Piersicutze de iulie-august 2006 (91)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Consi spune:

Multumesc dragi mamici pentru raspuns: Norocuta, Julax, Anasia, Nicomico, Oanaalex, Muuh.

Norocuta sa stii ca si eu am "furat" ideea cu site-ul de la o alta mamica. M-am uitat si eu peste al vostru. Sa-ti traiasca leutii!

Anasia distractie maxima si La Multi Ani! Stiu ca voi sarbatoriti inca o data Craciunul si Anul Nou. Norocosilor...

Muuh ce mult ma bucur ca nu ai abandonat livada. Iti dau dreptate 100% in ceea ce priveste cauzele crizelor. In cazul nostru cred ca de cele mai multe ori e vorba de oboseala. Pe mine ma depasesc rau de tot efectele. Luca desi este un baietel tare dragutz, atunci cand nu-i faci pe place are urmatoarele manifestari: plansete, loveste, arunca si se arunca pe jos si tipa "ajutor". Cred ca vecinii mei isi inchipuie ca-l schingium. De fiecare data incerc sa port un dialog si in cele din urma cu mari eforturi se stapaneste. Temerea mea este sa nu continue cu astfel de manifestari, care sper sa fie trecatoare si specifice varstei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Salutare, livada! Si la multi ani!
Vorbiti de crize de nervi? Prezent! Daria e "taticul" lor... cateodata plange, dar de cele mai multe ori face exact ce stie ca nu are voie (bate cu picioarele in podea de "dragul" vecinilor, urla ca sa il trezeasca pe Victor, arunca jucarii etc etc etc). Din pacate nervii mei sunt tociti f tare (probabil faptul ca am 2 exemplare mici m-a "ajutat") si nu reusesc aproape niciodata sa ma controlez. Incep prin a-i explica frumos de ce nu e voie, de ce nu ii pot oferi ce vrea ea (de ex. sa se joace cu cutitul). Ii zic o data, ea continua, ii ofer alternativa, ea continua, ii atrag atentia catre altceva, ea continua. Si apoi tip la ea si se potoleste. Stiu ca nu e o metoda buna, dar....... nu am mai avut o pauza de copii de 2 ani jumateeeeeeeee!!! Nuu, nu ma plang. Sunt ai mei si ii iubesc .
A, vroiam sa va intreb ceva. Voi ce lapte le mai dati la piersicute?

ROXANA, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

POZE

www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Doniro,te inteleg ,greu cu rabdarea,dar facem tot ce ne sta in putinta sa ii educam cat mai bine,pana la urma asta conteaza.
Cat despre lapte,eu ii dau de vaca(de la o tanti vecina),desi nu e mare amator,chiar intentionez sa mai fac cate o pauzaIulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Citat:
citat din mesajul lui julax

Doniro,te inteleg ,greu cu rabdarea,dar facem tot ce ne sta in putinta sa ii educam cat mai bine,pana la urma asta conteaza.
Cat despre lapte,eu ii dau de vaca(de la o tanti vecina),desi nu e mare amator,chiar intentionez sa mai fac cate o pauza

Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete

Mersi, Iulia. Eu ii dau Bebelac, dar a gustat de curand Zuzu si i-a placut tare. Ma gandeam sa o trec pe lapte de vaca, dar din comert, ca nu am de unde natural. O sa intreb doctora, cred...

ROXANA, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

POZE

www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

Salutare fetele!
La multi ani! Si un an nou plin de bucurii!
Eu v-am tot citit dar stiti voi cum e cu scrisul asta... Azi am inceput si eu munca si nu am nici un chef dupa aproape 2 saptamani de vacanta.
Timeea primste lapte Milli dar nu prea mai e fan de ceva vreme si eu ma gandesc sa o las o perioda sau sa-I dau dimineata sau peste zi (ea bea numai seara cate 250 ml)
In rest suntem bine, e o desteapta, frumoasa dar s-a facut cam rea, face crize (asta pt. k tot vorbati voi despre crize) ce ma enerveaza cel mai tare, ma scoate din sarite si ma cam rastesc la ea si eu, faptul k imi comenteaza, eu ii zis: nu te mai urca pe scaun ca o sa cazi, bla…si ea incepe: ba da, ba da, numai un pic….nu prea mai am nici eu rabdare sa-I tot spun de 100 de ori…in fine nu mai mai plang ca majoritatea dintre voi au 2 copilasi asa k nu prea ma pot plange. Astept sa incepem gradi si noi (la toamna) oare nu mi-o primeste pana in toamna daca vorbesc pe la o gradi? Ce stiti? Se poate? Ea sta cu mama mea dar saraca nu prea mai poate k sta toata ziua si cu ea e si mai obraznicuta.
A fost un pic racita dupa Craciun, dar usurel, doar cu muci i-am dat panadol si stodal de 3 ori pe zi. Faza e ca abia ce i-a trecut si acum are secretii in gat, azi noapte nu a putut deloc sa respire pe nas nici dupa vibrocil, a respirat numai pe gura si sforaia se auzea ceva nasol pe acolo, si are frisoane e posibil k eu febra nu cred k a avut k am tot pus mana pe ea… dimineata i-am zis mamei mele s-o duca la med de fam si surpriza: rosu in gat si ospamox! Si zice k si acolo la cabinet cand a dezbracat-o zicea k ii e tare frig si cand au venit acasa la fel k ii e frig.
Depsre asta vroiam sa va intreb daca voi dati antibiotic pt. rosu in gat? Med de fam sice k e tare rosu in gat dar ma gandesc k daca nu a facut febra parca nu i-as da.
Voi ce parere aveti? Stiu k rosu in gat asta e frecvent la copii pe mine ma nelinistesc secretiile alea care nu se mai duc si tocmai ce am citit alt forum despre secretii unde se zice k poate sa faca otita si alte chestii k secretiile alea se duc pe unde apuca…

va pup

Ramona si Timeea http://b2.lilypie.com/xT9Ap2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

La multi ani tuturor piersicutelor si mamicilor de piersicute!

Ramoon eu nu-i dau Clarei antibiotic pentru rosu in gat, desi medicul nostru de familie e fan antibiotice, si-i prescrie de fiecare data. Mai ales daca nu face febra, eu zic s-o lasi in pace. Ceaiuri cu miere si lamaie (adaugate dupa ce ceaiul devine caldut si nu atunci cand e fierbinte, ca-si pierd proprietatile), Sinupret pentru mucisorii din gat (e secretolitic si-o va ajuta mult - pe-asta i-l dai maxim trei zile, de 3 ori pe zi) si-atat. In materie de ceaiuri iti recomand socul, podbalul, patlagina, busuiocul. Nu toate odata. Adica, eu nu i le-am combinat pe toate. Ii faceam patlagina cu busuiocul, iar socul si podbalul (asta-i un pic amarui - Clara l-a baut doar o data sau de doua ori, dar se spune ca face minuni) i le faceam separat si i le dadeam in momente diferite din zi.

Referitor la categorisirea propriului copil drept "rau" sau "obraznic" la o asemenea varsta, mie mi se pare aiurea. Sunt intr-un moment in viata lor cand au nevoie de foarte multa atentie si intelegere, rabdare si dragoste (nu ca mai tarziu nu vor mai avea nevoie de toate astea - doar ca vor fi mai stapani pe ei si sentimentele lor si vor face fata altfel frustrarilor). Stiu ca nu intotdeauna avem resurse pentru a fi 100% disponibile, dar eu ma straduiesc sa nu tip si s-o ascult atunci cand ceva nu-i convine. Mai vroiam sa zic ceva, dar am uitat... ma lasa neuronu'de gravida... Revin eu, daca-mi amintesc.

Mami a Clarei (18.08.2006) si 33 + saptamani cu Victor

Mergi la inceput

Tweety, mersi!
Vreau sa va zic ca deja am inceput sa-i dau antib. pt k am ajuns acasa si avea 38,7 venisem hotarata sa mai astept dar cand am gasit-o asa cu temp. si era si tare bleaga am zis gata ii dau...bineinteles k acuma si-a mai revenit si imi pare rau k nu am mai asteptat
si pe mine ma enerveaza k med mnostru de fam e fan antibiotic, mereu ne-a dat si mereu e rosu in gat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaalex spune:

Salutare.
Ramoon pupam sa va treaca raceala. Eu nu prea inteleg faza cu rosul in gat si hop antibiotic. Cu Alex am ajuns aici la urgenta cu febra 40 si inafara de antitermice nu ne-a dat nimic. De cate ori a fost racit medicul mi-a spus sa astept cam 7 zile cu antitermice si eventual ceva sirop de tuse si abia pe urma discutam de antibiotice. Si culmea nu am ajuns niciodata la ele. Acum stiu ca ai inceput deja tratamentul dar din cate stiu eu antibioticele cam fac praf imunitatea.

Noi suntem bine, Alex e tot mai mare si scoate tot mai multe perle. Vorbeste cam stalcit dar noi il intelegem. Poate e de vina si ca e expus la doua limbi. Deja stie zi zice san- soalele, lain-ploua, kite-zmeu zboara sus...astea cateva ca deja stie o gramada. CRize facem si noi dar cu rabdare trecem peste ele. Eu una am observat ca decand cu sarcina am mult mai multa rabdare cu Alex.

Va pupam si revenim pe sfarsitul saptamanii cu vesti ca maine plecam la Chicago pentru 2 zile.

Oana 21+ Mara si Alex(05.08.2006)
http://picasaweb.google.com/oanaalex21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Consi spune:

Ramoon si eu sunt anti-antibiotice date la cel mai mic semn de raceala. Stiu ca la disperare esti predispus sa asculti in totalitate ceea ce zice medicul, dar cateodata trebuie sa tii cont si de ceea ce simti tu. Eu am asteptat 3 zile, atunci cand Luca avea febra. I-am dat antitermice si febra a scazut. Oricum unii doctori dau antibiotice dupa ureche. A fost si cazul nostru. Dar datorita opiniei unor medicii in care am avut mai multa incredere si a experientelor unor mamici de pe forum am decis sa astept. Mi-a fost greu si frica dar se pare ca in cazul nostru a fost pana la urma ok. Data viitoare incearca sa mai astepti putin. 38,7 e temperatura destul de mare dar nu foarte periculoasa. Incearca cu un antitermic si daca scade vei fi pe drumul cel bun. Multa sanatate!

Tweetylico ce mai face Clara? Cum o pregatesti pentru venirea lui Victor?

Oanaalex distractie maxima la Chicago.

Mergi la inceput

Da, mai fetelor aveti dreptate! Stiu k ar fi trebuit sa mai astept numai k ea a fost racita dupa Craciun si nu am fost la dr., i-am dat eu panadol si stodal, faza e ca i-a trecut dar a ramas infundata, nu curgea nimic cand aspiram si cred asa a si facut rosu asta in gat k a tot respirat pe gura. Si m-am gandit k sa nu mai stau sa complic lucrurile.
Azi vreau sa-i iau si Sinupret (cred), am auzit k e f bun pt secretii din astea in gat pe care nu le poate da afara. Ati folosit? Cum e?

Mergi la inceput