Rugaciune colectiva pentru a dobandi prunci (22)
Raspunsuri - Pagina 15
noce spune:
Feteleee, mi-a zis sotul meu ca e cazul sa va mai zic ceva despre conceptia lui bb. Si intradevar e important. Perioada de
sa nu fie foarte intensa, noi am lasat lucrurile sa se intample la 2-3 zile, relaxat, fara sa numaram, fara sa tinem cont de perioada fertila, doar evitand miercurile, vinerile si duminicile (pana la asfintit). Si am cam baut cate un pahar de vin rosu sau sangria in fiecare seara, asa ne-a recomandat ginecoloaga, ca sa fim relaxati, sa nu stam cu gandul ca trebuie sa se intample. Pt ca noi lunile trecute traiam intr-un stres in perioada fertila, sa nu ratam nici o ocazie si nu ne mai bucuram de moment cum trebuia. Vinul a fost o idee buna si placuta si nu face rau un pahar, face rau o sticla de persoana.
Tot luna asta am folosit si teste de ovulatie, nu am tinut cont de ele, pentru ca aveam impresia ca nu sunt bune. Cu o saptamana sau 10 zile mai tarziu decat trebuia au aparut si cele 2 liniute de ovulatie, cand deja credeam ca perioada fertila a trecut. Dar asta ne-a marit increderea ca se poate intampla oricand si sa nu mai intensificam 3 zile pe luna.
Doamne ajuta la cat mai multe burtici!
Faca-se Voia Tatalui Ceresc!
MaraAnisia spune:
Noce, foarte folositoare aceste ultime detalii
. buna si precizarea cu vinul, eu eram intotdeauna stresata de
, stiam ca afecteaza dar la fel ma gandeam si eu ca un paharel nu strica.
Medamaya
Maryb, sa-ti traiasca gogosica, e un scump 
si
fiecarei fete care citeste si/ scrie la subiectul nostru.
Cu Dumnezeu in gand
http://tt.lilypie.com/Xqllp2.png
anadomnica spune:
"Se tipareste cu binecuvantarea Prea Sfintitului Parinte Galaction
Episcopul Alexandriei si Teleormanului
BRAUL MAICII DOMNULUI
In zilele imparatului Justinian a fost adus braul Nascatoarei, din Episcopia Zila si s-a pus in sfanta racla si asezat intr-o casa, deasupra osemintelor imparatilor Zoe si Leon, in cetatea Halcopatri. Iar mai tarziu acest brau sfant a fost dus in cetatea sfanta a Ierusalimului, pus impreuna cu vesmantul Prea Curatei Maria. Arcadie, feciorul imparatului Teodosie cel Mare, a adus braul Nascatoarei de Dumnezeu din cetatea Ierusalimului si I-a transportat cu mare evlavie si cinste la Constantinopol si l-a asezat intr-un sicriu luminat, numit racla sfanta. Dupa 410 ani de la aceasta mare sarbatoare, imparatul Leon a rugat pe patriarh sa deschida sfanta racla pentru sotia sa Zoe. care era chinuita de duhuri rele. imparateasa Zoe a avut in vis o vedenie dumne¬zeiasca, spunandu-i ca, daca ar fi asezat si atins de trupul ei sfantul brau, s-ar tamadui de boala cuprinsa. Patriarhul , prin rugaciuni umile, a scos si asezat sfatul brau pe trupul imparateasei
Zoe, care indata s-a tamaduit, preamarind pe Dumnezeu. Cei care au vazut cu ochii marea minune, prin rugaciuni sl laude smerite au adus multumiri lui Dumnezeu dupa care precinstiul brau a fost asezat in racla sfanta, pastrandu-se pentru vesnica pomenire si amintire.
Acest brau se citeste bolnavilor, sau pentru cei napaditi de necazuri. Inainte de a se folosi de mangaierea puterii tamaduitoare a sfantului brau, sa-si faca sfinte liturghii, dar numai in zilele de miercuri si vineri, cand sa-si petreca timpul numai in post si rugaciune.
Acest brau sa fie purtat de fiecare crestin credincios pana ce traieste, caci va fi scapat din boale si necazuri, fiindca Prea Curata Fecioara Maria, Nascatoarea de Dumnezeu, este ocrotitoarea noastra, a tuturor, in veci.
Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-te, ceea ce esti plina de dar, Domnul este cu tine.
Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecului tau, ca ai nascut pe Hristos, Mantuitorul sufletelor noastre.
Prea Sfanta Marie, roaga-te pentru noi pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre.
Sub indurarile taie scapam si noi. Rugaciunile noastre nu le trece cu vederea si de primejdii ne scapa, una Curata si Binecuvantata.
Preasfanta Nascatoare de Dumneze, apara, mantuieste si pazeste pe robul tau (numele) de tot raul si necazul, de toate bolile si durerile, de toate farmecele, vrajitoriile si blestemele, ca intreg si sanatos sa fie robul tau. Amin.
Ca si cu o comoara luminata, Preacurata de Dumnezeu Nascatoare cu prea cinstitul tau brau, robul tau, (numele) se incununeaza si se lumineaza, bucurandu-se si in taina se veseleste, Stapana, strigand catre tine:
Bucura-te, coroana cinstita si cununa dumnezeiestilor mariri.
Bucura-te, ceea ce esti marirea implinirii, a vesnicei mariri si veselii.
Bucura-te, prin care rasare bucuria.
Bucura-te, prin care piere blestemul.
Bucura-te, pantecele intruparii dumnezeiesti.
Bucura-te, indraznirea celor muritori catre Dumnezeu,
Bucura-te, muncirea vrajmasmilor celor nevazuti.
Bucura-te, indraznirea cea nebiruita a purtatorilor de duhuri rele.
Bucura-te, ceea ce ne curati de pacate si de lucruri spurcate.
Bucura-te, caderea dracilor.
Bucura-te, usa mantuirii.
Bucura-te, datatoarea darului celui dumnezeiesc.
Bucura-te, camasa nuntii cele fara de samanta.
Bucura-te, lauda cea de cinste a preotilor celor cuviosi.
Bucura-te, prin care cad vrajmasii.
Bucura-te, mantuirea sufletului meu.
Bucura-te, Mireasa, pururea Fecioara.
Dat-ai robului tau (numele), Preamarita, tare ingradire, pe acesta scapandu-l de toate primejdiile, cu dumnezeiestile lucrari si nebiruit de vrajmasi pazindu-l si care striga catre tine cu credinta.Taria,
puterea si cuvioasa mea bucurie este Fiul tau si Domnul, ca un bun si milostiv.
Ca si cu o cinstita coroana, cu braul tau, robul tau (numele) cu buna credinta luminat, fiind incununat cu dumnezeiasca ta marire, sa-l mantuiesti ca un milostiv. incinge pe robul tau (numele), intarindu-l asupra vrajmasilor, ca sa lupte nebiruit contra patimilor celor ce-1 munceasc si nepatimire biruitoare daruindu-i, ca pururea sa te mareasca pe tine si Fiul tau si sa strige:
lisuse, mantuieste-ma pe mine, pacatosul, ca un milostiv. Nasterea fara stricaciuni si fericire numai tu ai avut, Preabinecuvantata, si incingere de mantuire ai daruit oamenilor braul tau cel sfant, care pana acum a ramas nestricat, Dumnezeiasca Mireasa, prin care robul tau (numele) ia de la dumnezeul nostru mare mila.
Cei intre Sfintii Parintii ¬nostri mari dascali si ierarhi ai lumii, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si loan Gura de Aur, Atanasie si Chiril si toti Sfintii Apostoli si intaiul mucenic Stefan, sfintilor mucenici Gheorghe, Teodor Tiron, Teodor Stratilat, Dumitru si toti sfintii mucenici si mucenice, Sfinte Ioane, proorocule si Inaintemergatorule , Botezatorul Lui Hristos, sfintilor prooroci Moise, Avraam, llie, Elisei si toti Sfintii Apostoli si mucenici, rugati-va Domnului pentru viata, pacea, sanatatea, buria norocire si iertarea pacatelor robului lui Dumnezeu (numele), pentru apararea si mantuirea lui si sa-l pazeasca de tot raul si necazul, de toate bolile si durerile, de toate farmecele si vrajitoriile. Inima se indoieste, atingandu-se cu calduroasa credinta de braul Fecioarei, incingandu-se cu putere nebiruita impotriva patimilor necurate si a vrajmasilor fara de trupuri, nevatamat ramanand in veci.
Braul tau, intru bucuria inimii, cu cinste toti sa-l purtam, care este spre ajutorul tuturor credinciosilor; de Dumnezeu Nascatoare, da celui ce s-a atins de prea cinstitul tau trup, celor bolnavi da vindecare, celor ce aluneca, intarire, celor lenesi imbarbatare, carmuire celor ce inoata, celor rataciti intoarcere.
Este cu adevarat, Curata Fecioara, dumnezeiescul dar al precinstitului tau brau, tuturor celor ce cu credinta il purtam si-l sarutam cu dragoste in veci.
Sfintilor tamaduitori fara de arginti si de minuni facatori, Cosma si Damian, Chir si Ioan, Pantelimon, Ermolae, Samson si Diomid, Mohie si Aniochit, Talaleu, Trifon si toti sfintii mucenici, dreptilor parinti Ioachim si Ana, tu, cuvioase parinte Nicolae, impreuna cu arhiereul Ioan Gura de Aur, rugati-va Domnului pentru viata, sanatatea, buna norocire si iertarea pacatelor robului tau Dumnezeu (numele) si pentru ca bunul Dumnezeu sa-l pazeasca de tot raul pentru ca intreg si sanatos sa petreaca in veci.
Sfintii Evanghelisti: Matei, Marcu. Luca si loan, Arhanghelii Mihail si Gavriil, Serafimii si Heruvimii cu cei 318 sfinti parinti de la Niceea si toti sfintii pomeniti in sfanta noastra Biserica, rugati-va Domnului pentru sanatatea, viata, pacea si buna norocirea si iertarea pacatelor robului lui Dumnezeu (numele) si pentru ca Dumnezeu sa-l apere si mantuiasca de tot raul, necazurile, de toate bolile si durerile, de tot blestemul, vrajitoriile si intrutotul sanatos si intreg sa fie in veci. Amin.
Te bleastam pe tine, diavole, cu puterea Sfintei Cruci, cu Fecioara Mama si Sfanta Treime, cu toate fecioarele martire si cu toti sfintii ingeri sezatori pe cele noua tronuri in jurul tronului Tatalui Ceresc si cu toti sfintii pomeniti in acest brau, ca sa nu ai nici o putere asupra robului lui Dumnezeu (numele), cu nici un fel din vicleniile tale, in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh.Amin.
De inselatoria dragostei, a patimilor si de vrajmasul ce-l ispiteste cu greutatea ¬pacatelor si cu cumplita lene de robire, degraba sa mantuisti pe robul tau (numele), mult milostiva Fecioara Maria, care cu credinta alearga la tine, ca singura aparatoare si mantuitoare in veci. Amin.
Doamne, mantuieste-ne pe noi (de doua ori).
Marire Aparatoarei Doamne, multumiri pentru biruinta aducem tie, robii tai, ca ceea ce ai stapanire nebiruita, slobozeste-ne din toate nevoile, ca sa strigam tie:
Bucura-te Mireasa, pururea Fecioara, acum si pururea si in vecii veciior. Amin.
Preacinstitul tau brau, ce a cuprins pantecele tau cel deDumnezeu primitor este cetatii tale tarire nebiruita si visterie de bunatati neimputinata.
Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Sfantul Duh. Treime Sfanta, Marire Tie.
Stapana, primeste rugaciunile noastre si ne mantuieste de toata nevoia si intristarea.
Marire Tie, marire Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Prea Sfanta Treime, marire Tie. Amin."
Doamne ajuta in drumul meu spre bebe!
Eu, familia si pozele mele ![]()
CASUTA VERDE
cipicah spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui noce Feteleee, mi-a zis sotul meu ca e cazul sa va mai zic ceva despre conceptia lui bb. Si intradevar e important. Perioada de sa nu fie foarte intensa, noi am lasat lucrurile sa se intample la 2-3 zile, relaxat, fara sa numaram, fara sa tinem cont de perioada fertila, doar evitand miercurile, vinerile si duminicile (pana la asfintit). Si am cam baut cate un pahar de vin rosu sau sangria in fiecare seara, asa ne-a recomandat ginecoloaga, ca sa fim relaxati, sa nu stam cu gandul ca trebuie sa se intample. Pt ca noi lunile trecute traiam intr-un stres in perioada fertila, sa nu ratam nici o ocazie si nu ne mai bucuram de moment cum trebuia. Vinul a fost o idee buna si placuta si nu face rau un pahar, face rau o sticla de persoana.Tot luna asta am folosit si teste de ovulatie, nu am tinut cont de ele, pentru ca aveam impresia ca nu sunt bune. Cu o saptamana sau 10 zile mai tarziu decat trebuia au aparut si cele 2 liniute de ovulatie, cand deja credeam ca perioada fertila a trecut. Dar asta ne-a marit increderea ca se poate intampla oricand si sa nu mai intensificam 3 zile pe luna. Doamne ajuta la cat mai multe burtici! ![]() Faca-se Voia Tatalui Ceresc! |
quote]citat din mesajul lui noce
Feteleee, mi-a zis sotul meu ca e cazul sa va mai zic ceva despre conceptia lui bb. Si intradevar e important. Perioada de
sa nu fie foarte intensa, noi am lasat lucrurile sa se intample la 2-3 zile, relaxat, fara sa numaram, fara sa tinem cont de perioada fertila, doar evitand miercurile, vinerile si duminicile (pana la asfintit). Si am cam baut cate un pahar de vin rosu sau sangria in fiecare seara, asa ne-a recomandat ginecoloaga, ca sa fim relaxati, sa nu stam cu gandul ca trebuie sa se intample. Pt ca noi lunile trecute traiam intr-un stres in perioada fertila, sa nu ratam nici o ocazie si nu ne mai bucuram de moment cum trebuia. Vinul a fost o idee buna si placuta si nu face rau un pahar, face rau o sticla de persoana.Tot luna asta am folosit si teste de ovulatie, nu am tinut cont de ele, pentru ca aveam impresia ca nu sunt bune. Cu o saptamana sau 10 zile mai tarziu decat trebuia au aparut si cele 2 liniute de ovulatie, cand deja credeam ca perioada fertila a trecut. Dar asta ne-a marit increderea ca se poate intampla oricand si sa nu mai intensificam 3 zile pe luna.
Doamne ajuta la cat mai multe burtici!

[/quote]
Doamne ajuta!
O sa va rog sa imi iertati indrazneala si lipsa de smerenie da a veni cu sfaturi ale marilor nostri duhovnici.
Pentru ca maine,28 noiembrie, il praznuim pe "Sfantul Ardealului",dragul nostru parinte Arsenie Boca, implinindu-se 19 ani de la trecerea alaturi de marii mucenici, "de unde va voi ajuta mult mai mult ca pana acum", va impartasesc cateva din sfaturile Sfintiei Sale.
Zamislirea de prunci nu trebuie sa se faca in zilele de post,de praznice imparatesti.
Pentru a avea prunci buni, sunt ingaduite pentru zamislire zilele de marti si joi, dar, atentie : "femeia sa se fereasca de barbat ca de foc daca acesta a baut alcool,chiar si numai un pahar!!!".
Asa cum a facut minuni in timpul vietii,cand a vindecat prin cuvant,cand usa celulei se deschidea singura la rugaciunea in miez de noapte, nenumarate sunt minunile si dupa trecerea de dincolo.
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/02/02/minuni-vechi-si-noi-ale-parintelui-arsenie-boca/#more-2151
noce spune:
Cipicah, mare minune ai facut cu noi ca ne-ai amintit de ziua parintelui Arsenie!
In ceea ce priveste invataturile parintelui, si noi le-am urmat si la cate posturi au fost ... am "pierdut" multe perioade fertile. Ceea ce am povestit se referea la perioada de dupa post, pentru ca, din cate stiu eu, fetele de aici din grup tin postul si trupeste.
In ceea ce priveste bautul unui pahar de vin rosu, seara, romantic, eu nu cred ca la asta s-a referit parintele neaparat, cat la betiile care se faceau pe vremuri, la tara, cand barbatii beau de stiingeau si apoi aveau chef de harjoneala cu nevasta si ziceau ca "au baut doar un paharel".
Acum fiecare face cum crede, dar dupa o perioada de "munca" asidua la proiectul copil, cand vezi ca cel mic nu mai vine, atmosfera tinde sa-si piarda din romantism, iar Dumnezeu nu a interzis vinul. Pana si in post avem dese dezlegari la vin si nu la lapte sau oua.
noce spune:
Tocmai m-am apucat sa rasfoiesc Biblia si pana sa ajung la capitolul la care vroiam, am dat peste un alt capitol interesant, legat tocmai despre ... vin (interesant, nu?)
Intelepciunea lui Isus Sirah, cap. 31
31.Intocmai ca apa pentru viata este pentru om vinul, de-l vei bea cu masura.
32.Ce viata are cel lipsit de vin? Ca acesta s-a facut ca sa veseleasca pe oameni.
33. Bucuria inimii si veselia sufletului este vinul, cand se bea la vreme cu masura
34. Amaraciunea sufletului este vinul cand se bea mult; certuri si caderi face.
iar din capitolul urmator:
In tot locul crede sufletului tau, ca aceasta este paza poruncilor.
(scriu ca o mare bautoare de vin
, dar de fapt am baut si eu cate un pahar pe zi timp de 2-3 saptamani
in tot anul si exact atunci am ramas insarcinata. Asa ca nu-mi pare rau. Pana la urma e suc de fructe, despre care vorbeste Sfanta Scriptura
)
sufletel_80 spune:
Mademaya, sa te calauzeasca Maica Domnului in acest FIV, sa si te intaresti in buna credinta prin aceasta incercare.
Maryb, sa va traiasca scumpetea de copilas, multa multa sanatate ... sa fiti cu totii ocrotiti prin puterea fortelor ceresti, sa va bucurati de aceasta minune si mare dar pe care l-ati primit de la Dumnezeu
Anadomnica, citeam pe forum de niste snurulete atinse de braul Maicii Domnului. Imi poti spune unde gasesc si eu asa ceva? Cred ca e tare de folos celor ce il poarta.
Noce, multumim in continuare ca esti alaturi de noi cu sfaturile tale cele bune, Dumnezeu si Maicuta Domnului sa va ocroteasca pe tine si bebe. Eu si sotul meu am ajuns la Manastirea Caraiman din Busteni im martie anul acesta, am mers la parintele Gherontie sa ne binecuvanteze, insa nu am primit aceasta binecuvantare, pentru ca era inceput postul Mare. Parintele avea gura acoperita cu o panza/batista si spunea ca nu poate vorbi ... Nu am inteles prea bine ce vroia sa spuna. Imi puteti spune voi, de ce in postul mare se leaga la gura? Ne-a spus doar atat: In post nu se fac copii. Ne-a sfatuit insa sa ramanem la slujba Sf. Maslu si sa revenim pe la el dupa post. Insa, pana in prezent nu am mai ajuns pe la Busteni ...avem drum lung pana acolo, poate anul ce vine
Apropo de pacatele trupesti ... stiu ca e STRICT INTERZIS, dar, ... daca sotul, al carui suflet poate e mai sarac, neintelegand sau nevrand sa se gandeasca la importanta abstinentei in post, forteaza lucrurile, si indrazneste la acest mare pacat, sotia cum ar trebui sa procedeze? sa se certe cu sotul, sa se pazeasca de el ... ? Nu am fost pusa inca in situatia asta, Slava Domnului, si sper sa fiu ferita pana la sfarsitul postului. Ma gandeam doar ...
Deocamdata, ii multumesc lui Dumnezeu ca sotul meu, spre mare uimirea mea, a tinut tot postul,pana in prezent. ... Nu stiu daca in toata viata lui a tinut cumulat 5-10 zile de post. Asa cum imi spuneati cu cateva pagini in urma, eu nu am incercat sa ii vorbesc lui despre lucrurile sfinte, pentru ca am observat ca imediat se supara, imi spune sa revin cu picioarele pe pamant, sa ma rezum la cele "lumesti/pamantesti" si sa nu mai folosesc "termeni abstracti in vorbire" (de genul- rugaciune, acatiste, trup/suflet- 2 lucruri distincte, duhuri necurate, vindecarea sufletului....etc). A fost vointa lui sa tina postul doar la mancare.. Cred ca este un inceput, iar Dzeu mi-a ascultat rugaciunile mele de a-l indrepta si a-l intoarce pe drumul cel drept.
As vrea sa se incumete sa citeasca despre post, despre cum trebuie tinut un post si cat de importanta este spovedania ... Dar, el spune ca tine acest post (si ma refer doar la mancare) doar din "respect pentru Dumnezeu" - citez. Sper insa in adancul sufletului meu ca o transformare sa se produca, chiar daca el nu vrea sa arate (continua cu vorbe urate, neiubire de oameni, etc etc.).
Stiu ca nu am dreptul sa il judec, fiecare raspundem in fata lui Dumnezeu pentru faptele noastre, si ar trebui sa ma vindec eu in primul rand, si apoi sa ma gandesc cum ar putea el sa accepte sa fie vindecat ...
Sa ne ajute Maica Domnului la toti cei ce ne rugam cu buna credinta!
noce spune:
Sufletel, eu cred ca sotul tau tocmai si-a inceput drumul pe calea credintei.
E un mare efort sa tii post pentru un incepator sau pentru un credincios ne-activ (ma gandesc la mama mea pe care cu greu o conving sa tina post, iar renuntarea la carne miercurea si vinerea ar fi deja un chin pentru ea).
Stii ca e acea perioada de inceput in care inca faci pacate, inca vorbesti mai de-ale relelelor, dar te simti vinovat si incerci sa te gandesti rational ca asa esti tu? Eu cred ca sotul tau incepe sa simta cand greseste si cand nu.
Mai este bariera pe care va trebui sa o treaca, sa recunoasca in fata unui om mai credincios ca el ca se roaga sau ca-si face cruce inainte de masa. Eu am trecut aceasta bariera cu sotul meu, desi am simitit-o, dar nu pot s-o trec cu familia. Cand sunt la soacrii mi-e greu sa ma inchin la inceputul mesei, pentru ca ei fac acest lucru de mult timp, iar eu nu l-am facut cu ei pana acum. Dar mi-am prospus ca macar de la Craciun sa incerc sa ma comport ca acasa.
Parerea mea este sa nu-l fortezi cu nimic, sa nu-i vorbesti de cele sfinte, doar sa te comporti asa cum ai vrea sa se compoarte el. Si sa lasi la vedere, prin casa (poate chiar in baie, ca barbatii citesc in baie) o carte cu marturiile despre parintele Arsenie Boca sau alta care te-a impresionat pe tine. Poate chiar cu semn de carte in ea. Iar el sa o deschida de curiozitate, cand e singur. Pentru ca toti avem aceasta curiozitate sa aflam secrete.
Si roaga-te in continuare la Dumnezeu sa-l readuca la credinta.
Cand despre postul trupesc, daca e cazul, eu zic ca merita sa incerci sa te feresti de "activitati" cat poti. Macar prin amanari, ca mai e putin pana la Craciun.
Doamne intoace-l la bunatate si la rugaciune pe sotul lui Sufletel!
anadomnica spune:
sufletel_80 - draga mea, ce pot sa-ti spun cu privire la soti este sfatul dat de maica Siluana pt. femeile casatorite: " ca sa nu smintiti barbatii, daca acestia nu pot rabda, mai bine sa aiba loc impreunarea trupeasca" - si in traducere: decat sa risti ca prin postul tau aspru sa indepartezi si mai mult pe sot si de tine si de biserica (de aici, Doamne fereste, sotul poate sa mearga la alta femeie), mai bine accepti, mergi si spovedesti apoi neputinta voastra, chiar daca sotul inca nu se spovedeste. Vezi, draga mea, ca pana la urma masura tuturor lucrurilor si faptelor este dragostea. Si cu multa ta dragoste, cu multa ta rabdare si cumintenie si ascultare fata de sot (ca asta este una din ascultarile casatoriei) vei intoarce pe sot pe calea cea dreapta, caci se va milostivi Dumnezeu pt. rugaciunile tale, pt. smerenia ta si pt. lacrimile tale iti va lumina sotul! Asa ca ... sfatul meu este: dupa putere si dupa imprejurari sa postim si sa ne rugam din toata inima. Nu suntem perfecti, vrem sa fim, ne rugam sa fim prin har... si pana atunci, de fapt toata viata noastra facem cat putem, ce nu putem spovedim si plangem si speram sa primim forte si ajutor sa nu mai gresim. Atentie mare, ca daca nu am avea mici caderi, mici/mari pacate suntem foarte vulnerabili sa cadem intr-un mare pacat: mandria, care pe langa ca e mare pacat nici nu reusim sa-l deslusim la noi de fiecare data, caci ne credem aproape perfecti. De aceea sa luptam bine, sa luptam cu smerenie. Doamne ajuta!
sufletel_80 spune:
Multumesc Noce, pentru sfaturile tale pline de folos si pentru bunatatea si milostenia ta pe care ai aratat-o rugandu-te pentru prietena mea, Lenuta si sufletelul ei pierdut, pentru sotul meu, si nu in ultimul rand pentru noi toate.
Simt ca descoperindu-va pe voi mi-am mai regasit linistea sufleteasca.
Pana acum ceva timp exploaram forumul FIV, acum insa va citesc pe voi in primul rand si abia apoi, daca mai am timp, mai rasfoiesc si paginile de la FIV.
Ii multumesc lui dumnezeu ca am descoperit acest forum.
Am reusit sa "vorbesc" prin SMS-uri cu prietena mea, Lenuta. E inca foarte ravasita, suparata, trista, ... nu vrea sa vada pe nimeni ... fizic e bine, insa sufleteste nu se poate regasi nicicum .. la rugaciune nu mai vrea sa apeleze, pentru ca, spune ea, nu au ajutat-o nici cand a avut cu adevarat nevoie.
Va rog sa ne rugam noi pentru sufletele celor rataciti, ca Maica Domnului sa-i intoarca pe drumul pocaintei si al credintei.
Doamne Ajuta!