simt ca oiau razna
Raspunsuri - Pagina 3
Ramonika spune:
vad si eu o gramada de subiecte in care lumea e nemultumita de soacre, mame, dar culmea, sunt nemultumite de ajutorul care li se da... 
daca nu era cu casa ei si acuma stateati in gazda era mai bine?
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
lucia3 spune:
ceela si ramonika daca ati fi citit cu atentie tot ce am raspuns nu v-ati mai fi bagat in seama![]()
ceela spune:
Pana la urma ce credeai. Scrii pe un forum unde sunt putine soacre, iar cele care sunt se considera din start soacre bune, si acum astepti ca lumea sa-ti zica sa nu o iei razna, ca tu esti ok, soacra e de vina. Ceea ce ai scris tu aici sunt prostii. lumanarile, bradutul, a luat fata fara sa te intrebe. Da unde a dus-o, in alta camera? in alta casa? Nu inteleg daca o bunica duce nepoata in cealalta camera trebuie sa ceara voie? Voi ce fel de familii aveti de ii dati dreptate Luciei?
Intr-un apartament cu 2 familii, mai important mi se pare cine spala chiuveta si Wc-ul, cine spala aragazul, gresia pe hol, cine plateste facturile, si din ce bani, cine face mai multa mizerie/ galagie si deranjeaza mai mult pe celalalt.
Cred mai degraba ca e foarte greu sa cresti 3 copii, unul micut, esti obosita si ti-e greu.
Daca tu crezi ca nu am citit cu atentie, atunci mai scrie odata un singur lucru din ceea ce ai scris, dar care ti se pare tie cel mai grav care te-a deranjat la soacra ta.
Ramonika spune:
ce mai intrebi ceela, n-ai vazut ca cel mai tare o deranjeaza ca soacra nu sta sa miroase scutecul copilului... 
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
teodraghici spune:
Fetelor, haideti sa nu ne certam, nu e un loc bun de cearta si de devieri de la subiect...pen' ca asa e regulamentul![]()
Lucia, dar ce nu inteleg eu....De ce trebuie sa stati acolo?...Nu va puteti muta in chirie? Asta ar fi solutia de rezolvare a problemelor...
Spui de 'urmatoarea perioada'. Asta nu stiu cat e: un an, o luna, inca o saptamana?.....
Nix spune:
Lucia,
cred ca situatia ta este una foarte grea. Asa cum au mai scris unele fete, ideal este sa nu imparti casa nici cu parintii tai, nici cu parintii lui.. pentru ca inevitabil vor fi diferente de opinii, conceptii si discutii.
Inteleg ca nici nu prea aveti sanse sa va mutati curand de acolo (ceea ce v-as recomanda) deci pana la urma trebuie sa gasesti o solutie astfel incat convietuirea voastra sa fie cat mai buna sau macar tolerabila.
In acest sens, ti-as recomanda sa aveti o discutie, toti adultii din casa (tu, sotul, soacra.. exita si socru?!) in care sa incercati sa stabiliti niste reguli. In care daca sunt jocuri ascunse, incearca sa le dai in vileag si impreuna sa gasiti solutii.
Ce vreau sa spun cu asta, cred ca este ok ca oamenii sa aiba conflicte, sa nu se inteleaga tot timpul.. cred ca nu este ok sa inghitim lucruri care nu ne plac doar ca sa evitam un eventual conflict. Deci, daca sunt lucruri pe care soacra ta le face si tie nu iti plac, incearca sa o confrunti (intr-un mod politicos dar ferm) si incercati sa va centrati in a gasi solutii si nu in a escalada problemele dintre voi.
Uneori e suficient pentru unii oameni (care au probleme in a-si exprima dragostea, cum pare sa fie soacra ta, din ce ai descris-o tu) sa faci tu pasul inspre ei, sa le arati tu cum iti poti exprima grija pentru ei, si vei vedea ca de cele mai multe ori si ei incep sa iti raspunda cu aceeasi moneda.
Va doresc success, in special pentru binele copiilor tai. (nu e usor nici pentru ei sa traiasca intr-un mediu tensionat al adultilor).
ramohd spune:
Draga Lucia,
nici eu nu ma inteleg cu soacra mea si spre deosebire de tine noi ne-am si certat. Soacra mea locuieste in Germania dar incepand cu anul acesta (de cand e in pensie)a venit tot mai des la noi in vizite care durau cate o luna de zile (in conditiile in care stam intr-un apartament cu 2 camere si avem si un copil de 1an si 9 luni)...si de atunci lucrurile stau tot mai rau, astfel incat am ajuns si eu sa simt ca o iau razna si chiar i-am spus sotului ca daca mai continua in felul acesta eu imi iau copilul si ma mut. Nu vreau sa vb acum de soacra-mea, ideea este ca si eu am simtit acelasi lucru: ea incearca sa-i acapereze atentia copilului meu si-l "sufoca" cu afectiunea ei de parca ar fi copilul ei si nu nepot...sunt gesturi mici care pe mine ma enerveaza la culme, de genul: ii dau eu sa manance,il schimb eu, il scot eu afara, il tin eu in brate, "de ce nu lasi copilul sa doarma cu mine". Mai mult o vad ca ii este ciuda cand copilul nu vrea la ea in brate si vrea la mine....
Poate daca am fi fost in relatii mai bune nu m-ar fi deranjat toate lucrurile astea, dar asa....
Cea mai buna solutie este sa va mutati si sa nu mai locuiti ce ea, caci altfel chiar ca o iei razna.
mami de chitaiala
lisaelisa spune:
Lucia,
Incearca sa fii mai toleranta cu soacra ta. Chiar daca pana acum nu
s-a aratat interesata de vreunul dintre copiii tai, poate ca acum, cand sunt mai mari si are cu cine se intelege, vrea sa s-i apropie.
Da-i voie, evident nelasandu-te subminata, si poate ca va ajunge sa te si ajute cu copiii.
Fruntea sus ! Altii sunt suparati ca au ramas pe drumuri si nu au avut sansa sa aiba o asemenea soacra. 
lisaelisa
StMihaela spune:
Doar cine nu a trecut prin asa ceva nu poate intelege cat e de greu.
Numai un om ingust la minte poate spune ca e mai important cine spala gresia decat incercarea de a mani**** copii.
Sper sa-ti rezolvi cat mai repede situatia. Chiar o poti lua pe aratura pana la urma.
mina spune:
Lucia,
Incearca sa ai o discutie deschisa toti trei: tu cu soacra si sotul. Explica-i soacrei ca o rogi frumos ca, atunci cand vrea sa faca ceva cu copiii (fie ca e vorba de a le da ceva dulciuri, a le citi povesti sau a-i invita sa doarma cu ea ;) sa discute discret si rapid cu tine inainte. Nu neaparat pentru a-ti cere aprobarea ci pt a va pune de acord, impreuna asupra programului si regimului copiilor "ca sa nu ii bulversati si contrariati" etc etc. Oricum, mai voalat sau mai explicit, este bine sa i se interzica sa faca presiuni asupra copiilor, si aici cred ca trebuie sa aibe si sotul tau un rol mai activ.
E adevarat ca esti cumva la mana ei ca stai la ea in casa, insa la fel de adevarat este ca nu trebuie sa te imbolnavesti de nervi dintr-asta si nici sa te lasi calcata in picioare. Se spune ca prinzi mai usor mustele cu miere decat cu otet. Cred ca in situatia ta as prefera ca, trecand peste unele chestii, sa convietuiesc pasnic.
Poate asta e modul ei de a se apropia de copii (ceea ce nu e rau, o bunica e buna pt cei mici). Incearca, diplomat, sa aduci mai aproape modul ei de acceptiunea ta si poate veti convietui.
Nu ne-ai zis daca e singura/casatorita/vaduva. Daca v-ati mutat la ea dupa ce a stat cativa ani singura este intr-adevar f grea acomodarea cu o familie numeroasa dupa cativa ani de tabieturi. Explica-i ca incerci sa ii respecti regulile (ca e casa ei, se subintelege). Intrebare: treburile casei (curatenie spalat calcat mancare) cine le face? Doar tu, doar ea, sau le impartiti? Daca ai neivoie sa stea cu copiii cat esti plecata, sta?
Incercati sa fiti o familie, chiar daca nu va placeti. Spui ca era bradutul tau si bradutul ei...eu daca as sta la socrii ar fi un singur brad de craciun, al casei, al familiei.
E greu, dar in timp va puteti apropia. Cred. Sper (pentru voi).
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it