Ce va spune sufletul despre credinta?

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Lasa Ham...tu ai eu...n-am. E mai bine asa;)
....modificat tot in romana de un ortodox ca Cornilescu ;) asa e:)
Chiar nu trebuie interpretate nicicum versetele alea pt ca e scris fffffffffffffffff clar. Astea nu sunt interpretate.
Cine vrea sa citeasca versetele care le-am trimis si sa-mi spuna ce intelege? Vreau in special parerea IrineiC, Hannen, Stefanna, si oricine a citit Biblia macar odata ca sa nu zic de doo ori. Ma intereseaza parerea tuturor (cine vrea)dar in special celor numiti de mine. Multumesc.
Asa o sa vad daca am o problema cu interpretatul....aa cititul.....LOL
Nu trebuie sa fie un concurs la citit Biblia , orice om intelept citeste de toate, si de ce nu si Biblia.
Ca sa nu zici ca asa cum zic eu asa este(putun important pt mine...) uite am cerut si parerea altora, ca sa nu para ca ...numa eu.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Cornilescu a fost trimis la plimbare din ortodoxie, de insusi patriarh, din motive de Biblie modificata dupa cum i-a fost comandata de cea care l-a sustinut in aceasta actiune, printesa Rallu Calimachi, de religie protestanta.

Dumitru Cornilescu (n. 4 aprilie 1891, comuna Slasoma, judetul Mehedinti - d. 1975, Elvetia) este autorul unei traduceri in limba romana a Bibliei, realizata in 1921, traducere care este in prezent cea mai raspandita traducere in randul confesiunilor protestante si neoprotestante.
Aceasta traducere nu este insa aprobata de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.
Notorietatea acestei versiuni, foarte apreciata de crestinii penticostali, se explica prin numarul mare de reeditari (in 1931, 1942, 1946 etc., cu o noua revizuire in 1989, cu noi tiraje in 1990, 1996, 2000, 2002, 2005).

http://ro.wikipedia.org/wiki/Dumitru_Cornilescu

Asa ca mai usor cu ortodoxismul Cornilescului!
Si mai usor cu textele biblice, modificate, up-gradate, etc dupa cum ne convine...dar care sunt totusi considerate cuvantul Domnului...da' de ce nu, si Cornilescu era un domn!

Mergi la inceput

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=16
Ia fi bun matale si citeste aici: Era un om bogat care se îmbr#259;ca în porfir#259; #351;i în vison, veselindu-se în toate zilele în chip str#259;lucit.
20. Iar un s#259;rac, anume Laz#259;r, z#259;cea înaintea por#355;ii lui, plin de bube,
21. Poftind s#259; se sature din cele ce c#259;deau de la masa bogatului; dar #351;i câinii venind, lingeau bubele lui.
22. #350;i a murit s#259;racul #351;i a fost dus de c#259;tre îngeri în sânul lui Avraam. A murit #351;i bogatul #351;i a fost înmormântat.
23. #350;i în iad, ridicându-#351;i ochii, fiind în chinuri, el a v#259;zut de departe pe Avraam #351;i pe Laz#259;r în sânul lui.
24. #350;i el, strigând, a zis: P#259;rinte Avraame, fie-#355;i mil#259; de mine #351;i trimite pe Laz#259;r s#259;-#351;i ude vârful degetului în ap#259; #351;i s#259;-mi r#259;coreasc#259; limba, c#259;ci m#259; chinuiesc în aceast#259; v#259;paie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-#355;i aminte c#259; ai primit cele bune ale tale în via#355;a ta, #351;i Laz#259;r, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuie#351;ti.
26. #350;i peste toate acestea, între noi #351;i voi s-a înt#259;rit pr#259;pastie mare, ca cei care voiesc s#259; treac#259; de aici la voi s#259; nu poat#259;, nici cei de acolo s#259; treac#259; la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, p#259;rinte, s#259;-l trimi#355;i în casa tat#259;lui meu,
28. C#259;ci am cinci fra#355;i, s#259; le spun#259; lor acestea, ca s#259; nu vin#259; #351;i ei în acest loc de chin.
29. #350;i i-a zis Avraam: Au pe Moise #351;i pe prooroci; s#259; asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, p#259;rinte Avraam, ci, dac#259; cineva dintre mor#355;i se va duce la ei, se vor poc#259;i.
31. #350;i i-a zis Avraam: Dac#259; nu ascult#259; de Moise #351;i de prooroci, nu vor crede nici dac#259; ar învia cineva dintre mor#355;i.
Este din traducerea ortodoxa!!! Ca sa nu spui ca sunt nedreapta cu tine. Sa vedem...

Acuma sti cum e tu tot n-o sa fi multumit si n-o sa crezi ca exista iad...pt ca nu sunt descrise chinurile , nu? si nu este scrisa locatia...;)

Stiu despre Cornilescu merci:) Si mi se pare cea mai buna "adaptare" a Bibliei. Citesc si King James, si uite si Biblia ortoxa si uite n-am nici o treaba. ;):)
uite king J, Luka 16:23 And in hell he lift up his eyes, being in torments, and seeth Abraham afar off, and Lazarus in his bosom.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=16
Ia fi bun matale si citeste aici:

"Era un om bogat care se îmbraca în porfira si în vison, veselindu-se în toate zilele în chip stralucit.
20. Iar un sarac, anume Lazar, zacea înaintea portii lui, plin de bube,
21. Poftind sa se sature din cele ce cadeau de la masa bogatului; dar si câinii venind, lingeau bubele lui.
22. si a murit saracul si a fost dus de catre îngeri în sânul lui Avraam. A murit si bogatul si a fost înmormântat.
23. si în iad, ridicându-si ochii, fiind în chinuri, el a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar în sânul lui.
24. si el, strigând, a zis: Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-ti ude vârful degetului în apa si sa-mi racoreasca limba, caci ma chinuiesc în aceasta vapaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ti aminte ca ai primit cele bune ale tale în viata ta, si Lazar, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiesti.
26. si peste toate acestea, între noi si voi s-a întarit prapastie mare, ca cei care voiesc sa treaca de aici la voi sa nu poata, nici cei de acolo sa treaca la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, parinte, sa-l trimiti în casa tatalui meu,
28. Caci am cinci frati, sa le spuna lor acestea, ca sa nu vina si ei în acest loc de chin.
29. si i-a zis Avraam: Au pe Moise si pe prooroci sa asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, parinte Avraam, ci, daca cineva dintre morti se va duce la ei, se vor pocai.
31. si i-a zis Avraam: Daca nu asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici daca ar învia cineva dintre morti."

Este din traducerea ortodoxa!!! Ca sa nu spui ca sunt nedreapta cu tine. Sa vedem...

Acuma sti cum e tu tot n-o sa fi multumit si n-o sa crezi ca exista iad...pt ca nu sunt descrise chinurile , nu? si nu este scrisa locatia...;)

Stiu despre Cornilescu merci:) Si mi se pare cea mai buna "adaptare" a Bibliei. Citesc si King James, si uite si Biblia ortoxa si uite n-am nici o treaba. ;):)
uite king J, Luka 16:23 And in hell he lift up his eyes, being in torments, and seeth Abraham afar off, and Lazarus in his bosom.

Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)

O poveste placuta sclavilor, facuta pentru ai face pe saracii cu inclinatii masochiste sa rabde, muncind ca furnicutele pentru indestularea celor bogati, in speranta unei vieti de apoi imbelsugate, in care ei ii vor calari pe fostii stapani; se uita un mic amanunt, luat tot din Biblie: in lumea de apoi mere DOAR sufletul, hoitul ramanand pe pamant; sufletul nu bea si nu pisha, nu manca si nu caca, parol! Cine stie ce Cornilescu a adaugat-o p-asta, negandindu-se ca nu se leaga de regulamentul Raiului: NU PRIMIM DECAT SUFLETE!

De ce nu exista decat arareori popa/predicator/pastor/etc sarac???
Tie iti predica un om fara casa/masina/cont baban?

Mergi la inceput

Imi place de tine cum sa nu!!
Doar sufletul merge in rai/iad. De ce Enoh si Ilie nu au murit ci au mers direct in Rai cu tot cu trup. Nu stiu. Daca Dumnezeu a crezut ca e bine asa, asa a facut. Nu ma indoiesc de ce face Dumnezeu. Oricum am pleca dincolo vom primi trupuri noi, de slava. Nu stiu cum sunt, dar banuiesc ca nu sunt ca astea. Nici nu ma intere f tare....
Tu ai spus ca iadul este aici pe pamant nu exista un iad in alta parte unde vom fi chinuiti. Si eu ti-am aratat cu verset(e) ca exista, altundeva, nu aici. Eu sunt fericita aici pe pamant chiar daca am si nemultumiri cateodata. Deci nu ma consider in iad. Raiul/iadul sunt vesnice. Ce este pe pamant va fi sters intr-o zi.

Imi predica un om cu casa, fara cont baban. Nu ma intereseaza viata oamenilor de langa mine. In sensul ca: merg la biserica sa plec mai buna, sa-mi iau hrana spirituala, ma duc sa ma bucur ca pot sa cant si sa ma rog, ma bucur sa ma intalnesc cu prietenii mei de-acolo. Ma bucur efectiv ca pot sa merg pana acolo. Nu ma duc sa urmaresc cum a venit nushcine imbracat, cine cu ce masina a venit . oare de unde are? E castig cinstit? Inutil. Multumirea nostra trebuie sa vina de la cel mai mic lucru. Eu nu ma pot pazi in totalitate, dar Dumnezeu da...o face. Fara El nu as mai fi avut de 20 de ani un picior. Dar sunt intreaga datorita Lui, si fara urme urate.
Pe mine nu ma intere contul nimanui de niciunde, casa nimanui, etc. Cum a achizitionat toate astea....nu e treaba mea nici asta. O lectie pe care o invat acuma este sa ma uit la barna din ochiul meu, las paiul altora. Cand eu o sa fiu buna o sa am pretentii si de la altii. Nu dau eu cu piatra, nu sunt apta.
Fiecare da socoteala pt ce face.
Cu ce sunt eu mai buna ca ei? Am tot ce-mi trebuie nu-mi lipsete nimica, si tot nu sunt cum ar trebui. Schimbarea trebuie sa vina de la fiecare. Eu ma cunosc si stiu unde trebuie sa ma schimb. Tu te cunosti si sti ce trebuie sa schimbi. Si dupaia cand suntem perfecti o sa dam dupa altii. ok?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham

Cum scrii tu, asa este!

ham, nu-i frumos sa ranjesti la BeLucci!
pana la urma aceluiasi Dumnezeu va inchinati?! ce importanta mai are cum e "scris" in Bibila personala, a fiecaruia?

Kari

Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Belluci,tu stii parerea mea
Oricine neaga existenta Iadului ,il face mincinos pe Dumnezeu si se amageste singur.Dar daca asta il face sa se simta mai bine,ce ai tu impotriva?

Omul este "talentat" in a-si nascoci doar ceea ce-i place lui,e mult mai usor sa ajustezi tot "dupa tine", decit sa te ajustezi tu pe religie.
Daca dr. iti zice "omule daca nu faci asa si asa crapi,da-i coltu`..."sa vezi ce asculta lumea cu sfintenie sfaturile lui nea doctoru.Te-ai da peste cap numai sa nu mori,ai face orice ti-ar zice daca stii ca asta te-ar salva.
Dar este uimitor cum ,atunci cind Dumnezeu zice "omule,salveaza-ti sufletul.Daca nu faci asa si asa te paste Iadul!"
Ce face/zice omul?Ei na,auzi si la asta!Cine stie cine si-a batut joc de noi,nu exista,dumnezeu e buuuun(asa de bun incit ne permitem sa-L luam in ris) ,EL nu pedepseste,EL ne iubeste ...
Exista o multitudine de conceptii si scuze pt. a nega iadul ,pedeapsa lui dumnezeu...pt. a crede ca totul ni se cuvine si ca suntem noi cu mult mai importanti ,mai mareti,mai dificil de "asamblat" decit tot cea ce ne inconjoara .Suntem buricul Universului!Asadar cum sa-si permita Dumnezeu sa ne pedepseasca??Iti dai seama,El care are nevoie de NOI!
Aiurea,Dumnezeu nu are nevoie de noi.Noi avem nevoie de EL!
Dar v-om realiza asta cind va fi prea tirziu.

Belluci,Dumnezeu zice " si de-ar vedea omul cu ochiul lui ,tot nu ar crede, si cind se va infatisa intr-o zi in fata Domnului ,umil si infricosat ,atunci vor zice cei care nu au crezut "Noi acum credem!Doamne trimite-ne pe noi inca o data pe pamint si noi vom fi facatori de bine si credinciosi!Si de-ar fi ca Domnul lor sa-i ierte si sa-i lase sa se intoarca ,ei tot nu vor crede !Se vor intoarce si vor persista in necredinta!!!"

Intelegi?Degeaba ne zbatem noi aici.Tot Dumnezeu zice "Nu este cu putinta silirea la credinta!"si "nu puteti voi sa-i faceti sa creada nici pe cei pe care-i iubiti(mama,tata,sora,frate),datoria voastra nu este sa-i faceti sa creada ci sa-i "avertizati",sa faceti cunoscut "cuvintul" meu !"

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Belucci, tu crezi ca trupul tau va urca in rai?
Cati oameni stii tu care s-au inaltat la Domnul cu tot cu trup?

Hannen, nu cred in iad, cum nu cred in pacatul primar fiindca ideeile in sine induc existenta unui Dumnezeu sadic si/sau nepriceput; cum sa poti creea ceva perfect si sa-l faci imperfect, ca dupa aia sa-l pedepsesti fiindca este cum l-ai creat tu? Nu-ti trebuie talent, ci o minima logica elementara ca sa realizezi asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ham,chestia este ca Dumnezeu nu ne pedepseste pt. ca nu am fost perfecti!El stie ca noi suntem slabi!El stie ca nu suntem perfecti.Doar EL este perfect!
Primul lucru pe care trebuie sa-l intelegem este de ce ne-a creat.El ne-a creat ca sa ne supunem Lui.
Si tot de aia o sa ne pedepseasca,pt. ca nu ne-am supus.Adica pt. ca nu am crezut in EL,ca i-am negat existenta,ca am negat faptul ca este in stare sa ne pedepseasca,pt. ca i-am rastalmacit "vorbele" si i-am luat in ris avertismentele.
Pt. mine asta este mai mult decit logic.

Sigur vei zice ca dumnezeu nu are nevoie de robotei...
Nu ,nu are!El nu ne cere sa fim robotei,sa fim "sclavi" .El ne cere sa credem in EL.Atit!
E asa de greu??
Oricum nu vom intra in Rai datorita faptelor noastre bune!!Vom intra in Rai datorita Milei Lui!!

Credem noi ca dumnezeu are vreun merit daca ne pedepseste cu Iadul,ca are vreun folos?NU!
El vrea doar sa fie DREPT!!Trebuie sa fie drept!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Hannen, discutia a aparut cand Ham a spus ca iadul e pe pamant. Iadul nu exista altundeva. Si eu i-am dat un verset ca sa vada ca e altundeva. Iti dai seama ca nu am nik cu el ca crede altceva. Ma sacaie ca sustine asta si alti cred si se bucura, si nu-i cazul. Iadul nu e aici chiar daca pare ca este. E dupa...dupa moarte ...dupa judecata. Iadul nu a fost creat pt noi oamenii, e clar. Dar daca noi nu traim pt Dumnezeu, pazind legile Lui , nu vom ajunge in rai. Si asta nu spun eu, din fanatism, o spun ca asa am citit in Biblie(mai multe versiuni).
Ham NU cred ca trupul meu va urca in Rai. Nu ma pot pune pe aceasi treapta cu Ilie si Enoh. Erau oameni fara pacat...eu nu sunt fara pacat, desi, ca si copil al lui Dumnezeu asa ar trebui sa fiu.
Doar Ilie si Enoh au mers in Rai cu trup, si Isus dupa ce a inviat tot cu trupul asta fizic a plecat. De ce? Nu stiu.
Sti Ham, nici Toma nu a crezut pana nu a pus mana....
Dumnezeu sfideaza logica. Tu logic nu ai cum sa intelegi anumite lucruri. Iti trebuie un dram de nebunie...;):)

Mergi la inceput