Moastele sfintilor (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cardinal spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Cardinal,nu te supara dar eu nu am inteles penultima ta postare.
Spui multe lucruri fara sa le oferi coerenta;sau poate nu o vad eu.
Reantruparea,reancarnarea, cu riscul de a fi anatemizata, eu o vad ca singura explicatie a multor situatii dureroase si de neanteles in viata noastra.
Daca teologii crestini gasesc o explicatie pt. diferentele care apar intre destinele unor persoane intr-o etapa anume, alta decat reancarnarea,sunt prima care sa le accept.

Imi pare rau, crestinismul este incompatibil cu reincarnarea, dupa stiinta mea. Nu vreau sa detaliez prea mult, insa reincarnarea contrazice dogma invierii trupurilor. Daca sufletul se reincarneaza prin mai multe trupuri, cu care trup va invia la Judecata de Apoi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ham uneori ai inspiratie si spui lucruri interesante, de ce trebuie sa te compromiti cu vulgaritati care nici macar la ZZ nu sunt admise?
Pacat ca-ti murdaresti sufletul si am impresia ca nici macar nu ai un motiv anume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:

Reantruparea,reancarnarea, cu riscul de a fi anatemizata, eu o vad ca singura explicatie a multor situatii dureroase si de neanteles in viata noastra.
Daca teologii crestini gasesc o explicatie pt. diferentele care apar intre destinele unor persoane intr-o etapa anume, alta decat reancarnarea,sunt prima care sa le accept.
nu exista reincarnare, nu exista destin27. si precum este randuit oamenilor o data sa moara , iar dupa aceea sa fie judecataevrei 9:27 Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal

Citat:

Imi pare rau, crestinismul este incompatibil cu reincarnarea, dupa stiinta mea. Nu vreau sa detaliez prea mult, insa reincarnarea contrazice dogma invierii trupurilor. Daca sufletul se reincarneaza prin mai multe trupuri, cu care trup va invia la Judecata de Apoi?

Cardinal,eu cred ca Dumnezeu ne ofera sansa ca sa ne spalam pacatele,ca sa evoluam in intrupari si in situatii, care nu au legatura cu trupul ci cu sufletul;eu cred ca Dumnezeu in marea lui iubire ne ofera sansa izbavirii totul este ca noi sa intelegem si sa evoluam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Pavel a fost biciuit si batut cu pietre, dar asta nu inseamna ca a fost Isus.
El a fost batut pentru credinta lui, pentru ca-l vestea pe Isus.
Nu are de ce sa-ti para rau pt mine. Eu caut raspuns in Biblie. Tu nu poti sa-mi spui mie adevarul tau. L-am descoperit singura citind.
Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)
"Nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine" Ep. catre Galateni a Sf. Ap. PavelSf. Ap.Pavel nu il vestea pe Hristos, in Sf. Ap.Pavel traia Hristos Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cardinal spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal

Citat:

Cardinal,eu cred ca Dumnezeu ne ofera sansa ca sa ne spalam pacatele,ca sa evoluam in intrupari si in situatii, care nu au legatura cu trupul ci cu sufletul;eu cred ca Dumnezeu in marea lui iubire ne ofera sansa izbavirii totul este ca noi sa intelegem si sa evoluam!

Nu ai dreptate. Irina ti-a explicat de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:

Ham uneori ai inspiratie si spui lucruri interesante, de ce trebuie sa te compromiti cu vulgaritati care nici macar la ZZ nu sunt admise?
Pacat ca-ti murdaresti sufletul si am impresia ca nici macar nu ai un motiv anume!

Ascuderea faptelor impardonabile (vezi relatiile extraconjugale ale lui Fane cel Sfant, majoritatea avute prin forta, nu prin liber-consimtamant) este mai vulgara ca pomenirea lor, parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
aha, deci voi ati considerat ca zi de odihna duminica asa, de capul vostru.Pai cum facem, draga Belluci, unele porunci trebuie musai tinute, si altele nu, ca oricum nu poruncile ne mantuiesc?

Care voi??
Pai am spus eu sa faci tu in vreun fel? Ti-am spus eu ce sa respecti si ce nu?
Tu tine-o cand vrei. Tine-o miercuri.
Calendarul a avut probleme si cine stie care e duminica si care e joi? Calendarul a suferit schimbari. Asa ca nu ma acuza pe mine de ce tin cand tin cum tin.
Eu nu ti-am spus cum sa ti tu. Ca mi-am dat cu parerea despre anumite porunci, e altceva.
Eu voi da socoteala pt cum fac eu, tu pt cum faci tu. Tu n-o sa dai socoteala pt cum fac eu, stai linistita...

Mergi la inceput

Ham,pacat ca te complaci in postura aceasta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Dragi forumisti,
Hai mai bine sa ne bucuram ca vine Sarbatoarea Nasterii Domnului; sa ne pregatim cum se cuvine pentru a-L primi in sufletele noastre.
Oricum reprezentantii celor 5-6 culte de pe forum nu vor fi niciodata de acord unii cu altii in anumite privinte. Fiecare sa incerce a-si mintui sufletul dupa cum crede ca e mai bine. In fond, avem cu totii surse pentru documentare (Biblia, carti, indrumatori spirituali), ca oameni cultivati ce suntem, avem capacitatea de a ne informa singuri si de a trage concluziile care se impun.

Are dreptate B.nica. Poate ar trebui sa ne unim fortele, sa ne sprijinim reciproc, nu sa ne duelam in citate. Ar trebui ca acest dialog sa fie cu adevarat ziditor pentru noi, cei de pe forum. Mintuitorul a venit pentru toti; pentru catolici, pentru ortodocsi, pentru NP, pentru toti oamenii, indiferent de rasa sau religie

Mergi la inceput