Ce va spune sufletul despre credinta?
Raspunsuri - Pagina 21
ham spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui BeLucci
Pai nu este nevoie de parerea mea ca sa crezi ca exista altundeva iadul. Nu parerea mea te convinge pe tine. Ci poate faptul ca cineva care a fost acolo iti spune cum a fost. Dar nu o sa crezi...o sa zici ca e nebun. Citeste in Biblie despre pilda cu Lazar si bogatul, acolo se spune despre bogat ca a mers in iad si lazar in rai. Citeste sa vezi daca ii placea la bogat acolo...sa vezi daca spune ca sa acomodat si-i place. Isus spune in multe locuri despre ce va fi la judecata si ce va urma dupaia. Citeste Matei 25:31. Isus ne-a lasat in Biblie tot ce trebuie sa stim. Nu trebuie sa cautam raspuns pe forum sau la altii. Raspunsul este in Biblie. Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:) |
Pai da-ne si noua povestea ai cu descrierea iadului. Eu n-am gasit-o nicaieri, in plus, baietii care-au contribuit la Biblie nu se pun de acord- ba doar sufletul se duce-n iad, ba si trupul, ba iadul e fara intoarcere, ba in iad te duci si te intorci, ba pedeapsa e vesnica, ba e ca la parnaie, cu termen, ba esti pedepsit cu iadul dupa moarte, ba esti pedepsit pe pamant fiind, iadul fiind bonus.
http://www.bibliaortodoxa.ro/cautare-rezultate.php?text=iad
In Matei 25:31 se scrie ce sustin si eu- oricat si oricum l-ai slavi pe Dumnezeu, daca nu esti un om bun, iadul te mananca, fiindca pe Dumnezeu nu-L poti prosti, STIE ca ce faci intru-slava Lui este de fapt un fapt egoist, nu din dragoste ci din frica de pedeapsa divina.
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=25
Pe scurt, NU slavirea Dumnezeului conteaza, nu de asta are nevoie El, ci de OMENIE, practicata ca normalitate, nu ca pe ceva pentru care vrei rasplata!
cortexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ham oricat si oricum l-ai slavi pe Dumnezeu, daca nu esti un om bun, iadul te mananca, fiindca pe Dumnezeu nu-L poti prosti, STIE ca ce faci intru-slava Lui este de fapt un fapt egoist, nu din dragoste ci din frica de pedeapsa divina. Pe scurt, NU slavirea Dumnezeului conteaza, nu de asta are nevoie El, ci de OMENIE, practicata ca normalitate, nu ca pe ceva pentru care vrei rasplata! |
Intii sa incepem a-L slavi din frica de pedeapsa, ca niste slugi, ca apoi vine si iubirea pentru El, iubirea de fii.
Ca si rugaciunea, care, asa cum spuneam pe alt topic, evolueaza: intii rugaciunea gurii, spusa automat, apoi rugaciunea mintii, in timpul careia analizam ce "spunem"/citim; pe ultima treapta a perfectiunii este rugaciunea inimii, care transfigureaza. Si care, da, e adevarata Slava, caci nu poate fi rostita de un om rau/foarte pacatos etc.
ham spune:
Frica si iubirea merg impreuna doar la masochisti; dar aia n-au frica de iad, si-l doresc si-l cauta!
kariguld spune:
citat din mesajul lui capcaunul
Si daca am fost totusi acolo mai ai ceva sa-mi reprosezi? |
ce sa-ti mai reprosez? ca doar n-ai fost acolo, cand am mers si eu?!
Kari
Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!
kariguld spune:
citat din mesajul lui denizel
ei, atunci o sa mai dea exemple de cateva tari. Daca o sa aiba ghinionul ca tu sa le fi vizitat si pe astea, va fi nevoita sa te considere frac'su lu' Einstein si, gata, si-a demonstrat cazul . Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
capcaunule, te-a scos denizel din ceata! multumit??
Kari
kariguld spune:
citat din mesajul lui doruletz [
dar tu de unde stii ca te-ai nascut pe cai "naturale" si ca nu te-a adus barza? ca nu iti amintesti nimic din momentul nasterii, ti-au povestit altii despre asta. De unde stii ca nu te mint? Ce dovezi ai? De fapt, io zic ca probabilitatea e de jumate- jumate, ca uite, unii zic ca mama ne-a nascut iar altii ca ne-a adus barza, noi de unde sa stim care e adevarul daca nu am vazut cu ochii nostri? |
eu credeam ca se vb despre existenta unor locuri/lucruri, nu despre existenta unor fapte deja implinite?
so? ma insel cumva....?
Kari
doruletz spune:
citat din mesajul lui cortexia Da' poate eu imi amintesc momentul nasterii mele! Ce mai ai de zis? Et in Arcadia ego... |
ce sa mai zic, te-as intreba doar daca iti amintesti cate picioare avea barza?
doruletz spune:
citat din mesajul lui kariguld eu credeam ca se vb despre existenta unor locuri/lucruri, nu despre existenta unor fapte deja implinite? so? ma insel cumva....? Kari Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii! |
si cum s-a "implinit" acel "fapt"? prin intalnirea dintre un spermatozoid si un ovul (de unde stii ca asa se formeaza embrionul? ai fost tu de fata ca sa vezi sau ti-au povestit altii?) sau prin bunavointa unei berze? Nu ai dovezi pentru nici una din variante din moment ce nu ai vazut cu ochii tai ce s-a intamplat. Asa cum nici aia care nu au ajuns niciodata in Noua Zeelanda nu pot fi siguri ca ea exista. Cum spuneam 'probabilitatea' e jumate - jumate si intr-un caz si in altul
absurditatile "argumentele" de acest gen seamana cu www.newspeakdictionary.com/st-drag.html" target="_blank">dragonul invizibil din garajul lui Carl Sagan
Stanescu spune:
Pai, Doruletz, tocmai un dragon sta incolacit pe covor in biroul meu, ce coincidenta!
Io zic sa facem o asociatie a detinatorilor de dragoni, scriem un manual de ingrijire, unul de traducere - stiut fiind faptul ca dragonii sunt fiinte inteligente, numai ca vorbesc o alta limba - si unul de promovare a asociatiei...Peste vreo 2000 de ani, cine stie cum va evolua chestia asta?!...Te pomeni ca se intoarce Mesia si vede ca poporul se inchina la dragoni.
Asta da PR.
sorana spune:
citat din mesajul lui Stanescu Pai, Doruletz, tocmai un dragon sta incolacit pe covor in biroul meu, ce coincidenta! Io zic sa facem o asociatie a detinatorilor de dragoni, scriem un manual de ingrijire, unul de traducere - stiut fiind faptul ca dragonii sunt fiinte inteligente, numai ca vorbesc o alta limba - si unul de promovare a asociatiei...Peste vreo 2000 de ani, cine stie cum va evolua chestia asta?!...Te pomeni ca se intoarce Mesia si vede ca poporul se inchina la dragoni. Asta da PR. Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. |
Am si eu un dragon.
Dar parca as venera mai degraba "Zeul Soare" - pe ala il vede toata lumea
http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o
Sorana si Monica (6 ani)