Pepenasi de iulie - august 2008 (37)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anilansa spune:

buna dimineata
ile ... in legatura cu vigantolul ... acum 2 ani se facea vitamina d injectabil , inainte de a face vaccinul si cum in Romania medicamentele bune se scot sa introdus V. ... Doctorita mea mi-a dat sa ii dau lui Darius la 3 luni cate 4 picaturi de V... sa iti zic si motivul... ptintul meu a fost tinut mai mult in picioare decat culcat si acum vrea numai asa(sta culcat numai cand papa laptic si cand doarme)si inca nu sa intarit molele capului ... pt asta mi-a marit noua doza de la 2 la 4 ca sa i se intareasca oasele. Noi am cautat in Iasi Vitamina D injectabil pt copii si nu am gasit deloc ... daca faci rost de aia nu mai trebuie sa ii dai Vigantolul .... cu inlocuirea sticlei ... se face la 3 sapt.

si acum sa va zic ce faza i- am facut aseara sotului .... stateam toti 3 la tv si Darius era mofturos ( colici si gingiile) si ma uit la sot si ii zic:" pui oare cat poti sa dormi de la o pastila de somnifer", la care el se uita la mine ffff mirat si ma intreaba " Ai fost la farmacie? ai pastile de astea in casa?" la care eu ii spun ca NU doar am intrebat... si el mi-a spus "cand ai de gand sa faci asta sa imi spui sa imi sa iau filtru ce cafea cu mine si sa stau treaz linga Darius ".... sa speriat un pic deoarece el doarme fff profund si fff rar il aude pe Darius cand plange noaptea.

Alina mamica lui Darius Gabriel (29/07/2008)
http://community.webshots.com/user/Anilansa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

maitreyi nu'sh cand ti-a zis tie sa-i dai 3 pic dar mie mi-a zis cand avea 3 zile cupilu: 2 pic primavara - vara, 3 pic toamna - iarna. So, nu cre' k ca 3 zilea avea puseu. Continui sa fiu convinsa ca medicina se face dupa ureche la noi. Si dak la aprozar nu intru in depresie k "tanti" mi-a dat restu' aiurea sau 1 varza mai putin ... cand e vb de copil ... Dar nah, "tanti" a mea mi-a garantat ca nu lucreaza la aprozar .

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura
Complicat e sa pricep ca TU ca parinte ai o problema de rezolvat, si nu copilul...

Foooarte frumos spus

mcoca zau daca mai stiu ce sa fac / zic (doar ... repet, sa ma apuc sa fac medicina) . Si eu citisem pe net ca pana la 1 an macar, nu se poate vb de fimoza. Si da ... vad clar ca in RO sunt anumite mode in ceea ce priveste medicina la copii. Mah, io zik ca suntem noi rele. Cred k e o chestie de natzie shi putzele romanesti is mai altfel. Io cred ca voi din afara, atzi uitat cum sunt putzele romanesti Shi oricum romanu' e mereu mai cu motz.
Mai ce nebunie cu cazutul asta din pat ... Tot aud si aud si aud si ma intreb cand o sa se intample la mine. Ei, cand se intampla prima oara sa va pregatiti ca kre k o sa fie nevoie sa ma duc de urgentza la psiholog .

anilansa adica voiai tu sa iei somnifer sau cum? ca nu am priceput exact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anilansa
si acum sa va zic ce faza i- am facut aseara sotului .... stateam toti 3 la tv si Darius era mofturos ( colici si gingiile) si ma uit la sot si ii zic:" pui oare cat poti sa dormi de la o pastila de somnifer", la care el se uita la mine ffff mirat si ma intreaba " Ai fost la farmacie? ai pastile de astea in casa?" la care eu ii spun ca NU doar am intrebat... si el mi-a spus "cand ai de gand sa faci asta sa imi spui sa imi sa iau filtru ce cafea cu mine si sa stau treaz linga Darius ".... sa speriat un pic deoarece el doarme fff profund si fff rar il aude pe Darius cand plange noaptea.

Eu chiar i-am facut-o sotului. Defapt acu' vreo 3 zile Bianca tusea foarte tare. Si seara a inceput si mai rau. Asa ca l-am rugat sa doarma cu ea in camera sa nu mai defilez eu toata noaptea. Mai ales ca ea doarme si foarte rau. Se dezveleste mereu si o gasesccu spatele gol. Dar asta nu e nmi. O gasesc pe jos, langa pat de fiecare data. Asta in cazul in care nu sta in genunchi langa pat cu capul in pat. O sa fac poze zilele astea sa vedeti ce pozitii de dormit are. Si sotul e de acord. E...vreau sa va spun ca dimineata avea o fata...Zicea ca pana la ora 3 nu a dormit deloc. A cules-o pe Bianca de 4 ori de pe jos, a invelit-o de vreo 3-4 ori si, in plus, i-a dat niste peritol sa se linisteasca si sa nu mai tuseasca. Ca nu putea dormi de tusea ei, el care cum pune capul in perna adoarme. Si in acea zi trebuia sa plece si in misiune. Vrea sa va spunm ca si-a luat soferul cu el ca era prea obosit sa mai conduca. Dar de atunci niciodata nu m-a mai trezit dimineata sa o imbracpe Bianca pt gradinita. O imbraca el, in liniste iar pe mine si pe Denisa ne lasa sa dormim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Sa va povestesc ce am patit noi ieri, apropo de faze de groaza...era mama la mine si o tinea pe Ioana in brate s-o adoarma si dintr-o data a apucat-o un urlet din ala fff razboinic, la care la inceput isi tine respiratiasi cand ne uitam la ea sa vedem ce s-a intamplat, SANGE!!! la ochisorul stang!!!am crezut ca innebunim amandoua!Ea saracuta urla ca din gura de sarpe, eu nus tiam ce s-a intamplat si nici nu puteam sa ma uit mai bine ca nu ma lasa s-o ating!!! Si printre lacrimile ei curgea sange de zor! Va dati seama ce situatie!!Pana la urma mi-am dat seama ca se zgariase (dar mai tare decat de obicei) exact pe pielea fina de sub ochi si s-a jupit putin pielea si de aia curgea sange...Mi-a mai venit inima la loc, ca deja aveam numai scenarii sinistre in cap, cu mers la urgenta si alte prostii de astea... Si doar ii tai unghiutele de 2 ori pe saptamana, si tot reuseste sa se zgarie, si azi si-a mai facut un zbenghi, zici ca a zgariat-o pisica!

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
jos kg!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ile asa m-ai distrat. Da in concluzie e tare complicata faza cu putele .

Andreea, hihihi ce m-ai distrat cu sotul. La noi a fost liber luni si marti, asa ca l-am avut pe tati 4 zile. Prin urmare am profitat la maxim sa-l las cu MAya. Heheee numai asa si-a dat seama ca nu e usor, asa ca a trecut o marte din tashele menajere pe agenda lui for ever (ca pana acum trebuie sa-i zic eu ).

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

ileanna, noi la elvetica dam o singura picatura de vitamina D. Si nu mi-a zis nimeni nimic de sticla ca nu pot sa o tin mai multa vreme.

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

scriu cu codrin in brate,ca sa nu faca galagie sa l trezeasca pe cris.
anka,nu am nevoie de aprobarea mamei,doar ca sotul nu e de acord cu psihologul si daca mama mi ar fi impartasit parerea,poate l ar fi convins si pe sot.ma rog,ideea e ca nu e atat de simplu sa ajung in buc,poate o sa ajung la un psiholog la noi in oras,dar tb sa fac sapaturi sa vad daca dau peste unul bun.aseara am tot citit la //copii cu nevoi speciale//si am vazut cat de repede pun dr din romania diagnostice si cat de usor prescriu medicatie care sa contina somnifere.si vb acum de dr consacrati....
cat despre faptul ca la noi ar fi problema,n am negat,poate ca si noi avem o parte din vina,dar cris a fost un copil special inca de cand era bebelus.plangea ore intregi,nu bea lapte oricat de foame i ar fi fost,nu voia sa stea singur,se speria la cel mai mic zgomot,cum nu i convenea ceva plangea pana ramanea fara aer,pana la 2 ani jumatate nu a dormit o noapte de la cap la coada,toata noaptea se foia,dar toata noaptea,sunt multe lucruri pe care copiii obisnuiti nu le fac si da o naiba ca n am fost noi cei mai rai parinti din lume.am spus si o repet,daca nu ai un copil ca el,nici macar nu ti imaginezi cum e...e ca si in cazul ala,cine are un copil mancacios,nu si imagineaza cum e sa ai un copil mofturos,caruia nu i place sa manance,te gandesti ca e vina parintilor ca nu mananca,poate au facut ei nu stiu ce greseli....pai uite,cris nu bea lapte frate,la 2 luni am ajuns cu el la v gomoiu ca trecusera 2 zile in care nu bause decat 100 ml ceai..in 2 zile!!!!

A CICEL,VICKY,multumesc pt sfaturi,o sa incerc sa l dau la anul la gradinita,desi gradinitele din gr sunt dezastru....
revin ca plange codrin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Mai fetelor, o sa ziceti ca sunt dusa rau... Da' pe bune daca nu ma regasesc in o gramada de chestii pe care le spuneti. Si zilele astea am un chef de palavragit... Si cum n-am pe cine sa bat la cap... ma descarc aici.
A...si o intrebare: voua v-a venit CM? Ca eu nu mai alptez deloc si inca nu mi-a venit. Am fost saptamana trecuta la un control si dr a zis ca de acuma trebuie sa vina, ca asa vede la eco...Nu ca mi-ar fi dor...dar m-am saturat de "cauciuce" ... si mai bine lipsa decat sa stau cu frica in san ca vine bb3.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

IEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEIIIIIII!!!
Am scapat de un pitic:mi s-a intors copilul de pe spate pe burta.Sunt asa de happy de parca am primit cine stie ce cadou
Si are preferinte culinare DEJA nu-i place banana,in schimb e innebunit dupa mar.Asta e !
Anka,cand pove de Eliza parca o descrii pe fiica-mea.Identic

toate fetele si pepenasii

Andreea mami de Theona(27.08.02) si CAsian (18.06.08)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Nu prea am timp dar vreau sa pun cateva intrebari pentru a o ajuta pe Mona:
Cris merge la gradinita/camin?
se uita la desene?daca DA cat de mult?
cat de mult se joaca pe zi?
il certati des? adica mai bine zis il cicaliti?

te intreb pentru ca cam de aici incep problemutele.

Dupa ce imi raspunzi la intrebari am sa-ti dau detalii despre al meu copil de 4 ani, acum nu pot pentru ca urla asta mic de 4 luni si inca nu am intrat in bucatarie de azi dimineatza.

Ile, mersi de raspunsul cu vitamina C. Tu ai cumparat-o de la farmacie?

referitor la "copii rahitici" sa stiti ca sunt copii rahitici! Stefan al meu este unul dintre ei. La ultimul control de rutina la 4 ani doctorita ne-a spus ca este usor rahitic si ne-a dat vigantol 3 pic pe zi pe durata iernii.In conditiile in care a primit vigantol 2 pic pe zi pana la 18 luni ca asa ne spusese dr pediatra care o aveam atunci si pe care am schimbat-o in vara asta

gata fug

Ana - mami de Stefan si Matei

Mergi la inceput