Copiluti de mai-iunie 2005 (90)
Raspunsuri - Pagina 19
nelia spune:
Buna dimineata! Am venit si eu cu
.
Olga, sa fie sanatoasa capsunica! Astea sint si vor ramine momente unice... eu si acum mai am inca senzatia ca simt miscarile copiilor. Am scris mic, sa nu trimieteti la aia care trateaza bibilica.
Olga cealalta, mai traiesti? Nu mai vii deloc pe la noi, sa ne spui ce face Alba-ca-Zapada?
Elisor ne-a pacalit ca a aparut si a disparut din nou, Florentina nu mai scrie... Gabitza, catalogul, te rog, ca asa nu se mai poate. Ca ai vazut cum apar cind le strigi!
Noi sintem asa si asa. Tudora e bine, e la gradinita. Si maninca!
De obicei, dupa o viroza, otita, antibiotic nu mai minca nimic... acum vad ca papa si chiar bine. Pe Agata a tinut-o fix o dupa-amiaza si o seara, dupa o cura de ceai, sirop de brad, multe citrice, a doua zi nu mai avea nimic. In schimb, Lisandru inca nu e bine. Tuseste, se aude urit in piept, trebuie sa ma duc din nou vineri la medic, daca e tot asa, ca nu-mi place cum evolueaza boala. I-au iesit tot felul de bubite pe piele, nu se vad, doar pe fata sint vizibile, in rest le simt cind dau cu mina. II fac bai cu praful acela de tarite de la Aveene (cred ca v-am spus de el cind a venit Agata plina de bube din vacanta), il dau cu crema, ii pun in cohisori picaturi ca inca mai are conjunctivita, faca kk foarte des, mai legat acum, dar tot foarte deschisa la culoare si asta nu-mi place. Bine, ca nici nu papa mai nimic, ca nu vrea, decit laptic si cerealele de la Milupa, de orez si banane, care sint albe... dar tot ma ingrijoreaza de ce e atit de des, mult si foarte deschis? Sper ca nu e o forma de hepatita, ca atunci stiu ca se scaunul deschis la culoare. Si fundicul e varza! I-a trecut un pic si acum s-a facut si mai si... nu mai stiu ce sa-i fac, il tin in fundicul gol cind doarme, il dau cu crema aia cu antibiotic si un pic de cortizon... Si e mirit micutul, e palid, vrea numai in brate... dar de zimbit frumos tot o face, desi se vede clar ca nu-i arde de gluma. Sper sa fie viral, sa nu fie ceva mai grav...
In rest, la fel: casa cu ala-n sus, temele neterminate, de citit pentru examene ioc, mincarea s-a terminat desi am gatit duminica citeva ore, nu imi mai ajunge timpul de nimic, spatele ma doare, acum ma doare si capul... nu prea ii face bine efortul intelectual.
Dar nu ma mai pling, ieri am aflat de alti doi oameni tineri care au murit de cancer in nici 3 luni de la punerea diagnosticului. Citisem un articol undeva, nici nu mai stiu in ce limba si unde, ca aceasta boala nu va fi vindecata niciodata, exista de cind lumea si va exista cit va fi lumea... si dadea acolo niste exemple tare convingatoare, ma rog, pentru mine, la cita biologie si chimie stiu eu... dar concluzia era ca fara aceata boala nici viata nu ar exista, ca e pretul pe care il plateste omenirea pentru ca exista!
ChrisDun, ma intrebai daca avea animal de casa femeia aceea cu viermele pe creier... Nu scria in articol, nu gasesc acum variata lunga a articolului, era pe un site canadian, dar uite despre ce e vorba: http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/7743275.stm (scuze, ca filmuletul e cam
). Sanatate multa!
Loreen, daca am fi mai aproape, ne-am lua de minuta si ne-am duce cu capetele la control. Ca nici eu nu mai ajung, dar eu am o scuza, nu am medic de familie si nici o sansa sa gasesc unul.![]()
Prevnar - aici a devenit obligatoriu si e gratuit. Cind era Agata de vreo 2,5 ani sau 3, i-am facut cu bani, pentru ca racea foarte des si avea gitul mai mereu in pioneze. L-a facut in vreo trei reprize si, coincidenta sau nu, incepind de anul de dupa, nu a mai avut nici o problema cu gitul si nici nu a mai luat virusi ca inainte. Acum nu mai ia nimic, chiar daca are bolnavi in casa. Sper ca nu vorbesc intr-un ceas rau, ca de cite ori spun, atunci se intimpla. Tudora l-a facut tot cu plata parca, era optional, ea face forme usoare de viroze, in sensul ca nu are asa multe secretii, git inflamat... in schimb face otita sau febra mare si reactioneaza urit la febra. Deci, chiar dupa Prevnar, tot a facut otite si nu putine. Bebe Lisandru l-a facut si inca mai are o doza, gratuit, intra in schema de vaccinare si, intr-un an de zile, asta e viroza cea mai grava, a mai fost in vara racit, dar parca nu asa... dar era si cald, ce-i drept, nu statea in carut 2-3 ore ca acum, in frig. Deci nu as putea sa spun daca e bun sau nu vaccinul, pediatra ne-a sfatuit sa-l facem cind era optional, si l-am facut, pentru ca ea greu sfatuieste sa facem ce e suplimentar, sau alea antigripale sau orice alta imunizare in afara de cea naturala (nici cu homeopatia nu e de acord sau as putea spune mai ales cu ea).
Gata, s-a terminat cafeaua, s-a terminat pauza... la munca. Si asa mi-a venit un chef de calcat si de gatit, ca stiu ca trebuie si astea, dar mai degraba pentru ca stiu ca am de facut tema asta care nu se mai termina. Va
pe toate si sanatate multa!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
Androix spune:
La noi mucii sunt pe trecute la Filip, dar in floare la Georgia. De tusit mai rau tuseste Georgia si totusi azi dimineata cand a dat cu nasul de frig a tusit si Filip tot drumul pana la gradinita de-mi era frica ca nu ma primeste cu el.
Cerseala e la ordinea zilei: nici nu au venit brelocurile si ne ofera un calendar cu mecla plodului din dotarea personala
sa dea dreq daca nu deschid gura nici acum sunt proasta, ma duc si ma scuip singura in oglinda!
Am intrat pe fuga tare, mai revin ca coc ceva ![]()
Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
ChrisDun spune:
Salutare !
Va multumesc fetelor
ca m-ati linistit cu culoarea dintilor... n-am stiut ca se mosteneste ... Cum o dau, tot nu-i bine
, as fi vrut sa aiba dintii albi, dar asta e !
Oana Onixone, rochita e superba, iar de poza cu Alex nu mai spun !!!

Loreen, stiu ca nu prea te ajuta ce iti spun, dar eu am gasit anul trecut la Miniblu - din gama de hainute Orchestra - o rochita alba presarata cu margelute foarte fine, tot albe, si i-am luat-o Carinei in ideea ca s-o ivi vreo ocazie sa o poarte. N-a purtat-o decat o data, la un botez, si acum cred ca deja nu mai incape in ea. N-ai cum sa afli daca le mai au pe undeva prin depozite..., hm ? De fapt, cred ca nu aveau pentru mai mult de 2 ani... 
Carina are laringita
, a fost azi la pediatra, cu soacra-mea. Deocamdata avem de luat Aerius. Stiti vreun leac (babesc) pentru laringita ? Vreun remediu homeopat ?
Sanatate multa puiutilor bolnaviori ! 
@EDIT: am incurcat borcanele: nu aerius poate avea efectul invers, ci salbutamolul
. De salbutamol imi era mie frica ccc ca poate declansa o criza de astm. Acum am citit prospectele si m-am lamurit ![]()
nelia spune:
Am citit si din urma si revin cu citeva raspunsuri, desi se cer mai multe, dar deja m-am lungit.
Onixone, ce frumusel e Alex!!!! Revin, nu frumusel, e frumos de-a binelea! E superb copilul tau! Si eu l-as da la gradinita unde va merge la scoala, acum se acomodeaza mai usor, plus ca va avea timp sa se imprieteneasca cu copiii cu care va merge la scoala. Cu o singura conditie insa: sa nu fie o gradinita unde ii chinuie prea mult cu lectiile, adica la virsta asta gradinita trebuie sa-i ofere unui copil cel mult o ora, impartita in zece, de lectii pe zi... in rest: siguranta, iubire, atentie, mincare buna si loc bun si caldut de dormit, curatenie si respectarea normelor de igiena si joaca cit cuprinde. Daca aici are asa ceva si dincolo nu, atunci poate ca e mai bine sa ramina aici si va merge la scoala acolo. Daca sint la fel, atunci cred ca e mai bine pentru el sa-l muti acum.
ChrisDun, incearca cu lapte caldut in care pui o lingurita de miere si un galbenus de ou (atit doar ca trebuie sa-l pui crud si e cam micuta pentru ou crud, dar daca e de tara, poate ca nu e chiar atit de grav). Dar luat asa, des, cite o gurita... Si siropul de brad sau de muguri de pin, sint foarte bune pentru afectiuni ale laringelui si faringelui. Octav a adus citeva sticle din Romania, din ala care il gaseti la plafar.
Sanatate la toata lumea!
ChrisDun spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nelia ChrisDun, incearca cu lapte caldut in care pui o lingurita de miere si un galbenus de ou (atit doar ca trebuie sa-l pui crud si e cam micuta pentru ou crud, dar daca e de tara, poate ca nu e chiar atit de grav). Dar luat asa, des, cite o gurita... Si siropul de brad sau de muguri de pin, sint foarte bune pentru afectiuni ale laringelui si faringelui. Octav a adus citeva sticle din Romania, din ala care il gaseti la plafar. |
Merci, Nelia !
O sa incerc cu galbenusul de ou. Lapte cu o lingurita de miere i-am tot dat zilele astea, dar degeaba. Si sirop de tuse a luat (Plantusin - are mai multe plante in el, nu numai muguri de pin), dar o sa ii dau doar cu muguri de pin. Iti multumesc mult de tot 
nelia spune:
Noi avem unul care e tare gustos si ne-a facut bine cind am fost raciti, dar are zahar invertit. Uite:
http://www.naturaplant.ro/produse/2242/Sirop_natural_de_muguri_de_brad
Si mai avem unul de pin, de la Elidor. Si avem si plantusin.
Revin... ca de cind am citit de laringita tot caut o reteta in calculatorul vechi, gasita sau primita de la cineva atunci cind a avut Tudora si eram speriata de aceasta afectiune. Uite aici, incercata de mine, ca la copii nu am avut nevoi de cind am gasit-o si e e foarte bine:
Tratament naturist pentru laringita:
In cazurile de laringita, inclusiv la copiii de peste un an, se amesteca o jumatate de pahar de suc de lamiie cu un pahar de miere (trebuie sa fie cantitati egale), se pun la fiert citeva minute, la foc mic, amestecind incontinuu. Din siropul rezultat se ia cite o lingurita la fiecare 5 minute, timp de 3 zile. Tratamentul poate fi insotit si de medicamentele prescrise de medic, chiar daca sint antibiotice.
Eu nu am luat chiar la fiecare 5 minute, dar de 3-4 ori pe zi imi faceam un amestec dintr-o canita de suc si unul de miere si o beam si stiu ca mi-a trecut foarte repede raguseala si durerea din git.
Florentina G spune:
Salutare!
Eu sunt pe aici, citesc cate doua-trei pagini si de scris nu mai apuc... Acum am terminat de citit din urma si m-am imobilizat la scris desi nu prea am inspiratie.... am o stare ciudata,o apasare... ca atunci and ai foarte multe de facut in timp scurt si nu sti de unde sa incepi! Desi acum nu am prea multe de facut, cred ca mi se trage de la faptul ca anul e pe sfarsite si mi-as fi dorit sa fac mai multe anul asta... hai ca va plictisesc deja....
!
Chiar daca tardive (ca de fapt mai toate urarile care le-am facut in ultimul timp pe forum) tin sa le felicit pe doua mamici dragi care si-au serbat aniversarea, Olga M si Gabitza! Sa aveti parte de cei mai frumosi ani alaturi de familiile voastre, sa va bucurati de tot ce poate oferi viata mai bun!
Olga T, ma bucur nespus ca ai simtit miscarile buburuzei mici! Si eu imi aduc aminte cu mult drag de toate clipele traite in timpul sarcinii si as fi dispusa sa mai fac inca vreo 2 copii sa retraiesc emotiile acelea unice... V-ati gandit la un nume deja? Tony a aflat ca va fi fratior mai mare? Cum reactioneaza?
Androix, am vazut canapeaua in poze, e foarte frumoasa! Am vazut-o si pe Georgia care e scumpa foc! Are fatza de copil poznas, cu personalitate! Ia zi, ce ne coci
?
Elisor, are mama fata mare! Bravo Biancai pentru ca s-a adaptat asa de bine la gradinita! Nu-ti face griji pentru zilele de vacanta ca vor veni mai repede decat crezi si la fel de repede vor fi si trecute!
Eu ma gandeam cu groaza mai devreme ca peste fix o luna va veni Craciunul, apoi Anul Nou...si uite asa trec toate!
Laura, bine ca ti-a trecut repede "buba" si esti back in shape cum se spune! De ce nu ii faci Deliei o rochita simpla, din saten, ca nu prea merita sa investesti in cine stie ce model si oricum cred ca la serbari se fac costume improvizate... Eu mor de ciuda ca i-am luat Mayei 2 rochite si doua perechi de pantofi pe care le-a purtat o singura data pe fiecare, la nunta si acum ii sunt mici deja!
Gabitza, doamne ce baieti scumpi ai! Cred ca ai fost binecuvantata si ai cel mai frumos cadou pe care ti-l puteai dori de la viata, o familie frumoasa si implinita!
Oana, m-am topit ce trasaruri frumoase are Alex! La cealalta gradinita tot program de 2.5h o sa aiba?
Nelia, nu imi vine sa cred ca Lisandru face un anisor deja! Mi-ai facut pofta de tort de mere...toata vara am zis ca fac si eu si uite ca trece si iarna si tot n-am facut!
Multa sanatate puiutilor bolnaviori!
Ma duc sa incarc niste poze si revin!
Tina, mami de
Patrick si
Maya 
"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson
nelia spune:
Florentina, poze pentru noi?
Abia astept sa le vad! Da, Lisandru face un an miine noapte, un pic peste miezul noptii (12.07).
Crezi ca mie imi vine sa cred!?! Nuuuu! Oricum, eu nu-l vad de un an, mie mi se pare atit de mic!!!
Si uite asa, trece timpul, si nu voi mai avea bebelus mic, pufos si mirositor a lapte... Hai, ca poate ma apuca bocitul acusica...
onixone spune:
Multumim pt complimente.
Florentina: da tot de 2.5 ore
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
loreen spune:
Onixone mersi pentru poze...mi-am permis sa le descarc si maine ma duc cu ele in dinti la trantele ca sa nu am surprize ... le astept comentariile si te anunt...
Iar Alex este absolut extrem de frumos ...uitandu-ma asa la el acuma mi-l imaginez cum arata adult , gen Banderas
...
Chris de sodou ma gandeam sa-ti spun si eu ... eu ii mai dau fetii de ceva vreme o lingurita de miere amestecata cu un varf de lingurita de scortisoara ... citisem pe Itzy bitzy de chestia asta si delia inghite ca pelicanul ...
Cuscra cand te scuipi tu sa ma suni sa o fac si io ca mult scuipat am mai adunat cu diverse ocazii ... cel putin de cand cu gradinita ma abtin cu greu gandindu-ma totusi la binele copilului cum mai sublinia si Daniela mai sus ...numa sa nu ma prinda intr-una din multele mele zile proaste si sa dea si naiba sa fie marti atunci ca-i genocid ...
Flori asa mi-a trecut si mie prin cap insa am multe necunoscute ... de unde iau croitoreasa, material , etc ... am o prietena care-i creatoare de moda, asa zice ea, cel putin croieste frumos rau dar cum spunea Cuscra mai devreme mi-ar trebui sa tupeu sa deschid gura ...pana pe 1 tre sa stabilesc ceva
Fi-mi-ar gura-mputita ...ieri daca nu am mancat nimic ,azi am recuperat si am o senzatie bulimica ...
Laura cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"