Ce va spune sufletul despre credinta?

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hai ca s-a edificat toata lumea cum le sta credinta in suflet, (doar) "unora" dintre cei ce scriu pe aici!
mai ales ateii, care , se chinuie sa creada in ceva, adica in nimik! ca si aia tot credinta se cheama, daca nu crezi in Dumnezeu, trebuie sa cauti cu disperare "ceva" in care sa crezi...fizica, metafizica, evolutie, etc, etc...

cati din voi au fost in New Zealand?? poate nimeni, stiti voi precis ca exista? ca doar n-ati fost acolo! si ce daca spun altii ca exista? au dovezi? care dovezi? nu exista, va spun eu cu precizie, e doar plasmuirea unora care nu au ce face in timpul liber!
asa si cu creationismul, iadul, Dumnezeu si altele!

dar sa nu deviem de la subiect! sufletul si credinta!

Kari

Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld
cati din voi au fost in New Zealand?? poate nimeni, stiti voi precis ca exista? ca doar n-ati fost acolo! si ce daca spun altii ca exista? au dovezi? care dovezi? nu exista, va spun eu cu precizie, e doar plasmuirea unora care nu au ce face in timpul liber!
asa si cu creationismul, iadul, Dumnezeu si altele!

Si daca am fost totusi acolo mai ai ceva sa-mi reprosezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Si daca am fost totusi acolo mai ai ceva sa-mi reprosezi?

ei, atunci o sa mai dea exemple de cateva tari. Daca o sa aiba ghinionul ca tu sa le fi vizitat si pe astea, va fi nevoita sa te considere frac'su lu' Einstein si, gata, si-a demonstrat cazul .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Denizel, dar raiul exista? sau nu? Ca iadul vad ca zici ca nu exista...

Ham stai linistit ca n-o sa fi apt niciodata sa te adaptezi la iad(care nu e pe pamant!).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Ce bine ca avem printre noi doar crestini obisnuiti si atei/agnostici (exceptie un muslin); tare-s curios ce-ar sari crestinii ortodocsi pe un crestin bogumil (d-ala de sustine ca “Tatal nostru” este singura rugaciune care trebuie rostita, declara ca icoanele si ritualurile Bisericii Ortodoxe sunt lucrari ale lui Satan iar Crucea trebuie detestata deoarece a fost suportul rastignirii lui Hristos, de-ala de nu recunoste nici-o ierarhie, respinge casatoria, nu ingaduie carnea ca hrana si vinul ca bautura...), satanist sau samanist (d-ala de crede in spirite si in comunicarea cu ele si natura). Ce lupte-ar mai iesi, ce-ar mai da bogumilii cu restul crestinilor de pamant, ce le-ar mai arata cei ce cred in spirite & samani la toti crestinii ca si "a deschide cartea" si a da bani la biserica pentru dezlegare de noroc si succes in ceva, a da un acatist, a impodobi bradul, a face cadouri de Paste si Craciun, etc este tot o forma de samanism ce n-are legatura cu Biblia ci cu credintele pagane...
Ce-i atata de complicat, FIECARE crede in ceva, iar acel ceva este incompatibil cu credinta altuia, asa ca...prostule, necredinciosule, retrogradule, satanistule, etc
Problema nu este CE CREDEM ci ce scriem despre credinta celorlalti...

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Denizel, dar raiul exista? sau nu? Ca iadul vad ca zici ca nu exista...

Ham stai linistit ca n-o sa fi apt niciodata sa te adaptezi la iad(care nu e pe pamant!).

Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)

Ia descrie-l tu, in viziunea ta, si io-ti zic daca sunt sanse sau sa fie si iadul meu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen
Ce vrea sa-mi explice doruletz?Sau tu.Ca daca as fi citit mai mult despre evolutie acum as fi atee?
ei bine,nu-i posibil!

Nu incerc sa distrug nimic,doar mi-am expusa parerea.

nu vrea nimeni sa te faca sa "devii atee", nici sa te impiedice sa-ti spui parerea, cativa au sugerat numai ca ar fi bine sa mai si citim ceva de la sursa inainte de scrie despre un anumit subiect. Dar, desigur, nu e obligatoriu. Desi iti reamintesc ca atunci cand cineva vine cu exemple din Coran musulmanii il trimit nu numai sa-l citeasca in intregime dar si sa-l citeasca in limba araba ca cica numai asa poate fi inteles. De ce acelasi principiu (acela de a nu vorbi din auzite) brusc nu mai e valabil cand e vorba de teorii stiintifice si despre ele oricine isi permite sa spuna orice?
Uite irina recunoaste ca "nu a citit nimic si nici macar nu o pasioneaza subiectul"... E dreptul ei, eu ma intreb doar de ce si-o da cu parerea despre un subiect la care dealtfel ea insasi spune ca nu se pricepe si despre care nici nu o intereseaza sa afle. E ca si cum m-as apuca eu sa scriu la subiectul cu ortodoxia despre tropare, condace si stihiri sau dupa al catelea doamne miluieste se spune otpustul si de cate ori se ocoleste biserica in genunchi. Nu imi interzice nimeni sa o fac, doar propriul simt al ridicolului.
Citat:
citat din mesajul lui kariguld
cati din voi au fost in New Zealand?? poate nimeni, stiti voi precis ca exista? ca doar n-ati fost acolo! si ce daca spun altii ca exista? au dovezi? care dovezi?

dar tu de unde stii ca te-ai nascut pe cai "naturale" si ca nu te-a adus barza? ca nu iti amintesti nimic din momentul nasterii, ti-au povestit altii despre asta. De unde stii ca nu te mint? Ce dovezi ai? De fapt, io zic ca probabilitatea e de jumate- jumate, ca uite, unii zic ca mama ne-a nascut iar altii ca ne-a adus barza, noi de unde sa stim care e adevarul daca nu am vazut cu ochii nostri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

dar tu de unde stii ca te-ai nascut pe cai "naturale" si ca nu te-a adus barza? ca nu iti amintesti nimic din momentul nasterii, ti-au povestit altii despre asta.

Da' poate eu imi amintesc momentul nasterii mele! Ce mai ai de zis?
Et in Arcadia ego...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
Ia descrie-l tu, in viziunea ta, si io-ti zic daca sunt sanse sau sa fie si iadul meu...

Pai nu este nevoie de parerea mea ca sa crezi ca exista altundeva iadul. Nu parerea mea te convinge pe tine. Ci poate faptul ca cineva care a fost acolo iti spune cum a fost. Dar nu o sa crezi...o sa zici ca e nebun.
Citeste in Biblie despre pilda cu Lazar si bogatul, acolo se spune despre bogat ca a mers in iad si lazar in rai. Citeste sa vezi daca ii placea la bogat acolo...sa vezi daca spune ca sa acomodat si-i place.

Isus spune in multe locuri despre ce va fi la judecata si ce va urma dupaia. Citeste Matei 25:31.

Isus ne-a lasat in Biblie tot ce trebuie sa stim. Nu trebuie sa cautam raspuns pe forum sau la altii. Raspunsul este in Biblie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Citeste in Biblie despre pilda cu Lazar si bogatul, acolo se spune despre bogat ca a mers in iad si lazar in rai. Citeste sa vezi daca ii placea la bogat acolo...sa vezi daca spune ca sa acomodat si-i place.

Citat:
Isus spune in multe locuri despre ce va fi la judecata si ce va urma dupaia. Citeste Matei 25:31.

Poftim, BeLucci, esti multumita? is plina de cucuie! :))

Citat:
Nu trebuie sa cautam raspuns pe forum sau la altii.[/quote]

si, totusi, dai raspunsuri dupa raspunsuri. Pe forum .
Ti-a facut Ham impresia ca nu cunoaste Biblia, poate?

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Valeu, m-au ajuns blestemele . Nu-mi apare decat o parte din mesaj.

Asadar, continuare:

Poftim, BeLucci, esti multumita? is plina de cucuie! :))

Citat:
Nu trebuie sa cautam raspuns pe forum sau la altii.

si, totusi, dai raspunsuri dupa raspunsuri. Pe forum .
Ti-a facut Ham impresia ca nu cunoaste Biblia, poate?

Mergi la inceput