Ce este moartea?
Raspunsuri - Pagina 5
elenac81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sorana Pana se trezeste capcaunul din in-existenta somnului Vreau eu sa te intreb cu ce organ "simti" ca exista ceva dupa moarte. Adica sunt 5 simturi: Vaz, auz, pipait, miros, gust. Ai vazut/auzit/pipait/mirosit/gustat ca exista viata dupa moarte? Mi-ar place sa fie ceva dupa moarte .... suna mishto ... ne intalnim cu cei dragi, poate plecati inainte de vreme ..... dar pana o sa mor nu cred ca voi "simti" ca exista ceva ... iar ratiunea zice vorba Capcaunului "power off" .... Sorana si Monica (6 ani) |
Unii ar zice cu al saselea.
Sau poate cu bunul simt.
Ca sa vorbim teoretic moartea este patrunderea intr-o alta dimensiune unde ai tot cele 5 simturi.
Practic acea dimensiune o experimentezi si atunci cand dormi si visezi. Cand visezi poti experimenta cele 5 simturi. Somnul e o mica evadare zilnica in acea dimensiune. Doar ca patrunderea in ea se face de obicei in mod inconstient.
Daca ar fi doar "power off" deci tu esti trupul atunci n-ar mai exista intoarcerile dupa moarte care in unele cazuri a fost certificata cu aparate medicale, omul dus la morga sau la cimitir. In unele cazuri la deshumare s-a constatat ca scheletul era intors in cosciug, lemnul zgariat, ... brrr .. dar e adevarat.
Daca tu ai fi altceva decat trupul iar acesta ar fi doar o "haina"... atunci lucrurile se explica. Nu trebuie sa ma crezi. Experimenteaza. In vis, nu te gandi la altceva. Incearca fiind in vis sa devii constienta adica sa-ti dai seamna ca visezi.
denizel spune:
citat din mesajul lui xenocid Jucati cärti? Come to The Dark Side ... we have cookies! |
am juca, da' lipseste jolly-u' .
gabriella1 spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui sorana
Pana se trezeste capcaunul din in-existenta somnului Vreau eu sa te intreb cu ce organ "simti" ca exista ceva dupa moarte. Adica sunt 5 simturi: Vaz, auz, pipait, miros, gust. Ai vazut/auzit/pipait/mirosit/gustat ca exista viata dupa moarte? Mi-ar place sa fie ceva dupa moarte .... suna mishto ... ne intalnim cu cei dragi, poate plecati inainte de vreme ..... dar pana o sa mor nu cred ca voi "simti" ca exista ceva ... iar ratiunea zice vorba Capcaunului "power off" .... Sorana si Monica (6 ani) |
Cica numai parul nu putrezeste
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
BeLucci spune:
Vreau eu sa te intreb cu ce organ "simti" ca exista ceva dupa moarte. Adica sunt 5 simturi: Vaz, auz, pipait, miros, gust. Ai vazut/auzit/pipait/mirosit/gustat ca exista viata dupa moarte? Mi-ar place sa fie ceva dupa moarte .... suna mishto ... ne intalnim cu cei dragi, poate plecati inainte de vreme ..... dar pana o sa mor nu cred ca voi "simti" ca exista ceva ... iar ratiunea zice vorba Capcaunului "power off" .... |
Nu e la nivel fizic "simtul" asta al meu. Credca e spiritual.
Cand ai o relatie cu Dumnezeu nu te inseli....
Biblia confirma ca exista un loc unde vor merge cei buni si un loc unde vor merge cei rai.
Daca era doar "simtul" meu ...hm putea oricine sa aibe indoieli...dar scrie si in Biblie ,deci nu sunt eu...
O sa ne intalnim cu cei dragi, evident.
Moartea intotdeauna ne ia pe nepregatite...de asta trebuie sa fim pregatiti sufleteste. Asta daca vrem un loc bun. Daca nu live u're life...nu contea ce e dincolo si... daca e
elenac81 spune:
Am primit recent ceva haios:
"Moartea trebuie sa fie cel mai bun lucru din viata, de vreme ce toti o lasa pt ultima clipa."
misha71 spune:
elena, mare dreptate are cel ce a spus asta. e tare!
Coana mare, ai grija de parul tau ca este adevarat ca asta va ramine din tine (pe linga citeva oase), si nu ai vrea sa dai posteritatii ceva dezgustator, nu?
BeLucci, poate ca o sa consideri erezie, insa se zice ca de fapt nu asta ar fi Biblia adevarata, ca e trunchiata si "ajustata" dupa interesele Bisericii din acea perioada. Daca ar fi asa, poate ca ce este scris in Biblia actuala referitor la moarte, ingeri, demoni, Rai, Iad, sint pure fictiuni. Ce muritor de rind poate demonstra ca exista Iad si Rai, de exemplu? Cei care au fost in moarte clinica? Pai scria pe Poarta Raiului: Rai si dincolo Iad?
Va rog, nu dati cu roshii, insa de mult ma gindesc la asta.
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O INIMIOARA ARE NEVOIE DE VOI!
BAZAR PENTRU SONIA
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor
BeLucci spune:
BeLucci, poate ca o sa consideri erezie, insa se zice ca de fapt nu asta ar fi Biblia adevarata, ca e trunchiata si "ajustata" dupa interesele Bisericii din acea perioada. Daca ar fi asa, poate ca ce este scris in Biblia actuala referitor la moarte, ingeri, demoni, Rai, Iad, sint pure fictiuni. Ce muritor de rind poate demonstra ca exista Iad si Rai, de exemplu? Cei care au fost in moarte clinica? Pai scria pe Poarta Raiului: Rai si dincolo Iad? Va rog, nu dati cu roshii, insa de mult ma gindesc la asta. |
Sti cand iti este frica de ceva , ca sa te incurajezi spui... nu exista. Dumnezeu a lasat in fiecare, macar odata, sentimentul ca apartinem Cuiva de Undeva. De ce ne intrebam de unde venim? De ce ne intrebam daca mai este ceva dupa? Nu credca exista oameni sa nu-si fi pus aceste intrebari. De ce ne punem aceste intrebari?
Noua ni sa sters orice amintire ce are legatura cu locul de unde am venit. Ca sa putem sa alegem din nou unde sa mergem, sa mergem de unde am venit? Sau sa refuzam acel loc. Ce rost avea sa venim aici pe pamant cu imaginea Cerului? Nu mai avea sens...Toti am fi fost buni, nu mai avea rost iadul.
Sti cum e sentimentul acela...dor de casa? Dupa ce ma rog, simt acel dor...nu dor de casa pamanteasca ci dor de Dumnezeu, dor cum nu simt pt ceva pamantesc.
Daca nu-l cunosti pe Dumnezeu si nici nu vrei sa-l cunosti nu ai cum sa-l simti.si nu ai cum sa simti acel dor.
Cat despre existenta raiului/iadului...ce rost are sa zic eu ca exista si tu sa zici ca sunt fictiuni?
Intr-o zi toti o sa ne ducem acolo unde ne este pregatit locul. Dupa ce murim o sa aflam daca exista sau nu. Doar sti ce e trist, ca dupaia nu mai putem face nimica.
Sti daca resprecti Biblia si ce ne-a lasat Dumnezeu, nu gresim cu nimica. Nu este ceva rau sa fi bun si sa crezi in Dumnezeu. Nu credca am ceva de pierdut(sa zicem ca nu exista ceva dincolo...)
Dar daca nu cred in Dumnezeu si exista ceva dincolo?
misha71 spune:
citat din mesajul lui BeLucci Dumnezeu a lasat in fiecare, macar odata, sentimentul ca apartinem Cuiva de Undeva. |
Asta cred ca se resimte mai puternic la cazurile de deja-vu, cazuri care nu sint putine deloc. A fost unul dintre ele care m-a marcat intr-un fel: o fetita de 8-9 ani a plecat foarte departe de casa intr-o vizita cu parintii ei. Nu mai fusese niciodata in acel loc, insa atunci cind a intrat in casa aceea stia fiecare coltisor, chiar le-a aratat proprietarilor o ascunzatoare pe care acestia nu o stiau.
Sint foarte multe cazuri de acest gen, deci e clar ca ar trebui sa existe si o explicatie logica. se presupune ca fetita aceea a trait acolo intr-o viata anterioara.
Acum, din ce spui tu ("Toti am fi fost buni, nu mai avea rost iadul.") ma gindesc ca in vietile anterioare am fost rai, de aceea am fost trimisi inapoi pe Pamint, ca sa devenim mai buni si sa ne apropiem de Rai. Dar unde am fost "tinuti" pina sa venim inapoi? In Iad? Si de ce inca sint in lume criminali? Sa fie ei la prima viata?
Eu nu spun ca notiunile de Rai si Iad sint fictiuni, doar ma gindeam, atunci cind am aflat de existenta adevaratei Biblii de la Vatican. De ce sint ascunse adevarurile? Oare sint atit de crude si omenirea nu ar putea sa le "digere" sau s-ar crea panica?
Mie mi se par intrebari normale pentru cineva care nu ia totul de bun, doar pentru ca asa i-a fost inoculat de mic copil. Nu ma pot opri sa nu mai gindesc, mai ales atunci cind aflu lucruri noi.
Toate "ereziile" mele nu ma fac sa nu mai cred in Dumnezeu care mi-a demonstrat de nenumarate ori ca exista. Nu ii contest existenta si nu o voi face niciodata. Dar eu cred ca adevarul adevarat e putin diferit, altfel nu ar fereca Biserica Catolica adevarata Biblie impreuna cu alte nenumarate scrieri vechi. Facind asta, ma face sa cred si-ar periclita pozitia, rolul si mai ales influenta ei asupra oamenilor. Oricum ceva este, insa sigur nu voi afla eu niciodata .
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O INIMIOARA ARE NEVOIE DE VOI!
BAZAR PENTRU SONIA
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor
elenac81 spune:
citat din mesajul lui misha71 Daca ar fi asa, poate ca ce este scris in Biblia actuala referitor la moarte, ingeri, demoni, Rai, Iad, sint pure fictiuni. Ce muritor de rind poate demonstra ca exista Iad si Rai, de exemplu? Cei care au fost in moarte clinica? Pai scria pe Poarta Raiului: Rai si dincolo Iad? |
Exista Rai si Iad nu sunt fictiuni. Numai ca poate arata un pic diferit. Am citit undeva ca in realitate nu te trimite cineva in rai sau in iad ci te duci singur singurel exact in locul in care trebuie in conformitate cu gandurile si faptele din timpul vietii. Dincolo de asta fiecare isi cam face raiul sau iadul independent de cadrul in care se afla. Vezi milionari care sufera si chiar se sinucid pentru ca sufleteste sunt goi si cersetori care stralucesc de fericire. Sau invers milionari modesti si fericiti si cersetori tristi. Totul depinde de cum privesti lucrurile si viata.
Am mai postat asta undeva insa merge si aici. O alta definitie a raiului si a iadului:
Un om pios statea de vorba cu Dumnezeu si i-a spus: Doamne as vrea sa stiu cum e Raiul si cum e Iadul.
Dumnezeu l-a condus pe om catre doua usi. A deschis una dintre usi iar omula privit inauntru. In mijlocul incaperii se afla o mare masa rotunda. Pe masa se afla un vas mare cu tocana, care mirosea foarte bine si care l-a facut pe om sa ii lase gura apa. Oamenii care stateau la masa erau slabi si bolnaviciosi. Pareau a fi infometati. Tineau linguri cu manere foarte lungi care le erau legate de brate si astfel puteau ajunge la vas pentru a le umple cu tocana; dar din cauza manerelor mai lungi decat propriile maini, nu puteau duce la gura lingurile pline. Omul pios s-a infiorat la vederea suferintei lor. Atunci Dumnezeu a spus: "Acum ai vazut Iadul".
Au mers apoi catre cealalata camera si au deschis usa. Arata la fel ca si prima. Se gasea acolo o masa mare si rotunda cu un vas mare de tocana care iti lasa gura apa. Oamenii de la masa erau echipati cu acelasi gen de linguri dar acestia pareau bine hraniti si durdulii, radeau si vorbeau intre ei. Omul pios a spus: "nu inteleg". "Este foarte simplu" a spus Dumnezeu. "Este nevoie insa de abilitate. Acesti oameni sanatosi au invatat sa se hraneasca unul pe celalalt, in timp ce ceilalti se gandeau doar la ei insisi".
b.nica spune:
Stiti ce este mai trist decat moartea?Sa nu constientizezi sufletul.
Sa percepi lumea numai prin cele 5 simturi care inceteaza sa mai functioneze atunci cand corpul inceteaza sa mai existe, iti limiteaza cunoasterea.
Eu cred ca sufletul nu este afectat de moartea trupeasca si de aceea trebuie sa il constientizam.