia ca majoritatea oamenilor cu putina constiinta,a celor ce regreta o fapta rea(fie ea grava sau minuscula) sufera cumva!!Chiar si regretul ,cainta!Si astea dor!Amintirea a ceea ce ai facut si ti-ai dori sa dai timpul inapoi sa poti lua decizia corecta!
Dar nu-mi imaginez cum sufera "adevaratii rai"!Nu-i "vad"!

Asadar inseamna ca daca nu exista Iad,cei cu contiinta,cu suflet bun...sufera aici pt. tot (si pt. o minuscula greseala,nu-i asa,totul se plateste) pe cind, cei rai nu sufera nici aici si nici dupa,pt ca evident ei mor si gata,nu mai stiu nimic,totul s-a "gatat"!ei uite asta nu are nici o logica pt. mine.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Hanen, dar ce facem cu oamenii cu constiinta sau nu, buni sau nu, dar care nu impartasesc religia crestina. Pentru ei nu exista Iad? Su automat trebuie sa mearga acolo doar pentru ca nu sunt crestini?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amina_Marina

Citat:
de-asta Noul si Vechiul Testament se contrazic adesea!

Vad ca n-ai inteles. Hai, ca formulez o alta intrebare , poate asa resuim sa ne intelegem. Ce rost a avut venirea lui isus pe pamint? De ce s-a schimbat ziua sabatului dupa venirea lui Isus?

Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."

Nu mi te-ai adresat mie, dar daca tot e de-o discutie, iti raspund eu.
Ziua sabatului nu a schimbat-o IIsus. Ci altii, care nici macar nu l-au cunoscut personal.
Iisus a tinut Sabatul.Fara alte interpetari, fara alte axiome, este un fapt pur si simplu.
Daca stii tu altfel, te rog sa-mi spui si mie.

EDIT:
am sarit peste prima intrebare..
De ce a venit IIsus pe pamant? Pai aici cred ca toti crestinii sunt deacord: pentru a savarsi ceea ce s-a proorocit, pentru a ne mantui, pentru a birui moartea..Daca vorbim dpdv crestin asta este motivul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Isus a inviat in ziua intai( duminica) a saptamanii, si de atunci Duminica, e zi de sarbatoare.Da, schimbarea a venit dupa aceea, apostolii au schimbat" ziua sabatului".

Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amina_Marina

Isus a inviat in ziua intai( duminica) a saptamanii, si de atunci Duminica, e zi de sarbatoare.

Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.

Corect.A inviat in ziua 1, duminica. Pe parcurs s-a renuntat la Sabat(zoua de odihna, a saptea adica) si a inceput sa se tina duminica ca zi de odihna.
Trebuia sa ramana simplu: duminica, ziua invierii.Asa ar fi fost mai putine intrebari intrebatoare.

Primii crestini tineau Sabatul. Deci duminica ca zi de odihna nu a aparut imediat dupa inviere.

Mergi la inceput