Ce va spune sufletul despre credinta?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal

Ai afirmat urmatoarele:

6. Evolutia este tinuta in brate de majoritatea oamenilor de stiinta.

Ai putea argumenta punctual(macar un autor, o carte, un citat) ca referinta?

Cel putin la asta s'a raspuns cu foarte mult umor!
Fara a ne limita acum la lumea scortoasa si seaca a oamenilor de stiinta gasim raspunsuri interesante si la nivelul natiunilor. Din cele mai inapoiate 8 tari 4 sint ortodoxe! Amin!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Xenocid profit de ocazie si iti trimit o intrebare care ma obsedeaza de mult.
Peste, sa zicem 100 ani, la 3 m in Dark Side,ce fel de cookies vei consuma?
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid
Din cele mai inapoiate 8 tari 4 sint ortodoxe! Amin!

"Inapoiate" insemnind ca nu cred in teoria evolutionista?

Deci toti evolutionistii sunt intelectuali foarte inteligenti? I-auzi, Ham, ce spune Xenocid acilea, imi spuneai cindva ca nu e asa.

Si cum ramine cu americanu? Pai ne intoarcem la filmul "Balanta"? Cu faimoasa-i replica "al mai om din lume e americanu'"? Ca si Statele sunt codase la evolutionism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui elenac81

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
Capcaunule, te rog eu, nu da bibliografie din cartile de trista amintire in care se studia la virgula dupa tatuca Marx!

Ai amintiri neplacute, vad, despre tratatele de biologie, chimie, fizica, matematica si logica scrise de Marx.
(Ca tot ai adus vorba de Marx, nu-i bine sa-l vorbesti de rau acum cand toti economistii de pe mapamond sufla praful de pe Capitalurile uitate prin poduri, pivnite sau anticariate )

Atentie ca risti sa fii sanctionat! Desi evreu, Marx a scris o periculoasa carte anti-semita, intitulata "Problema evreiasca" http://www.marxists.org/romana/m-e/1844/problema.htm
Lauzi un individ mai periculos decat toti legionarii la un loc din cauza caruia au murit peste 300 de milioane de oameni nevinovati in toata istoria comunismului.

E bine de stiut pentru cultura generala ca Marx era si satanist. Richard Wurmbrand dovedeste asta in cartea sa "Marx si Satan"
http://www.scribd.com/doc/411619/Marx-si-Satan-de-Richard-Wurmbrand

“Nu e nimic intr-o omida care sa-ti spuna ca se va transforma intr-un fluture.”

Aloooo gara? Capcaunul pomenea despre xy tratate scrise de MARX si nu de RELIGIE SI ETNIE.Ci logica, matematica etc si etc.
Iar ai ramas ancorata pe probleme satanice si de etnie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal

Capcaunul, hai sa depasim discutia despre stilul de adresare si insultele adevarate sau inchipuite.

Ai afirmat urmatoarele:

"1.Intotdeauna exista explicatii logice si rationale pentru tot ce se intampla. Trebuie doar sa (fim in stare sa) le cautam.
2. Stiinta explica de ce exista VIATA, si pe pamant si in pantecele mamei.
3. Nu exista fiinte perfecte nicaieri in Univers (perfectiunea este rezervata taramului platonian al formelor).
4. Omul este produsul hazardului.
5. Tu esti urmasa supei primordiale si a unei archeobacterii, indiferent daca-ti convine sau nu (Stii vorba: rudele nu le alegi! )
6. Evolutia este tinuta in brate de majoritatea oamenilor de stiinta.
7. Evolutia apare in mod spontan".

Ai putea argumenta punctual(macar un autor, o carte, un citat) ca referinta?

E a cincea oara cind te intreb. Daca nu vrei sa iti sustii tezele, de ce le mai afirmi?

daca nu vrei sa raspunzi, a sasea oara nu te voi mai intreba. Voi considera subiectul inchis.

Cardinal, tu ce astepti, sa-ti raspunda Capcaunul intr-o fraza la fiecare punct?
Ma gandesc cati ani i-ar lua compuna o teza pe fiecare punct, cu dovezi stiintifice.
Asa ca te rog eu, macar da-i un termen lui Capcaun, sau spune-i unde te-ai oprit tu cu rationamentele + baza stiintifica personala de biologiechimiefizicalogicaantropologieetcetcetc, sa zicem, ca sa-l ajuti un pic.

Asta ca sa nu-ti cer dovezi (hihihi) care sa sustina creatiunea, sau existenta lui DD.
Fair enough?

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenac81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
Capcaunule, te rog eu, nu da bibliografie din cartile de trista amintire in care se studia la virgula dupa tatuca Marx!

Ai amintiri neplacute, vad, despre tratatele de biologie, chimie, fizica, matematica si logica scrise de Marx.
(Ca tot ai adus vorba de Marx, nu-i bine sa-l vorbesti de rau acum cand toti economistii de pe mapamond sufla praful de pe Capitalurile uitate prin poduri, pivnite sau anticariate )

Atentie ca risti sa fii sanctionat! Desi evreu, Marx a scris o periculoasa carte anti-semita, intitulata "Problema evreiasca" http://www.marxists.org/romana/m-e/1844/problema.htm
Lauzi un individ mai periculos decat toti legionarii la un loc din cauza caruia au murit peste 300 de milioane de oameni nevinovati in toata istoria comunismului.

E bine de stiut pentru cultura generala ca Marx era si satanist. Richard Wurmbrand dovedeste asta in cartea sa "Marx si Satan"
http://www.scribd.com/doc/411619/Marx-si-Satan-de-Richard-Wurmbrand

Aloooo gara? Capcaunul pomenea despre xy tratate scrise de MARX si nu de RELIGIE SI ETNIE.Ci logica, matematica etc si etc.

Tot propaganda marxista se cheama! Orice fel de extremism trebuie condamnat. Mai ales ca e antisemit si ca au murit mult mai multi oameni de pe urma lui decat depe urma oricarui alt extremism. Si chiar mult, mult mai recent! Au trecut numai 19 ani de la moartea comunismului in Romania.

Putina lume stie cu ce s-a ocupat Marx de fapt...
Iar aici http://www.marxists.org/romana/m-e/index.htm nu vad nici o lucrare de biologie, chimie, fizica etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cardinal spune:

" Asta ca sa nu-ti cer dovezi (hihihi) care sa sustina creatiunea, sau existenta lui DD".

Rizi degeaba. Existenta lui Dumnezeu nu poate fi demonstrata (daca prin demonstratie intelegi o proba materiala, precum probele procurorilor). Existenta lui Dumnezeu este un fapt de credinta.

E jenant sa nu cunosti distinctia intre credinta si stiinta (cunoastere stiintifica).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Cardinal, cu ajutorul lui xenocid (mersi pt link ) iata cum stau lucrurile cu punctul 6 de la Iasi:
The vast majority of the scientific community and academia supports evolutionary theory as the only explanation that can fully account for observations in the fields of biology, paleontology, anthropology, and others. One 1987 estimate found that "700 scientists ... (out of a total of 480,000 U.S. earth and life scientists) ... give credence to creation-science".[21]
[21] Martz, Larry & Ann McDaniel (1987-06-29), "Keeping God Out of Class (Washington and bureau reports)", Newsweek (Newsweek Inc.) CIX (26): 22-23, ISSN 0028-9604

Daca emigrezi in US poti ridica numarul la 701. Chiar 702 daca pleci cu Cortexia. 702 contra 480000 cam nashpa perspectivele!
Punctul 6, il putem declara adoptat? M-am conformat si am dat referinte. Cu ISSN (b.nica, Newsweek e tot de Marx editata? Insa stiu deja raspunsul tau: nu-i de Marx dar sigur sunt niste masoni sau satanisti in redactie ...)

PS. Cardinal, vorbind serios acum, accept provocarea ta dar pe un subiect separat si la obiect ca sa nu stresam fetele pioase care vad peste tot atei si satanisti. Am apreciat pozitiile tale pe terenul dogmaticii ortodoxe (unul din primele tale posturi, cel cu contraobiectiile - am atacat doar folosirea incorecta din punct de vedere logic, si sintactic, a acestei constructii - mi-a placut prin claritate ). Esti pe terenul tau si nu ma pot aventura acolo unde nu am competente. De aceea nici n-am intervenit vreodata in joc. Dar cand cineva scapa mingea peste gard in terenul meu, a incurcat-o, cu capcaunii nu-i de joaca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cardinal spune:

Punctul 6 se considera adoptat.

Am remarcat subtila transformare, in argumentul tau, a comunitatii stiintifice intr-o comunitate de tip democratic. Faptul ca cea mai mare majoritate a oamenilor de stiinta sustin o teorie nu inseamna ca teoria sustinuta e automat corecta. In stiinta nu se voteaza. S-au vazut cazuri cind marea majoritate a oamenilor de stiinta dintr-o epoca s-au inselat in corpore. Stiinta ori e stiinta si toti o accepta, ori e procedura de vot majoritar asupra unor teorii.

O teorie sustinuta de o majoritate, oricit de solida, nu e o teorie infailibila, e doar, vorba lui Thomas Kuhn (Structura revolutiilor stiintifice), o paradigma acceptata ca "normala" de o anumita comunitate de savanti la un moment dat. Iar paradigmele se schimba si ele. Teorii azi acceptate ca irefutabile se dovedesc false peste un timp. Au si teoriile dimensiunea lor istorica.

Ce te face sa crezi ca evolutionismul e singura teorie din istoria omenirii care va dainui pina la sfirsitul lumii, scapind de relativismul istoric si de logica schimbarii paradigmelor?

Poti deschide un topic pe care il intitulezi cum vrei, si incerci sa imi demonstrezi acolo urmatoarele:

1. Omul este produsul hazardului.
2. Suntem urmarea unei supe primordiale si a unei archeobacterii.
3. Evolutia apare in mod spontan.
4. Perfectiunea este rezervata tarimului platonician al formelor.
5. Exista explicatii logice si rationale pentru orice se intimpla.
6. De ce exista viata (in termeni filosofici, de ce exista fiinta mai degraba decit nimicul)?

Probabil ca discutia se va incheia in coada de peste. Fiecare va ramine la credintele lui personale. Tu nu vei accepta decit autori atei ca referinte, eu voi refuza referintele darwinistilor de serviciu.

Merita oricum incercat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Citat:

[quote]citat din mesajul lui b.nica

Tot propaganda marxista se cheama! Orice fel de extremism trebuie condamnat. Mai ales ca e antisemit si ca au murit mult mai multi oameni de pe urma lui decat depe urma oricarui alt extremism. Si chiar mult, mult mai recent! Au trecut numai 19 ani de la moartea comunismului in Romania.

Putina lume stie cu ce s-a ocupat Marx de fapt...
Iar aici http://www.marxists.org/romana/m-e/index.htm nu vad nici o lucrare de biologie, chimie, fizica etc.

“Nu e nimic intr-o omida care sa-ti spuna ca se va transforma intr-un fluture.”

Zau? Problema ta este ca, datorita comunismului bolsevic legionarii(aia de care vorbesti tu cu atata patos) au infundat puscariile. Asta e defapt ceea ce te roade si nu te lasa sa dormi!

Marx a omorat pe cineva? Pe cine mai exact? A dat el ordin sa fie cineva omorat?Asa cum a facut Hitler? Stalin? Mussolini?(OUPS stai asa ca astia nu erau comunisti) A..sau tu vorbesti despre KGB? De securitate? De Stazi?

Stii ce le faceam eu extremistilor de dreapta simpatizanti ai nazismului? O..nu-ti spun ca o sa ai cosmaruri la noapte...

Sa fim intelese: Marx nu este nici pe departe idlolul meu. Eu nu am idoli.Nu agreez comunismul dar cu atat mai mult nu agreez nazismul.

Iar incercarile tale de a scoate tot timpul la iveala o anumita trasatura negativa a cuiva care NU A IMPARTASIT MIROBOLANTA RELIGIE ORTODOXA , sunt apa de ploaie. Nici macar nu stii sa disimulezi, sa te prefaci..

EDIT:
tu ai o idee, cat de mica, despre ce a facut sau scris Karl Marx? Ai idee despre CUm anume au ajuns ideile lui (numite marxism)la asa numitul comunism?Stii care a fost traiectoria, cand s-a intamplat si CUM s-a intamplat?
Stii ce-si dorea el? Stii cu cine a lucrat?

A..da am uitat era satanist

Mergi la inceput