Inimioare de iulie - august 2005 ! (22)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Aaaaa... Marami, intrasi inaintea mea... iar... ... si dupa aia fugisi ... hmmmhhh, hmmmhhh...

Mi se spune "argint viu"...

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Am venit doar sa citesc si sa hizilesc....binenteles pe fuga

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi la ora 13.

mandrutzele mele D(29 sept 91) & D (18 iul 05)

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Hai ca am prins, in sfarsit, randul meu de dat -luta !!! Hai fetele, care apare??? Ca, daca nu... imi iau jucariile si ma mut ... si iau si -luta... uite asa... sac, sac... ca e tareeee!

Mi se spune "argint viu"...

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

La multi ani! va spun in primul rand. N-am mai intrat de mult sa si scriu...sper ca nu m-ati uitat. Cert este ca cei mici ma tin ca in priza.

Dani nu merge la gradinita inca, medicul ne-a incurajat sa-l mai tinem acasa un an pt. ca oricum stau acasa si s-a gandit la imunitatea celui mic.In plus n-asi fi facut fata cu dusul si adusul avandin vedere castam la o distanta,nu mare, de oras...dar destul cat sa ne zdruncine ziua...mai ales celui mic care are un program mai incarcatde somn inca.
Apropo...Dani nu mai doarme la pranz de vre-o doua luni.Cine stie cum sa adoarma...si atunci cand o face noaptea bantuie pana pe la 12.Asa ca nu l-am fortat si pt noi e bine. Ai vostrii mai dorm?Ma gandesc cand va merge la gradinita sa nu avem probleme din cauza asta.

M-ar interesa si pe mine ce fac copilasii vostrii la grupa mica?Eu acasa ii dau sa picteze,deseneze...de colorat nu vrea deloc.A invatat sa numere pana la 10 si in engleza,aduna pe degetele si scrie si cifrele dar mult culcate.Nu il fortez ci incurajez doar.

A inceput sa manance si el singurel dar tot cu mofturi.Din cauza multor mofturi,zic eu,si lipsei varietatii e mai tot timpul constipat.Si nu vrea nceai in ruptul capului...fructe mananca doar mere,banane(pe care le evit)...si struguri dar sa nu-i dau des ca ii lasa pe masa sa se strice. Legume doar in ciorba le accepta si restul morcov si cartofii care-s preferati.Nu stiu cum sa mai fac sa-l reglez ca face numai bilute-bilute.Aveti vre-o idee?HELPP

Va pup si promit sa intru mai des sa si raspund la prezenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valcampan spune:

Hai ca am un pic de timp si va scriu si eu cite ceva despre noi. Suntem bine amindoi, eu ocupata la servici vin seara acsa frinta denu ma am chef de nimic. Cred ca si vremea e de vina caci am un chef sa dorm mereu dar de adormit adorm greu. Si am dureri de oase mai maimici de parca as fi o baba, ce ma fac eu la batrinete daca incep de pe acum ???
David in schimb e plin de energie . Face un adevarat spectacol cind ma vede seara de bucurie se rostogoleste pe covor , tipete de lupta parca e inebunit nu mai stie ce sa faca. Aseara insa ma lasat masca pt ca nu a vrut sa imi raspunda la "buna seara" si l-am intrebat ce s-a intimplat iar el mi-a spus ca nu vrea pt ca stau tota ziua 'a vici' adica la servici. I-am explicat ca trebuie sa merg la servici dar nu cred ca vrea sa accepte prea usor faptul ca mami lui pleaca la servici inca. In rest e ok, are si momente de obraznicie fata de bunica mai ales dar si momente in care imi vine sa pling de bucurie pt faptul ca il am. Face vizibile progrese cu invatatul poeziilor , a invatat sa recunosca literele ,are un abecedar cu litere de plastic cu magneti pe care le aseaza in ordine alfabetica pe o tablita. Face lucrul asta in fiecare seara si deja e jale daca uita mamaie sa-i aseze o litera caci stie rindul fiecareia . De citeva zile i-am aratat la o mina sunt 5 degete si de atunci e distractie vrea sa-i arat cifrele pe degete. Nu ii mai place sa scrie insa si mai nou vrea si el la calculator. Il mai las mai rar si putin caci consider ca are tot timpul din lume sa invete calculatorul chiar prefer sa se mai joace decit sa stea pe calculator. Ups ma lasa bateria la laptop pina ma duc sa iau incarcatorul va trimit acest mesaj si mai revin.

Poze cu noi la http://community.webshots.com/user/valcampan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna!
Nu dati cu parul! Sunt pe aici, va citesc, dar nu prea apuc sa si tastez. Noi suntem bine. Cei mari cu serviciul, copii cu gradinita si joaca. Sunt sanatosi, ceea ce ma bucura enorma, avand in vedere de cati copii f. raciti, cu bronsite/laringite/pneumonii am auzit in jur. La ei dupa vacantza s-au intors mai putin de jumate de grupa, ceilalti au bolit (varicela in mare parte, dar si raceli serioase) cam 2 saptamani. Ai mei nu au lipsit nici o zi.

Giana hai sa-ti povestesc eu cate ceva despre activitatile la gradinita. Fiind grupa mica, fac totul la nivel intuitiv, cu planse multe, desene, obiecte reale pe care le studiaza. Nu am auzit inca sa ajunga la faza de numarat, despre scris cifre/litere nici nu se pune problema. De obicei in functie si de sezon, discuta intr-o saptamana pe o anumita tema (despre anotimpuri, despre culori, despre animale, despre legume si fructe etc). Au planse multe pe fiecare tema in parte, coloreaza/picteaza ceva legat de tema respectiva, invata o poezie sau li se spune o poveste. Totul legat. La inceput, in primele saptamani s-a insistat mult pe invatarea elementelor minime de igiena si politete: cum sa se spele,cum sa se imbrace, cum sa ceara la baie si cum sa se comporte acolo, cum sa salute, sa spuna poftim/multumec/te rog etc. In perioada aia li au fost invatati poezii cu periuta de dinti, cu un copil murdar care trebuie sa se spele, li s-a spus o poveste (insotit de planse) despre o fetita, Maricica, care nu vroia sa se spele si nimeni nu se juca cu ea, nici macar papusa, pana s-a spalat etc..
Apoi au vorbit despre toamna, elemente caracteristice, au invatat poezii si cantece cu legume, au avut zile in care au invatat despre legumele si fructeel toamnei (inclusiv le-a adus un cosuletz cu diverse legume si fructe, le-a arata cum se spala inainte de a fi consumate, le-a taiat si i-a servit pe fiecare cu ardei, gogosari, mere, pere etc). Au facut in perioada aia desene c legume, au pictat diverse pe aceeasi tema.
Apoi in luna decembrie au desenat/picatat zapada, mosi Craciuni, au lipit pe foi albe 'cizme' rosii, globuri etc.
Saptamana asta au vorbit despre animale domestice: care sunt, cum fac etc., au invatat o poezie cu o pisicutza.
La matematica, lucreaza chestii de genul: diferenta intre mic-mare (au avut foi cu 3 baloane mari si 2 mici si au avut de lucru sa coloreze baloanele mari si sa taie cu o linie pe cele mici), elemente de acelasi fel (aveau de ex. pe o foitza 2 animale si un copac si au avut de incercuit numai animalele) etc. Pe foile pe care lucreaza ei sunt f. putine elemente, nu e incarcat, ca sa le poata urmari. Au 4-5 obiecte din care numai unele trebuie sa le inceruiasca/taie cu o linie/coloreze etc. Cand li se da sa coloreze, au foi carti de colorat cu 1-2 obiecte pe foaie (o pisica, un ardei, 2 mere, un om de zapda etc).
S-au trezit copii si nu ma mai lasa, dar incerc azi-maine sa adun foile cu poeziile pe care le-au invatat si o sa le scriu aici (ne dau in fiecare vineri foi xeroxate cu poeziile/cantecele invatate in saptamana respectiva).

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Laura,multumesc mult pt informatii!E adevarat...pana acum am facut "dupa indrumarea lui". Nu pe anumite teme. El ma intreba,eu ii raspund,explic. Este foarte curios de cifre asta-i clar...ne aduna pe degete mereu pe toti membrii familiei si pe musafiri cand e cazul...ma intreaba daca cutare cifra e mai mare decat alta...si "doi si cu patlu ce face?"...adica vrea sa spuna cat face?

Am sa incep sa-i dau de pictat planse deja desenate.De obicei il lasam pe el sa deseneze/picteze.Cel mai des face masini,oamnei,case.Recunoaste toate fructele,stie foarte bine culorile...la poezii stam mai prost.Stie si poezii si cantecele dar rar le recita...si numai mie.Cred ca-i timid...ma pune sa-i repet o anumita poezie de multe ori...nu spune dupa mine dar il aud apoi cand e singurel la joaca cum spune si el.

Noi avem Boom Hop...foarte interesant pentru varsta lor.Lectii simple de matematica,muzica-invata instrumentele muzicale,animalele-cum cresc...

Multumesc mult pt ajutor...am sa fac tot ce pot sa tin pasul...numai ca e dificil si cu bebe care a inceput sa picteze si el..numai ca peretii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Giana ptr constipatie incearca gelul d ealoe de la foreverliving sau de la GNLD. E bun si la constipatie si la imunitate. Eu l-am reglat pe Mihnea si cu chestii homeopate dar el si manca d etoate nu e mofturos. Cat despre dusul la gradinita nici eu nu ma inghesui s ail dau pana la 5 ani.
Pupam mamici si pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll_mada spune:

Buna fetele si ma bucur tare mult ca ati mai intrat!
Giana cam aceleasi lucruri pe care le-a prezentat Laura le fac la gradi la care merge Codri.Ii spuneam si eu educatoarei ca fata stie sa innumere,dar ca nu le recunoste in scris si mi-a zis ca deja e prea mult,ca pana la sf grupei mici vor trebui sa cunosca ciferele 1,2,3.Si noi avem de ceva timp un alfabetar magentic,si intr-o saptamana mi-a invatat 4 litere.Le recunoste dintr-un grup,dar daca o pun sa scrie cuvinte folosindu-le nu prea se descurca.Nu face legatura intre cuvantul in sine si rostirea pe litere.Muncim,muncim.Stiu ca le trebuie timp sa se obisnuiasca.Oricum se pare ca Dani se descurca foarte bine.
In ceea ce priveste constipatia nu prea stiu ce sa-ti zic,am avut cam acum un an ceva probleme si dr mi-a zis sa-i dau cate 2 picaturi de dulcopic dimineata si sera.I-am dat si in 2-3 luni s-a reglat.
Vali ma bucur ca sunteti bine in general.Offf...e asa de greu sa le explicam ca trebuie sa si muncim...Si eu duc munca asta de lamurire cu a mea don'soara mare.Imi zice mereu ca imi da ea bani de la ea din gentuta...Cat despre durerea de oase iar e o problema...e si vremea asta ciudata.Asa e,cine stie cum vom fi la batranete!
Laura toata gasca!Felicitari ca stati bine cu sanatatea si pt ceea ce faceti la gradi!
Monica te admir pt faptul ca Mihnea merge mult pe homeopate!Te asteptam mai des!
Cryn,Cristiana pe unde umblati frumoaselor?
Despre noi nu am noutati,suntem bine,fetele sunt intr-o perioda in care se iubesc tare mult.
Acum va pup si sper sa intru mai tarziu!

nicoll_mada Codruta Andreea ( 29.07.2005 ) si Alexandra Stefania ( 12.07.2007 }
http://community.webshots.com/user/nicoll_mada
MMN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna!
Giana, si ai mei stiu multe lucruri in plus fata de ce fac acolo. Eu ti-am spus cam care e metodica aplicata la grupa mica. Adica sa nu insisti neaparat pe recunoscut/scris numere sau litere, 'ca sa nu ramana in urma', pt ca nu fac inca asa ceva. Dar, binenteles ca daca lui ii place si e interesat de asa ceva, ii stimulezi interesul, nu il trimiti sa se joace cu masinile pe motiv ca 'e prea mic sa il invatz'. Pe la inceputul lui octombrie la gradi ai mei au discutat despre culori si cand m-am dus sa-i iau la 17, educatoarea a tinut sa-mi spuna, oarecum surprinsa ca ai mei le stiu pe toate, inclusiv nunate (roz, vernil, bleo...). Pe mine nu m-a surprins, stiam ca le stiu. Le-au invatat, normal,in joaca. La fel cu formele geometrice. Ei le stiu pe toate cele de baza de la Beby Einstein de inainte de a face 2 ani (nu puteau sa le numeasca, dar le indicau corect daca ii intrebam care e triungiul sau patratul, cercul etc).
Si ai mei stiu sa numere pana la 10 (pun degetul pe fiecare obiect pe care trebuie sa-l numere, nu doar enuntza cifrele), recunosc toate cifrele, multe din litere. Dar nu m-am gandit inca sa ii si indrum sa le scrie. Le mai iese uneori cand deseneaza cate un 1 sau cate o litera si ma anuntza ce au facut, dar nu le-am exersat in mod organizat, inca. Au timp.

Nicoll pupam fetele iubaretze. Cred ca e o adevarata delectare sa le vezi pe amandoua in actiune .

Monica ce-ti mai face flacaul? Tot la Sinaia se distreaza? I-ai pus skiurile in picioare iarna asta? Mai stii ceva de Anis? sunt bine fetele? cum se descurca?

Cryna gata sesiunea?
Vali durerile de oase si de muschi sunt de la statul pe scaun prea multe ore. Incearca sa te duci la cateva sedinte de masaj si sa faci ceva miscare (piscina cred ca ar fi ideal). Stiu ca e greu sa-ti faci timp si chef pt asta, dar cred ca e singura solutie. Lasa ca vine primavara si o sa fugi cu puiul prin parc, te mai dezmortzesti.

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput