Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (47)
Raspunsuri - Pagina 19
Micaela06 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Andrada79 MULTUMIM DE URARI! Am facut si eu luna ianuarie http://www.flickr.com/photos/11325519@N07/3062745885/ dar mai am o gramada, sper sa termin pana la Craciun! |
Foarte frumos, hai ca mai ai inca 11 si gata.

Eu sunt mai lenesa, de cand zic ca ma apuc si eu de facut...
Mihaela
de Daria-Maria (23 iunie 2008)O comoara, o comoara...
Lilly79 spune:
Revin.
Sper sa ma lase fata.
Am primit de la pediatra urmatoarele despre Diversificare (multe se stiu deja de-aici, dar m-am gandit sa scriu si eu, ca un fel de recapitulare
).
Reguli generale :
- orice aliment nou se introduce în cantitate foarte mica la început, cu lingurita; initial i se va oferi sugarului când îi este foame (de obicei înaintea mesei obisnuite de lapte de la ora respectiva).
- cresterea treptata a cantitatii din noul aliment se va însoti de reducerea progresiva a cantitatii de lapte de la masa respectiva, ajungându-se într-un interval de 7-10 zile la înlocuirea totala a mesei respective de lapte.
- nu se introduc 2 alimente noi deodata.
- se va introduce un singur aliment nou pe saptamâna.
- în caz de varsaturi sau diaree, se va renunta la introducerea alimentului nou pâna când sugarul este sanatos.
- daca sugarul refuza sistematic noul aliment pe care vrem sa-l introducem, se renunta temporar la acest aliment si se încearca reluarea administrarii dupa un interval de 7-10 zile. În nici un caz sugarul nu va fi fortat sa primeasca alimentul nou.
- alimentele solide nu vor fi introduse înaintea vârstei de 5 luni.
- se vor evita sarea, zaharul, mierea, cacao si condimentele în prepararea hranei sugarului pâna la vârsta de cel putin 12 luni.
Fructe si legume :
- sucul de fructe si /sau legume (mere, morcovi, piersici, portocale) se poate administra de la vârsta de 3-4 luni, fara a reprezenta o masa de diversificare. Atentie la sugarii cu antecedente alergice, evitati sucul de portocale.
- fructe pasate sub forma de piureuri - dupa vârsta de 5-6 luni – mar, portocala, piersici, caise, grepfruit, banana. Se evita perele care pot produce diaree. Sunt interzise capsunile, fragile, zmeura, murele, deoarece pot provoca alergii.
- supa de zarzavat – primul aliment de diversificare, se va da începând de la vârsta de 5-6 luni. Initial clara (se fierb morcovi, patrunjel, telina), ulterior acestea se vor mixa în supa. Supa se va oferi la masa de prânz.
- piureul de legume – dupa vârsta de 5-6 luni, cu lingurita ; legume ce se pot folosi : morcov, patrunjel, telina, ardei grasi, dovlecei, salata verde, spanac, cartofi.
Fainoase
- primele fainuri de cereale preferate în alimentatia sugarului sunt faina de orez sau de porumb (sunt lipsite de gluten). Ele pot fi introduse în alimentatie dupa vârsta de 5-6 luni, la masa de la ora 18, sub forma fierturilor în lapte în concentratie de 3 -5% (de preferat ar fi neîndulcite).
- fainoasele cu gluten (grâu, orz, secara) se pot introduce în alimentatie dupa vârsta de 8 luni.
Carnea
- se administreaza dupa vârsta de 6 luni
- carnea trebuie sa fie slaba (pui, vita, vitel), fiarta si mixata sau taiata marunt (fara adaos de sare sau grasime), în cantitate de 20-30g pe zi initial,apoi se creste progresiv (80g în jurul vîrstei de
1 an) încorporata în piureul de legume sau în supa de zarzavat, de 3-4 ori pe saptamâna.
- ficat de pui fiert si pasat – de la vârsta de 7 luni, alternativ cu carnea.
- peste – de la vârsta de 10 luni ; carnea de peste trebuie sa fie slaba, si se fierbe fara adaos de sare.
s#259; fie slab#259;, #351;i se fierbe f#259;r#259; adaos de sare.
Ouale
- galbenusul de ou se poate oferi dupa vârsta de 6-7 luni, fiert tare (10 min de la primul clocot) ; se începe cu cantitati mici (1/3 de galbenus la 6-7 luni) si se creste treptat (1/2 la 9 luni ; 1 ou întreg la vârsta de 1 an). La copiii cu antecedente alergice se evita administrarea oului pâna la 10-11 luni.
- albusul de ou este foarte alergizant, de aceea nu se da sugarului pâna la vârsta de 1 an.
Lactate, brânzeturi
- brânza de vaci – pregatita zilnic, se va administra dupa vârsta de 6-7 luni, înglobata în piureul de fructe sau amestecata cu cereale. Se serveste în zilele în care nu se ofera copilului carne sau ou.
- iaurtul – dupa vârsta de 6 luni (se prefera iaurtul natur)
- smântâna – dupa vârsta de 7-8 luni
- brînza fermentata – la vârsta de 1 an
Grasimi
- ulei vegetal : de la vârsta de 6-7 luni (1/2 lingurita în supa)
- unt : de la vârsta de 7-8 luni, în cantitate mica (cât o nuca), în piureul de legume.
Copilul trebuie sa bea apa si / sau ceai (neîndulcit)!
Cam asta ar fi. Noi suntem inca la suc de morcov + mar (mar simplu nu-i place), si mananca f putin, si apoi cere laptic si-apoi nu mai vrea suc ca e satula ca nu pot sa o opresc din mancat la jumate.In weekend sper sa ii introduc si supica.
cleo ce ma bucur ca a inceput Mara sa pape.
Am fugit la fata.
Poze
Lilly, mami de
Julia (30.05.2008)
Nicole1980 spune:
La multi ani ANDREI TIBERIU, sa fii sanatos, sa cresti mare si cuminte !
Stefanny - si noi ne confruntam cu acelasi lucru. Eu ii pun ser fiziologic si ii scot cu bete de urechi mucisorii. Cred ca ii pun cam de 5-6 ori pe zi. Si preventiv ii dau alternativ panadol si nurofen la 6 ore.
Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
bratafel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabitzam Iar il am pe Andrei acasa cu temperatura, nu l-am trimis la gradinita. Urmeaza o zi "de vis" iar cu Amandoi acasa. Ca Andrei desi avea 38.2 dimineata, tot pina in tavan sare prin pat. Of, de-abia se linistise si Raducu. Parca vad ca o luam iar cu muci si tuse la amandoi. Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla |
Multa sanatate pentru Andrei si Raducu!!
pozeBiancuta
http://b1.lilypie.com/6wARp2.png
Andrada79 spune:
stefany incearca cu pompita ca acum nu toata lumea are batista bebelusului. Oricum sunt pareri impartite si aici legat de batistuta asta! Doctora mi-a zis sa o folosesc si la fel si alti medici ai prietenelor mele iar la orl la budimex mi s-a zis ca multi copii ai caror mame folosesc batistuta au nasucul iritat. Eu una in caz ca e infundat rau o folosesc, in rest ii dau cu sterimar si ii scot mucisori cu betisoare de urechi dar asta pt toaleta zlnica a nasucului!
Lorich spune:
Lily multumim ca ai scris!
Foarte interesant si buna de pastrat.
Pofta mare la diversificare!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Doloress spune:
Am avut o noapte de vis as putea zice dupa noptile albe de dinainte. A dormit cupilul de la 11.30 la 6.30 fara treziri! Eu ma trezeam insa la fiecare ora, ma mai uitam la ceas si rasuflam usurata. Insa cand s-a trezit dimineata a inceput efectiv sa urle, a urlat pana pe la 8.30 cand am reusit iar sa-l culc incontinuu! Nu inteleg de ce, de papat nu prea a vrut sa pape, nici tzitzi, nici formula. Cred ca sunt dintisorii de vina, i-am dat cu Orajel si Camilia, niste fiole de la Boiron. Si intr-un sfarsit a adormit. Am crezut ca ies la pensie in alea doua ore, la un moment dat l-am lasat plangand si m-am bagat cu capul in perna si am inceput si eu sa plang pe langa el. Are doi dintisori, unul sus si unul jos si in spate stau sa pocneasca altii ca are gingiutele umflate tare si albe. Oare asa sa iasa toti deodata?
Sanatate multa copiilor bolnaviori!
Stefany am inteles ca si prin Canada ar fi o varianta de batista a bebelusului. Dar unde exact nu stiu. Intreaba la sezatoare. acolo am vazut ca vorbeau fetele. Pana atunci- apa cu sare si scosi mucisorii cu betigase de ureche, cum zicea Nicole. MUlta sanatate lui Iustin, sa-i treaca repede!
onyxg1998 spune:
Buna, fetele,
am intrat sa va pup si sa va povestesc despre Mariuca mea: stiti ca are 7 luni (a facut pe 22). Eu i-am cumparat un premergator-balansoar si o pun inca de la 6 luni in balansoar, ca inca e prea mititica sa o las in premergator, si asa nu ar avea atata forta sa se impinga in picioare, dar are o bucata de material jos si sta cu piciorusele pe el, nu sta atarnata asa. Si n-o las mult timp, cateva minute sa nu se plictiseasca, apoi o schimb in parculet si apoi pe canapea. Nu mi se pare ceva rau sa pui copilul cateva minute in premergator, daca nu-l lasi acolo toata ziua. A inceput sa spuna mama si papa inca de la 6 luni, acum incerc sa zica Vlad (de fapt la, ca e mai scurt).
Azi i-am facut supica cu gris, ca ou nu as vrea sa-i dau inca. I-am facut odata galuste doar cu un galbenus si a mancat cat de cat, nu i-a facut rau, dar am hotarat sa mai stau cu ousorul. In rest, eu i-am dat si ii dau Danone pentru bebelusi, cu fructe ca cel natural nu prea ii place. Si branzica cu fructe pentru bebelusi de marca HERO'BABY.
I-am bagat si carne de pui si de vita, si ii place, chiar si ficatelul de pui, i l-am fiert si i-am facut piure cu cartofiori si a mancat. Ce nu mananca de nici un fel sunt cerealele. Dar am fost cu ea la medic luni, la pediatrie-digestiv ca vomita mult de cand s-a nascut si acum vomita mai putin, dar se ingrasa foarte putin. Si mi-a zis ca pot sa-i dau si painica. Si azi i-am bagat miez de paine in supica si a mancat. Si aseara i-am dat painica goala si a mancat.
Voi ce le dati sa manance?
Eu inca ii mai dau sa suga de la piept ca biberonul nu-l ia.
bratafel spune:
Tocmai ne-am intors de afara unde am stat maxim 10 min. Dupa ce am dezbracat-o si am pus-o in patut a adormit instantaneu. ce minuni face vremea asta!
astazi i-am dat piure de banana cu branzica si a papat tot, ca si ieri. se pare ca ii place banana. bineinteles ca ii dau si suc printre lingurite cu papa. daca e maraita si ii spun "suc" deschide imediat gura. stie ca e ceva ce ii place. la piureutul de cartofi ca sa-l manance, la fiecare lgt ii puneam un strop de lamaie si la fel a papat tot + suc.
azi am innebunit. din cauza campaniei electorale tot trec pe strada masini cu megafoane si dau muzica la maxim. fix cand doarme Bianca. s-a intamplat de vreo 3-4 ori pana acum. cred ca pana la alegeri am sa-mi iau campii.
pozeBiancuta
http://b1.lilypie.com/6wARp2.png