Moastele sfintilor (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal

"Adeca in fiecare sfant s-a intrupat Iisus?". Da: in toti sfintii a locuit Hristos. Obisnuieste-te cu ideea.

Da citatul
Asta e mai apocaliptica decat prima..

PS si in Stefan cel Mare a locuit Iisus?
Daca da, atunci iti spun eu: IIsus e in fiecare din noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal

"Adeca in fiecare sfant s-a intrupat Iisus?". Da: in toti sfintii a locuit Hristos. Obisnuieste-te cu ideea.

Da citatul
Asta e mai apocaliptica decat prima..

PS si in Stefan cel Mare a locuit Iisus?
Daca da, atunci iti spun eu: IIsus e in fiecare din noi.

Ie zact!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

Mai nene, atmosfera devine din ce in ce mai "spooky" pe-acilisa
Eu una nu mai citesc, vine ora de culcare si n-am chef sa am cosmaruri.

Cardinal, ai cuvantul

"Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Amethist, eu nu stiu cine sa legat de scrierea corecta dpdvd gramatical sau orice altceva. Eu de multe ori scriu pe graba si imi mai scapa una alta. Un . o , sau despartirile corecte. Cand am timp recitesc mesajul inainte sa-l postez ca sa ma corectez(am fost si eu atentionata de cineva..si am zis sa nu deranjez...). Pe mine nu ma deranjeaza, cat de corect scriu unii, mai ales ca majoritatea au copii si scriu cu ei in brate iar altii sunt ocupati su nu au timp sa se corecteze.
Lady

Citat:
Una e cand cineva NU crede in Iisus ca fiind Dumnezeu si alta e cand cineva(BeLucci de exemplu) crede in IIsus ca fiind DD dar NU considera corecta inchinarea la moaste!

Pai nu doar cred eu asta, dar scrie si in Biblie ca Tatal Fiul si Duhul Sfant sunt una. In Ioan 10:30 Isus spune :"Eu si Tatal una suntem".

Ham tu nu crezi ca a inviat Isus? De ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Cardinal deocamdata am citit bine Biblia si am si inteles-o in mare parte. Am si o relatie cu Dumnezeu si nu am inima decat libera iar logica mea...e normala.
Isus a venit doar odata pe pamant. Nu de mii de ori.
Este aberant sa spui ca Isus a mai venit de cateva ori in cativa sfinti.
Isus spune ca atunci cand va veni a 2-a oara va veni ca sa judece poamantul. Deci nu are cum sa fi venit de inca nush cate mii de ori....
Isus a spus ca vor veni multi Christosi mincinosi si vor amagi pe multi.
Deci teoria asta e absurda...cauta alta. Fa un efort mai mare data viitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Amethist, eu nu stiu cine sa legat [...].

Nu pe tine te intrebam, ci pe cei care n-au digerat flagrantul "î". Pana si gaselnitele sunt expediate selectiv. Frumos...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cardinal spune:

Pentru cei care sunt scandalizati de expresia "Hristos salasluieste in sfinti":

- „Nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine”, Galateni, 2,20.

- "Citi in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati imbracat" (Galateni III, 27) ("Kriston endusaste" in greaca, unde verbul "edusaste" inseamna 1. a se imbraca; 2. a fi patruns de, a fi impregnat de).

- " Dumnezeu ramane intru el si el in Dumnezeu" (I Ioan 4,15) (ho Theous en hemin menei).

Voi concepeti salasluirea lui Dumnezeu in sfinti ca reincarnarea, ca reintruparea sufletului lui Hristos in trupurile unor oameni numiti sfinti. : „Este aberant sa spui ca Isus a mai venit de cateva ori in cativa sfinti. Isus spune ca atunci cand va veni a 2-a oara va veni ca sa judece pamantul. Deci nu are cum sa fi venit de inca nush cate mii de ori...”. Eu nu am afirmat asta niciodata. Am vorbit doar despre locuirea lui Hristos in sfinti. Voi interpretati citatele in felul asta ciudat. Cauza acestei interpretari?

Sunteti tributari unui model indian al raportului dintre suflet si trup (sufletul trebuie sa se incarneze de " nush cate mii de ori" pentru a ajunge in moksa) Ati citit prea multe carti despre reincarnarea unui suflet in mai multe trupuri si acum nu mai puteti pricepe o realitate crestina atit de evidenta: locuirea lui Hristos in sfintii care L-au imitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:

[quote]citat din mesajul lui fdoina

Lady, Biblia nu are nici o semnificatie in afara lui Hristos Dumnezeu Cuvantul...tu incerci sa intelegi Biblia in afara credintei, ori asta nu e cu putinta

discutia asta devine absurda, tocmai din cauza asta

Ah, Doina pai daca e absurda imi cer scuze ca te plictisesc cu absurditatile mele.
De unde stii tu ca incerc sa inteleg biblia inafara credintei? care credinta? Inafara ortodoxismului? Asta e dogma, asa ca mai toate religiile.

imi pare rau ca ai inteles, ca de obicei, ce ai vrut tu

n-am spus ca tu spui aberatii, ci ca discutia noatra e absurda...n-am vorbit despre ortodoxism, ci despre credinta ca Iisus e Dumnezeu

sincer, cred ca nici tu, nici ham, nu intelegeti ce spune Cardinal, tocmai din cauza asta, ca nu ati raspuns la intrebarea initiala, si ati continuat un dialog al surzilor

nu e nici o problema daca esti ateu (unii atei sunt mai aproape de Dumnezeu decat multi ortodocsi), e o mare problema cand nu esti onest cu tine insuti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Isus a spus ca vor veni multi Christosi mincinosi si vor amagi pe multi.

Dar sfintii (si alti traitori, poate mai putin induhovniciti decit acestia) nu se considerau "alti" Christosi; dimpotriva, se smereau si se considerau cei mai pacatosi dintre oameni. Parintele Cleopa isi spunea "Mos Putregai" :-). Multi se izolau pentru a trai in post si rugaciune, se fereau de laudele celorlalti la adresa virtutii lor, ca sa nu se mindreasca. Nici macar un singur sfint nu a spus: eu sunt Christosul, inchinati-va mie!

Pentru ca virtutea lor principala este smerenia, calea cea mai sigura pentru Rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

Citat:

[quote]citat din mesajul lui fdoina

Lady, Biblia nu are nici o semnificatie in afara lui Hristos Dumnezeu Cuvantul...tu incerci sa intelegi Biblia in afara credintei, ori asta nu e cu putinta

discutia asta devine absurda, tocmai din cauza asta

Ah, Doina pai daca e absurda imi cer scuze ca te plictisesc cu absurditatile mele.
De unde stii tu ca incerc sa inteleg biblia inafara credintei? care credinta? Inafara ortodoxismului? Asta e dogma, asa ca mai toate religiile.

imi pare rau ca ai inteles, ca de obicei, ce ai vrut tu

n-am spus ca tu spui aberatii, ci ca discutia noatra e absurda...n-am vorbit despre ortodoxism, ci despre credinta ca Iisus e Dumnezeu

sincer, cred ca nici tu, nici ham, nu intelegeti ce spune Cardinal, tocmai din cauza asta, ca nu ati raspuns la intrebarea initiala, si ati continuat un dialog al surzilor

nu e nici o problema daca esti ateu (unii atei sunt mai aproape de Dumnezeu decat multi ortodocsi), e o mare problema cand nu esti onest cu tine insuti

fdoina, a nu accepta dogmele pe nemestecatelea, "c-asa zice popa/partidu'/Ceausescu/Stalin/Hitler/Iliescu/Basescu/..." nu implica automat ateism; implica faptul ca-ti folosesti creieru' in scopu' dat de Creator, nu ca sa nu-ti ploaie-n gati!

BeLucci, cred ca Iisus a avut o relatie speciala cu Dumnezeirea; dac-a inviat, cum a facut-o, daca-i egalu' Tatalui, etc n-au reusit sa stabileasca definitiv cele 1001 de aschii ale religiei crestine (nu punem la socoteala neoprotestantii, astia s-or trezit de curand ca ei detin Adevarul, dar ia ortodoxia sau catolicismu' parezamplu, c-au sute de ani vechime, si urmareste cum s-au rasucit si desrasucit cu 180 de grade pe parcursu' timpului, apropoz de principalele probleme ale crestinismului, totdeauna reusind sa stabileasca ca care-i adevaru' clica care era mai tare-n dat cu paru'- vezi CUM au decurs fiecare din conciliile ce-or stabilit chestiile care ni se baga noo acu' pe gat ca indubitabile si ne-negociabile...inclusiv treburi de genu' - crucea, duminica, sfintii, moastele, icoanele, etc), reiau, n-au stabilit religiile, cum pot stabili eu, si dupa ce repere?
In plus, ce conteaza ce cred eu, nu pentru tine, ci pentru Iisus si Tatal Sau!

Mergi la inceput