Pepenasi de iulie - august 2008 (42)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Alina si eu iti dau acelasi sfat ca si fetele:cel mai bine dai o fuga cu Rayan la spital.Tin pumnii sa fie totul bine.
Yael super ca la voi ninge.Vreau si eu zapada....
jjovana ce ma bucur ca ai mai scris.Eu stiam ca pana la 6 luni chiar un an bebelusii pot fi suspectati de strabism deoarece muschii ochisorilor nu sunt formati inca.Daria are momente in care are privirea normala sau tot timpul ii fuge un ochisor?Ralucai ii fugea un ochisor destul de des pana la 3 luni si de atunci nu am mai avut probleme.
Ankalaura ce-mi place sa citesc postarile tale.Am foarte multe de invatat de la tine,de la Mada,Flo toate mamicile care sunteti la al 2-lea bebe.

Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Uitati un lucru interesant, pe care poate majoritatea il stiti deja daca ati citit din cartile de pe mailul comun:

În momentul în care copilul atinge vârsta de 6 ani, structurile esentiale ale personalitatii sale sunt deja formate. Aceasta personalitate pe care o va avea toata viat. Ea va determina, în mare parte, reusita scolara si cea a viettii adulte; comportamentul în societate, atitudinea vis-ŕ-vis de problemele sexuale, cum îi va fi tineretea, cu ce fel de persoana se va casatori si cum va reusi aceasta casnicie.
Primii cinci ani nu sunt importanti numai pentru dezvoltarea emotionala a copilului dar si pentru dezvoltarea sa intelectuala.
Cel mai bun mijloc de a constientiza importanta acestor primi ani în dezvoltarea intelectuala a copilului este de a va pune o întrebare: La ce vârsta credeti ca a atins copilul dumneavoastra 50% din dezvoltarea sa intelectuala? La 21, la 17 sau la 12 ani?
Raspunsul corect este: la 4 ani!
Dr. Benjamin Bloom de la Universitatea din Chicago a concluzionat, în urma numeroaselor sale cercetari, ca un copil atinge jumatatea nivelului sau de inteligenta la vârsta de 4 ani, 30% mai mult, la 8 ani, iar restul de 20% la 17 ani.
Apropos, nu confundati inteligenta cu stiinta. Evident, copilul dumneavoastra nu a acumulat jumatate din cunostintele sale la vârsta de 4 ani. Inteligenta reprezinta aptitudinea pe care o are, sa manipuleze mental cunostintele pe care le capata. Iar jumatate din aceasta capacitate este atinsa la 4 ani.

(Fr. Dolto - Totul se intampla inainte de 6 ani)

Cam asta e treaba cu "cei 7 ani de acasa"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

neata si de la noi!
alina sper sa scapti rapid de virus! muuuulta sanatate lui Rayan! si io tind sa zic ca fetele...mergeti la spital
tecky ce bine ca Raluca e mai bine! ce crema ai folosit?
nici mie nu-mi place japoneza..adica na..e interesant portu' ala specific...da....felicitari xeno
pupici..merg cu treburi..

Oana

de Raul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Alina Si eu zic sa fugi cu el la spital. Dehidratarea e cel mai periculos acum. Mai bine acolo sunt monotorizare. Sper sa avem vesti bune de la voi in curand!

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Tecky Ma bucur ca Ralu e ok! sa treaca iritatia repede!

Ana Io protestez! Tu esti pe locul 1. Mi-e ciuda ca administratorii au considerat altfel. Felicitari oricum!! Daca aparatul Sony e cel care cred eu, vei putea face oricum filme cu el

Ma duc la fete, revin...

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de Sonia si bebe Julia

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui bufi

fetelor ce tetina pentru cereale aveti la biberoane? eu am bibe avent

aveti idee daca gasesc in romania bibe de la MAM?

bufi

Avent are tetine anume pentru cereale cu gaura in cruce.Si eu tot avent am, am avut si la Stefan insa acum nu mi-am cumparat inca tetine pentru cereale.Ca nici cea simpla pt ceai nu o folosim inca.

Ana - mami de Stefan si Matei
Ne jucam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna fetele,

Alina mergi la spital! Te rog! Acesti virusi pulmonari au o evolutie extrem de rapida si violenta, asa ca mai bine nu risca! Te rog!

Ana felicitari! Pentru noi esti numarul 1. Si multa lume este de acord cu asta.

Ileana, da mai, popularitatea dauneaza grav sanatatii!:) O vind la kg, vreti? Ca mie nu mi-a adus nika bun...

Eu am retinut ca Biri a plecat cu sotul ei la conferinta! Nu?

Ooka si eu am realizat de multa vreme a cui sora esti dar n-am spus nimic, pt ca mi-am imaginat ca nu erai pregatita sa dezvalui asta! Ma bucur ca sunteti bine!

Citind ce-a scris Anka aseara, despre cum o "enerva" Xena cu miorlaielile, mi-a venit o idee. Copilareasca, da. Tampitica, da. Dar poate va fi utila, ca sa scapam de surplusul adunat si sa recreem o atmosfera non-ostila!

Ma gandeam sa facem un soi de joc, caruia sa-i stabilim, sa zicem, 3 reguli clare:
1. Nu jignim!
2. Nu ne suparam!
3. Ne distram si, daca nu e vorba de trasaturi definitorii, luam aminte si incercam sa amelioram!

Asa, si acum ideea. Pai ma gandeam sa scriem fiecare ce ne-a deranjat la un moment dat la o colega de forum. Sau la 10/20 colege de forum. Pentru ca asa dam afara supararile (care vrand-nevrand s-au acumulat) si ii dam o sansa persoanei respective sa schimbe ceva, daca nu e o trasatura definitorie, cum spuneam.
Si ma gandeam ca ideal ar fi ca daca eu spun " ma enerveazA IrlandeAzia pentru ca are gurA mare":)) sa nu apara insasi IrlandeAzia si sa inceapa un never ending story. Adica citim, luam aminte, ne descarcam de enervari si, poate, recladim atmosfera specifica noua. Anume...discutii frumoase, inteligente, pline de umor, puncte de opinie diferite dar exprimate non-ofensator. Razboiul naste razboi, incrancenarea naste incrancenare, micile rautati nasc alte rautati. Si toate acestea erodeaza si matuiesc si cele mai fine si lucioase suprafete! (iar sunt talentata la comparatii:) )

Incercam? Stiu, e tampitica bine ideea dar alta mai inteligenta nu-mi vine! Si cum jocul e una dintre metodele cele mai frumoase de rezolvare a conflictelor, ma gandeam sa incercam...

Daca vi se pare chiar cretina de-a dreptul, nu ma supar deloc! Macar am incercat!

Eu nu am foarte multa vreme, pentru ca in maxim 4 ore imi ajung parintii si casa mea e un taifun...si mai e si sarbatoare! Dar uite, incep eu cu cateva exemple, ca asa e frumos cand propui ceva.

Si pe mine ma enerva Ana ca se miorlaia mereu dar, cel mai tare ma enerva ca spre finalul sarcinii, rapusa de dureri, isi pierdea forta care ii era atat de necesara pt nastere! Si nu intelegea, oricat i se explica, pt ca asa e ea, incapatanata ca un catar! Ca sa nu mai zic ca ma scotea si ma scoate din pepeni cu plangerile legate de greutate!:)

Apoi ma enerva Anka, pe vremea cand lucra. Era tensionata ca un arc, mesajele ei erau razboinice. Nu avea timp sa manance, sa doarma, sa faca ceva in casa, sa stea cu Eliza mai mult. Si nici nu ne asculta cand ii ziceam sa mai ia o pauza, ca nu-i ridica nimeni statuie! Noroc ca a intrat in concediu si a redevenit cum o stiam!

Apoi ma enerva Misha, care asculta toate nebunele de prin parcuri care-i spuneau diverse: sa puna batista pe fatza copilului, etc. Si venea si ni le spunea noua si noi saream ca arse:)

Ma opresc aici, pentru ca deja e urias mesajul! Dar revin cu enervari, cand am vreme. Chiar daca nu intrati in joc, eu va zic:)

O zi frumoasa!

SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA (16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

PICA _ are you around???

Zii si la mine ce jucarii ai luat din Cora, grosso modo, cam ce fac si cam la ce preturi!
Maine suntem invitati la o aniversare, doua fete micute, una de 1 an si una de 4, si habar n-am incotro sa ma duc... Dau o fuga la MIniblu ca e langa mine, dar daca au preturile alea de le stiu eu, Cora ma cheama diseara... Mda... vinerea,... ziua cea mai aglomerata!

Si zii asa SUN, te enervasi ha?
Stai ca ma gandesc si io acuma care cu ce ma mai enerva
Da' intai ma duc dupa Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Ooka ce-i ala bisfenol?

Tecky si eu i-am introdus saptamana asta dovlecelul Ioanei, dar pana acum nu am vazut nimic suspect.

Xena
tu oricum pt noi esti cea mai tare mireasa ever!!!!!Asa ca nu-ti fa nervi degeaba pt locul 2 fiindca era de asteptat dupa toate discutiile care s-au purtat pe seama ta...Felicitari!!!

Kimmy tinem pumnii sa va luati apartamentul mult visat!

Jjovana si eu sunt interesata de subiectul cu strabismul ca uneori, mai ales atunci cand priveste ceva de aproape, cum ar fi biberonul sau o jucarie tinuta in manute, Ioana duce un ochisor spre interior.Si asta de putin timp, adica de vreo luna de cand a devenit interesatade obiecet si vrea sa le atinga, sa le studieze. Inca nu am intrebat dr, dar la urmatorul control o sa intreb daca e in neregula sau daca e normal, daca inca nu s-au stabilizat ochisorii.

Da Sun e foarte faina ideea ta, e ca un fel de "punct si de la capat"; insa eu nu prea pot sa particip, ca sincer, pe mine nu m-a suparat nimeni niciodata, nu m-a deranjat nimeni cu nimic, adica chiar daca vreo fata era mai nervoasa sau mai stresata, nu mi s-a parut ca ma supar si eu, caci era starea ei de spirit la momentul respectiv, asa ca nu am considerat ca am vreun motiv de suparare. Bine, e si felul meu de a fi, eu am fost mereu o pacifista, nu-mi amintesc sa ma fi certat vreodata cu cineva, sa fi purtat vreodata vreo frustrare din asta pe cineva...never, Eu sunt calma de felul meu, sotul chiar rade si zice ca eu o sa-i ingrop pe toti cu calmul meu, ca nu ma stresez si imi mentin nervii tineri...ei, nu mai e chiar asa, ca are grija Ioana de asta. Oricum, in concluzie, eu va iubesc pe toate, va simt aproape, ca o familie, si va multumesc ca existati pup]

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

La multe lunite Sara (dr_anca) si Andrei (catilin2008)!

Bufi, eu nu folosesc inca cereale dar am vazut ca au la Avent tetine pt. lichide mai groase, scria pe ele 3+ cu roz, ma gandesc ca or fi bune si pt. cereale.

Mona, de jucarii pt. bebe. Lui Luca cel putin ii plac tare mult jucariile de plus care canta si se misca, avem o girafa dansatoare care-i place tare mult si acum i-am luat (da inca nu i-am dat) o floricica tare draguta care danseaza din tulpina si canta. Si mai sunt jucarii specifice gen Fisher Price si Lamaze, noi de ex. o sa-i luam www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2341&e=detail&pcat=lillaughandlearn&pid=41680" target="_blank">asta sau www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2341&e=detail&pcat=rainforest&pid=43204" target="_blank">asta . La noi sunt din astea la Carrefour si se gasesc si la preturi promotionale.

Anaxena si Ileanna felicitari pt. locuri! Si mie mi se pare dubios cum a dat juriul Anaxenei note mult mai mici decat altora de pe primele locuri...

Alina, sa se faca Rayan bine. Si eu m-as duce la spital, mai ales ca zici ca e un virus asa periculos.

Fetelor, ce carte despre psihologia copilului imi recomandati?? Nu ma deranjeaza nici daca e in engleza si nu se gaseste la noi, ca pot sa o comand de pe amazon. Vad la mamicile cu copii mai marisori ca atatea probleme si dificultati pot aparea ca as vrea sa fiu pregatita macar teoretic. Si mai ales dupa ce am citit ce a spus Anka despre personalitatea si inteligenta care se formeaza la asa varste fragede.

Noi trebuia sa facem azi vaccinul dar ne-a amanat doctorita pe maine. Asa ma enerveaza ca niciodata nu se tine de cuvant cand zice ca vine. Voi stiti e adevarat ca acum numai dupa 6 luni se poate schimba medicul de familie al copilului? Ca ma enerveaza mai multe chestii la d-rita asta si ma bate gandul s-o schimb.

Monica, mami de Luca 17.07.2008

Mergi la inceput