Ce este moartea?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
Acum, din ce spui tu ("Toti am fi fost buni, nu mai avea rost iadul.") ma gindesc ca in vietile anterioare am fost rai, de aceea am fost trimisi inapoi pe Pamint, ca sa devenim mai buni si sa ne apropiem de Rai. Dar unde am fost "tinuti" pina sa venim inapoi? In Iad? Si de ce inca sint in lume criminali? Sa fie ei la prima viata?
Eu nu spun ca notiunile de Rai si Iad sint fictiuni, doar ma gindeam, atunci cind am aflat de existenta adevaratei Biblii de la Vatican. De ce sint ascunse adevarurile? Oare sint atit de crude si omenirea nu ar putea sa le "digere" sau s-ar crea panica?
Mie mi se par intrebari normale pentru cineva care nu ia totul de bun, doar pentru ca asa i-a fost inoculat de mic copil. Nu ma pot opri sa nu mai gindesc, mai ales atunci cind aflu lucruri noi.

Toate "ereziile" mele nu ma fac sa nu mai cred in Dumnezeu care mi-a demonstrat de nenumarate ori ca exista. Nu ii contest existenta si nu o voi face niciodata. Dar eu cred ca adevarul adevarat e putin diferit, altfel nu ar fereca Biserica Catolica adevarata Biblie impreuna cu alte nenumarate scrieri vechi. Facind asta, ma face sa cred si-ar periclita pozitia, rolul si mai ales influenta ei asupra oamenilor. Oricum ceva este, insa sigur nu voi afla eu niciodata .

Credca venim din Rai.Stiu ca Isus a ales sa vina pe pamant sa moara pt noi. Dar nu stiu daca fiecare in parte am ales acest lucru sau am fost trimisi. Nu cred ca am mai trait odata pe pamant, nu cred in reaincarnare. Mi se intampla sa vad oameni pt prima oara si sa simt ca cunosc acea persoana dintotdeauna. Asta credca se intampla din cauza ca am fost in Cer odata. Si ne-a fost stersa memoria, dar nu si sentimentul (nu in totalitate, se pare).
De ce exista oameni rai? Pedofili , criminali, obsedatii si alte genuri?
De ce nu sunt eu criminala? Pt ca aleg sa nu fac raul. Chiar daca ma enerveaza cineva constant, aleg sa nu-i dau in cap la om. Alegerea ne apartine. Noi alegem dintre bine si rau. Noi il alegem sau nu pe Dumnezeu. Intr-o zi fom fi trasi la socoteala pt ce am facut. Pt lucrurile bune vom primi cununa, iar cei care au ales raul vor merge in Iad.
Credca Dumnezeu ne-a lasat poruncile ca sa scoata la iveala cele mai urate lucruri pe care nu trebuie sa le facem vreodata, sau cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le facem.
Porunci care nu trebuie sa le adaptam in functie de imprejurare.
Sti, noi intotdeauna credem ca daca o sa avem "aia" o sa fim fericiti, daca o sa stim "aia" o sa fim destepti, daca...daca...
Dar nu vedem ce avem in fata noastra. Avem Biblia si crede-ma ca TOT ce trebuie sa stim este scris acolo. Dumnezeu nu a avut secrete si nimica nu ne este ascuns din tot ce trebuie sa stim.
Avem Biblia, este aceasi ca la Vatican...doar ca trebuie sa descoperim noi ce scrie acolo. Acolo sunt raspunsurile noastre, doar ca trebuie sa ne ocupam timpul cu ...oare ce e acolo scris...sigur e mai important. Citeste Biblia si daca ai intrebari (si eu stiu raspunsul, te ajut...! )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Moartea este ultima si cea mai importanta etapa din viata noastra, pentru ca dupa ea incepe...adevarata "viata". Dupa moarte suntem judecati (judecata particulara, individuala, provizorie, care include doar faptele sufletesti, dupa care este Infricosata Judecata de Apoi, dupa care ne este hotarit locul pe vecie: iad sau rai).

Cum arata iadul? Cum arata raiul? Nu se stie. Poate iadul reprezinta doar mustrarile de cuget pentru pacatele din timpul vietii trupesti sau lipsa iubirii lui Dumnezeu care isi intoarce fatza de la noi; poate e o stare de beatitudine bine-meritata dupa o viata de privatiuni in numele credintei (raiul). In orice caz, reincarnare nu exista, pentru ca daca ni s-ar fi oferit implicit, "din oficiu" sansa perfectionarii, inutila ar fi fost venirea lui Hristos pe pamint.

Avem o singura sansa si nu trebuie sa o ratam. Eu, personal, nu as risca sa cred ca ma reincarnez si ma "perfectionez". Sa nu uitam de pariul lui Pascal, care se potriveste foarte bine si acestui subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Am impresia ca uneori ma confrunt cu persoane care,inainte de moartea fizica, trec printr-un proces, mai scurt sau mai indelungat, de atrofiere a sufletului,ca un fel de coma a acestuia,asta presupunand si revenirea lui.
Sunt persoane seci,ca nucile costelive, care se bucura cand descopera ceva de genul, o mizerie lasata de un catel sub frunze,gandindu-se ca poate o sa calce cineva in ea,aceea fiind singura lui bucurie pe care sufletul lui uscat a gasit-o in ziua aceea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Am impresia ca uneori ma confrunt cu persoane care, inainte de moartea fizica, trec printr-un proces, mai scurt sau mai indelungat, de atrofiere a sufletului, ca un fel de coma a acestuia, asta presupunand si revenirea lui.
Sunt persoane seci,ca nucile costelive, care se bucura cand descopera ceva de genul, o mizerie lasata de un catel sub frunze, gandindu-se ca poate o sa calce cineva in ea,aceea fiind singura lui bucurie pe care sufletul lui uscat a gasit-o in ziua aceea.

Zici ca mi-ai luat cuvintele din taste! Autoironie?

Mergi la inceput

Ironie, da, dar nu autoironie.Cine sta si cauta sub frunze din lipsa de alte preocupari,mai frumoase si mai constructive, va intelege la ce ma refer.

Mergi la inceput

Nu am primit un raspuns clar de la persoanele care se declara atee, privind viziunea lor despre ce se va intampla dupa moarte cu persoana lor.
Chiar se multumesc cu ideea ca dupa ce vor muri nu mai ramane nimic din ei?Dust to dust?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Desi cred ca ti-au raspuns cateva persoane, chiar eu am mai zis la alt topic despre asta, cand mori mori si gata, end of story. Nu ma deranjeaza absolut deloc perspectiva. Prefer sa traiesc viata asta si sa ma bucur de ea si sa fac tot ce am de facut aici.

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput

J/G happy to you!
Banuiesc,avand in vedere cele afirmate de tine mai sus, ca nu te preocupa problemle existentiale,atunci ce cauti pe aici?
Desigur ai sa spui ca m-am adresat persoanelor atee.
Ma surprinde raspunsul tau pt. ca nu te numeri printre ateii care frecventeaza acest subforum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Deci aia cu "sa-mi zica si mie ateii ce parere au" era de fapt un trick question, sa iasa ateu' la rampa si sa-i dai in cap?

Tu chiar crezi ca fenomenul asta cu religia nu ne preocupa? Ca nu ne afecteaza cu nimic? Nu am de gand sa iti explic in ce mod, nu de alta dar am mai spus deja de 100 de ori.

In plus tu consideri ca doar astea sunt probleme existentiale? Da, da, stiu, suntem de-o lipsa de spiritualitate crasa... insa ce parere ai, om avea si noi, roboteii fara suflet, niste framantari? Androizii viseaza oi electrice? Mmm?

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput

Vezi tu J/G, sufletul implinit iti poate da atata satisfactie incat este pacat sa fie neglijat!
Cine este incastrat in coordonate fixe si isi conduce viata dupa ele se poate sa constate, eventual aici la SC,ca se poate ca viata sa se modifice radical si in disperare sa nu gaseasca explicatii.

Mergi la inceput