Ce va spune sufletul despre credinta?

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Citat:
citat din mesajul lui kariguld
eu credeam ca se vb despre existenta unor locuri/lucruri, nu despre existenta unor fapte deja implinite?
so? ma insel cumva....?

Kari

Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!

si cum s-a "implinit" acel "fapt"? prin intalnirea dintre un spermatozoid si un ovul (de unde stii ca asa se formeaza embrionul? ai fost tu de fata ca sa vezi sau ti-au povestit altii?) sau prin bunavointa unei berze? Nu ai dovezi pentru nici una din variante din moment ce nu ai vazut cu ochii tai ce s-a intamplat. Asa cum nici aia care nu au ajuns niciodata in Noua Zeelanda nu pot fi siguri ca ea exista. Cum spuneam 'probabilitatea' e jumate - jumate si intr-un caz si in altul

absurditatile "argumentele" de acest gen seamana cu www.newspeakdictionary.com/st-drag.html" target="_blank">dragonul invizibil din garajul lui Carl Sagan

ca sa nu ne lungim, ca oricum suntem off topic, ideea era, daca imprejur este intuneric, nu poti afirma ca nu exista lumina in alta parte!
la fel si cu Dumnezeu, creationismul, evolutia, iadul, etc.
bwy, parintii evolutiei au fost crestini la origini!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

bwy, parintii evolutiei au fost crestini la origini!

Kari

Ca si parintii iadologiei, de altfel .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe
negativiste ce dau in cap oricarui user care indrazneste sa-si manifeste un crez aici, pe forumul...sufletul credintei,

daca e vorba doar despre "crezuri" de ce se aduce sistematic in discutie stiinta (?!) la subforumul asta? cine a lansat discutia "stiintifica" la acest subiect si cine "someaza" de cate 5-6 ori sa li se raspunda la intrebari? Daca nu raspunzi esti prost, daca raspunzi esti "ateu agresiv". (Nu ca asta m-ar mira, cam pe acolo e "logica" folosita in zona)
Ca sa nu mai zic ca "ateul" a raspuns de abia dupa 5 somatii si un ultimatum al credinciosului

doruletz, una e sa aduci argumente, sa prezinti puncte de vedere diferite (apropo, fain blogul tau!), sa prezinti puncte de vedere (te citesc cu placere pe tine, pe ham, pe BeLucci- interesante topicele despre apocalipsa, de exemplu) si alta bascalia, de multe ori de prost gust, si mai ales caracterizarea si epitetizarea interlocutorului in functie de crezurile sale.

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Interesant,Dante facea distinctie intre Purgatoriu si Iad!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Ham, citeste si tu in Luca 16:20. Banuiesc ca nu vrei sa-ti copiez aici Biblia. Citeste si in ultima pagina din Biblie sa vezi ce fel de oameni si unde merg.
Dar degeaba iti dau eu versete (tie sau oricui!), degeaba copiez Biblia aici. Daca vrei sa crezi bine daca nu...iti dedic Luca 16:28(adica, daca vrei o sa crezi si fara sa pice foc din cer la cererea ta, poti sa crezi si fara sa invie mortii sa vina sa-ti spuna ca exista un iad , e real!)
Daca Isus spune asta, in muuuuulte pilde...de ce sa negi existenta iadului/raiului?...daca tot crezi in Dumnezeu..
Eu ori cred bine ori deloc. Nu merge scaldata...hai sa ne incurajam ca aici e iadul si bla bla dincolo numa ingeri albi, flori si muzica.
Este iad, ca nu am fost acolo si nu l-am vazut e altceva. Nici altele nu le-am vazut(de ex pe Hitler), dar daca istoria spune ca a fost , ...a fost. Un nebun in plus...
Denizel...nu te da de pereti. Si da, Ham nu ma convins ca stie f bine Biblia. Este bun la altceva. Poate pe tine te-a convins ca o stie.
Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Pai in ultima pagina din Biblie se spune ca NU EXISTA IAD!

3. Nici un blestem nu va mai fi.

Si ca totul este un "dat" ca n-are rost sa te-agiti, ca cum ai fost asa vei fi, orice-ai face:

11. Cine e nedrept, sa nedreptateasca inainte. Cine e spurcat, sa se spurce inca. Cine este drept, sa faca dreptate mai departe. Cine este sfant, sa se sfinteasca inca.

Si ca pedeapsa/recompensa este (ne)primirea in Rai, ca pacatosii n-o sa aiba parte de intoarcerea in Rai, ca vor fi lasati afara (da' cu cainii ce-or avea?):

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=22

Oricum, repet, Ioan nu prea are talent, la cum e descris raiul, plictiseala-plictiselii, spun in continuare "Pass", prefer afara!

PS- cine-a scris ca eu stiu Biblia?
Am citit-o obligat cand eram mic, acum o citesc de curios, da' nu inseamna ca o stiu, cum se pare ca nici tu n-o stii....; sau fiecare intelege ce vrea din ea...

Mergi la inceput

Draga Ham: PS- cine-a scris ca eu stiu Biblia
Denizel ma intrebat daca am impresia ca tu nu sti Biblia. Si acuma chiar cred ca nu o sti daca tu din versetul 3 nu ai inteles ca este vorba despre RAI.
Vrei sa-ti explic fiecare verset?
Pe bune ca nu vreau sa intelegi ca te cred prost.
Nu te cred pt ca nici eu nu stiu multe...
Nici eu nu stiu Biblia punct cu punct. Dar am citit-o de multe ori, nu din cauza ca sunt fanatica, ci din cauza ca tot timpul descopeream ceva nou si ma atragea.

Nah dar stai linistit ca nu te duce nimeni fara voia ta in rai. Tu alegi de-aici destinatia vesnica.
Eu sper sa nu ajungi dincolo....
Dar ...fiecare alege.
In 11, eu inteleg ca cine este bun sa ramana bun, si cine este "rau", oricum nu vrea sa se schimbe...oricum nu va crede in Dumnezeu.
Iti dai seama a fost Isus pe pamant sub ochii oamenilor de atunci. Vindeca oameni, invia morti, scotea dracii.....si oameni NU credeau nici asa ca El e Fiul laui Dumnezeu.
Si atunci dupa 2000 de ani, de ce ai crede ca a existat?De ce ai crede ca El a spus ca merge sa ne pregateasca un loc?
Eu trebuie sa cred ca a existat Stefan cel Mare...de ce? Ca spune cine? Istoria? Dar de ce sa nu cred si ce se spune despre Isus?
Eu cred in Dumnezeu, si nimic nu ma poate face sa cred ca a existat doar stefan cel mare si Isus... nu...

Mergi la inceput

Belucci, NU este concurs si NU se dau premii pentru citirea Bibliei, NU se pocaieste niumeni fiindca scriem noi p-acilea, asa ca las-o mai usor, NU se-ntampla nimic ca n-o intelegi, NU intelegi contextul in care-a fost scrisa, NU pricepi ca ai parte de traducerea copiei traducerii, fiecare modificata dupa cum vrea interesul utilizatorului (vezi discutia despre Biblia pocaitului Cornilescu si schimbarile facute-n ea cu de la sine putere!)...
In versetul 3 NU este vorba despre RAI, fiindca, de bun-simtz si logica de clasa intaia, in Rai NU actioneaza blestemele, este vorba despre faptul ca s-au oprit pedepsele asupra neamului omenesc, cele pentru pacatul primar, femeia nu mai naste-n durere, nu mai e sluga barbatului, barbatul nu se mai chinuie ca sa produca hrana si neamul omenesc, in masura in care nu s-a transformat in caine, inchinator la idoli, etc se intoarce-n Rai.
Ia-o mai usor, fanatismul mai mult incurca, nu poti fi si intelept si fanatic, cel doua se exclud, inainte de a scrie "chestii", impinsa de fanatism, urmeaza sfatu' din "Buletin de Bucuresti", numara pan' la zece si respira adanc; nu te descurci, intreaba, ca sa intelegi ce-a vrut scribul al N-spelea sa se creada ca-i cuvantul Domnului.

Dar tot nu mi-ai aratat cum promite Dumnezeu ca va chinui un suflet (caci doar sufletele ajung in iad, hoiturile raman sa putrezeasca pe pamant) dupa pacatele adunate de utilizatorul temporal?!?
Un link, ceva, daca nu poti sa scrii versetul, fiindca pana acum m-ai trimis la tot felul de versete care n-au treaba cu tehnicile de schingiuire practicate de Divinitate?!?

Mergi la inceput

Da asta e sigur, eu nu stiu Biblia, si mai sunt si fanatica. Vai de soarta mea. Dar tu ai spus ca ai citit Biblia prima data obligat si a doua oara de buna voie si tot n-ai gasit niciunde descris iadul...
Ma rog...
In versetul 3 scrie ca acolo(in rai) nu va mai fi blestem, adica nu va mai fi ca pe pamant foamete, boli, crime etc..
Matei 25:41-46 daca nici aici nu iti este clar! atunci nah citeste si cauta tu.
Citeste tu contextul si tot. Si te rog sa nu-mi spui in contextul asta ca doar dracii merg in iad , ca la ei se refera!!! Este clar ca este vorba de judecata oamenilor nu a dracilor. Dracii oricum acolo merg.
Clar ca pt draci si Satan a fost facut iadul dar faptul ca tu iti doresti sa mergi acolo pt ca raiul ar fi plicti pt tine, crezi ca intervine Dumnezeu? Nu, te lasa in pace, du-te unde vrei.
Oricum nu am inteles de ce nu ai dedus tu ca despre iad este vorba in"lazar si bogatul", sau trebuia sa scrie mare I A D? ca sa deduci?
Eu am scris versetele din Biblia care o am, nu-mi pasa ca tu ai Biblia in original, sau oricare. Asta o am din asta citesc, am si ortodoxa dar nu format electronic. Asta imi e la indemana asta o folosesc si nu-mi pasa ce citesti tu.
Ce tehnici de schingiuire? Asta o sa vezi tu, de ce te intere de pe-acuma?

Ti-am zis eu sa te pocaiesti? Eu vorbeam despre iad/rai nu despre pocainta. Asta cum ai dedus-o?Concursul cum l-ai dedus? daca suntem la SC discutam din Biblie de cele mai multe ori...din ce sa-ti trimit versete ? din teoriile lui Einstein? A nuh din Darwin scuzeeeeeee

Mergi la inceput

@BeLucci- Tu ai spus, eu am spus..., tu ai..., io am..., mai faci si aprecieri asupra persoanei mele, dar esti mirata/deranjata cand iti raspund asemenea..., tu detii secretul interpretarii Bibliei, astfel incat doar tu intelegi (si ne explici, noo, pacatosilor neharuiti de Dzeu cu intelegerea) ce-a vrut Dumnezeu cand l-a inspirat pe primu' scriitor in aramaica, tradus in greaca veche, copiat in chirilica, tradus in romana, si modificat, tot in romana, de-un pocait ca Cornilescu...si totusi nu-i concurs...

Cum scrii tu, asa este!

Mergi la inceput