Condica salajencelor!!![66]

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Oti, chiar nu stiu ce sa se fi intamplat...si eu am facut asa friptura si n-am avut decat un sos numa' bun. La inceput am crezut si eu ca ai pus apa, dar daca zici ca nu...e ciudat...

Io la sfaturi de astea cu ce sa-i dai la bb mic nu-s buna. Teoria e frumoasa, mi-a placut si mie, dar eu n-am reusit practic. La Diana am esuat de la inceput, credeam ca nu se satura si dupa ce i-am dat lapte praf a refuzat sanul...am tras-o 2 luni jumate si gata! La Silvia am crezut ca voi rezista, am incercat. Dar fiind asa mare cand s-a nascut(a avut 4 kg), chiar nu se satura. Seara dupa o zi de plimbat, facut mancare si mai stiu eu ce, desi beam 1-2 l de ceai si mancam, ma trezeam ca nu aveam lapte destul...sugea ce sugea si apoi sanii erau goi...iar ea plangea de foame. Asa ca am inceput si la ea cu lapte praf, repede...cred ca dupa 2 saptamani. Insa ea a fost mai "tzatzoasa" si a acceptat si sanul paralel cu laptele praf asa ca a supt pana la 5 luni. Mereu ii dadeam sanii prima data si-i golea, apoi prrimea laptele praf. Eu totusi cred ca sunt femei care nu au destul lapte pentru bb...eu orice am facut nu am avut destul. Asta e, am suferit atunci, plangeam langa copil si eu ca voiam sa am lapte si nu voiam sa-i dau lapte praf...dar la mine asta a fost. Ti-am scris ca sa vezi ca se intampla. Stiu ca nu e bine sa te stresezi, insa e ca un cerc vicios...uneori nu ai ce face. si rabdare, poate tu vei trece peste momentele astea mai nasoale si lapticul va veni mai mult.

Oti, glucoza e altceva, nu cred ca puneau zahar in apa...nu se da la bb zahar. E rau sa-l obisnuiesti cu gustul dulce, nu are rost. Plus ca zaharul industrial are atatea toxine...nu-i da zahar in ceai. Daca e musai sa-i dai ceai, fa-l fara zahar. Si fa-i de musetel mai bine, nu de chimin. Da' si io as zice sa nu-i dai nimic, decat san. Tu stii insa mai bine cum sa faci...si eu stiam teoria....

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Cu carnea, io cred ca a fost prea multa carne, si o fi lasat apa la fel de multa? tre sa il intreb pe Vlad cat o cumparat. O zis 860 g. Ce ziceti? Si vreo 6 cepe + morcov.Cat despre problema cu suptul, asa e, teoria e intradevar frumoasa. amu fiecare incercam sa o adaptam. Eu tin mint ca la Andrei mi-a recomandat dr. ceaiul de chimen cat despre zahar la 150 ml apa pun o lingurita si il las sa fiarba cu apa, deci cel putin teoretic se face zahar invertit. Si din tot bea in jur de 30-50 ml pe zi. Rar e cand bea mai mult dar niciodata mai mult de 100 ml pe zi. Sunt zile cand nu trebuie sa ii dau deloc. Stiu ca asa se spune ca nu au nevoie de ceai, mi-a zis si dr. la care l-am inscris, insa pur si simplu sunt momente cand nu stiu ce sa ii dau sa taca. Si daca vad ca il ajuta, si mai ales ca la Andrei a functionat, de ce nu? Oare ce fac fetele care nu au intrat deloc pe aci azi? cipca???

Mergi la inceput

Noapte buuna Salajence!

Mergi la inceput

Oti, eu cred ca ai pus prea multa ceapa...la atata carne. Eu pun 2 cepe la 1 kg de carne...poate aia sa fi lasat apa multa...

Ovi o ajuns cu bine la Stockholm, e la hotel si stam pe mess.

Somn usor la toata lumea!

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

sara buna!!!

deci, oti treci la scoala.vezi ca azi predau si maine dai extemporal.ceaiul nu tine de foame si dupa normele noi ale OMs nu ie recomandat.are mai mult efecte nocive decat benefice.daca dai ceai indulcit, cica e bai mare, ca zaharul fiert mai mult timp iestem otrava ptr organism,daca il dai neindulcit iestem apa cu araoma, deci mai bine apa plata care iestem microbilojic pura,in comparatie cu apa fiarta ,care de oriune o iei in tara asta e toxica[studiu facut public recent la o tielevizune].bon, pana aci ai inteles?deci merem mai departe.efectele ceaiurilor:unele pot avea efect laxativ,aci intra ceaiul di musetel, dar indulcit de doua ori.adica se pune ceaiul la fiert si chiar cand da un clocot se pun 2 lingurite de zahar si se opreste focul.cand ceaiul s-a racit se mai pun 2 lingurite de zahar si se amesteca pana se dizolva.iar in categoria ceaiurilor care calmeaza colicii la copilul mai mare de 6 luni si pana la adult se recomanda ceaiul de anason, cica ala de chimen e frectie la picior de lemn.DECI nu mai da muica ceai la bb-ic ca viu la tine si parol ca nu te vaz prea bine.
merem mai departe.lapte bistos ai, ca doar nu a pus sute de grame, alex din ceai.tot dupa noile norme OMS copilul se hraneste la cerere.deci daca vrea din ora in ora, asa-i dai.asta e.dar mataluta ai facut totusi proba suptului? asa cum zisai acu cateva zile? pe zi si sapt?
continuam:ptr ragade indicat este garmastanul , e ceva deosebit, dar si aerisirea sanilor.fara gluma.nu se recomanda spalarea sanilor cu musetel.

bon, trecem la papica.deci bag sama ca ai pus ceapa cam multa.mie cand imi iese prea lichis sosul il strecor si las exact cata zeama cred ca am nevoie.da vb aia din greseli invata omul.

mno, te pupez, si nu te supara ca te cicalesc.

olim, trec la tine.auzi fato oala n-are nik cu faptul ca-s seci sarmalele.ai gresit mataluta ceva la procedeul maglavaisului.ca io parol ca am fiert piroste in oala si iesira bune di tat.mentionez ca nu erau facute de mine.sapt viitoare am drum de cj si ma bag la delia dupa scula.ce faci cu cartile? cum procedam?

mihaela, fain ca te conversezi cu colegu.saracu ovi de ziua lui o sa fie singur.sau se intalneste cu mama si cristina? am inteles bine? ele sunt la Stockolm?pup apasat printesele, da azi nitel mai apasat pe silvia.cum a iesit ce a copt diana cu pritena ei?

adriana, soro, te chefuiesti inca? auzi nu da rau, da io in locul vostru nu-i luam Tv la socru , il cadoriseam cu o asigurare de viata la care ma treceam eu beneficiar[am un lapsus , ca altfel se zice, corectez cand imi revine in minte].ioi ce rea is, da mno,nu se pune ca-s sincera, asa-i?

elvira, azi ti-am baut toata cafeaua si cred ca te-ai suparat ca nu am lasat alta proaspat facuta, ca vaz ca nu ai mai avut pauze.da nu-i bai, ca uite fug acusica sa fac 3 cafetiere , ptr dimineata.

cami, insanatosire grabnica.cum fu revederea cu colegu?

va pupez.

Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...

www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

Bia, multumesc.Revederea cu colegu a fost cam in felu urmator: Miercuri seara a sosit, rupt de oboseala, joi dimineata la 6,30 am iesit amindoi din casa spre servici, joi seara cind am ajuns acasa eu deja nu mai eram buna de nimic, ca de atunci si pina acuma in momentul in care iti scriu mai tot timpul am stat in pat, ametita.Sper ca pina dimineata sa imi fie mai bine, ca incep saptamina de lucru...

Asa ca, revederea a fost cam ..."prin gaura cheii", macar el sa scape de virusi:)

Acuma face planuri pentru simbata viitoare, cind o sa isi tina ziua.

Mergi la inceput

Noa ca pana am culcat io fetele, Ovi o plecat de pe mess...m-o lasat cu ochii in soare .

Asa ca am venit sa va mai spui si io...

olim, asa e cum zice Bia. Io am facut de cateva ori sarmale in oala minune. Prima data mi-au iesit ca si tie, seci si tari. Apoi am pus apa in maglavaisul ala de carne+orez, destul de multa, pentru ca orezul inghite. Sa fie moale cat sa le poti pune in varza. Au iesit asa excelente. Mai incearca, pentru ca sunt altfel decat facute in oala normala.

Bia, io nu stiu daca mama si Cristina se vor intalni cu Ovi, poate ii vor face o surpriza, stiu eu? Cred ca mama are mobilul lui, asa tin minte. Oricum n-au spus nimic...Da, ele vor fi din 19 pana in 21 in Stockholm. Ziua plina exact in 20, caci in 19 pleaca din Copenhaga si in 21 la pranz incoace.
Coptatura a iesit excelenta, ca de obicei. Am halit repede repede, ca am fost 4 prunci si io. Fetele au dus acasa(Maja cu Alma, sunt 2 surori de aici din vecini cu care Dia si Silvia se joaca des...Maja e prietena cu Dia si Alma cu Silvia) partea lor de bulle. A fost tare simpatic, ca Dia a fost cu ideea sa coaca si cand sa adune ingredientele, n-aveam destula faina. Asa ca Maja a fugit acasa la ea sa ceara faina de la mama ei, a venit cu faina si asa au impartit ce a iesit.
Hai mai zi ce ai gatit, sa ma mai inspir si io!

inca o data, acu' chiar ma duc la nani....

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

'neata! Poftiti la cafeluta! si am facut muuulta ca iar vine Bia si va lasa cu ochii in soare, ca asta e cafegista rau! Bia, bagat la cap, da nu stiu daca pot sa si respect totul. Da incerc. Nu da tare, da? Miha, asa zici? Am pus ceapa prea multa? Ioi da noua ne place ceapa de numa, cred ca va trebui sa storc sosul cum zice Bia, in cazul asta. Ce sa va mai spun? Am avut o noapte linistita, se pare ca e tot una cald, una rece . Va , fug in pat ca mai doarme urlatorul , tocmai l-am gatat de mufat si alaptat.

Mergi la inceput

neata!!!

am simtit miros de cafei.deci is prezenta!

oti, te tzuc apasat.decii vezi ca este lapte.acu , stai ca pana la 2 luni va faceti program si o sa fie ok.
pt ca ccc carnea sa nu faca spuma in oala, uite cum fac eu.las bucata in apa si schimb apa cm de 4-5 ori.carnea sta in apa pana se albeste nitel la exterior.asa procedez si cu pulpele de pui.daca va place cu ceapa multa,nu-i bai, ca storci nitel si iese un sot demential.pupici.

Mergi la inceput

cami, sanatate multa.sper ca azi esti ok.te tzuc apasat.

mihaela , acusi iti bag o reteta.

Ciulama taraneasca:

se scoate oala din cutie si se conecteaza cablul de alimetare.in oala punem 2 linguri de ulei de masline extravirjine.curatam, spalam si dam pe razatoare 3 morcovi, pe care ii trantim in oala cu neste condimente, sare si chiper.setam oala pe pui si dam START.taiem cubulete un pieptoi de pui, care musai sa fie fara os si fara chiele.cubuletele de carne le punem peste morcovi, nu trebuie invartit in oala, ca nu s-a incalzit inca instalatia.curatam , spalam si taiem in 4 cartofi[eu calculez cate persoane suntem la masa si pun un cartof de persoana].punem cartofii in oala.peste punem apa, cat sa acoperim compozitia din oala.asamblam capacele apoi fixam pe oala, verificand supapa.pana lucreaza oala , tragem o dusca se cafei si punem pe aragaz la fiert o oala de apa cu nitica sare.no stai , ca mintenas iti zic ce facem cu apa care fierbe, da acu a piuit oala si ne ocupam de ea.deci dam Cancel la oala .intr-un bol facem un sosulet alb din 2 linguri de faina , 250 ml lapte si 200-300 gr de smantana.vai de viata mea, apa fierbe , oala nu a depresurizat, ce ma fac? pai fac asa: in apa de pe aragaz torn in ploaie faina de malai, ca doar fac mamaligutaca si garnitura.boon, deci torn faina amestec nitel si dau focul la incet, ca io musai sa-mi gat ciulamica.oala a depresurizat.ridic capacul, dar dau Start pe primul program, compozitia din oala da semne de fierbere, torn incet sosuletul si amestec pana vad ca se ingroasa nitel, mai amestec nitel si pun capacul.fug la mamliga, care fierbe incet , incet, mai amestec de 2 ori in oala si deja minuntata piuie.semn ca si-a gatat treaba.Dau Cancel si astept.bine in timpul asta si mamaliga e gata .o torn intr-in bol si ma apuc sa pregatesc masa.aranjez farfuriile ptr pofticiosi.oala nu a depresurizat, deci mai am timp de-un mujdei.scot rapid din congelator punga cu usruroi.fac un mujdei nebun , asa:frec usturoilu cu nitica sare si o lingurita de ulei si pun smantana peste.mujdeiul troneaza pe masa si mancaciosii is pun doar daca doresc in ciulamica bestiala.gata oala a depresurizat.moama ce miros, ce aroma. un deliciu.

Dovleceii termitelor

astia nu i-am facut in oala.da vreau sa va spun cum i-am facut si iesira dementiali.pofticiosii mei au bisat da dejaba, ca nu mai aveam materie prima, da nici chef.
deci am curatat , spalat si taiat 4 dovlecei, nu erau imensi ca si vara , dar potriviti ca si marime.deci dovleceii taiati i-am pus in straturi intr-un vas.in straturi adica 2 randuri de dovlecel feliat , un radulet de sare si chiper.am repetat operatiunea pana am asezat toate feliile.am acoperit vasul cu un capac.mi-am facut un cafei mare , mi-am aprins o tigara si-am stat si-am cujetat, dar din cand in cand scuturam oala ca sa se amestece ingredientele, sa intre in dovlecel.gata dezmatul si ma apuc de treaba .din 3 oo , batute ca la omleta ,faina si apa am facut compozitia de "tavalit"a dovleceilor.dar in aceasta compozitie am pus 3 linguri de marar tocat[io-l aveam in punga , gata tocat, e cumparat doar , nu-s io apta te tocat fin asa ceva].mai agitam oala nitel.punem pe aragaz o tigaie cu nitel ulei.luam capacul de pe dovlecei si stoarcem apa de pe ei.ne apucam si tavalim feliutele de dovlecel prin compozita facuta si punem la prajit, intorcandu-i pe ambele parti.cu o paleta ii scoatem pe o farfurie tapetata cu servetele absorbante.au un gust demential.io am gustat doar 2 feliute ca termitele erau calare pe farfuria cu dovlecei , erau in stare sa-i manance cruzi, dati doar prin sosuletul de prajit.Sfat: gustati prima feliuta prajita si daca ccc considerati ca nu e sarata suficient[poate nu s-a macerat cum trebuie, desi ar fi trebuit]puneti sare in maglavaisul de pane.

Mergi la inceput