Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (305)
Raspunsuri - Pagina 17
silvi_2005 spune:
Am trimis mesajul ala ca mi se tot blocheza netul merge ca naiba si laptopul asta
.
Maraki fata era sa imi scuip cafeau pe laptop de ras cand ti-am citit postarea 
esti mortala, vezi ca in Romania insusirea bunului gasit e infractiune....daca te prinde
acum sfat de avocat...
trebuia sa iei si tu bicicleta cand pleci nu sa stai cu ea in masina stresata
esti figura mare, "mi-ai facut ziua "cum zic americanii, sper sa nu ai pb cu bicicleta.Angelo e ok, mai are febra ?
Giova super ca ii poti gasi costum de spiridus, si eu o sa ii caut aici sa vad ce gasesc. Cu cabanele clar trebuie vazute dinainte si fa si tu un REV fara copii
hai ca de Craciun nu se cade ca e sarbatoare de familie clar dar de REV...copiii fac nani cu bunicii
.
Cosmina
nazdravanului tau, eu as fi ras sa mor la faza cu spalatul, sunt asa dulci cand scot perle din astea
lasa ca o sa ne fie dor de fazele astea.
Nu mai stiu ce vroiam sa zic, ma apuc sa fac si eu curatenie ca ieri dupa-masa si seara nu am avut chef de nimic 
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
maraki spune:
Silvie stii ce am facut? Dimineata cand ma duc eu la 5.30 nu este nimeni pe strada, la 9.30 cand plec este plin de oameni
iti dai seama ca mi.ar fi fost rusine sa iau cu tupeu bicicleta si sa o pun in masina
M-am chinuit cam multisor sa o fac sa incape la bancheta pt. ca riscam sa rup aripa la roata bicicletei
din cauza usii. Faza tare este ca eu am avut masina parcata exact la 1 m de pomul unde era bici
si bici se vede clar in masina mea
plus ca se vedea la mare fix si cablul legat de roata
Am stat cu frica pana sa plec iar cand eram in apropiere de masina ce vad??? Masina politiei tocmai venea
Am crezut ca cineva a vazut bici la mine in masina si a sunat la politie
dar noroc ca m.am inselat
L-am trimis pe Giorgios sa o scoata din masina cand am ajuns acasa, trebuia sa o duca jos la boxa si urmeaza sa taie cablul care e cu cifru
Acum ce sa zic, toate blocurile au la subsol camari speciale pt biciclete, asta era chiar parasita de o luna ![]()
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
Silvie cred ca asa o fi si aici cu insusirea bunului gasit
Stiu ca a venit o baba la mine intr-o dimineata si m.a intrebat unde este sectia de politie pt. ca tocmai gasise o bicicleta
Eu m-am gandit ca romanul " daca nu o iau eu, o ia altul "![]()
![]()
![]()
Pe Angelo l-am gasit cu febra, i-am bagat un paracetamol iar la 14.00 o sa-i dau nurofen.
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
Giorgos zice ca am distrus plafonul masinii
vad eu cand cobor, el exagereaza de fel.....
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
silvi_2005 spune:
Maraki esti figura mare
daca e tot febra Angelo si maine poate ar trebui totusi sa il vada un medic ca nue ok ca nu ii mai trece raceala. Eu ce sa zic ca Alain e racit inca pe antibiotic fornaie si tuseste de ne termina ba mai mult si eu sunt asa de vreo 5 zile si ma ambitionez sa iau numai paracetamol si aspirina de cate un gr din aia efervescenta. Aseara cea mai tare faza e ca a venit si Jean racit bocna
era nervos ca fusese la ceva cina de prezentare de medicamente la ceva restaurant si isi suflase nasul ca prostul
nonstop ca nu avea ce face a zis de azi baga toata casa pe Augmentin ca nu ne mai trece fara
. Cu vorbitul eu sunt sigura ca Angelo saracul e foarte confuz, pe voi ca aude vb si in romana si in greaca si in germana
iti dai seama ce e in capul lui, lasa ca va beneficia de asta cand o sa fie mare ca va vb mai multe limbi.
Sa va zic meniul de azi poate va fac pofta
cum tot aveam 2 pui fermier cum le zice aici, din aia de casa cum ar fi in Ro fac o portie de pui la cuptor cu cartofi pusi intregi si ciuperci si ardei( iese un sos bestial la gust si iau legumele gust una de la alta) pe care cand il servesc in farfuriile noastre pun un pic de pasta de ardei iute, nu pun in toata compozitia sa poata manca si Alain si fac o ciorba de pui à la grec ca nu am mancat de o vesnicie
.
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
d_melli spune:
Buna ziua la toata lumea si sincer la multi ani tuturor!Din pacate nici lui Pufu nu am apucat sa ii transmit nici macar telefonic
!
Multa treaba si inca neterminata si nu mai stiu pe unde sa o iau!
Mario a scapat de febra , a luat antibiotic si termina acuma sticla si mi-a zis sa ii mai dau 3 zile ca inca se mai simt ganglionii nu stiu cum.Mai rau e ca a slabit si se vede , dar si mai rau e ca nu papa deloc.Medicul mi-a zis sa ii dau pikovit sau muulitsanostol.Acums a vad ce gasesc. Ci ocazia asta l-a si masurat mama si are 104 cm nu 106 cum il masurasem eu si 16,7kg
dela 17,9.Deci si-a pus amprenta raceala. Si asa mititelul are niste maini aschilopate piele si os.Cand te uiti insa la cantar iti iei campii.De abia acum imi dau seama vazandu-l cat e de slabanog ca are nsite oase de elefant de cantareste asa.
Maraki esti de coma cu bicicleta si eu m-am stricat de ras cand am citit.
Silvie nu mai vb d emancare ca salivez aici.
Giova am citti ca ersti fidela si vrei tot spiridus.
Cosmi imi pare rau de masina.In alta ordine de idei cand dai nr de card sa trimit niste bani?Stiu ca mai e timp dar mai bine mai din timp decat pe ultima 100 de metri.
Cristina super atre cu felicitarile tale insa alea nu sunt nimic fata de ce am vazut in filmulete.No coment.
Anasol sanatate multa !
Ia ca tre sa fug da mai revin!
Cel mai destept intotdeauna cedeaza!
Giova spune:

am apaurt si eu intr-un final. azi am avut treaba multa, de dim. si numai la ora 13 am ajuns acasa, cand a venit si clau si am comandat o pizza.
acum se va supara marco ca nu am comandat-o cand era si el acasa
.
Ne-am hotarat, la Cluj plecam vineri dimineata, caci vreau sa ma opresc la fabrica melania de la alejd,m la Carrefour si Auchan. poate unul dintre ele il facem sambata, cand om merge spre ALBA, sa vedem acum.Marco e in culmea fericirii ca va lipsi vineri si marti de la gradi, un weekend prelungit.
Astery te cred ca esti mandra de tine, si eu as fi de mine...dar pana atunci...sunt mandra de ce iese din manutele tale.
Silvia pai la noi sunt educatoarele comode, mai ales astea de la stat, ca sunt platite si putin si nu prea au ele chef de sters la fund si schimbat pampers. asta cica, e treaba ingrijitoarelor, doar ca la stat, alea sunt putine, fac si curatenie, ajuta si la bucatarie, ajuta si la grupa. sunt un fel de tanti bune la toate, si educatoarele sunt sefe, care comanda si fac activitati. Iti spun ca asa erau multe din grad. unde lucram eu. Mie imi era rusine sa chem ingrijitoarea sa stea cu copiii cele 15 min. cat aveam si noi pauza. ce sa o mai rog sa aduca apa pt. desen, sau sa spele masutele. daca venea era bine, daca nu...faceam eu.
Acum nu-mi faci pofta cu mancarica, caci sunt satula, dar cine stie...poate mai tarziu.....
Maraki nu esti intreaga cu bicicleta
.poate nu avea omul unde sa o puna, daca nu o mai folosea, o ducea langa container, asa fac in Italia.
Cosmi oricum, poate se va speria tanti cand s-o vedea cu citatia. daca ceri daune, stiu ca vei plati un timbru, si ala e un procent din daunele cerute. iti va spune avocatul oricum.
super ca aveti laptop si imprimanta, va mai ajuta si pe voi.
ce carnaval faceti la gradi? acum vin serbarile de iarna....
Bianca din cauza spatiului, dir. de la gradi a lui marco inchiriaza sala de spectacole de la un azil de batrani. asa ca vor face acolo toate cele 4 grupe, nu cred ca aduc si cresa in aceeasi zi. Spectacolul il incepe grupa cea mai mica, dupa care revin piticii in sala langa parinti. la sf. cand apare mos Craciun, merg si ei pe scena.
cand eram eu la catedra, fiecare grupa acea in clasa ei. erau si mari salile, nu ca la privat.
o zi buna sa aveti, pe mai tarziu.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
Biancas spune:
Buna gagici....
Azi a venit printisorul meu cu steluta argintie
..cica e cea mai buna..nu mai exista stele rosii nici puncte rosii..alea erau comuniste
. Argintiul e la moda si cel mai tare
S-a apucat sa cante acum " clopetei, clopotei, gingasi clopotei, se aud pe ....clopotei..."
(trebuie sa caut cantecelul)
Silvi, ai si tu dreptate dar si ele. Conditia esentiala de a primii un copil in gradi e sa nu mai foloseasca scutec. Cu asta ele au spus tot...inseamna ca copilul tau nu e destul de matur sa se integreze in colectivitate unde invata sa mearga la wc, invata sa spele pe maini dupa wc...stii tu. Deci asta e raspunsul lor. Daca pana la 3 ani nu t-ai invtat copilul sa nu faca pe el il duci ori la particular, ori il tii acasa. Asta daca nu dai peste o educatoare mai intelegatoare care sa ti-l schimbe. Pofta buna la pui pt azi.
Maraki....nebuna eti draga...oho..daca era in Romania bicicleta aia in maxim o ora era disparuta de acolo..nu o luna ca in Germania
. Ca sa vezi ce iti e cultura...ce a facut Hitler din poporul german si uite ca a facut bine ce a facut
.
Astery...bravo, felicitari pt munca ta
..cred ca te simti foarte bine vazand ca se strang si banuti.
Irina...deci ati fost bolnavi...nasol ca a slabit Mario dar asa se intampla daca sunt bolnavi si nu mananca
.
Giova aici au sala de festivitate...e dubla cat sala lor de clasa. Acum ca e grupa mica nu au decat o sala unde mananca, se joaca..etc...de la anul vor avea 2 sali..unde de somn si papa si una de activitati.
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Biancas spune:
Azi mi-a spus Dani ca a fost mosul la gradinita si le-a lasat un sac plin de jucarii
(adica sacul nostru dus ieri fara sa vada Dani)
I-a spus educatoarea lui Nelu ca azi nu a putut sa faca activitati pana la 11 ca toti copii se jucau..erau in lumea lor, erau veseli din cale afara
. Azi dimineata cand l-a dus pe Dani educatoarea era in fund langa ei si se uitau la jucarii, le studiau...
Chiar imi pare bine ca am dat jucariile la gradinita...macar au copiii cu ce sa se joace. Oricum noi sigur nu ne vom oprii din cumparat si s-ar fi adunat aici degeaba.
Azi dimineata Dani a facut pe wc pisu...mi-a spus:
"Hai mami sa vezi ca eu fac pisu (treaba mica
)pe wc ca sunt baiat mare si ma vede Mosc Craciun si imi aduce costum de spider man"
. Ca sa vezi ce usor se manipuleaza copiii
.
Bianca
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Biancas spune:
Am gasit pe net...poate va inspirati si voi:
SERBARE DE CRACIUN:
-GRUPA MICA-
Institutor:Brailoiu Gina Institutor:Deaconescu Sorina
Gradinita P.P. Nr.23,Timisoara( asta am lasat-o pt Giova
)
Dragi parinti si dragi bunici!
Iata-ne pe toti aici,
La serbarea Pomului,
Bucuria omului.
La serbarea celor mici
Piticute si pitici.
Si v-am asteptat cu nerabdare ,
Pentru ca este prima noastra serbare.
CANTEC: “IARNA”
“Iarna ne-a sosit in zori
La fereastra ne-a pus flori
A sosit cu gerul ei,
Cu zapada si polei.
Cat de veseli suntem noi!
Ca ne-aduce bulgari moi
Cu zapada ne jucam
Si cu bulgari aruncam.
Saniuta va pleca
Sip e partie va zbura.
Clopoteii vor suna
Sip e noi ne-or bucura.
Cat de veseli suntem noi!
Ca ne-aduce bulgari moi.
Cu zapada ne jucam
Si cu bulgari aruncam.”
Iarna cea geroasa
A sosit acum.
Bulgari de zapada
Isi fac loc pe drum.
Veselia-i mare
Pentru noi cei mici,
Ce-alergam pe strada
Ca niste voinici.
Iarna,mult frumoasa
La noi sa mai vii
Ca tu-ntotdeauna
Ne-aduci bucurii.
Ninge,bate vantul
Se albeste pamantul.
Vezi numai zapada,
Merg sanii pe strada.
Pe geam dimineata
Gasesti flori de gheata.
Ai o sanioara
Fugi cu ea pe-afara,
Iar cand stai din joc
Bine-I langa foc.
Vine iarna!
Las’ sa vie.
O astept cu bucurie.
Chiar daca va viscoli
Imbracat bine voi fi:
Cu caciula si palton,
Cu manusi si cu sosoni.
Prin zapada acus-acus
Noi vom face derdelus,
Saniuta va zbura
Ca racheta peste nea.
Dupa mine alergand
Vine si Azor latrand
Si o ceata de copii
Adunati din zori de zi,
Toti strigand voiosi,de zor
Un refren de plugusor:
“Aho,aho copii si frati
Iarna s-o intampinati
Sanatosi,cu viu alai
Fara ceai si guturai.”
CANTEC:”CLOPOTEI,CLOPOTEI”
Clopotei,clopotei
Gingasi clopotei.
Glasul vessel le rasuna
Peste munti si vai.
Hei!
Clopotei,clopotei
Veseli suna iar
O zapada ca-n povesti
Ne-au adus in dar.
Hei!
Dintr-un bulgare de nea
Am facut un om sadea.
I-am pus si o gura mica
Si l-am botezat Ionica.
Pe obraz,pe nas,pe umar
Tot cad fulgii fara numar.
S-a oprit in palma unul,
Iute,iute inchid pumnul.
Desfac pumnul,
Unde-I fulgul?
Am in mana un strop de roua,
Sau un bob de apa?Ploua?
S-a topit in mana mea
Ca o lacrima de nea.
Zboara saniuta mea,
Zboara ca un fulg de nea.
Cand o sui pe derdelus
Trage spre alunecus.
Cand se vede sus,ei bine,
Ar zbura si fara mine.
Dar n-o las,pe gheata buna,
Lunecam doar impreuna.
CANTEC:”SANIUTA”
Saniuta fuge,nimeni n-o ajunge
Are dor de duca,parca-ar fi naluca.
R:Toata ziua prin zapada
Vine lumea sa o vada,
Saniuta e usoara,
Fuge parca zboara.
Are talpi lucioase,varfurile-ntoarse
Pod de scandurele,sa tot stai pee le.
R:
Sprijinit intr-un toiag
Sta-n ograda un mosneag.
Poarta-n cap o oala veche
Rasturnata pe-o ureche.
Iar pe piept perechi,perechi
Are mosul nasturi vechi.
Si mai are un nas ros’
Ca o creasta de cocos.
Nasu-i de ardei,
Ochii-s de carbine.
Matura sub brat ii sta de minune.
I-am pus oala-n cap
In loc de palarie.
Cat va sta in ger
Frig san nu-i mai fie.
Pe carari inzepezite
Printre vanturi viscolite,
Mos Craciun a sosit,
Sa-i spunem:Bun venit!
Mos Craciun,Mos Craciun
Fii bine venit!
Pune tolba langa soba,
Esti cam oboist.
Stai putin,te odihneste
Ca respiri cam greu.
Tot asa cum urca scara
Si bunicul meu.
Te-asteptam mai Mos Craciun.
Si suntem cuminti.
Eu iti spun si-o poezie,
Daca vrei sa o asculti.
CANTEC:”MOS CRACIUN CU PLETE DALBE”
Hai copii cu totii,
Vine Mos Craciun,
Si ne aduce-n tolba
Tot ce e mai bun:
Cai si jucarele,
Cozonaci gustosi,
Mandre papusele
Toti sa fim voiosi.
Sa-I sarim nainte
Mosului iubit
Sis a ii strigam tare:
Bine ai venit!
CANTEC:”NINGE”
Ninge,ninge-ncetisor
Cade ,cate-un fulgusor.
Hai copii la sanius ,
Sa ne dam pe derdelus.
Hai copii la sanius ,
Sa ne dam pe derdelus!
Mos Craciun,tu sa vii
Cu multi saci cu jucarii.
Sa nu uiti ca grupa mica,
Desi este mai pitica
A-nvatat sa-ti spuna tie
Cantece si-o poezie.
Mos Craciun,ca esti bun
Uite as dori sa-ti spun ,
Ca la anul cand mai vii,
Sa renunti la jucarii.
Pentru mine s-aduci minte,
Sa fiu buna si cuminte.
Si sa ma ajuti sa cresc,
Ca sa scriu sis a citesc!
A batut la usa noastra
Catre seara,Mos Ajunul!
Sa ne-aduca veste buna:
Cum ca maine e Craciunul.
Am tras repede zavorul
De la usa din pridvor.
Si intrand batranu-n casa,
I-am urat noroc si spor.
Apoi Mosul ne saruta
Sin e-mparte multe daruri,
Iar copiii roata-n juru-i
Ii ureaza:LA MULTI ANI!
Cantec:”La multi ani!”
Si se duce Mos Ajunul
Cel cu barba de zapada
Revarsand belsug pe masa,
Din ograda,in ograda.
Anul Nou de azi cu bine,
Domnul fie intrajutor.
Casele sa fie pline
Cu noroc in viitor!
In seara Sfanta de Craciun,
Pe drumul nins de luna,
Trei magi cu suflet bun
Alearga impreuna.
De unde vin?
Cum se numesc?
Ce doruri ii framanta?
Spre-o iesle ei calatoresc
Si cerurile canta.
Si canta-n inimile lor
Aprinse bucuria
Azi s-a nascut un Salvator,
Azi s-a nascut Mesia!
COLIND:”ASTAZI S-A NASCUT HRISTOS!”
Astazi s-a nascut Hristos
Mesia chip luminos
Laudati si cantati,}REFREN
Si va bucurati. }
Mititel,infasetel,
In scutec de bumbacel
}REFREN
}
Vantul bate,nu-L razbate,
Neaua ninge,nu-L atinge,
}REFREN
}
Si de-acum pana-n vecie,
Mila Domnului sa fie,
}REFREN
}
-SFARSIT-
Bianca