Bucurii de sept-oct 2006 (151)
Raspunsuri - Pagina 19
beatrix spune:

pt Gety! 
Roxana si Eric (11 septembrie 2006)
Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam! 
anangel_lexi spune:
Gety, din pacate Maria mea nu sta deloc la spalatul pe dinti. Am incercat nenumarate metode. I-am cumparat periuta obisnuita de copii, periuta de adulti si periuta degetar. Cu prima ii place sa se joace in apa, uneori (rar) o baga in gura, a doua, cea de adulti a prezentat mai mult interes intr-o perioada, acum a uitat de ea iar cu cea degetar am reusit doar o singura data s-o "spal" si m-a muscaaaat aproape pana la sange. Initial a avut o pasta de dinti Colgate stages de la 0 la 2 ani, nu i-a placut, pe urma i-am cumparat un Blend-a-med cu gust de zmeura care, la fel, nu-i place. Am incercat si cu un strop miiic din pasta noastra de dinti si la fel, nu i-a placut. Chiar ea imi spune "nu pashe, mami", dar problema e ca ea intai gusta pasta. I-am explicat ca pasta nu se gusta, dar degeaba, nu am cu cine sa ma inteleg. In unele zile duc adevarate lupte cu ea, si inclesteaza buzele de nu mai pot face nimic. Deci nici spalatul cu de-a sila nu-i o solutie buna. Cred ca pana la urma o sa deschid un subiect la "parintii intreaba" desi mi-e foarte rusine, am impresia ca sunt singura mamica ccc care a dat gres cu spalatul pe dinti al copilului.
Nici noi nu ne laudam cu olita, nu s-a mai asezat demult pe olita, o sa mai incerc cand ajungem in Ro, dar si noi folosim numai pampers acum.
de
www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?
anangel_lexi spune:
Gety, chiar ma mir ca v-a ocolit zapada pana acum. Am vazut ieri la stiri ce zapezi erau in unele localitati... Poate vine si la voi!

de
Din ce in ce mai mare
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?
GETY spune:
Lexi, nu cred ca periuta sau pasta are vreo importanta. A Mariei e cu gust de capsuni, off topic.
Cred ca trebuie lucrat la psihic. Zi-i si tu ca-i urata cu dintii galbeni, ca i-ar sta mai bine cu dintii curati, ca nu se uita baietii la ea, ca o sa o doara tare daca incep sa se strice, alte bazdaganii din astea...
Decolez spre casa, ca s-a terminat programul. 

Asa creste Maria Diana
xandrutza_76 spune:
Sa stiti ca si eu astept zapada... Poate pe miercuri, incolo...
In legatura cu splatul pe dinti sa stiti ca Narcisa a avut o perioada in care statea foarte bine la spalat; de o vreme incoace mai strange gurita, mai musca periuta, pasta o suge, ba vrea sa se spele singura... Reusesc totusi sa o spal, macar un pic; manevre nu va pot descrie, depinde de fiecare data de inspiratie si de cum vrea ea sa colaboreze...
Cu pampersi suntem si noi, nu prea inregistram progrese, cred ca nici nu vom inregistra o perioada; ea vede ca pe Diana o tin in pampers si o schimb la nevoie, desi i-am tot explicat diferenta dintre ele doua, si face in pampers si asteapta sa fie controlata...
Si pentru ca tot veni vorba de obezitate, eu tin minte de la scoala, ce probleme aveam, multi copii grasuti, care papau doar chestii nepermise (majoritatea); in plus se scuteau la sport, din comoditate, si aici era vorba si de o greseala a parintilor, eu, de exemplu, nu am chinuit niciodata copii la ora, au lucrat fiecare dupa posibilitati si note le-am dat si pe merit dar si de incurajare... Mi-era mila de copiii cu adevarat bolnavi care plangeau sa-i las sa se joace putin cu mingea, asa dornici de miscare erau, pe cand cei apti nu stiau ce sa mai inventeze sa scape... Trist.
GETY spune:
Azi a trebuit sa topai dupa ce am spalat-o pe dinti.
Si asta o distreaza.
Nu reusesc sa o spal in fiecare zi si asta e rau.
Tot singura sunt pe aici? Si am o mancarime la deshte, cum ar zice Itzy....

Asa creste Maria Diana
anangel_lexi spune:
Gety, eu sunt aici dar dupa penultima ta postare mi s-a facut o rusine...imi vine sa bag capul in pamant ca strutul... E clar ca in problema spalatului pe dinti nu stiu cum sa abordez situatia. Ma simt neputincioasa total si dezamagita ca, iata, bifez inca o chestie in care am esuat ca mama!

de
Din ce in ce mai mare
eunice78 spune:
Buna seara!
Multumim celor care ne-au strigat la apel (Lilina, Ramo), am vazut dar chiar nu am avut timp sa intru.
Baietzii sunt iar mucosi, tusesc, la serviciu am de lucru pana peste cap, acasa la fel.
Referitor la laptopuri: noi avem 2: am luat prima data unul la vreun 1 milion si ceva, si un pic. A tinut vreo 2 saptamani ca a vomitat Petru pe el si s-a stricat. Bineinteles s-a rugat cu ceru si pamantu de noi pana i-am luat altu. Al doilea a fost mai scump dar are un microfon atasat, pt karaoke. Toma e interesat doar de microfon: stie sa il deschida, sa selecteze activitatea pt karaoke si cica, canta. In rest, e mult prera mult pt el. Petru se joaca rar cu el. Laptopul adevarat e muult mai interesant, evident. Deci nu stiu in ce masura isi merita banii, probabil depinde si de copil.
Am vazut ca sunt bucurii operate, multa sanatate va doresc.
Legat de spalatul pe dinti: Toma se spala zilnic, dar numai singur, adica freaca periuta aia prin gura si cate o jumatate de ora, dar sa nu ma ating eu de ea..eu ma bucur ca face si atat. A fost o perioada in care ma lasa sa il si spal, acum nu are chef.
De olita..nu am ce sa zic, stiti ca noi am scapat de vreo 3 luni jum de scutece. Ma mai trezeste noaptea insa ca "fac pishu", de regula pe la 4.
Legat de dulciuri: eu le dau in fiecare zi desert, dupa masa de pranz, asa s-au obinuit. Desertul e fie praji facuta de mine, fie 2 jeleuri, fie compot, fie cate un baton din acela mic Milka sau mai e unul imi scapa numele, in ambalaj rosu. Asta independent de masa de fructe. Nu ne abatem insa de la reguli si dulce mancam numai dupa masa, la desert.
Ca idee de cadou, in loc de laptop: Toma se joaca ff mult cu un Dino pad - Cartile fermecate. E un suport in care se pune o carte, un card si baterii, si cu un pix se asculta povestea de la fiecare pagina, sau sunetele pe care le scoate desenul de pe pagina respectiva. E o serie intreaga de carti si carduri care se ataseaza la acest suport.
Si, din ciclul ce mai fac baietzii:
-saptamana trecuta a fost oprita apa la mine, intr-o zi, ca s-a spart o teava: ce a facut Toma in acest context: a gasit crema mea de corp si si-a turnat-o in cap, apoi a umblat in poseta mea si s-a parfumat. Apoi, dupa vreo ora, s-a dus la baie si-a dat jos chilotii, cum a putut, s-a pus pe olita (eu faceam mancare ) si a facut caca. Pe cand am ajuns in baie Toma era in picioare si lua "carnacior" cu "carnacior" din olitza si le facea transferul in WC spunanad "puh, caca, puh".
- alta : ii zic "Toma, esti baiat mare, imi spui, mama, te rog frumos, da-mi apa", nu mai tipi "veau apa", ca e urat. Repet. La care se uita Toma ff serios la mine si zice: "nu pot, Toma bebe".
- vine Petru si ma intreaba daca stiu ce fel de sarpe este boa. Ii zic ca nu si imi explica ff serios ca e sarpe "constictor"ca numai cobra regala e veninos. M-a lasat masca. Dar la intrebarea care sunt anotimpurile mi-a raspuns ff frumos "primavara, vara, zapada si vantul".
Lexi, succes cu regimul, iti doresc. Eu beau mai nou in fiecare zi dimineata un pahar mare de suc de grapefruit inainte sa plec si parca ma simt mai bine, mai usoara. Sper sa nu fie doar o impresie, acum nu am baterii la cantar.
Sanatate va doresc!
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
GETY spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anangel_lexi Gety, eu sunt aici dar dupa penultima ta postare mi s-a facut o rusine...imi vine sa bag capul in pamant ca strutul... E clar ca in problema spalatului pe dinti nu stiu cum sa abordez situatia. Ma simt neputincioasa total si dezamagita ca, iata, bifez inca o chestie in care am esuat ca mama! ![]() ![]() de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)Din ce in ce mai mare Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac? |
Acum m-am necajit si eu.

Eu ziceam sa mai cauti sa mai inventezi ceva sa-i distragi atentia cand o speli pe dintisori.
Si eu sunt delasatoare cu pusul pe oala. Vin de la servici,ma apuc de unele, altele si numai de oala n-am grija. M-a tras sora-mea de atentie ca o sa ajunga Maria mea la 3 ani si o sa strige in gura mare: "Mama, schimba-mi pampersul!".

Sephora, drum bun si vreme frumoasa!
Eunice, m-am amuzat!
Multa sanatate baietilor tai le doresc!
Poti sa-mi scrii si tu mai multe despre Dino Pad?

Asa creste Maria Diana
GETY spune:
Xandrutza, si eu am fost scutita la sport. Aveam si anemie feripriva, ce-i drept. Dar in 5-8 am avut un prof care mi-a incheiat media 7 intr-un trimestru, si m-am enervat ca-mi strica media generala. Si m-am scutit. In liceu am avut o profa scarba care se purta cu baietii super OK, iar cu fetele super nashpa. O data a dat un sut in fund unei colege. Asta n-am sa o uit niciodata. Si m-am scutit de nevoie. Si n-am absolvit vreun liceu industrial, ci unul cu pretentii.
Depan amintiri.
Va urez un
linistit.

Asa creste Maria Diana