Pepenasi de iulie - august 2008 (37)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Citat:
citat din mesajul lui monalac

A CICEL,VICKY,multumesc pt sfaturi,o sa incerc sa l dau la anul la gradinita,desi gradinitele din gr sunt dezastru....
revin ca plange codrin.

Crezi ca la noi gradinitele sunt mai bune? Mai ales ca eu am si lucrat 1 an la una din ele (ca doar am terminat lic. pedagogic). Si m-am trezit si tarziu sa o inscriu la gradinita. Noroc de sot care are un coleg la munca a carei sotie e educatoare si mi-a primit-o. E cea mai mica din grupa. Mai este un baiat cu o luna mai mare decat ea, in rest sunt toti peste 3 ani. pana la urma eu zic ca trebuie sa mergi pe ideea de a introduce copilul in colectivitate. De a lua contact zi de zi cu copii de varsta lui. Acolo daca copiii mananca, va manca si el, daca copiii se spala pe maini se va spala si el, daca stau cuminti pe scaunele, va sta si el..si multe altele. In plus va vedea ca toti copiii asculta de educatoare. Si va incerca si acasa sa puna in practica ce spune educatoarea. Bianca e mortala cateodata. Cand o pun la somn se uita la mine, rade si apoi spune: Pune papu mena. Chide otii. Sa dice mnamna tae. (in traducere libera pune capul pe perna, inchide ochii. Asa zice doamna educatoare).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anilansa spune:

ileanna da, i-am zis sotului ca vreau sa iau o pastila de somnifer ca sa dorm si eu sa imi incarc bateriile ca sunt goale si sa vada si el cum e sa dormi doar cate o ora pe noapte, dupa care sa te scoli sa vezi de ce plange odorul, iar sa adormi si cand zici ca doarme si puiul pina dimineata incepe sa planga de zici ca il pisca patul .... si apropo aseara inainte de culcare sa dus si a verificat seltarul cu medicamente ca sa nu imi vina vreo idee

Alina mamica lui Darius Gabriel (29/07/2008)
http://community.webshots.com/user/Anilansa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Oana, am vazut poza, Aida nu are bubite, are pielea aspra pe anumite zone de pe brate, si rosiatica. Pe fata nu are absolut nimic, este foarte curata si catifelata. Dar am citit ca dermatita poate presupune si bubite pe fata, deci mai bine mergeti la un dermatolog. sa treaca.

Anca, criminala faza cu FAC

Aoleu, Anna, m-am ingrozit ce sperietura ati tras , pfui, bine ca era doar o zgarietura.
Si Aida are de 2 zile o ditamai zgaietura pe nas, cred ca e la moda . Si mi-a bagat aseara un deget in ochi mie de aproape ca am plans de durere , dar am zis bine ca ii taiasem unghiile inainte si bine ca mi-a bagat mie in ochi si nu ei.

a.cicel, CM mi-a venit de 3 ori pana acum.

Andreea , felicitari pentru intoarcere

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Jos kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

no, gata, a adormit Matei, revin cu completari pt Mona.

Stefan al meu, tot de 4 ani, DACA se uite excesiv la desene, sunt zile cand nu merge la camin pt ca este bolnavior, este plictisit sau somnoros sau nu a mancat suficient in ziua respectiva, face exact ca si Cris al tau.Cu mici exceptii, in plus el ragneste ca un magarus, grohaie ca un purcel, chitaie ca un soricel si face ca toate animalele da de il bag cumva in seama... Il cicalesc si cu cat il cicalesc mai des cu atata face mai urat. Mi-a zis intr-o zi ca atunci o sa fie cuminte cand no sa-i mai spun sa fie cuminte Dar la noi astfel de momente sunt rare insa...este cineva non stop cu el. Daca nu sunt eu este tati, ne jucam cu el. Desi statea singur acum nu mai sta...cica ii este frica!. Eu sper sa-i treaca faza cu frica ca ma termina si pe mine psihic...
Eu zic sa il stimulati cu ceva bulinute.La noi merge super! Punem seara bulinute pe o foaie, i-am zis ca le-am primit de la "Supernani" si este tare incantat sa le lipeasca singur pe foaie. Cand umplem foaia mi-a zis ca vrea sa-i cumpar o carte cu "corpul uman".
Cand este obraznic si nervos sta 5 minute in baie si urlaaaa de zici ca-l tai. Nu ma prea impresioneaza. Nu stiu...eu zic ca aveti nevoie doar de cateva reguli. Nici noi nu le facem perfect...la mancare sunt un dezastru! Prefer sa-i dau cu lingura desi stiu ca ar manca singur si nu ar muri de foame...Mi-am propus ca odata ce creste Matei vor manca impreuna singuri
Eu zic ca nu este cu nimic mai special ca majoritatea copiilor. Si Stefan a stat numai in brate, nu a dormit o noapte intreaga pana pe la un an jumate, se trezea tot la 3 ore sau chiar mai des. Nu a prea plans pt ca eu ca sa nu planga l-am tinut in brate non stop... asa tacea. Daca il lasam jos urla... a umblat tarziu in picioare, pe la un an si 2 luni si chiar si asa a stat carat in brate mai mult decat a umblat pe jos. Cand eram gravida cu Matei a suferit fff tare tocmai pt ca nu-l mai puteam lua in brate

Ana - mami de Stefan si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Si eu prin zona terminata efectiv. Ami s-a trezit din ora in ora Ari a dormit si ea cu noi ca nu vrea sg ca e bolnavioara si se tot trezea si ea asa ca pe la 1 nopatea am decis eu sus cu bebe tati jos cu Ari si asa am apucat sa dormim si noi vreo patru ore legate. NU mai zic ca Ari face circ in fiecare seara legat de papa si la cat suntem amandoi de obositi numai miorlaiturile ei mai lipsesc. Asa ca suntem pe muchie cu nervii.
Maitreyi felicitari pt greutate/lungime.
Tecky creca ce scumpa a fost. Si noi mergem luni la vaccin iar si l-a pus tantea la 12 si 10 adik exact cand Ari tre sa doarma.. Deci va dati seama cat de cooperanta va fi Ari la ora aia. [mutunache care isi smulge parul din cap]
Violeta ms mult. Eu nu am mopul ala ca nici nu stiu despre ce mop vb si ce pinguni dati si voi un link. Da eu am un aparat cu care se da jos tapetul de pe pereti cu abur si are si un set de periutze si scule ca la un aspirator asa si cu abur si poti curata orice cu el geamuri/cuptor/aragaz/colturi din aste af murdare rosturile etc si e f f bun numai ca na tre sa ai grija cu el ca e tare fierbinte apa aia si aburul de asemenea cat am dat jos tapetul de pe pereti ziceai cas la sauna in fiecare zi. Si lipicioasa toata de la pasta aia. Da na rezultatul conteaza nu?
Laremi ms mult. Da cu faza de la petrecere well asa e in genere te lauzi ce copil cuminte ai si cand esti undeva face scadal. Legat de raceala suntem tot varza inca speram sa scapam cat de curand ca de nu o iau prin papusoi. La dentist am rezolvat si cu maseaua doi acuma sa vedem restul imp e ca is plombate si nu ma mai dor. Legat de somnic Ami a inceput sa aiba doua somnuri pe zi adik de pe la 10 unul si de pe la 2-3 al doilea, nus batute inca in cuie ala de pranz ma ales ca dim doarme mereu de la 10. Da avem timp Ari asa a dormit pana pe la 1 an si jumate cand a reusit un sg somn de la 12.
Si aici se papa dovleac mult tot asa copt in genere se face la cuptor ca si cartofii taiat asa feliutze sau supa de dovleac se face cand nu se gaseste dovleac ei folosesc squah care e o ruda de-a dovleacului.
Si aici este detol si se foloseste la toate celea.
Bubu ms mult. Cizmele is adidas din colectia stella mcartney si le-am primit cadou de ziua mea anul trecut de la sotz.
Gally ms.
Trimit si rvein ca tre sa pun prinmtesa mica la nanitz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

MONA - dar de aprobarea sotului de ce ai nevoie? Am tot zis ca e ultima data cand imi dau cu presupusul, si asta chiar ar trebui sa fie ultima! Ceva trebuie sa faci! Sa nu mai spui mereu ca e greu, ca nu e simplu, ca e complicat. Da-i in ma-sa, toti sunt prosti, toti sunt incompetenti, stiu si eu asta, dar daca macar DOUA pareri concorda, eu zic ca tot e un plus. Asa cum vezi tu lucrurile, se pare ca nau e solutie, nu e cale de rezolvare, nu e nici o iesire, decat asa... sa asistati neputinciosi la cum creste copilul vostru si sa va consolati cu ideea ca poate cand va fi mare va fi un adult echilibrat intru toatele. Ei bine, n-are cum sa fie...
Gradinitele sunt dezastru, toate sunt anapoda, pe cuvantul meu ca te cred, ca de-aia o sa imi iau campii si o sa ma duc la mama naibii in Alaska la 10 mii de km de aici, tocmai ca sa nu mai dau de tampiti, cretini, incompetenti... Dar pana atunci, fac aici ce pot!
Eu am priceput ce zici tu, ca a fost mereu un copil dificil; eu, in sinea mea, sunt convinsa ca toata starea asta a lui Cris are legatura cu perioada sarcinii si probabil si cu nasterea. Dar daca stati si va uitati la el cum da cu iaurtul in televizor, se distreaza la durerea lui Codrin si lipeste plastelina pe pereti, fiti siguri ca va puteti asuma si consecintele de mai tarziu.

Si cu asta gata, imi tin gura. Dar inainte de asta, vreau sa subliniez ca cine iti zice ca lasa ca merge si asa sau ca sunt mofturi si fite, nu prea iti e prieten! Ca daca copilul are ADHD, la scoala o sa ti se spuna ca e prost crescut si needucat si tu o sa te dai de ceasul mortii ca nu o sa il mai poti integra, nu o sa il mai poti ajuta, iar sistemul, nu uita, merge IMPOTRIVA ta. La fel si timpul... Nu prea se scurge in avantajul nostru....
GATA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladymina77 spune:

Salutare si de la noi,

Multumim de raspuns fetelor care s-au inscris in clubul "only milk",se pare ca suntem cateva.

Io nu pricep mai frate o chestie legata de medicii din Ro.Astia chiar nu citesc prospectele medicamentelor?Atunci dc naiba le mai pune producatorul in cutie de prost?Daca la vigantol scrie 1 sau 2 maxim 3 dc sa=i dai copilului 4???C-asa-i suna bine in ureche lu` "tanti"?
Am impresia ca la majoritatea facultatea aia a lor e cam = cu zero si ca prea putini sunt cu adevarat profesionisti din pacate.

Vio, la mine si azi noapte a fost la fel,trezit din 2 in 2 ore supt 3 min iar somn si tot asa dar deja m-am obisnuit asa ca mergem inainte.
In schimb aseara plangea ca isterica pe la 6 cand io ca o femeie harnica incercam sa termin mancarea pt sot,Bogdan.Deci urla de-a dreptul dar nu era plans de foame ,somn sau ceva,pur si simplu asa avea ea chef.N-am avut ce face si 5 min am lasat-o pana a iesit Bogdan de sub dus sa o potoleasca dar vezi sa nu,i-a trebuit SUS IN BRATE LA MAMA:)Frumos nu?

Legat de fier,Ile mie mi-a dat preventiv dr 6 picaturi dar nu-i dau decat 4 de Ferrum H...
Vigantol avem 2 picaturi.
Violetul l-am folosit si eu la Bogdan si am luat si pt Deea,eu sunt multumita de el.Si se spala la 2-3 baite.
Vicky,pusi pt Maya sa nu mai cada.Dar cum a reusit?
Mihaita si pe tine te pupam dulce.
Capri,curaj si fruntea sus sa treceti de puseu.
Dia,plimbare placuta,poate ne intalnim.
Gata ,fug sa schimb cacacita care s-a murdarit iarasi pana la gat cred.
Voiam sa mai spun pt bebeii constipati ca pe noi ne-a reglat ceaiul de musetel.Andreea facea de fapt destul de moale kaka dar numai odata la 2 zile si uneori chiar la 3 insa de cand a inceput sa bea ceai face zilnic.
Gata, va las o zi frumoasa.
Inca ceva pt cele care stiu,daca optez pt cei 85% alocatia pana la 2 ani ramane tot 200 lei sau se reduce la 40 ?Ms

Mami de Andreea Maria 07.08.08
Mami de Bogdan 28.05.99
http://community.webshots.com/user/ladymina77
povestea mamarutei cu cifra 7, ziua joi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

Neata!
Aici ploua de doua zile!
ILEANA si eu ii dau lui Alex vitamina d aici se numeste Dibase,ii dau 2 pic pe zi.De multe ori uit ,mama denaturata ce suntSi am sticluta de 5 luni,adica de cand s-a nascut Alex.Sper sa nu fie expiratama duc sa citesc pe ea sa vad.
VICKY..cum a reactionat Maya dupa cazatura,a plans mult?
Te intreb ptr ca si Alex era sa cada din pat dumineca.Dupa ce i a facut sotul masaj l-a lasat pe pat eu eram la jum.de metru de el ii pregatea hainele sa-l imbrac.El cand e dezbracat nu sta o clipa,era pe spate s-a intors pe burta,iar pe spate si nu i-a mai ajuns patul.E ra sa cada in cap nu stiu cum am apucat sa-l intorc sotul l-a tinul si el de piept si nu a atins podeaua doar cu un picior.
Eu nu reuseam sa ma misc imi tremurau maainile si picoarele.Alex a tipat f.tare,s-a speriat.Dar in urmatorul minut vroia sa sara la mine in brateSi eu tremuram inca de frica!
MADA ms ptr parola .Unde vad si eu pozele cu tine?Sunt curioasa
ANDREEA felicitari ptr intoarcere
A.CICEL acu vreo luna am inceput sa iau anticonceptionale.Am luat o saptamana,dar uitam sa le iau,asa ca am renuntat.Cand le-am intrerupt mi-a venitCM.Luna urmatoare adica octombrie asteptam sa vina iar ,dar nimik.Eu disperata credeam ca sunt iar gravi ,am luat test de sarcina si a iesit negativ.Acum nu iau nimic si mai eu alaptez inca.
I-am cumparat si eu lui Alex scaunel ptr papa.E devreme sa il pun in el?
Am facut proba intr-o seara,pun poze pe picasa.
Va pup,ma duc ca s-a trezit.

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Ile canarul tau cred ca s-a vorbit cu canarita mea, ca de azi dimineata numai triluri scoate Nici n-am putut sa-i dau suculetul, ca ea gangurea cu biberonul in gurita!

Anna de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
jos kg!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Buna fetele.Noi iar suntem fresh, am dormit 12 ore,iar acum suntem la o noua repriza de somnic.Si uite asa am reusit sa mai fac si eu putina ordine si ceva de papa.Afara e tare urat,e ceata,e innorat si parca da sa ploua,Si as fi vrut sa iesim un pic afara,ca nici ieri n-am iesit,uff,ce mi-e ciuda.''
Cu diversificarea,noi vom fi cele mai codase,ca doar suntem in coada listei,nu?Sincera sa fiu imi este putin cam teama de momentul ala.Ea nu primeste suzeta,nu primeste biberon,oare cum va primi gusturi noi?
Cu vigantolul noua dr ne-a spus sa luam 3 picaturi zilnic.
Cu intorsul de pe spate pe burta eram asa mandra ca fii=mea a reusit si dupa ce s-a intors de cateva ori acum nu=i mai iese,si se chinuie si se enerveaza si tipaaa.

Speranta moare intotdeauna ultima!

Violeta de Alexandra Valentina - 2.09.2008

Mergi la inceput