Moastele sfintilor (2)
Raspunsuri - Pagina 6
BeLucci spune:
Citat: |
"Adeca in fiecare sfant s-a intrupat Iisus?". Da: in toti sfintii a locuit Hristos. Obisnuieste-te cu ideea. |
Nu tu ai spus asta???????
Cum sa se intrupeze Isus in fiecare sfant? Pai te contrazici sau ce faci?
Odata zici ca da odata ne acuzi (de ce???) pe noi ca am inteles gresit....Pai cum e pana la urma??
„Nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine”, Galateni, 2,20. |
Am fost r#259;stignit împreun#259; cu Hristos #351;i tr#259;iesc dar nu mai tr#259;iesc eu, ci Hristos tr#259;ie#351;te în mine. #350;i via#355;a pe care o tr#259;iesc acum în trup, o tr#259;iesc în credin#355;a în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit #351;i s-a dat pe Sine însu#351;i pentru mine.(Galateni 2:20)
Hai ca am dat si tot versetul ca tu ai selectat doar ce ti-a convenit.
Teoria ta este combatuta de a 2-a parte a versetului.
Cristos traieste in mine inseamna ca eu imi traiesc viata in credinta in El. Asta nu inseamna ca trebuie sa-mi pup oasele, si nici nu inseamna ca trebuie sa ma inchin mie insami, si nici altor oameni care traiesc in credinta in Dumnezeu.
b.nica spune:
Eu totdeauna mi-am pus credinta scut.Scut in fata celor care doreau sa-mi faca rau,scut in fata celor care vroiau sa ma sminteasca,scut in fata celor care vroiau sa ma distruga..sufleteste.
Am citit Biblia dar recunosc sincer ca nu o stiu pe dinafara si nu am intentionat niciodata sa fac acest lucru;cand ma simt pierduta o iau si citesc din ea.
Poate nu sunt o crestina model dar un lucru ma nedumireste DE CE CRESTINII CARE SUNT AICI PE FORUM SE ATACA PUNAND BIBLIA IN FATA COMENTAND PE TOATE FETELE PASAJE DIN EA?
De ce trebuie sa ne stricam sufletul atacandu-ne intre noi si de ce sa nu incercam sa ne INTARIM cautand sa ne apropiem intre noi crestinii poate si fata de alte culte astfel incat SA PRIMEZE GANDURILE POZITIVE,INALTATOARE,SA NE SALVAM SUFLETUL RIDICANDU-L, NU COBORANDU-L?
Sunt multe provocari care ne asalteaza si imi dau seama dupa atata timp de frecventare a acestei sectiuni din forum, ca sunt actiuni facute cu premeditare de la necredinciosi care vor sa ne faca sa ne indoim de credinta, vor sa ne inversuneze,vor sa ne certam intre noi?
De ce sa le facem jocul?
De ce sa ne incarcam negativ si sa nu ne salvam sufletul,repet indiferent de credinta,ridicandu-ne sufleteste spre o gandire pozitiva?
BeLucci spune:
Ham pt ca Isus a murit inseamna ca a fost om, dar pt. faptul ca a inviat a demonstrat ca e Dumnezeu.
Isus a invins moartea.
Daca o sa citesti la sfarsitul evangheliilor o sa vezi ca scrie despre invierea lui Isus.
Cardinal spune:
Postarea mea de la pagina 28: "Daca voi credeti ca Fiul este "alt" Dumnezeu, spuneti-o deschis. Daca voi credeti ca Iisus nu este de aceeasi esenta cu Tatal, spuneti-o deschis. In acest caz, discutia se incheie aici".
Postarea mea de la pagina 32. „Cultele neoprotestante, variante camuflate ale iudaismului (vezi mai sus), nu-i pot ierta lui Constantin convocarea Sinodului de la Niceea, in care a fost condamnat Arie, ce sustinea o erezie de tip iudaic: Dumnezeu nu are Fiu. De aceea tot dau unii in Constantin. In fapt, ne-ortodocsii au ceva cu sinoadele in care au fost condamnate ereziile” .
Ham, la pagina la 6 a noului topic: „cred ca Iisus....…daca-i egalu' Tatalui, etc n-au reusit sa stabileasca definitiv cele 1001 de aschii ale religiei crestine”. Ham tocmai a afirmat ca nu crede ca Iisus este „egalu’ Tatalui”.
Arianism de cea mai pura speta. Am avut dreptate sa inchei socotelile cu el. Mi-a fost evident de la inceput ca era arian, inca de cind am vazut ca el crede ca trupul lui Hristos a putrezit, insa macar acuma lucrurile sunt clare.
Cardinal spune:
BeLucci, tributara modelului indian al reincarnarii sufletului in mai multe trupuri, si crezind ca modelul acesta este singurul model in care poate fi conceputa salasluirea lui Hristos in sfinti, se forteaza sa nege latura trupeasca, reala si sustine doar salasluirea "spirituala", "prin credinta" a acestei salasluiri.
La cele 3 citate oferite care vorbesc despre locuirea lui Hristos in trupurile sfintilor, ea continua citatul din Galateni, pentru a sugera ca aceasta salasluire nu poate fi inteleasa decit "spiritual".
A uitat un lucru: in Sfintul Pavel Hristos salasluia intr-un mod care depaseste logica oricarui forumist, chiar si pe cea a lui BeLucci. In aceeasi Epistola catre Galateni, Sfintul Pavel spunea:
"De acum inainte, nimeni sa nu-mi mai faca suparare, caci eu port in trupul meu, semnele Domnului Iisus" (Galateni, 6,17).
Sfintul Pavel purta ceea ce noi numim stigmate. Nu cred ca trebuie dovada mai puternica de salasluire tainica si in acelasi timp reala, trupeasca, materiala, a lui Hristos in sfinti.
Salasluirea lui Hristos in sfinti nu e teoria mea,e invatatura Bisericii crestine (catolice si ortodoxe) si nu e combatuta de a doua parte a versetului. Spre disperarea neortodocsilor, salasluirea reala si tainica a lui Hristos in trupurile sfintilor este demonstrata irefutabil de stigmatele Sfintului Pavel.
irina.c. spune:
citat din mesajul lui BeLucciIrina, in porunca Dumnezeu a spus sa tinem ziua de odihna Sambata, dar Isus a inviat Duminica, si pt ca noi sarbatorim invierea Lui, am considerat ziua de Duminica ziua de odihna. Dumnezeu a terminat creatia in ziua a 7-a si a rascumparat-o inviind in ziua 1-a. Ceea ce este impotriva poruncii. Oricum poruncile lui Dumnezeu nu ne mantuie ci moartea si invierea Lui ne dau viata vesnica.Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:) |
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
b.nica spune:
Cardinal,nu te supara dar eu nu am inteles penultima ta postare.
Spui multe lucruri fara sa le oferi coerenta;sau poate nu o vad eu.
Reantruparea,reancarnarea, cu riscul de a fi anatemizata, eu o vad ca singura explicatie a multor situatii dureroase si de neanteles in viata noastra.
Daca teologii crestini gasesc o explicatie pt. diferentele care apar intre destinele unor persoane intr-o etapa anume, alta decat reancarnarea,sunt prima care sa le accept.
ham spune:
Cardinale, ejti nou p-acia, io sunt, in ordine aleatorie- ateu, antihrist, satanist, mason, iudeu, neoprotestant si, de azi n-ainte, si arian!
Lasand gluma de-o parte, ce usor se pot categorisi oameni!
Faptul ca idei din iudaism sau arianism imi sunt apropiate nu implica automat ca sunt adept al respective dogme/doctrine religioase; sincer, resping orice dogma, fiindca nu-ti lasa posibilitatea folosirii gandirii analitice/cognitive, deci, dpdv-ul meu, iti ia atributul principal care ne diferentiaza de animal...
Cardinale, Duhul Sfant exista in TOTI oamenii, nu doar in Iisus; cine este sfant, stabilesc oamenii, nu Dumnezeu; ma si dicstrez copios, inchipuidu-mi-l pe micul si futaciosu' Fane-Babanu', la poarta Raiului, protestand sfantului Petru, ce-i face lista violurilor si omorurilor, intru-argumentarea repartitiei la loc cu caldura:
"-Bine, da' pe mine m-or facut sfant patriarhu' Antihrist si popii lui!"
Raspunsu', de bun-simt:
"-Pai to'ma' d-aia te-am trimis la cazanu' vecin lui!"
Cardinal spune:
Irina, nu te mai chinui discutind despre porunci. Ce trebuia stiut s-a dezvaluit. Vezi, te rog, postarile mele de mai sus si raspunsurile lui ham, BeLucci, LadyJ.
M-am convins ca "dialogul" este de fapt un dialog al surzilor, in care la argumentele mele se raspunde cu concepte ariene, gnostice sau din filosofia indiana, in numele carora crestinii sunt numiti "idolatri"
BeLucci spune:
Pavel a fost biciuit si batut cu pietre, dar asta nu inseamna ca a fost Isus.
El a fost batut pentru credinta lui, pentru ca-l vestea pe Isus.
Nu are de ce sa-ti para rau pt mine. Eu caut raspuns in Biblie. Tu nu poti sa-mi spui mie adevarul tau. L-am descoperit singura citind.