Bucurii de sept-oct 2006 (152)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramomar spune:

Neatzaaaa,

princess ce simpatic Rares ! Bravo lui ca invata si mai ales ca stie colinzile!
gety nici eu nu stiu cantecelul acela, sper sa-l gasesti pana la urma!

si eu ma tot gandesc la alexutza; mai are putin si isi va tine si fetita in brate! sper ca e bine!

lilico gasisi bilete?

Ramo si PATRICIA MARIA (06.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandrutza_76 spune:

Buna dimi! Eu am avut ieri o durere crunta de cap, ochi, masea...

Alina, felicitari lui Rares! Eu cu Narcisa nu am reusit la capitolul colinde.
Gety, nici eu nu stiu cum se cheama cantecelul...
Lexi, petrecere frumoasa la serviciu!
Lilina, ai rezolvat cu biletele?

Fetele, stiu ca s-a mai pus intrebarea, ce meniu aveti in plan pentru Craciun/Revelion?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

neatza

nu am luat bilete, am fost iar la cumparaturi si nu am avut timp
azi ma duc la o agentie CFR langa mine (moniq, cica inca mai exista agentia de la Titan, mai sus de BCR si ING, langa BancPost)
am o singura problema: nu stiu inca daca imi da seful meu liber, ma tot abureste ca sa-mi las barbatu' singur sa-si faca de cap

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scumpik_lui spune:

Va salut fetelor!

Am avut o noapte nasoala , am stat si l-am pasit pe Luca ca a facut febra si vorbea prin somn. Cred ca are rosu in gat, stranuta si tuseste putin. Tocmai ne pregatim sa mergem la doctor.

xandrutza multumesc de voturi, si eu o votez pe Narci, dar de cateva zile gasesc doar o poza, cealalta unde e? Sper ca te simti mai bine azi si nu mai ai dureri de cap

Gety iti mulumesc si tie pt voturi.

V-am lasat ca merg cu Luca sa vad ce are...revin dupa

Anca, mamica de www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/129272.birthday.png" target="_blank">LUCA (17.10.2006)
Poze cu copilutu'
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte"

vreau si eu un vot www.tamagochi.ro/pet-Miciurin" target="_blank">AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

gata, dupa amiaza imi iau biletele la tren, merg cu Intercity, plec pe la 13.00 si ajung in 2ore40min. am incercat sa sunt la agentia CFR de langa blocul meu si nu mai au nr.de telefon care era afisat pe site (cfr.ro/calatori) ce tampenie!!!, dar merg dupa amiaza sa-mi cumpar biletele direct de acolo, ca sa nu ma mai complic maine, ma duc direct si ma sui in tren.
abia astept, l-am pregatit pe Vladut, ca vom merge cu trenul si a zis ca vrea o sa fie super frumos, mai ales ca sambata dimineata vine si Mos Nicolae, si vom fi toti 3. Anul trecut era prea mic, dar daduse iama prin toate ghetele, aduna toate cadourile sigur va face si anul asta la fel

diseara, am intalnire cu fetele mele, "seara de fete": shopping, cafeluta, barfe, etc. I can't wait

scumpik, imi pare rau ca Luca se simte rau, baga repede tratament, sa-i treaca rapid, ca vine Mos Nicholas

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor.
Xandrutza, eu pot sa-ti spun in mare meniul soacra-mii: sarmale, salata de boeuf, salata de vinete, friptura de porc cu piure sau cartofi natur, toba, carnati, caltabos si evident cozonac. Maica-mea face sigur si piftie. Evident eu o sa stau sa ma uit cum se ghiftuieste lumea si o sa-mi sting foamea cu apa plata cu lamaie

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare

Mergi la inceput

Lilina, drum bun si distractie placuta!
Xandrutza, am uitat sa adaug ca pe langa meniul scris mai sus, ma gandesc sa contribui si eu cu niste turta dulce si cornulete cu vanilie (la nemti astea doua sunt prajiturelele traditionale de Craciun si mai au o prajitura buuuuuuna de tot, gen Panetone dar cu aluatul altfel, mai tare si plin de mirodenii...o sa caut retetele pe net, daca vrei)

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandrutza_76 spune:

Lexi, da, vreau retete! Sa stii ca o sa poti si tu papa cate un pic din bunatatile de Craciun. Si tragi tare dupa. Sarmale si piftie o sa avem si noi.
Anca, am ramas doar cu o poza pentru ca pe cealalta am sters-o, m-am gandit ca am mai multe sanse asa... Miciurin nu avea mai multi banuti?
Sanatate lui Luca! Da-i Tantum verde pentru gat.
Lilina distractie placuta diseara. Si drum bun maine.

P.S. Eu ma simt mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

Buna fetelor!

crisnemes, felicitari pt poezie, chiar e impresionant pt varsta asta!

lilina, distractie placuta cu familia intregita, se vede ca ti-e tare dor de jumatatea ta, asa si trebuie sa fie .
Multumim de vestile de la Alina, credeam ca e suparata pe noi... :).

elenia, tu cand pleci spre Ro? Cred ca ai un dor nebun dupa feciorasul tau. Eu am zis o data de masuta de lemn cu 2 scaune acopewrite cu tabla de scris cu creta, de pe ebay cumparata, nu stiu daca la asta te refereai.

lexi, chiar asa, cred ca iti poti permite o exceptie, a doua zi alergi 20 de ture de bloc si-ai dat jos surplusul. Eu am inceput sa merg cu prietenele mele o data pe saptamana la inot, seara, am ajuns la 30 de lungimi de bazin fara pauza, adaug 5 in fiecare sedinta. Mergeti cu masina sau zburati?
Nici noi n-am ajuns inca la invatat cantecele, am reusit doar sa-i invat sa-i cante lui papa "La multi ani" pe limba lui, si Alex canta: "Zum Gebur'tag Fil-desh" in loc de "viel glück", e fascinat de elefanti si fildesii din dotare.

eu cred ca de Craciun o sa fac sarmale light cu carne de pui si ciuperci, nu-mi mai cade bine mancarea grea .

voi oferiti copiilor de Mos Nicolae si altceva in afara de dulciuri ?

Va pup, pe mai tarziu!

Mergi la inceput

Xandrutza, ma bucur ca te simti mai bine!
Uite, postez aici retetele, poate le mai vrea cineva:
Cornulete cu vanilie

560 g faina
160 g zahar
400 g unt sau margarina
200 g nuci sau alune de padure macinate
100 g zahar pentru tavalit cornuletele in el
4 pliculete zahar vanilat

Din faina, zaharul, untul taiat in bucatele mici si nuci sau alune se framanta un aluat. Se lasa la racit timp de 1 ora. Se ruleaza si se taie fasiute mici din care se formeaza cornuletele. Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana devin aurii (circa 15 min). Se amesteca 100 gr zahar si cele 4 pliculete de zahar vanilat si se tavalesc acolo cornuletele pana sunt bine acoperite de zahar.

Turta dulce (fursecuri)

300 g faina
150 g unt
100 g zahar
1 ou
1 lingurita praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
Untul se taie bucatele mici. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne. In mijlocul gramajoarei de faina se face o gaura unde se pune untul, zaharul, oul si zaharul vanilat. Se framanta un aluat care se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Se intinde aluatul subtire si se taie forme. Se coc aprox. 8-10 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade (foc mediu). Dupa ce s-au racit pot fi decorate cu bezea (2-3 albusuri batute spuma cu zahar si o picatura de zeama de lamaie). Din aceasta bezea puteti fie sa desenati diferite motive pe fursecuri fie sa le acoperiti in intregime cu bezea si deasupra sa puneti bilute mici, gen cip, colorate sau numai de cacao, dupa gust. Se lasa sa se intareasca bezeaua. Au un aspect fff frumos si sunt extraordinar de gustoase. Aici, in Germa, copiii le fac de obicei, pentru ei e ca o joaca sa framante aluatul si sa il taie in forme diverse.

Stollen (prajitura lor traditionala, nu cunosc un echivalent in lb. romana)

200 ml lapte
760 g faina
350 g unt sau margarina
70 g drojdie
90 g zahar
1 ou
170 g coji rase de lamaie si portocala (amestecate)
140 g migdale macinate
500 g stafide
cusioare
scortisoara
esenta de rom
esenta de lamaie
esenta de migdale

Migdalele se prajesc in cuptor pana devin aurii. Stafidele se inmoaie circa 10 minute in apa, apoi se lasa la scurs intr-o sita. Laptele cald se amesteca cu drojdia, apoi se amesteca totul cu 1/3 din faina. Dupa ce s-a format un aluat se adauga deasupra restul de faina, untul, zaharul, oul, cojile de lamaie si portocala, sarea, mirodeniile si esentele. Se lasa totul vreo 15-20 de minute sa se odihneasca intr-un loc cald. Apoi se poate incepe framantatul. Dupa ce aluatul a fost framantat bine si s-a legat, se pot adauga migdalele racite, apoi se framanta bine din nou. La sfarsit se adauga stafidele si se framanta din nou. Se ruleaza (de obicei are forma de cozonac, dar i se poate da orice fel de forma in functie de forma pe care o aveti) si se poate umple dupa gust cu martipan. Se baga in cuptorul preincalzit la 200 de grade (la foc iute) si se coace timp de o ora. Cand prajitura trece de testul cu scobitoarea, inseamna ca e gata. Dupa ce e scoasa din cuptor, se presara pe deasupra zahar pudra.

Din ce in ce mai mare

Mergi la inceput