Pepenasi de iulie - august 2008 (37)
Raspunsuri - Pagina 13
ankalaura spune:
Neata
ILE - cand am citit ca tocmai ai avut puseu de vreo 4 zile, acu, recent, ma asteptam sa vad ce ai mai descoperit... Si cand colo... doar ganguresti? 
MONA - tocmai ceea ce spuneam... Nu inteleg - de ce ai nevoie de sustinerea mamei tale? Daca imi amintesc bine, mama ta nu a excelat in meseria de mama pe cand tu erai un copil...
Tu te poti intreba mult si bine de unde atatea frustrari, daca nu i le poti descoperi si elimina...
Nu stiu daca bebelusii se nasc toti la fel, dar in mod sigur ei nu se nasc RAI sau INCAPATANATI...Poate e ceva in ceea ce faceti zilnic, habar n-am... Uite, citeam acum vreo 2-3 zile ca majoritatea copiilor care fac pipi in pat la 5-7 ani au fost asezati prea devreme pe olita, din buna intentie a parintelui de a-si educa odrasla... Adica ce vreau sa spun, nu intotdeauna ne putem da seama ce efecte pot avea gesturile noastre, reactiile, comportamentul adica... Habar n-am.
Dar un lucru e cert... daca mai cauti aprobarea celor din jur si daca mai incerci tu singura sa te convingi ca e normal cum se comporta - desi eu zic ca nu e normal - o sa te astepte zile grele, da' grele! Si o sa fie prea tarziu sa mai faci ceva.
De fapt, nici nu ma bagam in subiectul asta, da' ma gandeam ca poate e bine si pentru restul mamicilor de aici, asa, ca fapt divers daca vreti, sa vada ca treaba asta cu doi copii poate sa nu fie chiar o reteta de succes absolut, adica ceva tablouri de viata nu strica nimanui.
Mona, sa nu crezi ca Eliza e cel mai cuminte copil din lume sau ca e ascultatoare foc sau mai stiu eu... Da' de unde?? Ma cert cu ea in fiecare zi... In final ne intelegem... Dar pana ne intelegem, imi vine sa arunc farfuriile de pereti.... Nu sta la masa cum trebuie, se intinde, se batzaie, are raspuns pentru orice i-ai zice, e agitata peste masura.... Se descalta, tuseste de nu se poate, isi arunca hainele, ce e la ea in camera... sa nu povestesc.... Acum nici nu am mai dus-o la gradinita, din cauza tusei,... obosesc peste masura sa tot stau dupa ea, cu gura pe ea, sa o ajut sa stranga.... Sau sa strang eu in locul ei... Bebe plange si ea, ii e foame si ei, si tot asa... Sotul meu lucreaza de doua saptamani inclusiv acasa, pana la miezul noptii sau mai mult.... Aseara am zic ca il mananc, abia venise si trebuia sa se duca la un vecin, ca i s-a stricat lu ala nu stiu ce la calculator... Pai mama ma-sii era ora 8, Elizei ii era foame, asta mica plangea si ea de oboseala, nu o spalasem, nu ii dadusem sa manance.... Sa mai zic daca eu mancasem sau nu???
Deci e greu, e al naibii de greu... Azi trebuie sa ma duc cu Eliza la ORL, cu Erika dupa gat, desigur, si pe jos, noroc ca nu e foarte departe clinica, am de mers numai vreo 20 de minute... Maine la 8 jumate ma duc cu Eliza la analize, tot cu Erika de gat.... Cam asta e peisajul... cu ditamai geanta... tot de gat si aia... cu biberoane si pampersi inauntru, cu apa si fructe pentru Eliza, servetele ude si uscate... si tot asa... are si aia cateva kile....
Acum cateva zile eram pe trecerea de pietoni, si Eliza a vrut sa fuga pe cealalta parte, sa ajunga prima, iar un cretin pe banda aia nu incetinea, a franat cu scartait de roti la juma' de metru de ea....
Deci e greu in draci, n-a zis nimeni ca e usor...
Ma duc sa aberez langa cana de cafea
kamelya spune:
neata
la multe lunite pepenasilor sarbatoriti astazi

anka mercy
ile la MEDLIFE gasesti este chirurg ortoped Dr Spataru Radu el mai lucreaza si la Budimex ,daca te duci la Medlife nu-ti promit ca nu vei sta la coada
buburuza mea
de Daria 14.07.2008
AnnaBaby spune:
Wow, fetelor, daca mai povestiti despre greutatile vietii cu 2 copii o sa le piara curajul celor care se gandesc la bebe 2
(nu ca ar fi cazul meu, ca eu sunt hotarata, never ever).
Anna
de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
jos kg!!!
ileanna spune:
kamelya sar'na de info. E bun tipu' ? Ai fost la el? Mda, stiu ca se sta la coada practic oriunde cand e vb de dr. Macar sa nu te trateze cu curu' shi sa trebuiasca sa zici sar'na ca ti-a facut favoarea sa te lase sa-i bagi bani in buzunar
. Presupun k e MedLife Grivitza adik la mama huciului 
ana ma uitai. Am de dat 10 pic Vitamina C Natural, zilnic pana pa 1 mai
.
ank de gangurit o face de prin luna a 2-a parca. Acuma e ceva asha ... io ma distrez zicand ca mi-am tras canar in casa. Are triluri. Naspa e ca uneori trilurile incep la 6 dimineatza shi se pare ca ma-sa nu apreciaza tb asta. Asha e ea, mereu nemultzumita
. Mah, mi-ar fi placut sa-si gaseasca picioarele ca la Anna. Am vazut un filmuletz cu un bb care se juca cu picioarele shi m-am cracanat de ras efectiv. Da, na. Fiecare bebel e cu prioritatile lui
. Asta a gasit mai interesant sa se intoarca pe burta (si se ridica aproape de tot pe palmutze). Chestie care in loc sa ma distreze imi da batai de cap k nu il mai pot lasa 2 min singur in patul mare. Dar nah .... oricum soon s-ar fi terminat cu lasatul in patul mare asa k ...
maitreyi spune:
neata
!
ile sunt copii rahitici si in ziua de azi...crezi ca in cucuietii din deal sta cineva dupa bebic sa ii dea zilnic nush cate picaturi de vigantol?
poate or sta, nu zic ca nu sunt, da' majoritatea nici nu a auzit de vigantol...si noi am luat la vremea noastra. iar faza cu cate picaturi si ca doza e crescuta fata de ce zice in prospect, cum e si cazul nostru, e pt ca au avut un puseu de crestere si ca sa i-l poti sustine. eu ii dau 3 picaturi si nu ma deranjeaza sa fac asta zilnic. oricum asta ai fi invatat si la medicina 
mona sotul tau nu are autoritate in fata lui cris?
invatatoarea lu' sor-mea (clasa a 2-a) le-a zis parintilor la o sedinta ca in 30 de ani de cariera nu a avut asa o generatie de agitata, de plina de personalitate, etc. am vazut multi copii nascuti dupa 2000 si chiar cred ca sunt copii deosebiti. ce faceam noi la varsta lor si ce fac ei e cu totul altceva. sunt mai grabiti. ei vin pregatiti pt cu totul altfel de situatii si trebuie sa stim cum sa ii ghidam. mama isi cumparase cand o nascuse pe sora mea cartile din searia "copii de aur", "copii de cristal", "copii de diamant" etc. le-am rasfoit si eu si am regasit multe din descrierile din carti la sora mea. oricum, cate carti si psihologi ar fi, cred ca rugaciunile fac cele mai mari minuni 
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
oanasm spune:
'netaza!
si noi prin zona..dar ca bujo, profitam la maxim de soarele de afara!
mada in sfarsit am vazut sineu pozele...imi place tare cum iti sta! si cu fusta aia in carouri...esti ca o scolarita pusa pe sotii!
si merci de parola!
mm..kimmy sper sa va rezolvati problemele! noi suntem aici! 
ile, anka ce doctori de kakat! io fac spume la gura cu dr astia...si noi am dat peste nishte cretini in toata regula (da' is bine cotati la satu mare...cacam-as in traista lor
..de aia mergem in ungaria)
didi cu dermatita asta...si noi avem ceva bubite...la inceput au fost doar in jurul gurii..si am zis ca e din caza balelor ..dar de vreo 2-3 zile au aparut si pe picioruse...sunt niste bubite mici de tot...o idee rosii....o fi dermatita!? naiba stie!! sper sa ajung azi cu el la o dr dermatolog (si asta cea mai buna..off course..mai vedem noi)..si de nu merg in ungaria...uite www.dropshots.com/raulsm#date/2008-11-13/10:25:34" target="_blank">aici cum arata..asa e si la voi?
mno..va las ca sun pt programare..pupici
Oana
de
Raul
ankalaura spune:
Ana - nu e chiar asa de complicat cu doi copii... Complicat e sa pricep ca TU ca parinte ai o problema de rezolvat, si nu copilul... Ca asta e o meserie full time pentru care nu te pregateste nimeni... Aia e problema... Adica nu pricep o chestie... la serviciu ne punem targeturi, deadline-uri, planuri de obiective... si ne dam peste cap sa le indeplinim... Cand e vorba de familie sau de copii... de ce naiba ne asteptam sa mearga toate fara planuri prealabile? Pai daca la servici as astepta sa ma aprobe seful sau sa imi zica el cum e mai bine, m-ar da afara. Acasa de ce as astepta sa imi zica altii cum e mai bine sau sa ma aprobe cineva? Numa' pentru ca nu ma poate da nimeni afara???
Ile - a mea nu si-a descoperit nici picioarele si nici nu se rasuceste, dar astept cu interes momentul. Atentie mare... chestia cu bagatul piciorului in gura tine putin, fii pregatita cu instrumentele de filmat, ca altfel o sa te distrezi doar pentru scurta perioada.
Cu chestia asta cu rugaciunile, nu vreau sa fiu contra, dar sunt din fire ceva mai pragmatica, si consider ca daca Doamne Doamne iti da, apai in traista nu iti baga!
Gata, zau ca ma duc sa ma leg de actele alea... Fratilor, stiti cat costa sa faci o copie legalizata la o carte de munca??? 83 de lei nene!!!! M-au spart! Si cica notarii o duc prost... 
ankalaura spune:
Hai sa va zic doua chestii de-ale Elizei, ca sa vedeti ca poate fi si foarte FUN cu doi copii...
Jucam fazan. V-am zis, noi jucam un fazan ca pentru varsta ei, gasim cuvinte cu litera icsulica...
Eram la F.
Eu - floare
Ea - fluture
Eu - farfurie
Ea - fuck (sau ma rog, asta am auzit)
Dupa ce am facut ochii cat cepele, imi explica... Pai da... eu FAC ordine, ce, nu e cuvant? eu FAC dezordine....
Iar azi dimineata, o trimit la imbracat. In paranteza va spun ca o bat destul de mult la cap sa aiba grija cu hainele, sa nu le tavaleasca excesiv, sa nu se murdareasca excesiv... Adica na, in limitele rezonabilului... Si ea vede oricum ca masina de spalat nu sta niciodata...
Bun, isi pune bluza pe ea, vad niste stropi de ceva pe piept.
Eu - ce e asta pe bluza ta mai fata? Eu nu o spal, stai asa murdara.....
Ea - nu e murdara mami, e decor
a.cicel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ankalaura Gata, zau ca ma duc sa ma leg de actele alea... Fratilor, stiti cat costa sa faci o copie legalizata la o carte de munca??? 83 de lei nene!!!! M-au spart! Si cica notarii o duc prost... ![]() |
Ce fac notarii? O duc prost? Eu am lucrat la un notar si dupa 3 luni am plecat. Munceam ca o nebuna si peste program, faceam si borderourile...deci stiam cati bani intra in fiecare zi, si ma platea cu minim pe economie (la acea vreme 2 milioane 700). Nu spun ca toti sunt la fel de zgarciti cu angajatii...dar....
mcoca spune:
Ile, cu fimoza aia eu as mai intreba. Din ce am citit eu , este fimoza daca pana la 2-3 ani nu s-a decalotat SINGUR (nici decum cu ajutor din partea parintilor cum e trendul asta nou prin ro).
Pe vit mea D scrie ca pot sa-i dau 3 luni :).
Anka
fetele sa se faca bine.
Maya a cazut aseara de pe canapea 
. Am tras o sperietura groaznica, dar e ok. Ieri a fost o zi de cacao, am fost la o inmormantare care m-a bulversat total.
Mona, si eu zic ca ar trebui sa-l dai pe Cris la gradi. Sunt sigura ca o sa-i faca bine.
Vicky si
Maya (27.06.2008)