Pepenasi de iulie-august 2008 (39)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Pica, Mobriq sa aveti parte numai de bucurii si impliniri!

La multe lunite si bebeilor sarbatoriti Rayan, Alexandra, Patrick, Anais si nu in ultimul rand bebelului meu scump Luca, pe care il iubesc enorm!

Mada, cand mai ai timp de listuta, in graba de a fi si eu pe listuta voastra am uitat sa precizez 2 lucruri: pe Luca il cheama si Andrei (asta apropo ca spunea cineva ca e record de bebei cu nume Andrei), iar eu am nascut prin cezariana. Multumesc mult! Ca toate fetele de aici si eu cred ca esti o supermamica, supersotie si superfemeie, nu stiu cum reusesti sa le imbini asa bine pe toate, sa ai grija de familie, sa te ocupi de forumul asta si sa fii mereu asa draguta cu toata lumea.

Gini,asa e, la noi se depune un singur dosar, exista un singur formular pentru ambele, ii zice ceva de genul cerere pentru acordarea indemnizatiei cic si a alocatiei de stat. Stiu ca sunt doua lucruri diferite, una pentru mama una pentru copil, dar aici asa se practica, habar n-am cum ar fi daca n-ai intra deloc in cic. Eu nu m-am stresat ca nici n-am stiut ca s-ar putea depune cererea de alocatie prima, doar de curand am citit la voi.

Dyanira, si mie mi-a zis doctorita cand avea Luca 2 luni sa-i dau suc de clementine pt. constipatie, dar nu i-am dat, mi s-a parut mult prea mic pt. ca sa-i arunc asa acid in stomacel. Eu am rezolvat constipatia cu Milchzucker de la Humana, 2 lingurite rase pe zi dizolvate in ceai de musetel, daca il accepta, Luca al meu nu prea accepta ceaiul de musetel asa ca uneori i-l dizolv in laptele praf pe care i-l dau completare. Daca alaptezi exclusiv la san poti sa te mulgi si sa i-l dizolvi in laptele tau dat cu biberonul. Nu i-l dau chiar in fiecare zi, doar daca n-a facut kk de vreo 3 zile. Pupici bebelusului!

Si pentru ca tot implinim azi 4 lunite, am avut si 2 reusite: ieri seara Luca s-a intors pt. prima oara de pe spate pe burtica, e drept s-a opintit un pic dar i-a reusit, iar azi dimineata s-a intors de pe burtica pe spate! Era el cam suparat ca nu reusea sa-si scoata manuta de sub el, dar invatam noi si asta.

Monica, mami de Luca 17.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Cristina stiu ca nu se iau antibiotice, dar problema e ca am gatul inflamat, imi simt amigdalele umflate si ma doare nasol!

Andreea eu storc o lamaie si amestec sucul cu vreo 2 lingurite de miere, si beau "cocktail-ul" asta de cateva ori pe zi. Deja am prestat de 2 ori, sper ca pana maine sa vad imbunatatiri...

Tecky da e foarte urata vremea, am fost prin oras sambata, am lasat-o pe Ioana la soacra-mea si am zis sa mai merg si eu prin magazine, dar era tare frig si batea un vant...brrr, si uite asa cred ca atunci m-a prins, ca ieri nici nu am iesit din casa, deci nu aveam cand in alta parte...asta este...

Bubuleana am luat deja si oscilococinum. Trimitem un pt Luca sa fie curajos la vaccin si sa nu aiba vreun efect nasol dupa.

Violeta, Kamelya ms.

Moni felicitari pt intoarcerile lui Luca!!!

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui moni_or
Si pentru ca tot implinim azi 4 lunite, am avut si 2 reusite: ieri seara Luca s-a intors pt. prima oara de pe spate pe burtica, e drept s-a opintit un pic dar i-a reusit, iar azi dimineata s-a intors de pe burtica pe spate! Era el cam suparat ca nu reusea sa-si scoata manuta de sub el, dar invatam noi si asta.

Super, felicitari, abia astept sa-l vad si pe al meu. noi abia pe 11 decembrie facem 4 luni.

Mamicutza de Luca-Sebastian, David-Tudor si Toma-Paul
http://family.webshots.com/slideshow/567367970ObfSiD
http://family.webshots.com/slideshow/568708209tbfsBY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Moni pungutele le-am luat de la un magazin cu produse pt copii si sunt www.lansinoh.com/index.php?src=directory&srctype=display&id=23&view=Products_detail" target="_blank">astea.
Intreaba si tu pe la magazine, io asa am facut pana am gasit, nici nu stiam daca se gasesc pe piata pungute pt lapte.
Dyanira io i-am dat putin suculet de morcov si mere prima oara pe la 3 luni juma si s-a strambat tare si n-am mai incercat. Plus ca nu face nimic cu constipatia. I-am dat sapt trecuta si suc de pere si tot n-am rezolvat. Am inceput acum sa-i dau Milchzucker si vad ca a facut dupa 2 zile. Ultima data a facut dupa 4 zile cu supozitor. Io nici n-as fi incercat sucurile daca nu ne chinuiam cu iesitul afara dar vad ca nici astea nu functioneaza.
Si la noi la Brasov tot un singur dosar este pt CIC si alocatie. Daca nu intri in CIC se completeaza acelasi formular mai putin rubricile respective. Nici la mine n-au ajuns inca banii.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

La multi ani tuturor sarbatoritilor de azi

Raportam ca ne-am intors de pe burtica pe spate. M-a luat complet prin surprindere faza asta, ca noi inca n-am facut 3 luni si nu m-asteptam sa faca deja intoarceri. E clar, n-o mai pot lasa de capul ei, ca nu se stie cind o ia la vale.

vicky, mersi de info cu borcanelele hipp, se gasesc si la noi.
anna, insanatosire grabnica, si io zic ca n-are rost sa iei antibiotic.
kimmy, bine ai revenit. E totul in regula?
bubu, pe Luca il luati in Maldive? Aveti demi-pensiune sau all inclusive? Se poate face snorkeling pe acolo sau scufundari?
O sa te mai bat la cap cu treaba asta, ca am vrea sa mergem si noi iar intr-o vacanta exotica, dar nu anul asta, astept sa mai creasca un pic Maruta.

Fetelor, ce de retete de gogosi, noroc ca n-am intrat ieri prin zona, ca s-ar fi dus dieta mea pe apa simbetei. Ma rog, si-asa m-am porcit ieri cu tort de castane, c-am avut musafiri care-mi stiau slabiciunea pentru castane
Da' azi ma duc la sport, asa ca sper sa dau jos caloriile de ieri.
Mai am 3 kile jumate de slabit ca s-ajung la greutatea de dinainte de sarcina, dar ma multumesc daca slabesc doua jumate. Ca m-amagesc ca un kil in plus sint tzitzele mele pline de lapte
biri, narci, nati, pe unde sinteti??????
[d]adina[/b], n-au trecut cele 12 zile cu socrii?

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

revin, ca vroiam sa mai zic ceva.
moni, si eu storez laptele in pungi la congelator, eu am pungi de la Medela, sint foarte asemanatoare cu cele pe care ti le-a aratat bujo.
diana, si mie mi se pare ca e mult prea devreme sa diversifici de la 11 saptamini, probabil ca din cauza asta are probleme la stomacel.
steamer: avem si noi unul no-name, dar de care sint multumita. Pin' la urma mare lucru nu face decit sa scoata neshte aburi, asa ca nu m-am agitat sa iau unul de fite.
Si la noi nu prea mai e loc in bucatarie bubu, insa cred c-o sa m-apuc sa mai sortez din aparate. De ex. masina de piine n-o mai folosim asa de des, asa ca cred c-ajunge in pivnita in curind. O s-o scot de Craciun cind am ambit sa fac cozonaci. Of, fac ce fac si numai la bunataturi ma gindesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Buna

Eu sunt cheauna....am racit si e si bebe racit
Alex a fost primul....

Aseara bebe era obosit ca am avut musafiri si s-a culcat pe la 20. S-a trezit la 21.30 cand l-am dus pe Alex, a mai mancat ceva si s-a culcat la 22.
Apoi de la 3.30 pana la 5.30 nu a vrut deloc sa doarma, gangurea, de papat nu mai vroia, nu aveam unde sa mergem....A adormit in final si la 8.30 s-au trezit amandoi ....

M-am apucat de mancare, de bagat vreo 3 masini la spalat...

Anna Baby eu ma simt mai bine, de aseara a inceput .... si am atacat rapid cu homeogene9. Azi am baut ceai cu lamaie.....Ce sa facem....sezonul....

Tecky Anaxena a avut concurs cu fetele de la salon la Bucuresti, probabil e obosita.

Revin...

noi
un fulguletz
un pepenash

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Bai voi ma terminati cu retetele astea. Si ca sa va platesc cu aceeasi moneda am facut si io Pastitzio care a iesit delicios. E o reteta greceasca care seamana cu Lazagna. Va lingeti pe deshte

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

bujo mama, baga reteta incoace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Si eu tot pungi de congelatori Lansinoh folosesc. Sunt extra, si in flus fata de Avent, nu au BPA.

Fetele cu bebii raciti, dati-le si Baby drink, ca srie ca e indicat si pentru raceli (si la cate plante are, ii cred). Oricum rau nu are cum sa le faca ...

Eu scriu cu Maya in brate, de aia sunt asa telegrafica. CAnd e cuminte mai fac si eu cate ceva prin casa :).

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput