Ce este moartea?
Raspunsuri - Pagina 4
capcaunul spune:
Ce metafore? Pentru tine somnul si moartea sunt acelasi lucru?
Plantele mor cand mor, iar daca mor, mor de-a binelea si nu mai reapar nici primavara urmatoare, nici in alt univers. Cele care nu mor toamna intra in hibernare: le cad frunzele (asa cum noua ne cade parul), se reduce metabolismul la minim (nimic nou sub soare pentru un chimist care stie ca viteza unei reactii scade exponential cu ... scaderea temperaturii), se suprasatureaza cu saruri pentru a scadea temperatura de inghet, etc. Planta este vie dar doarme in asteptarea soarelui de primavara. Daca peste ea da un inghet siberian sau antarctic de cateva zile ... s-a terminat, se sparg celulele si organitele celulare si nici Dumnezeu nu o mai readuce la viata primavara.
BeLucci spune:
Capcaunule acuma ca stim si biologia si metafora...
Tu ce crezi ca e moartea? Ce crezi ca se inntampla cu noi cand murim...
Char sunt curioasa de parerea ta...
ham spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BeLucci Capcaunule acuma ca stim si biologia si metafora... Tu ce crezi ca e moartea? Ce crezi ca se inntampla cu noi cand murim... Char sunt curioasa de parerea ta... Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:) |
Cred ca prima oara ar trebui sa precizezi CE intelegi prin NOI?!?
Daca NOI = Corpul, murim, ne dezintegram si moleculele se integreaza in alte forme materiale (de unde si expresia "oale si ulcele" ).
Daca NOI = Sufletul, NU murim, doar ne dematerializam...
capcaunul spune:
citat din mesajul lui BeLucci Tu ce crezi ca e moartea? Ce crezi ca se inntampla cu noi cand murim... |
Am mai spus-o: power off. Nu se intampla nimic dupa aceea pentru simplul fapt (verificabil) ca nu mai existam.
Eu prefer intrebarea ce este viata?
elenac81 spune:
citat din mesajul lui capcaunul Am mai spus-o: power off. Nu se intampla nimic dupa aceea pentru simplul fapt (verificabil) ca nu mai existam. Eu prefer intrebarea ce este viata? |
Sau in cazul NDE: power off - power on si de la capat
Capcaune o intrebare: tu cand dormi existi?
denizel spune:
citat din mesajul lui elenac81 Capcaune o intrebare: tu cand dormi existi? |
Atata timp cat deranjeaza pe altii, cu siguranta exista! :-)) Pana acum, eu n-am vazut capcaun care sa nu sforaie .
C, sper ca nu te-ai suparat :-). Daca da, da-mi de stire si depun iute cererea pt. permisiune-pupici la barbate-mio pe birou :-)).
BeLucci spune:
Cred ca prima oara ar trebui sa precizezi CE intelegi prin NOI?!? Daca NOI = Corpul, murim, ne dezintegram si moleculele se integreaza in alte forme materiale (de unde si expresia "oale si ulcele" ). Daca NOI = Sufletul, NU murim, doar ne dematerializam... |
NOI= suflet
NOI nu ma intereseaza trup, ca se intoarce de unde a venit si devine ce a fost la inceput...tarana.
Trupul este doar casa sufletului. Dar noi ne uitam mai des la ambalaj... ne impresioneaza mai mult ambalajul. Ne este frica sa deschidem ambalajul ca sa nu stricam hartia si fundita. Cand mai scuturam cadoul ne mai dam seama ca suna ceva inauntru....dar ne amagim...ca nu e...
Nu se intampla nimic dupa aceea pentru simplul fapt (verificabil) ca nu mai existam. Eu prefer intrebarea ce este viata? |
Cine a verificat ca nu mai exista nimica dupa moarte?
Eu simt ca exista ceva dincolo. Nu pot sa explic de ce simt asta. Biblia imi si confirma si ea ca exista ceva dupa....
misha71 spune:
citat din mesajul lui elenac81 Capcaune o intrebare: tu cand dormi existi? |
Oare sa raspunda cu o metafora?
elena
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O INIMIOARA ARE NEVOIE DE VOI!
BAZAR PENTRU SONIA
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor
sorana spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui BeLucci
NOI= suflet NOI nu ma intereseaza trup, ca se intoarce de unde a venit si devine ce a fost la inceput...tarana. Trupul este doar casa sufletului. Dar noi ne uitam mai des la ambalaj... ne impresioneaza mai mult ambalajul. Ne este frica sa deschidem ambalajul ca sa nu stricam hartia si fundita. Cand mai scuturam cadoul ne mai dam seama ca suna ceva inauntru....dar ne amagim...ca nu e...
Cine a verificat ca nu mai exista nimica dupa moarte? Eu simt ca exista ceva dincolo. Nu pot sa explic de ce simt asta. Biblia imi si confirma si ea ca exista ceva dupa.... Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:) |
Pana se trezeste capcaunul din in-existenta somnului
Vreau eu sa te intreb cu ce organ "simti" ca exista ceva dupa moarte. Adica sunt 5 simturi: Vaz, auz, pipait, miros, gust. Ai vazut/auzit/pipait/mirosit/gustat ca exista viata dupa moarte?
Mi-ar place sa fie ceva dupa moarte .... suna mishto ... ne intalnim cu cei dragi, poate plecati inainte de vreme ..... dar pana o sa mor nu cred ca voi "simti" ca exista ceva ... iar ratiunea zice vorba Capcaunului "power off" ....
Sorana si Monica (6 ani)