Ce va spune sufletul despre credinta?

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Citat:
Iisus a tinut Sabatul.

Era normal sa tina sabatul pentru ca Isus nu era crestin, nici macar nu auzise de asa ceva. Crestinismul a aparut dupa, si , a fi crestin Inseamna , Cel ce crede In Isus. Primul care a rostit cuvintul crestin a fost Pavel

Citat:
Primii crestini tineau Sabatul. Deci duminica ca zi de odihna nu a aparut imediat dupa inviere
.
Dupa inviere apostolii au tinut duminca( neoficial)

A aparut cind a fost scrisa prima evangelie. la 40d.H. Si, a mai fost declarata oficila, zi de odihna cind a fost infiintata prima Biserica a lui Isus, in numele lui Isus(pentru crestini) de Petru care a fost si Primul Papa.

.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.

[/quote]

Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amina_Marina

Citat:
Iisus a tinut Sabatul.

Era normal sa tina sabatul pentru ca Isus nu era crestin, nici macar nu auzise de asa ceva. Crestinismul a aparut dupa, si , a fi crestin Inseamna , Cel ce crede In Isus. Primul care a rostit cuvintul crestin a fost Pavel

Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.

Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.

[/quote]

Asa e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amina_Marina

Citat:
de-asta Noul si Vechiul Testament se contrazic adesea!

Vad ca n-ai inteles. Hai, ca formulez o alta intrebare , poate asa resuim sa ne intelegem. Ce rost a avut venirea lui isus pe pamint? De ce s-a schimbat ziua sabatului dupa venirea lui Isus?
Nu vreau sa cadem de acord, altfel nu am mai avea ce discuta. Ci vreau sa-mi elaborezi, tu vii cu citate din Tora si Noul Testament fara sa dezvolti nimic.

Later edit; Ham, imi retrag intrebarile pentru ca mi-am dat seama ca nu am cu cine sa discut. Te-am gasit pe alt forum, unde acolo ti s-a explicat de oameni care au studiat istoria religiilor si tot n-ai inteles. Ma obosesc degeaba. Ai plecat de acolo ca ti-ai luat ban.
Tie-ti place doar sa fii contra,aiurea, nimic mai mult.

Esti draguta sa dai un link catre forumul ala unde mi-am luat ban??? Nu-i fumos sa minti in post, chiar daca crezi c-o faci pentr-o cauza nobila- porunca 9- Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.

Ce legatura are venirea Lui Iisus pe pamant cu faptul ca evreul Saul a considerat Tora ca scrierea de baza pentru noua religie, numita crestinism?

Ce legatura are cu faptul ca, atunci cand s-a hotarat in conciliu ce carti sunt sfinte si care nu dpdv crestin, Noul Testament (traducerea cu editare a Torei) a fost inclusa in ceea ce mai tarziu se va aduna intr-o singura Carte Sfanta, Biblia crestina?

Ce legatura are Iisus cu faptul ca la sute de ani dupa miscarea lui de curatare/reformare a religiei iudaice, mai exact in 321 en, un imparat roman, proaspat convertit, mai exact Constantin, da un edict prin care instituie crucea ca semn sfant si duminica ca zi sfanta?

Ziua a saptea a saptamanii- sabatul/sambata- a fost ziua de sarbatoare instituita de Dumnezeu in Paradis odata cu facerea lumii.

Inclusiv inventatorul crestinismului, evreul din Grecia- Saul, aka apostolul Pavel- tinea ca zi sfanta sabatul/sambata.

Vrei citate pro-sabat?
Pai e plina Biblia; iata doar cateva:

Geneza 2/2.In ziua a saptea Dumnezeu Si-a sfarsit lucrarea, pe care o facuse si in ziua a saptea S- a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse.
3.Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui, pe care o zidise si o facuse.

Exod 20/8. Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti.
9.Sa lucrezi sase zile si sa-ti faci tot lucrul tau.
10.Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezeului tau: sa nu faci nici-o lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta.
11.Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.

Iacov 2/10.Caci, cine pazeste toata Legea si greseste intr-o singura porunca, se face vinovat de toate.
11.Caci Cel ce a zis:,,Sa nu preacurvesti",a zis si:,,Sa nu ucizi".Acum daca nu preacurvesti, dar ucizi, te faci calcator al Legi.

Ezechel 20/19.Eu sant Domnul Dumnezeul vostru; umblati intocmai dupa randuielile Mele, paziti poruncile Mele si impliniti-le.
20.Sfintiti Sambetele Mele, caci ele sant un semn intre Mine si voi, ca sa stiti ca Eu sunt Domnul-Dumnezeul vostru!"

Daca mai vrei, cautati singura, caci mai sunt...

Sambata a fost inlocuita cu Duminica de catre Constantin cel Mare din mai multe motive:

-incercarea de a acoperi Saturnaliile pagane, astfel aducand paganii spre crestinism

-incercarea de a diferentia iudaismul lui Iisus (Matei 5/17. Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Proorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc.) de crestinismul lui Saul.

Argumentul prezentat multimilor era ca in aceasta zi a inviat Domnul nostru Isus Hristos.

Ce intrebare este asta: Ce rost a avut venirea Lui Iisus?
Iti raspund tot c-o intrebare, la fel de inteligenta:
Ce rost au avut cele 6 zile de munca ale Dumnezeului, intru-crearea lumii pamantesti?

Raspuns la fel de... mirific si mirobolant, valabil pentru ambele intrebari-geniale:

Dumnezeu se plictisea si si-a facut de lucru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Citat:
Ce legatura are venirea Lui Iisus pe pamant cu faptul ca evreul Saul a considerat Tora ca scrierea de baza pentru noua religie, numita crestinism?

Este o contunuitate, tocmai de aceea Isus a fost prevazut in Tora.

Citat:
Ce legatura are Iisus cu faptul ca la sute de ani dupa miscarea lui de curatare/reformare a religiei iudaice, mai exact in 321 en, un imparat roman, proaspat convertit, mai exact Constantin, da un edict prin care instituie crucea ca semn sfant si duminica ca zi sfanta?

Crucea era semn " sfant" De la vechii egitpeni si babilonieni, desigur avea alta semnificatie.

Fapte 20, 7. In ziua intai a saptamanii adunandu-ne noi sa frāngem painea, Pavel, care avea de gand sa plece a doua zi, a inceput sa le vorbeasca si a prelungit cuvantul lui pana la miezul nop#355;tii.
1 Cor. 16, 2. In ziua intai a saptamanii , fiecare dintre voi sa-si puna deoparte, strangand cat poate, ca sa nu se faca strangerea abia atunci cānd voi veni.
Apoc. 1,10. Am fost in duh īn zi de duminica si am auzit, īn urma mea, glas mare de trambita.
Citat:

Sambata a fost inlocuita cu Duminica de catre Constantin cel Mare din mai multe motive:

Asta mai tarziu cind crestinismul a luat amploare, eu vorbesc local( frangerea painilor si zi de liturghie) .De samanta crestinismului, tu vorbesti de tulpina.

Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.

Mergi la inceput