ORADEA (36)
Raspunsuri - Pagina 7
cristina22 spune:
io-s de serviciu cu pungile si felicitarile.Asta am facut-o de cand a mers Andrei la gradi si o voi face si anul asta.Cumpar sacose mari, cu maner, cu mosu', toate la fel si felicitari mici ca sa se scrie numele copiilor pe ele.Si asta, tocmai ca sa evit discutii, confuzii, probleme.20-30 lei ma costa toata distractia, dar e frumos.
cristina si Andrei
oradeanca spune:
buna tuturor
as avea si eu o intrebare - aveti ceva pareri, recomandari, sugestii pentru o gradinita in cartierul Rogerius, musai sa aiba curte? multumesc mult
sau pentru asta ar trebui deschis un thread separat? :D
szivarvany spune:
Oradeanca,
io nu pot sa te ajut, noi mergem la cea mai mica gradi din Transilvania cred, gradi 17 langa Tineretu`, aia fara curte, fara TV ![]()
Daria &
GIULIA(2004 08 16)
cristina22 spune:
a noastra are curte
, dar e in centru.
Sunt multe gradinite in Rogerius, aproape toate au curte, dar cel mai bine ar fi sa mergi tu sa vezi despre ce e vorba.
cristina si Andrei
oradeanca spune:
mamagiuliei - multumesc. ar fi foarte aproape si de mine (aia langa un ABC care a fost al celor de la Transilvania General cred ca zici) dar as vrea sa aiba curte. Televizor mai bine NU :D
cristina22 - am fost deja la cateva. Poate ca e prea devreme, toti spun sa mai revin prin ianuarie cu o cerere - pe mine ma intereseaza pe toamna viitoare. Dar 1. mi-e frica sa nu fie locurile deja ocupate de "cine trebuie" si 2. as fi vrut parerile celor care au mai avut copii ca alta e daca mergi si vorbesti 5 minute, alta e daca cineva a avut acolo copilul 1 an.
sunt constienta ca multe depind de educatoare, e drept, dar ma gandeam si la conditiile generale - curatenie, programe extra etc. chestii din astea
multumesc
Mercedes spune:
Daca ai fost inseamna ca nu le mai enumar dar in mare tot ti le scriu e 20,52,53 de stat cu program prelungit si mai e casa minunata particulara.M am orientat dupa ce scriai aprox pe unde stai tu.
De regula curatenie exista in toate gradinitele.
Au curte in general toate cele cu program prelungit.
Eu m-as orienta sa vad ce educatoare ar fi pentru gr. de varsta al copilului meu, nu ai spus varsta copilasului.
Optionale nu exista de ex. pentru gr. mica in sem. unu doar din semestrul doi.
Inaintand in varsta au diverite optionale depinde de parintii copilasilor din gr. respective ce hotarasc(dans, engleza, sport, sah , calculator etc).
oradeanca spune:
multumesc mult Mercedes :)
am scris in mesajul de mai sus ca pe mine ma intereseaza pentru toamna viitoare, (sept. 2009) cand baietelul va avea 3 ani.
pe langa cele enumerate de tine ar mai fi si la 45 si 54 (zona Dacia-zig-zaguri) la care am fost, insa nici pe aici nu stiau nimic sigur, nici cine vor fi educatoarele. Poate m-am prea grabit eu, mai merg in ianuarie ...
la Casa Minunata e super - am fost - dar mi se pare putin cam scump (vreo 200 de euro pe luna si programul parca mai scurt).
aveti ceva pareri personale despre gradinitele enumerate mai sus? 20, 52, 53, 45, 54?
multumesc
oradeanca spune:
si as mai avea o intrebare si o rugaminte - ma gandesc ca se apropie sarbatorile si as vrea sa fac niste cadouri unor copii care au nevoie - prescolari de preferinta - ceva rechizite, caiete, carti de colorat - toate noi - sau bani. Problema mea e: stiti vreo fundatie serioasa care sa se ocupe - sa le duc si sa le distribuie copiilor nu sa le duca pe acasa? sau sa merg direct la leaganul de copii?
m-as fi dus la spitalul de copiii, dar am inteles ca trebuie sa vorbesc ba cu seful de sectie, ba cu ceva magazioner si am renuntat :(
orice idee e binevenita - multumesc
Mercedes spune:
oradeanca-Eu as merge la gradinita care mi-ar place din jur si as ruga directoarea sau pe cine gasesc sa mi arate unde sunt gr pregatitoare sa cunosc cum se comporta edu cu copilasii acolo.
De regula in fiecare gradinita sunt doua grupe mici, doua mijlocii...
Poate n ar strica sa mergi pe acolo cu copilu sa vezi si reactia copilului.
O alta idee vezi ca in perioada 15-19 dec sunt serbarile de la gradinite, cred ca au aparut si afisele.Ai vedea cu ochii tai cum se comporta educatoarele si care crezi ca ar fi cea mai potrivita puiului tau.
Succes!
Daca gasesti vreo modalitate pentru a ajuta copilasii te sustin si eu.
szivarvany spune:
Oradeanca, daca vrei, ia legatura cu Mari_Paun, ea are o fetita cu autism si la ei la centru sigur e nevoie !!! 
Daria &
GIULIA(2004 08 16)