Pepenasi de iulie-august 2008 (39)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vias spune:

..azi sunt 3 luni de cand Darius e sus..langa cineva care l-a dorit mult mai mult decat mine..e sus cu ingerasii lui Doamne Doamne...

..va multumesc ca va amintiti de noi.

Lupta cu kg
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Saliu gagici. La multi ani la pepenasii sarbatoriti azi.
Moni eu niciodata nu amestec laptele de la mai multe mulsuri din urmatoarele motive:
-e posibil ca laptele sa aiba alt gust de la un muls la altul sau ala muls mai devreme sa se altereze si ai stricat tot laptele
-nu e bine sa astepti asa mult ca sa pui laptele la congelator ca am patit-o cu un lapte ca s-a alterat in cateva ore
-daca pui o cantitate mai mare la congelat se dezgheata greu si numa de asta n-o sa ai chef cand plange bb

Eu pun la congelator dupa fiecare mult. Am niste recipiente de stocare de la Avent pt maxim 200ml dar care nu le-am mai folosit de ceva timp pt ca am gasit niste pungute minune de stocat laptele care sunt extraordinare. Ocupa si mai putin spatiu si se dezgheata in 5 min pt ca pui punguta culcata si laptele ingheata asa, pelicula. Si sunt si mult mai ieftine fata de recipientele de la Avent. Am dat 35 lei pe 25 bucati fata de recipiente pe care am dat 25 lei 10 bucati si inca 25 lei pe capace ca n-am vazut ca trebe luate separat
Deci io stau super cu productia lactata. Azi noapte la 4 cine se mulgea dupa ce papase Filip? Si am strans inca 150ml, cu ce-o fi papat el 100-150 io zic ca stau bine nu? Si sa nu ziceti sa nu ma mulg ca tocmai asta e ideea, ca nu vreau sa ma mai risc sa pierd laptele.
Cu sucurile... abia sapt asta i-am dat si io zilnic lu Filip suculet si asta pt ca nu reusim sa facem kk. A facut vineri dupa 4 zile si atunci numa cu supozitor Vad ca asta de para i-a placut mult ca l-a supt urgent. Morcov si mar am incercat numa cate-o data. Morcovu l-a acceptat in schimb la mar s-a scuturat de zici ca i-am dat pelin.

Si mie mi-a placut mult articolul pus de Marimar. Si pe mine ma trezeste piticu dimineata cu o satisfactie greu de imaginat si pe mine ma bufneste rasu. El doarme in patutu lui dar dimineata la 7 cand pleaca tati la servici il iau cu mine in pat ca se mai screme sa dea basinute si ii ridic piciorutele ca sa dea mai usor. Si recunosc ca-mi place enorm sa-l stiu langa mine. Si cand se trezeste incepe sa ofteze si sa faca oooooooooo si cand deschid ochii si ma uit la el tace si zambeste de park ar zice: vai, mai scuzi, te-am trezit? E asa scump. Si nu mai poate de bucurie cand ma vede.
Va las, ma duc langa baietii mei care dorm dusi.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Am primit si eu prima indemnizatie luna asta, pe 15! Wow,ce repede s-au miscat, nu-mi vine sa cred, ca dosarul l-am depus luna trecuta, spre deosebire de alocatie la care astept din august...

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
jos kg!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Vreau si eu sa urez LA MULTI ANI tuturor pepenasilor sarbatoriti azi, sa fiti sanatosi, sa cresteti mari si sa fiti mereu bucuria parintilor vostri!!!

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Am revenit intre doo trebi .

La multe lunitze pepenasilor Thea, Andrei, Irina ! Sanatate si voiosie va doresc!

La multi ani Mateilor , inca o data! Si noi multumim de urari pentru cupilul cel mare .

Si o rugaciune si o lumanare pentru ingerasul Darius .

Tecky, la 6 luni e infanrix hexa.

Fug la trebi.

pup you all,

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gallyb spune:

La multi ani sarbatoritilor de azi Thea,Andrei si Irina si la toti Mateii!

Xenia (9.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Caprioara deci se numeste tot Infanrix Hexa doar ca tb sa cer la farmacie pt 6 luni nu?
Camy o pt ingerasul Darius.Tu ce mai faci?Cum e la serviciu?

Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladymina77

Noi suntem singurele,baietii au plecat la Cluj unde are Bogda 2 meciuri si totodata avem musafiri anuntati aseara tarziu ,nasii si finii.N-am reusit sa fac nimic special o prajitura sau ceva ca n-am stiut de venirea lor.O sa fie o intalnire cam seaca numai cu suc,bautura si ceva uscaturi.

Doamne ce dor mi-a fost sa ascult colinde.
Va doresc o duminica frumoasa si linistita.

Mami de Andreea Maria 07.08.08
Mami de Bogdan 28.05.99
http://community.webshots.com/user/ladymina77
povestea mamarutei cu cifra 7, ziua joi

Daca ai timp si chef, iti zic io o reteta super misto de gogosi, si sigur ai in casa tot ce iti trebuie:

GOGOSI

ingrediente

500 gr. faina
3 linguri zahar
2 oua + 1 galbenus
200 ml lapte caldutz
1 cub (25 gr.) drojdie proaspata
3 plicuri zahar vanilat
un praf de sare

- drojdia se pune la dospit cu o lingura zahar tos, putin lapte, se amesteca, si se rastoarna-n centru' fainii, in care faci in prealabil o groapa
- dupa ce dospeste drojdia, se adauga ouale mixate bine ( cele 2 oua intregi + galbenusu'), restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare, se amesteca cu o lingura de lemn, adaugand cate putzin laptele caldutz
- cand s-a omogenizat cat de cat, cu lingura, scoateti aluatu' pe masa si il framantatzi f. bine , pana devine elastic. Trebuie sa va infainatzi mainile cat il framantatzi, nu f. mult, doar pana cand e aluatu' gata, nu insistatzi cu faina.
- se pune in castron, si lasati sa-si dubleze volumul ( cam 30 min).
- se rastoarna aluatul pe masa infainata, nu mai trebuie framantat
- se-ntinde o foaie mai grosutza, se decupeaza forme cu gura unui pahar, etc. De preferat forme mici
- resturile de aluat, se mai framanta putin , se intind foaie si decupezi din nou
- se mai lasa formele de gogosi cam 10 min. pe masa si-apoi se pun la prajit - in tuci sau intr-o cratitza teflonata. Uleiul trebuie sa fie incins bine, focul la aragaz sa fie potrivit, nu mare. Gogosile le punetzi cate 2-3 mx., se fac f.f. repede, se ridica in cateva sec. la suprafatza , deja bulbucate. Le-ntoarcetzi tot timpul.
- cand sant prajite le scoateti pe un servetel absorbant.
- cand sunt toate gata, pui zahar pudra intr-un castron si le tavalesti acolo fara mila
Din aluatul asa iti tot ies vreo 30 de gogosi potrivite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gallyb spune:

Annababy banii au venit prin posta sau pe card? Ca eu am depus actele la inceputul lunii septembrie si inca nimic.

Xenia (9.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Aparem si noi prin zona.
La Multi Ani pepenasilor scumpi si dragi care se sarbatoresc azi printre care si nepoata mea iubita , mii de pupici din uk, si La Multi Ani si celor ce poarta numele Matei si pt ingerasul Darius si
Am citit asa intr-o dunga din urma rapid.
Flori bine ai venit esti pe listutza.
Moni cu placere.
Anaco tu nu ai pm-ul activat ca eu am incercat sa trimit la toata lumea tu si Bobitamica tot asa nu are pm-ul activat asa ca am zis ca oricum o sa scrieti si v-o dam dupa ce va activati pm-ul.
Sper ca va place cum am modificat la prima pagina.
Legat de reteta de amandine e numai un rand din cauza ca eram busy cu fetele si nu am apucat sa scriu tot da poate reusesc azi sa completez. Uite o mai pun si aici pana apuc eu sa o scriu pe site:
amandine-ella81it
ptr. blat..6oua
200gr zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20gr cacao
8 ling faina
Se bate tare albusurile dupa care se adauga zaharul apa si galbenusurile frecate cu ulei si incepeti sa amestecati cu o lingura de sus in jos.
Adaugati apoi cate putina faina amestecata cu cacauo mixati cu mixerul.Turnati aluatul intr o tava nu foarte mare ,tava o tapetati iar pe fundul ei puneti si hartie de cuptor.
Bagati la cuptor ptr 30 35 min.la 175 gr,ultimele 5 min ridicati temp la 190.
Sirop ..250ml apa,100 gr zahar.esenta rom.
Crema ..150 zahar pudra,1 pachet margarina,3 ling cacauo.
Intr un castron penem marg.partial topita o mixati bine de tot se adauga zaharul si cacaua.
Glazura..400gr ciocolata,2 ling ulei.
Se topeste ciocolata la bain maren
Blatul se taie pe jumatete ,se insiropeaza si se unple cu crema.Se taie patratele si se toarna glazura pe deasupra.
Aspiratoarele fara pungi sunt f bune eu am mai zis noi avem dyson scump tare am dat 260 de lire pe el la reducere de la 300 acuma 2-3 ani si a trecut si prin renovari moluz si etc si l-am bagat si spalat in cada cu totul in afara de motor si merge perfcet si acuma nu mai zis cate bufnituri si-a luat saracul.
Tre sa fug da revin.

Mergi la inceput