Ce va spune sufletul despre credinta?

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Denizel,Lady J,voi v-ati luat tensiunea in ultimul timp?
La cat patos dovediti aici, din pacate fara substrat si cu multa incarcatura negativa, cred ca va este sanatatea afectata de stress.

cata grija b.nica, cata grija...
Stii ce spunea Dabija?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui elenac81

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui elenac81

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Aloooo gara? Capcaunul pomenea despre xy tratate scrise de MARX si nu de RELIGIE SI ETNIE.Ci logica, matematica etc si etc.
Iar ai ramas ancorata pe probleme satanice si de etnie?

Tot propaganda marxista se cheama! Orice fel de extremism trebuie condamnat. Mai ales ca e antisemit si ca au murit mult mai multi oameni de pe urma lui decat depe urma oricarui alt extremism. Si chiar mult, mult mai recent! Au trecut numai 19 ani de la moartea comunismului in Romania.

Putina lume stie cu ce s-a ocupat Marx de fapt...
Iar aici http://www.marxists.org/romana/m-e/index.htm nu vad nici o lucrare de biologie, chimie, fizica etc.

“Nu e nimic intr-o omida care sa-ti spuna ca se va transforma intr-un fluture.”

Zau? Problema ta este ca, datorita comunismului bolsevic legionarii(aia de care vorbesti tu cu atata patos) au infundat puscariile. Asta e defapt ceea ce te roade si nu te lasa sa dormi!

Marx a omorat pe cineva? Pe cine mai exact? A dat el ordin sa fie cineva omorat?Asa cum a facut Hitler? Stalin? Mussolini?(OUPS stai asa ca astia nu erau comunisti) A..sau tu vorbesti despre KGB? De securitate? De Stazi?

Stii ce le faceam eu extremistilor de dreapta simpatizanti ai nazismului? O..nu-ti spun ca o sa ai cosmaruri la noapte...

Sa fim intelese: Marx nu este nici pe departe idlolul meu. Eu nu am idoli.Nu agreez comunismul dar cu atat mai mult nu agreez nazismul.

Iar incercarile tale de a scoate tot timpul la iveala o anumita trasatura negativa a cuiva care NU A IMPARTASIT MIROBOLANTA RELIGIE ORTODOXA , sunt apa de ploaie. Nici macar nu stii sa disimulezi, sa te prefaci..

EDIT:
tu ai o idee, cat de mica, despre ce a facut sau scris Karl Marx? Ai idee despre CUm anume au ajuns ideile lui (numite marxism)la asa numitul comunism?Stii care a fost traiectoria, cand s-a intamplat si CUM s-a intamplat?
Stii ce-si dorea el? Stii cu cine a lucrat?

A..da am uitat era satanist

Sunt socata ...
Ii gasesti scuze si esti atat de admirativa fata de Marx desi era antisemit? (etnia am mentionat-o pentru a sublinia un paradox evident) Ce spune in cartea lui a fost folosit ca baza ideologica de catre Hitler si de catre altii dar tu il absolvi de orice vina? Si il aperi desi era si satanist? Nu poti nega nici una nici alta. Cartea lui Marx e clara. Iar pe Richard Wurmbrand nu-l poti minimiza pentru ca tocmai ce l-ai laudat pe un alt topic. El dovesdeste clar ca Marx era satanist. Ai citit?

Problema mea cu Marx n-are legatura cu legionarii. Sunt epoci diferite chiar daca exista o anumita cauzalitate istorica. Doar tu esti obsedata de subiectul asta.

Te rog povesteste-mi cu cine a lucrat Marx, etc... ca eu nu am nici o idee .
Te referi la faptul ca a fost ruda cu Rothschild si ca a fost finantat de el si sustinut cu relatiile sale?

“Nu e nimic intr-o omida care sa-ti spuna ca se va transforma intr-un fluture.”

Iar tie, elenac81, nu am sa-ti mai raspund pana nu iesi din ceata si inveti sa citesti.

Ramai asa socata cum esti, ca e bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

@Hannen, ok, pacatuim prin nesupunere; sa intelegem ca supunerea era cerinta; pai de ce nu ne-a creat sa fim supusi, fara liber-arbitru?
Ceva nu se leaga- Dumnezeu- perfect- creator- bine-intentionat- oameni- creati prost?!?

@BeLuci- ok, am stabilit, oamenii obisnuiti merg doar cu sufletul la judecata de apoi; da-mi un citat unde pot afla cum SUFLETUL meu este pedepsit; io n-am gasit pedepse pentru suflete...gasesti doar pedepse fizice, care, fie vorba-ntre noi, au o mare problema, daca nu te omoara, devin obisnuinta, ba chiar necesitate; majoritatea masochistilor maturi au fost abuzati fizic in copilarie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ham,uite asa cum ne-a daruit multe altele ,ne-a daruit si liberul arbitru!!Putem sa-L acuzam de ceva?
Toate se leaga foarte bine!
Nu suntem precum animalele,avem constiinta si-avem in noi "notiunea" binelui si-a raului!
Si ne-a lasat sa alegem!EL asta a vrut sa vada!Dar totusi nu ne-a lasat fara ajutor.cind a vazut ca am luat-o pe aratura ne-a aratat iar drumul.
Ne-a spus ce si cum,ne-a avertizat,ne-a trimis calauzitori ...si uita-te la noi.Tot negam,tot spunem ca nu are logica ,legatura,sens sau rost!Tot il acuzam ca ar fi crud!Tot ne-am inventat ce ne place nou sa credem!Si credem chestii care nu au baza doar pt. ca noi ne imaginam ca Dumnezeu nu ar putea face una sau alta.

Dar daca nu ne-ar fi ajutat?Daca nu ne-ar fi indrumat si nu ne-ar fi re-amintit din timp in timp ca am inceput sa calcam in "strachini"?
Ce am fi zis atunci?

Spune ,avem noi vreun legamint de la Dumnezeu ca nu ne va pedepsi?Ca vom intra in Rai?Sau ca nu exista pedeapsa asa cum exista rasplata?
Spune Dumnezeu ca asta este Iadul???El ne-a daruit pamintul si ne-a "supus" tot ce ne inconjoara pt. ca sa ne fie usor si noi spunem ca asta este Iadul??

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Inseamna ca ne-a creat CU INTENTIE supusi greselii!
Atunci de ce sa fim pedepsiti fiindca suntem cum a vrut El sa fim?

Nu noi spunem ca am fost trimisi pe pamant ca sa platim, ci Biblia; asa ca AICI e iadul; nu poti plati de 2 ori pentru o gresala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Ham, nu stiu cum va fi, n-am fost acolo sa-ti spun, si daca as fi fost si as fi venit in fata portii tale tot nu ai fi crezut, ai vazut cum spun si versetele alea. Ce scrie in Biblie?

In Rai vom bea si vom manca, ne vom bucura, vom umbla pe strazi de aur. Da stiu, la prima vedere pare o tampenie si o plictiseala teribila.
Vom primi trupuri de slava...cum sunt alea? Nu stiu. Daca sfideaza si asta logica umana? Da. De ce nu putem intelege tot? Nu stiu.
Daca in rai vom putea face lucruri ca aici pe pamant(mancat , baut de ex.) de ce in Iad nu se poate sa fie si suferinta fizica?
Scrie ca acolo este focul cel vesnic. Deci e si un foc real ca asta la care stai la semineu sau la gratar.
Durerea va fi si la nivel fizic si sufleteste/psihic.
Daca in rai ne vom bucura, in iad vom avea remuscari si ne vom aminti de timpul cand am refuzat momentele in care Isus ne-a fost vestit si am ras , cand puteam sa-l urmam pe Dumnezeu, si din cauza raului din lume am ales sa credem ca nu exista.

O sa-ti dau din nou exemplul cu Lazar si bogatul, pt ca bogatul era in iad cu sufletul, si ii era sete si avea suferinte ca cele fizice.
Reciteste inca odata, sa vezi. Ti-am trimis versiunea aia in ortodoxa unde scrie clar IAD, si tu tot crezi ca e aici pe pamant....
Dumnezeu chiar daca ti-ar descoperii in Biblie, chiar daca ar trimite pe cineva din rai/iad sa-ti spuna ca exista, tot nu ai crede. Degeaba iti dau si eu exemple, tot n-o sa crezi. Daca lasi logica la o parte poate . Cand crezi in Dumnezeu nu ai nevoie de logica, desi si logica ne spune ca exista.

Mergi la inceput

Ham de ce au mers doar 3 pers cu tot cu trup in Rai? Pai poate avem si noi o sansa , daca prindem rapirea. Sa vedem cum ne gaseste. Si atunci vom fi mai multi de 3.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Ham, nu stiu cum va fi, n-am fost acolo sa-ti spun, si daca as fi fost si as fi venit in fata portii tale tot nu ai fi crezut, ai vazut cum spun si versetele alea. Ce scrie in Biblie?

Pai sa vedem ce scrie in Biblie:

9. si a facut Domnul Dumnezeu sa rasara din pamant tot soiul de pomi, placuti la vedere si cu roade bune de mancat; iar în mijlocul raiului era pomul vietii si pomul cunostintei binelui si raului.
10. si din Eden iesea un rau, care uda raiul, iar de acolo se împartea în patru brate.
11. Numele unuia era Fison. Acesta înconjura toata tara Havila, în care se afla aur.
12. Aurul din tara aceea este bun; tot acolo se gaseste bdeliu si piatra de onix.
13. Numele raului al doilea este Gihon. Acesta înconjura toata tara Cus.
14. Numele raului al treilea este Tigru. Acesta curge prin fata Asiriei; iar raul al patrulea este Eufratul.
15. si a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l facuse si l-a pus în gradina cea din Eden, ca s-o lucreze si s-o pazeasca.

In cazul ca descrierea este corecta, si eu cred ca este, Raiul este localizat de primii iudei acolo unde era pentru ei bogatia si traiul imbelsugat, iar iadul era in desertul ce cu greu iti dadea mancare, unde caldura era chinuitoare; localizarea normal ca este facuta in zona unde traiau primii credinciosi intru-Dumnezeu, evreii...si atunci are logica ce scrii tu:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucciIn Rai vom bea si vom manca, ne vom bucura, vom umbla pe strazi de aur. ... Vom primi trupuri de slava... Daca in rai vom putea face lucruri ca aici pe pamant(mancat , baut de ex.) de ce in Iad nu se poate sa fie si suferinta fizica?
Scrie ca acolo este focul cel vesnic. Deci e si un foc real ca asta la care stai la semineu sau la gratar.
Durerea va fi si la nivel fizic si sufleteste/psihic.
Daca in rai ne vom bucura, in iad vom avea remuscari si ne vom aminti de timpul cand am refuzat momentele in care Isus ne-a fost vestit si am ras , cand puteam sa-l urmam pe Dumnezeu, si din cauza raului din lume am ales sa credem ca nu exista....Ti-am trimis versiunea aia in ortodoxa unde scrie clar IAD, si tu tot crezi ca e aici pe pamant....

Dar in Raiul evreu merg oamenii cu tot cu trupuri, caci un suflet Nu mananca, nu are necesitati trupesti.

De-asta cred ca Biblia ar trebui revizuita din nou, pentru a pune la un numitor comun diversele descrieri, facute la distanta de mii de ani...caci Noul Testament neaga localizarea din Facere, asezand Raiul si iadul intr-o alta lume, a sufletelor, unde nu exista chestii pamantesti...

Mergi la inceput

Versiunea asta este ortodoxa, din care mi-ai dat textul acela?
Stiai ca ortodocsii au tradus din engleza Biblia? De ce nu le pui una langa alta cand citesti? Poate te-ar ajuta mai mult. Pe mine ma ajuta.
Da in varianta ortodoxa scrie uda raiul, in Cornilescu scrie uda gradina, iar in KIng James scrie: Geneza2:8 And the LORD God planted a garden eastward in Eden; and there he put the man whom he had formed.
9 And out of the ground made the LORD God to grow every tree that is pleasant to the sight, and good for food; the tree of life also in the midst of the garden, and the tree of knowledge of good and evil.
10 And a river went out of Eden to water the garden; and from thence it was parted, and became into four heads.

OK tu spui ca raiul/iadul sunt pe pamant. Dar ce spune Isus? Ca merge sa ne pregateasca un loc. Cu porti de smarald, strazi de aur...etc. Ai vazut tu asa ceava la evrei? Ai vazut tu oameni buni intr-un loc si oameni rai in alt loc pe pamant? Eu ii vad amestecati. Deci raiul/iadul nu sunt si nu vor fi aici.
Si in care desert era bogatul de se chinuia ? Si de ce doar Dumnezeu il putea trimite de-acolo ca sa le spuna fratilor sa se caiasca de pacatele lor si ca exista iad?
Imi explici tu astea?

Mergi la inceput

Este din Biblia ortodoxa:

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=2

Uite-l si pe Cornilescu:

Geneza 2:7 Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat în nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu.
Geneza 2:8 Apoi Domnul Dumnezeu a sadit o gradina în Eden, spre rasarit; si a pus acolo pe omul pe care-l întocmise.
Geneza 2:9 Domnul Dumnezeu a facut sa rasara din pamant tot felul de pomi, placuti la vedere si buni la mancare, si pomul vietii în mijlocul gradinii, si pomul cunostintei binelui si raului.
Geneza 2:10 Un rau iesea din Eden ai uda gradina; si de acolo se împartea si se facea patru brate.
Geneza 2:11 Numele celui dintai este Pison; el înconjoara toata tara Havila, unde se gaseste aur.
Geneza 2:12 Aurul din tara aceasta este bun; acolo se gaseste si bedelion si piatra de onix.
Geneza 2:13 Numele raului al doilea este Ghihon; el înconjoara toata tara Cus.
Geneza 2:14 Numele celui de al treilea este Hidechel: el curge la rasaritul Asiriei. Al patrulea rau este Eufratul.
Geneza 2:15 Domnul Dumnezeu a luat pe om si l-a asezat în gradina Edenului, ca s-o lucreze si s-o pazeasca.

http://biblia.resursecrestine.ro/afis_bib.php

In engleza si somaleza este LA FEL, Raiul este localizat in cea mai bogata zona agricola la care puteau avea acces evreii; normal ca odata ce noua religie, creata de evreul din Grecia, Saul aka Pavel, era intinsa peste mult mai multe popoare, povestea Biblica din Geneza devenea caduca si era nevoie de-o alta locatie; asta tot scriu de ceva timp, odata ce Biblia nu-i batuta-n cuie ca text, de ce nu este revizuita ca sa nu mai apara inadvertente evidente si pentru un copil?

Imi pui intrebari, luand Biblia dupa care te ghidezi ca fiind indiscutabil CUVANTUL DOMNULUI, exact si fara nici-o influenta umana, uitand un amanunt:

NU Iisus direct spune ceva in Biblie, ci liota de scriitori/ traducatori/ copiatori/ etc, ce au modificat Biblia de-a lungul timpului, sustin ca asta a spus Iisus (fara ca macar sa pice de acord pentru un numitor comun, iti dau din nou exemplu lui Cornilescu care pe banii si la cererea pocaitei Rallu s-o apucat cu de la sine putere s-o modifice, iar acum sute de mii de crestini iau ideile lui Cornilescu drept Cuvantul Domnului, care nu este discutabil!)...

Mergi la inceput