Moastele sfintilor (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Citat:
aha, deci voi ati considerat ca zi de odihna duminica asa, de capul vostru.Pai cum facem, draga Belluci, unele porunci trebuie musai tinute, si altele nu, ca oricum nu poruncile ne mantuiesc?
Care voi??
Pai am spus eu sa faci tu in vreun fel? Ti-am spus eu ce sa respecti si ce nu?
Tu tine-o cand vrei. Tine-o miercuri.
Calendarul a avut probleme si cine stie care e duminica si care e joi? Calendarul a suferit schimbari. Asa ca nu ma acuza pe mine de ce tin cand tin cum tin.
Eu nu ti-am spus cum sa ti tu. Ca mi-am dat cu parerea despre anumite porunci, e altceva.
Eu voi da socoteala pt cum fac eu, tu pt cum faci tu. Tu n-o sa dai socoteala pt cum fac eu, stai linistita...Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)
pai daca fiecare da socoteala de ce face, de ce vii tu sa-mi spui mie ca incalc porunca a 2 a si ca ma inchin la idoli , cand tu incalci porunca a 4 a dupa cum singura recunosti ?scoate barna din ochii tai, si dupa aia vin-o sa mai inveti pe altiivoi intre voi nu sunteti lamuriti ce scrie in Scriptura,dar sunteti mari luminatori ai ortodocsilor
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Cortexia ma bucur din tot sufletul ca s-a gasit cineva care sa mi se alature in demersul meu de a ne unii credintele spre o directie care sa ne intareasca pe toti, indiferent de calea prin care privim la Cel de Sus!
Fie ca toti cei care poposim pe aici crestini,musulmani,evrei,budisti...etc., sa ne concentram gandurile spre o armonie in acest minunat Forum si sa ne concentram forta spirituala spre un an viitor in care sa ne bucuram, nu sa ne intristam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
"Nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine" Ep. catre Galateni a Sf. Ap. Pavel

Sf. Ap.Pavel nu il vestea pe Hristos, in Sf. Ap.Pavel traia Hristos

Isus era spiritual in Pavel. Isus nu era intrupat in Pavel. Eu vad ca e o diferenta. Isus are trupul lui nu are nevoie de al nimanui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Pai nici eu nu inteleg de ce te intereseaza pe tine cand merg eu la biserica si cand tin ziua de odihna si daca tin cele 10 porunci corect?
Chiar asa....sa ne vedem de barna noastra...Apropos tu nu tot Duminica mergi la biserica?? Ca tot vorbeai de "VOI".
Parca si la VOI tot Duminica se merge la biserica...lol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Ham, pacat ca te complaci in postura aceasta!

Ca care postura, aceea de-al fi citit pe Giurascu si Boia, in afara istorie obligatorii (si falsificate, macar prin omisie & supraevaluare)???

Cortexia, faina sarbatoare (numai Pastele o poate depasi in frumusete!), da' la fel de aleatorie ca si sfintenia multor sfinti; plasarea sarbatorii nasterii lui Iisus la finele lui decembrie sau inceputul lui ianuarie (25 decembrie sau 6 ianuarie), se datora copierii traditiilor pagane, caci Evanghelia nu da nici un detaliu despre data nasterii lui Iisus. In concilii, ierarhia crestina a considerat si hotarat copierea sarbatorilor si a riturilor pagane ca fiind solutia raspandirii accelerate a cultului lor in vulg, vulg care era puternic atasat vechilor sarbatori si practici rituale pagane.
Nicaieri in Noul Testament nu scrie ca Iisus s-a nascut pe 25 decembrie.
In primele secole, crestinii nu au fost preocupati de sarbatoarea Nasterii Mantuitorului, asa ca pana in jurul anului 325, cand au loc lucrarile Sinodului de la Niceea, nasterea Mantuitorului a fost sarbatorita pe 6 ianuarie, odata cu Boboteaza, pe 28 martie, in preajma echinoxului, pe 2 aprilie, 19 aprilie sau 20 mai. Gnosticul Basilide- sec. II d.Hr., a ales ziua de 6 ianuarie ca zi de botez a lui Iisus pentru a combate cultul pagan al zeului egiptean Osiris, confiscand de la pagani ziua de 6 ianuarie, iar o parte din bisericile din Orient au inceput sa sarbatoreasca in aceeasi zi si Craciunul. Primul crestin care aduce in discutie ziua de 25 decembrie este istoricul si calatorul libian Sextus Julius Africanus în 221 e.n., care in Chronografie calculeaza ca, daca admitem ca Iisus a fost conceput pe 25 martie, de Bunavestire, ziua sa de nastere ar trebui sa cada pe 25 decembrie.
De fapt, NICI ACUM nu se stie exact nici macar ANUL nasterii Domnului!

In plus, care-i baiul discutiilor, crezi ca afecteaza cumva Divinitatea? Ne dam prea mare importanta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

[quote]citat din mesajul lui fdoina

Lady, Biblia nu are nici o semnificatie in afara lui Hristos Dumnezeu Cuvantul...tu incerci sa intelegi Biblia in afara credintei, ori asta nu e cu putinta

discutia asta devine absurda, tocmai din cauza asta

Ah, Doina pai daca e absurda imi cer scuze ca te plictisesc cu absurditatile mele.
De unde stii tu ca incerc sa inteleg biblia inafara credintei? care credinta? Inafara ortodoxismului? Asta e dogma, asa ca mai toate religiile.

imi pare rau ca ai inteles, ca de obicei, ce ai vrut tu

n-am spus ca tu spui aberatii, ci ca discutia noatra e absurda...n-am vorbit despre ortodoxism, ci despre credinta ca Iisus e Dumnezeu

sincer, cred ca nici tu, nici ham, nu intelegeti ce spune Cardinal, tocmai din cauza asta, ca nu ati raspuns la intrebarea initiala, si ati continuat un dialog al surzilor

nu e nici o problema daca esti ateu (unii atei sunt mai aproape de Dumnezeu decat multi ortodocsi), e o mare problema cand nu esti onest cu tine insuti

Ok, imi cer scuze daca am inteles gresit.
Ai dreptate. Discutia e absurda pentru ca eu cred ca tu iei pur si simplu de-a buna ce ti-a spus x parinte spiritual iar tu crezi ca eu incerc doar dpdv logic sa inteleg o credinta.

Stii bine ca nu sunt atee.La fel de bine stii de ce consider pupaciunea moastelor idolatrie. Cu putinul meu de ´´cultura religioasa´´ vad pacatul de a te inchina la moaste.Si cum inchinaciunea asta este explicata LOGIC(deci nu are a face cu nicio profetie-prorocire-sciere-lege) imi permit ca tot LOGIC sa vorbesc pe seama a cea ce eu consider gresit.

Atat.

Iar intrebarilor lui Cardinal nu voi raspunde(alea trei pe care le repeta obsesiv) pentru ca nu vad legatura intre IIsus Fiul lui Dumnezeu si pupatul moastelor.

Iar daca Cardinal doreste sa converseze doar cu cei care duc mana la piept pe forum si declara in mod DOGMATIC credinta din suflet, il rog sa se adrseze doar lor..sa faca un club..ceva de genul.

Dar vezi tu, cu cei care ii impartasesc intocmai credintele nu are ce sa mai argumenteze. Asa ca e mai simplu sa puna ´´conditii´´ pacatosilor ´´dusmani ai crucii´´.

Oricum, Cardinal are un al saselea simt si vede el in spatele monitorului care ce credinta are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cardinal

Postarea mea de la pagina 28: "Daca voi credeti ca Fiul este "alt" Dumnezeu, spuneti-o deschis. Daca voi credeti ca Iisus nu este de aceeasi esenta cu Tatal, spuneti-o deschis. In acest caz, discutia se incheie aici".

Postarea mea de la pagina 32. „Cultele neoprotestante, variante camuflate ale iudaismului (vezi mai sus), nu-i pot ierta lui Constantin convocarea Sinodului de la Niceea, in care a fost condamnat Arie, ce sustinea o erezie de tip iudaic: Dumnezeu nu are Fiu. De aceea tot dau unii in Constantin. In fapt, ne-ortodocsii au ceva cu sinoadele in care au fost condamnate ereziile” .

Ham, la pagina la 6 a noului topic: „cred ca Iisus....…daca-i egalu' Tatalui, etc n-au reusit sa stabileasca definitiv cele 1001 de aschii ale religiei crestine”. Ham tocmai a afirmat ca nu crede ca Iisus este „egalu’ Tatalui”.

Arianism de cea mai pura speta. Am avut dreptate sa inchei socotelile cu el. Mi-a fost evident de la inceput ca era arian, inca de cind am vazut ca el crede ca trupul lui Hristos a putrezit, insa macar acuma lucrurile sunt clare.

Asa e, mare dreptate ai avut
Eu zic sa nici nu te mai gandesti la Ham, acuma ca ´´lucrurile sunt clare´´ Esti foarte perspicace, Cardinal!(ti-am mai zis)
Iti imaginezi cat sufera saracu ham

Auzi Ham..de in ultima vreme ai fost facut in toate felurile.Acum esti arian in premiera
Ai avansat ca-sa-zic-asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
...Auzi Ham..de in ultima vreme ai fost facut in toate felurile.Acum esti arian in premiera
Ai avansat ca-sa-zic-asa

Mai, arienii (nu tribul persan ce-o cucerit India si-o introdus castele), ci gruparea crestina, sustineau ca fiinta lui Dumnezeu este unica si incomunicabila, de unde s-a concluzionat ca Fiul nu are o natura identica cu Tatal, facand diferenta intre „nascut“ si „creat“.

Eu spun doar ca NU stiu daca-i asa sau altfel, nu-L pot gandi pe Iisus decat prin prisma unor povesti la a N-spea mana, a caror unica trasatura comuna este descrierea caracterului si faptelor de exceptie ale omului Iisus!
Nu cred ca este un pacat sa ma intreb CARE si IN CE MASURA Il prezinta mai aproape de realitate pe Iisus, fiindca nici macar evanghelistii alesi de concilii sa aiba scrierile/evangheliile incluse in Biblie, nu se pun in acord total...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

M-am dus sa ma uit in calendar,m-ati confuzat.De ieri pina azi ati scris atit??? E hooot,hot,hot subiectu`

irina, crestinii nu cred in destin?Sau am inteles eu gresit mesajul tau de pe pagina anterioara?

Ham,mi-ai luat-o inainte.Ziua mea a fost in iunie si DC-ul se pregateste sa ma serbeze luna viitoare.()

Eu cred ca pot sa scriu nestingherita pe aici,mai ales ca raspund negativ intrebarilor lui cardinal! ce fain de mine,n-are cine sa ma "bage in seama".

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Pai nici eu nu inteleg de ce te intereseaza pe tine cand merg eu la biserica si cand tin ziua de odihna si daca tin cele 10 porunci corect?
Chiar asa....sa ne vedem de barna noastra...Apropos tu nu tot Duminica mergi la biserica?? Ca tot vorbeai de "VOI".
Parca si la VOI tot Duminica se merge la biserica...lolSuccesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)

ma intereaza atata vreme cat veniti tu si 'fratii' tai sa trageti ortodocsii de urechi ca incalca porunci, ca nu respectam Biblia, etc..daca pe mine nu trebuie sa ma intereseze cand mergi la biserica, nici pe tine n-ar trebui sa te intereseze ca venerez icoane, si mai mult, sa te exprimi in mod ireverentios fata de credinta meaSi normal ca respect duminica, dar asta vine din traditia si interpretarea Bisericii, nu e nici un verset clar in Biblie in care sa scrie tineti duminica. Dar spre deosebire de tine eu nu sunt sola scriptura si nici nu cred in acest concept. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput