Pepenasi de iulie-august 2008 (38)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Monica ma bucur ca bebeitzul e bine si ca nu aveti pb. Donsoara Ari face si ea progrese mici da pt noi sunt imp, vb din ce in ce mai mult, mai nou ii place sa zica pun la loc, adik pune la loc si no way daca nu vrea sa faca ceva. Sau mai face asa isi pune degetul la guritza asa gandtitor si zice maybee... si apoi cate ceva. E asa scumpa. Ca doar e mea.
Si cu papa am inceput sa papam papa gatita am fost la controlul de 2 ani si ne-a zis ca trebuie sa incetam de tot cu borcanele si sa incepem sa papam numai papa gatita si vad ca incepe dupa trei zile de greva sa faca progrese deci functioneaza ca daca nu ajungem la jurnal cu papa si la vizite de la ei sa o studieze sa o observe cum papa ce face si etc. Cu pmaperusl inca nu suntem gata ne-a zis sa mai lasam 2 luni si sa incercam di nou ca am incercat sa o las cu chiloteii si face ca un bebe adik putin mai apoi iar putin si tot asa plus ca s-a pus pe un plans cand a vazut ca e uda de nu o mai opream deci mai asteptam oleaca.
Andreea da faina diversificare , lasa poate e mai bine asa mai stii. Aici exista si baby led weaning adik il lasi sa ia sa pape ce vrea el din mancarea noastra a fratiorului/surioarei finger foods si etc. Eu nu am atata curaj da au astia mai marisori pt noi nu? Felicitari pt reusita cu pampersul asta e chestie imp, da voi cum ati facut exact cu pampersul ca a mea pe olitza daca o pun zici ca o taie cineva la toaleta stie ce si cum dar nu vrea sta cateodata si mai de multe ori nu si tot asa se apuca de plans uneori asa ca asta a azis sa mai asteptam na mai asteptam sper sa reusim pana la vara sa scapam.
Da lasa ca o sa vada si fetele la primul copil cum ajungeti sa te bucuri din orice si ce imp si sarbatoare o sa fie cand face bebe ceva deosebit si atinge un milestone imp.
Tecky da e si tareee buna. Sincer nu ma asteptam sa aiba asa gust bun da a iesit super deci mai facem ca si asa is mereu in pana de ideii. Si mai nou tot testez retele lor cu multe legume din astea de care eu nu m-as atinge in ro da aici le papa. Gen squash, dovlecel, gulie, fennel si alte asemenea.
Violeta fularul mai degraba tine microbii si ramane umed si mai degraba raceste bebe sau se imblonaveste aici nu vezi unul cu fular. Eu nu le-am pus la nici una si nici nu am de gand sa le pun. Copii ma refer bebelusii nici nu mai vb noi suntem super imbracati si copii lor cu picioarele goale si in tricou. Chiar zilele trecute ieseau de la scoala si era soare din ala cu dinti afara si mama era cu graca groasa caciula etc manusi si fata in sosete de vara cu opincutze din astea negre picioarele goale rochia de scoala si tricou de sub rochie si atata. Ei si iarna umbla asa fara ciorapi si cu cizme in picioare.
Aaa si legat de cum ii imbracati pe sub costumul de iarna ala cu totul eu ii dau un bodt cu maneca scurta bluzita si ciorapei (hamleti) si costumul sau body cu maneca scrurta sleepsuit mai subtirel si costumul. Daca mergem in vizita si na trebe haine mai de gala pun ciroapei si cand ajungem acolo scos din pisica, zic pisica ca a nostru e roz in forma de pisica cu urechi si labutze la manusi si coada si mustati, si pun un pantalonas in geanta si il dau pe ea.
Alta varianta fara pisica body cu maneca scurta bluza cu maneca lunga ciorapei salopetica matlasata sau panatlonas matlasat, din alea care is mai groase dublate, si gecuta si caciulitza daca e vant puternic sau f rece si gata.
Eu am culcat printesele dorm amandoua Ari a papat dim cereale si un iaurtel si la pranz inainte de nani omleta dintr-un ou cu niste cascaval si cu paine, bine nu tot oul cam trei sferturi da e bine nu ma plang decat deloc. Diseara papa cartofi prajiti si pui in forma de stea si luna din ala facut ca pestele in pesmet.
Ma duc sa mai fac niste treaba ca vreau sa fac si curat azi ca maine suntem busy ne pregatim de mers la ziua fetitei vecinei mele si dim merg la pensat si apoi pregatit printesele si etc. Am reusit sa aspir dar mai am baile sters praful si maine dim schimb si asternuturile. Fug mai revin mai incolo.
Turtu ms. Mai i-am luat asa elegante ca ea e tare eleganta numai cu rochii si fuste si etc si astea chiar mi s-au parut deosebite si iesite din comun asa.
Eu sunt fan dyson is tare bune sunt super multumita de el.
Gabriela eu imi cer scuze ca poate ai sa zici ca nu am vrut sa iti dau parola sau ceva da eu am zis ca nah e mai usor la fetele care le am in lista sa trimit pe mess. Sper ca nu esti suparata. Uff mereu o dau eu in bara cu ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Mada noi am inceput in aprilie sa o lasam prin casa fara pampers. a inceput facea pe ea si nici nu baga de seama. Apoi, la vreo 3-4 zile nu i-a mai placut sa fie uda asa ca imediat ce facea pe ea incepea sa planga. oricum, eu o puneam regulat pe olita. Pana la sf saptamanii deja cauta olita cand trebuia sa faca. Si in urmatoarea saptamana am terminat cu pampersul peste zi in casa. Apoi am incercat sa o las si afara fara. A functionat, doar ca daca o apucau nevoile era crima si pedeapsa. Ca nu vroia sa faca in iarba, doar la wc sau la olita. Asa ca am umblat cu ea pe la toate statiile peco din oras, la mai toate restaurantele... Deja ne stia lumea. Si cand plecam la drum lung, la iarba verde...cu olita dupa noi, ca daca o apuca pe masina...Eram de rasul curcilor la Lacul Sf. Ana cand am scos olita din masina. Am mai fost odata la iarba verde fara sa luam oloita si era acolo un wc de lemn. Nici n-a vrut sa intre. A trebuit sotul sa mearga cu ea jumate de km pana la cladirea care avea wc.
Revin
s-a trezit urlatoarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Care o fi explicatia de se trezste dintr-o data plangand? Chiar si mai inainte a facut, desi doarme linistita si senina, deodata se incrunta si incepe sa planga, dar tot in somn, cu ochisorii inchisi. Viseza ceva urat oare?

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
jos kg!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

da' ati turuit nu gluma de ieri dimineata
moni binr ati venit la noi!
anna si Raul se trezeste uneori asa...urland...cine stie ce viseaza
vigantol eu ii dau zilnic 2 picaturi
CIC si io asa am inteles...ca beneficiaza de lege si cele care vor fi deja in cic...azi am depus si io actele...din 20 voi fi in cic
didi dr de ieri a zis ca nu e dermatita, ca nu trebe sa-mi fac griji....adica e o mica iritatie...si sa folosesc mustela gama stelatopia (folosesc mustela dar de aia normala)..mno..si e-a dat o lotiune cu cortizol...Locoid Crelo....sa-l dam 3 zile 1data/zi pe bubite.....
cam atat de la noi...pe moment...merg sa vb cu Sisty mea draga
aa..ile tzucate-ar oana ca figura mai esti

Oana

de Raul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Citat:
citat din mesajul lui AnnaBaby

Care o fi explicatia de se trezste dintr-o data plangand? Chiar si mai inainte a facut, desi doarme linistita si senina, deodata se incrunta si incepe sa planga, dar tot in somn, cu ochisorii inchisi. Viseza ceva urat oare?

Sau o doare ceva, sau viseaza ceva si se sperie...nu stiu ce sa zic. Cu Bianca pateam asa. Nici atunci nu am gasit o explicatie. Doar ca daca o mangaiam pe cap sau pe manuta se linistea si dormea in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Hai ca am mai scris la un topic si in cele din urma mi s-au strans 10 mesaje, am scapat de moderare, insa mesajele pe care le-am scris azi aici tot nemoderate apar, asa ca le mai scriu o data:

Primul:

Buna dimineata!! La multe lunitze sarbatoritilor de azi!!

Ileanna, multumesc, mi-ar place sa fim si noi pe listutza voastra. Deci, datele noastre sunt:
Luca Andrei (17.07.2008) de Monica (24.06.1980) - 3,400 kg, 52 cm, Apgar 9/10, cezariana, 39 saptamani.

Uitandu-ma eu acum in listuta sa vad ce trebuie sa scriu, vad ca avem o sarbatorita si printre mamici:
La multi ani draga Gini , sa fii sanatoasa si iubita si sa-ti aduca fetita numai bucurii!!

Monica, mami de Luca

Mergi la inceput

Al doilea:

Fetelor, si voua va cade parul tare rau? Ca mie imi cade ca la balamuc, a inceput la vreo 2-3 luni de la nastere, mi-e si groaza deja sa ma piaptan... Am incercat Chelstop de la Hofigal da se pare ca nu are niciun efect. Anaxena, am vazut ca tu stii o multime de lucruri despre par, ai vreo sugestie ce as putea lua ca sa stopez caderea asta?? Ca tot am citit ca e normal, cade ce nu a cazut in 9 luni, dar cred ca raman cheala daca mai continui in stilul asta, ca nici asa nu ma laud cu cine stie ce podoaba capilara...

Monica, mami de Luca

Mergi la inceput

Si al treilea:

Nu stiu de ce dureaza atata sa imi apara mesajele, am scris doua de dimineata si nici pana acum n-au aparut... Stiu ca le modereaza, dar ieri n-a durat atat. E asa o senzatie tampita parca vorbesc singura.

Bubuleana, Map tizii nostri! Map, vad ca si noi doua suntem tize, nu doar bebeii nostri.

Vad ca aproape toti pepenashii sunt influentati de luna plina, si al meu pana azi noapte a avut cateva zile si nopti tare agitate, dar noaptea asta a dormit bine, s-a trezit doar pe la 5 fara ceva, in conditiile in care acum 2 nopti se trezea de vreo 4 ori si da-i si plangi, nu stiu de ce, ca papica nu prea voia...

Si ca sa ne cunoasteti si pe noi, uite aici linkul la pozele noastre cele mai recente (sunt de acum o luna, dar mai recente nu am pus inca pe site, trebuie sa-l bat la cap pe sotul meu, ca eu nu stiu): http://photo.streng.ro/showalbum.php?album=51

Iar ca sa ma vedeti si pe mine cat de cat prezentabila, nu cu cearcane pana la gura, aici sunt pozele de la botez, pe cand Luca avea doar 6 sapt.: http://photo.streng.ro/showalbum.php?album=50

Dupa cum va spuneam, va citesc de ceva timp, stiu ca am picat intr-un moment cam prost, dupa toate neplacerile pe care le-a avut Narcisa cu tampitii de la tabloid... Asa ca sa stiti ca nu am pretentia la parola de la contul pe care puneti voi poze, mi se pare normal sa fiti mai precaute cu noile venite ca din cate se vede e plin netul de cretini si de ciudati... Dupa ce ne cunoastem mai bine, cand o sa considerati voi, poate o sa imi aratati si pozele voastre. Dar eu am vrut sa le pun pe ale noastre sa ma mandresc si eu cu papushelul meu, dupa care sunt topita...

Pupici, merg sa mai citesc si poate mai scriu, da de scap si eu odata de moderare...

Monica, mami de Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui dia_filipas

Seara buna fetele!!

Anyway...

Pliizzz lamuriti-ma si pe mine cu neshte chestii:

1. Daca is in CIC din septembrie, de la 1 ian. 2009 mai pot beneficia de cei 85%?

2. Voi cum imbracati copiii afara? Si daca aveti salopete de-alea de fash, ce le dati pe dedesubt??

Dia mami de Miruna 15.07.2008

poze
poze burtika

Dia - 1. da, dar va trebui sa ocmpletezi dosarul cu o chestiune din care sa reiasa veniturile... Acuma sper sa nu le ia "iluminatilor" prea mult pana sa genereze un formular... Si sper ca nici functionareselor care opereaza sa nu le ia mult sa priceapa ce au de facut... Mizez pe luna martie. Pana in martie ar trebui sa primesti in continuare cele 600 de lei. Si apoi sa se faca un reglaj. Asa ar trebui
2. Noi avem doua astfel de salopete. Una mai subtirica si una mai groasa. Azi am imbracat-o prima data pe cea groasa, care e GROASA! In ambele cazuri nu pun dedesubt decat un bofy cu maneca lunga si ciorapei. Cand o fi mai frig mai vad eu. Frig... adica sub zero grade. Pana atunci, merge asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

A venit sotul mai inainte acasa si a nimerit yocmai cand ii dadeam Ioanei piureul de cartof cu morcov, si cum el era curios ca inca nu vazuse cum se desfasoara operatiunea, l-am pus pe el sa presteze. Nu a reusit decat o lingurita chinuita si aia, data afara si adunata inapoi din barba si dusa din nou la gurita!Si la sfarsit a concluzionat: asa te distrezi tu in fiecare zi? Da tu ce credeai, ca-i zic gurita mare si ea se conformeaza? Si papa tot ca un catel cuminte? (asta apropo de bancul cu catelul rau care nu papa tot)Apoi gusta si el si zice, a, pai nu-i de mirare ca nu-i place, tu ai manca asa ceva? N-are nici un gust...Si ce vrei sa fac, sa-i pun niste condimente?

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
jos kg!!!

Mergi la inceput