Ce va spune sufletul despre credinta?

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham

Inseamna ca ne-a creat CU INTENTIE supusi greselii!
Atunci de ce sa fim pedepsiti fiindca suntem cum a vrut El sa fim?

Nu noi spunem ca am fost trimisi pe pamant ca sa platim, ci Biblia; asa ca AICI e iadul; nu poti plati de 2 ori pentru o gresala!

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Gresit!Nu ne-a creat cu intentie supusi greselii!Ci ne-a creat diferiti de EL!EL singurul fiind perfect,Sfint...

Ingerii sunt creaturi intru totul supuse Lui,nu stiu ce stim noi,ei sunt creati doar cu "sarcini" ,asculta si executa totul perfect asa cum le este poruncit.
Sa ne gindim asadar la noi.Am fost inzestrati cu minte,si Dumnezeu a suflat in noi ,Duhul Lui!Ne-a daruit din stiinta lui si liberul arbitru!
Ne-a ajutat sa nu raminem printre cei rataciti trimitindu-ne mesageri,ne-a avertizat asupra a ceea "ce va sa vina"(ca sa nu avem o scuza ,sa nu putem zice "de ce ne pedepsesti,de ce esti rau,nu ne-ai zis ca Iadul exista!"
Ba din contra,Dumnezeu ne va zice noua "nu v-am zis,nu ati stiut,nu v-am avertizat?Nu au venit la voi Profetii mei?Ce ati facut,v-ati semetit si ati acuzat de minciuna,iar pe cei mai multi dintre ei i-ati omorit!"

Asadar nu avem nimic "impotriva " Lui!Dar EL are impotriva noastra!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Ham de ce am impresia ca tu nu-mi raspunzi la intrebari?
Si de ce am impresia ca in toate traducerile Bibliei Isus spune ca merge sa ne pregateasca un loc nou?
Si de ce am impresia ca dupa judecata se va decide eternitatea nostra care nu va fi intr-un rai/iad pe pamant?
Judecata care nu va fi pe pamant!
Nu Isus spune in Biblie...aham...
Si daca ar veni la tine nu ai crede.
Imi raspunzi si mie te rog la intrebarile de la penultima mea postare?

Citat:
OK tu spui ca raiul/iadul sunt pe pamant. Dar ce spune Isus? Ca merge sa ne pregateasca un loc. Cu porti de smarald, strazi de aur...etc. Ai vazut tu asa ceava la evrei? Ai vazut tu oameni buni intr-un loc si oameni rai in alt loc pe pamant? Eu ii vad amestecati. Deci raiul/iadul nu sunt si nu vor fi aici.
Si in care desert era bogatul de se chinuia ? Si de ce doar Dumnezeu il putea trimite de-acolo ca sa le spuna fratilor sa se caiasca de pacatele lor si ca exista iad?
Imi explici tu astea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

@ Hannen- Sa spui cuiva: "Te-am facut schiop, dar trebuie sa alergi, te-am facut hot, dar trebuie sa fii cinstit, te-am facut de nesupus dar te pedepsesc daca nu ma asculti, etc" si sa-l pedepsesti fiindca este cum l-ai creat tu, este o dovada de sadism maxim; era atata de simplu sa ne creeze asa cum isi dorea sa fim, obedienti, fara idei personale, care, inerent, din cand in cand pot fi contrare ideilor divine, ca de-aia le zice personale si fara liber-arbitru, care arbitreaza cateodata diferit de judecata divina, ca de-aia-i zice liber...
Ce-i tampenia asta- te fac sa fii razvratit, da-ti trimit profeti care sa te-atentioneze ca-i de rau? Se distreaza sau cum? Urata parere aveti despre Divinitate si umanitate!

@BeLucci- la ce intrebari sa raspund, cand tu le pui in baza teoriiei FALSE "Biblia este Cuvantul Domnului, nealterat de factorul uman", ce pot lua drept cuvantul Domnului sigur si nesmintit cand orice neica-omu', cand are motivatii personale, isi baga nasul (si picioarele) in scrierile biblice, de nu mai alegi nimic credibil din ele?

Mergi la inceput

OK tu spui ca raiul/iadul sunt pe pamant. Dar ce spune Isus? Ca merge sa ne pregateasca un loc. Cu porti de smarald, strazi de aur...etc. Ai vazut tu asa ceava la evrei? Ai vazut tu oameni buni intr-un loc si oameni rai in alt loc pe pamant? Eu ii vad amestecati. Deci raiul/iadul nu sunt si nu vor fi aici.
Si in care desert era bogatul de se chinuia ? Si de ce doar Dumnezeu il putea trimite de-acolo ca sa le spuna fratilor sa se caiasca de pacatele lor si ca exista iad?
Imi explici tu astea?

Da, ma rog. Eu nu am nici o teorie. Am dat versete din Biblie si tu spui ca eu am teorii?
Versetele care le-am dat din Biblie sunt teoriile mele? Si acolo tu trebuia numa sa citesti nu sa interpretezi. Ca nu era nimica de interpretat, era scris ff clar. Ti-am copiat aproape tot capitolul ca sa vezi tu contextul si-mi spui mie ca e interpretarea mea.
Credca tu interpretezi gresit. Te bazezi pe o traducere(aiurea facuta)din al 2-lea cap din Biblie, fara sa fi citit si noul testament ca sa vezi ce zice Isus.
Dar bineanteles ca nu Isus a scris Biblia ci apostolii, ba nu masina de scris.
Deci tu daca scri vreodata vreo carte sa nici nu indraznesti sa treci numele tau pe ea...Scrie te rog numele aparaturii de la tipografie. Cine o sa te creada ca tu ai scris o carte??NU?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Imi explici tu astea?

Da, ma rog. Eu nu am nici o teorie. Am dat versete din Biblie si tu spui ca eu am teorii?
Versetele care le-am dat din Biblie sunt teoriile mele? Si acolo tu trebuia numa sa citesti nu sa interpretezi. Ca nu era nimica de interpretat, era scris ff clar. Ti-am copiat aproape tot capitolul ca sa vezi tu contextul si-mi spui mie ca e interpretarea mea.
Credca tu interpretezi gresit. Te bazezi pe o traducere(aiurea facuta)din al 2-lea cap din Biblie, fara sa fi citit si noul testament ca sa vezi ce zice Isus.
Dar bineanteles ca nu Isus a scris Biblia ci apostolii, ba nu masina de scris.
Deci tu daca scri vreodata vreo carte sa nici nu indraznesti sa treci numele tau pe ea...Scrie te rog numele aparaturii de la tipografie. Cine o sa te creada ca tu ai scris o carte??NU?

Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)

Eu am luat versete din Biblie, tu ai luat versete din Biblie, ei au luat versete din Biblie...si ajungem la vorba mea, toate se bat cap-in-cap! Traducerea aia anapoda- BLASFEMIEEEE!!!!!- o gasesti inclusiv in Biblia voastra- Raiul este localizat in Vechiul Testament intre Tibru si Eufrat, fiindca aia era zona visata de evreii de atunci, neam de agricultori si crescatori de vite!

Eu nu argumentez cu Biblia faptul ca totul, bun sau rau, se plateste aici si acum, MIE asa mi s-a intamplat, fiecare fapta mi-a fost platita, cele cu voie si cele din prostie, totul are efect care se rasfrange si asupra faptuitorului; nu cred ca Dumnezeu, Sfantu' Ilie sau Petru, ori Aghiutza/Satana/Bezelbuth stau sa contabilizeze tampeniile mele, cred ca Dumnezeu in priceperea lui a facut regula actiunii si reactiunii, orice facem trimite catre noi un efect...; asa ca, daca nu folosesti dotarea standard intru-inteligenta data de Bunul-Dumnezeu, nu trebuie sa te miri de ce se intampla. Si io am vazut adesea efectul rautatii si/sau prostiei mele si le-am platit de fiecare data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Ham face mare confuzie intre Tora si Noul Tesatament.
Crestinismul( raiul crestinilor) a aparut dupa Isus, pina atunci religia mozaica era la putere si e normal ca oamenii de atunci sa-si imagineze altfel raiul. Care , de fpat e fel , doar imaginatia oamenilor de atunci difera.

.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Amina_Marina

Ham face mare confuzie intre Tora si Noul Tesatament.
Crestinismul( raiul crestinilor) a aparut dupa Isus, pina atunci religia mozaica era la putere si e normal ca oamenii de atunci sa-si imagineze altfel raiul. Care , de fpat e fel , doar imaginatia oamenilor de atunci difera.

As vrea eu sa fac confuzie, da' din pacate nu-i asa, citatul este din Biblie, mai exact Vechiul Testament, si mai exact, Facerea; daca Facerea este falsa, TOATA Biblia pica, devine caduca!

Nu poti sa-ti alegi din Geneza doar ce-ti convine si restul sa declari fals...

Totusi, trebuie sa te aprob: Raiul din Biblie este produsul imaginisticii UMANE, deci supuse vremurilor in care-au fost scrise textele; normal ca texte ce au mii de ani intre ele, ca si scriere, difera major; de-asta Noul si Vechiul Testament se contrazic adesea!

Mergi la inceput

Era Gradina Edenului.
Gradina Edenului NU =Rai
Nu poti sa spui asta dor pt ca este o traducere asa.
Tare as fi curioasa sa citesc in ebracica cum scrie. Nu stiu cum o sa gasesc si cand. Isus tocmai pt asta a venit sa ne spuna ca e dincolo...dupa moarte un loc pt noi.
In fine imi pierd timpul....

Citat:
Nu poti sa-ti alegi din Geneza doar ce-ti convine si restul sa declari fals

Mi se pare mie sau asa faci tu?

Mergi la inceput

Raiul este descris in Biblie de oameni inspirati de Duhul Sfant, si chiar de Isus. Asa ca lasa imaginatia....
Tu crezi ca Biblia este o carte de copii mici, o carte de basme, unde sa trezit fiecare ca trebuie sa scrie ceva? E absurd sa zici asa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Era Gradina Edenului.
Gradina Edenului NU =Rai

Asta-i cea mai tare afirmatie pe care-am cetit-o in ultima vreme!
Esti in stare sa afirmi orice ca sa iasa cum ti-o zis tie popa ala al vostru!

Pai, ma rog de unde or fost dati afara Adam si Eva daca nu din Rai?
Si cam ce inseamna Eden daca nu Rai?

Pentru culturalizarea popicului tau, sa nu va mai invete prostii:

EDÉN s.n. (Livr.) Rai, paradis. Fig. Loc foarte frumos, foarte placut, încântator. – Din fr. éden.
Sursa: DEX '98

EDÉN s. v. cer, paradis, rai.
Sursa: Sinonime

Eden antonimul- gheena, iad, infern
Sursa: Antonime

EDÉN n. livr. 1) rel. Loc al fericirii supreme unde se crede ca nimeresc dupa moarte sufletele celor evlaviosi; rai; paradis. 2) fig. Loc care încânta si desfata; rai; paradis. 3) fig. Stare de fericire absoluta; rai; paradis. /<fr. éden
Sursa: NODEX

Reluam, ca la scoala, din Cornilescu:

Geneza 2:8 Apoi Domnul Dumnezeu a sadit o gradina în Eden, spre rasarit; si a pus acolo pe omul pe care-l întocmise.
Geneza 2:9 Domnul Dumnezeu a facut sa rasara din pamânt tot felul de pomi, placuti la vedere si buni la mâncare, si pomul vietii în mijlocul gradinii, si pomul cunostintei binelui si raului.
Geneza 2:10 Un rau iesea din Eden si uda gradina; ai de acolo se împartea si se facea patru brate.
Geneza 2:11 Numele celui dintâi este Pison; el înconjoara toata tara Havila, unde se gaseste aur.
Geneza 2:12 Aurul din tara aceasta este bun; acolo se gaseste si bedelion si piatra de onix.
Geneza 2:13 Numele râului al doilea este Ghihon; el înconjoara toata tara Cus.
Geneza 2:14 Numele celui de al treilea este Hidechel: el curge la rasaritul Asiriei. Al patrulea râu este Eufratul.
Geneza 2:15 Domnul Dumnezeu a luat pe om si l-a asezat în gradina Edenului, ca s-o lucreze si s-o pazeasca.
....
Geneza 3:22 Domnul Dumnezeu a zis: "Iata ca omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele si raul. Ss-l împiedicam dar acum ca nu cumva sa-si întinda mâna, sa ia si din pomul vietii, sa manânce din el, si sa traiasca în veci."
Geneza 3:23 De aceea Domnul Dumnezeu l-a izgonit din gradina Edenului, ca sa lucreze pamântul, din care fusese luat.
Geneza 3:24 Astfel a izgonit El pe Adam; si la rasaritul gradinii Edenului a pus niste heruvimi, care sa învârteasca o sabie învapaiata, ca sa pazeasca drumul care duce la pomul vietii.

Ai auzit expresia; IZGONIREA DIN RAI?

Tot de la Geneza:

Cap. 3- 8. Iar când au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin rai, în racoarea serii, s-au ascuns Adam si femeia lui de fata Domnului Dumnezeu printre pomii raiului.

Mergi la inceput