Condica salajencelor!!![66]
Raspunsuri - Pagina 13
mihaela_s spune:
Hai ca mai scriu si eu 2 randuri sa aveti pe dimineata...
Silvia si-a revenit de tot, a fost OK azi dupa pranz. Ovi si cu Diana au dat o tura la piscina, ce-i invidiez! Eu cu Silvia am stat acasa si am facut mancare, am mancat, ne-am delectat amandoua. Saracutza, i-a fost dor de mine...aseara ii spunea lui Ovi: tati, mi-e asa de dor de mama...!
A adormit sub masa din living, pe covor. Isi ia o perna si o patura si sta acolo de multe ori, pana vom lua canapeaua e locul ei preferat(sper ca nu si dupa aceea). In seara asta a vrut sa stau in dormitor la noi(e vis-a-vis de dormitorul lor) si sa citesc, ca sa ma stie aproape. Maine dupamasa pleaca Ovi la Stockholm la curs, asa ca ma asteapta o saptamana de vartej, singura cu fetele. Dar or trece cumva zilele pana vineri si apoi o sa le am pe mama si pe Cristina aici, ioi ca abia astept! Sambata vrem sa facem o petrecere, sa-i chemam la noi pe prietenii nostri si sa-i sarbatorim pe sarbatoriti.
Impreuna!
Nu stiu cum or imparti tortul ![]()
adriana, cu ce papica te-ai inspirat de pe site? Ce nou ai mai facut in oala? 
Bia azi ti-ai luat liber? Ca n-am vazut scutirea nicaieri! ![]()
Otilia, somn usor sa aveti! 
olim, te-ai inteles cu blonda? ![]()
Cami, multa sanatate! Daca esti mai bine, e OK, o fi fost o gripa. Am patit si eu in februarie anul asta, 3 zile nu m-am putut da jos din pat, a fost cel mai cumplit de pana acum. Ce bine ca ai asa un sotior acasa, al meu nu se stie la supe si alte minuni. Un ceai imi face si el cand sunt bolnava si un sandwich...intentia conteaza, nu? ![]()
Ioana, ce mai zici?
Giulia, ai plecat sa-ti vezi casutza? 
Elvira, ai mai gatit ceva minuni? 
Maria, succes la concurs cu catelul!
Ce mai face burtik?
Va pup, io va tot scriu la toate, unele zic cate ceva, altele nu...sper insa ca cititi ce scriu, ca m-apuca si pe mine complexele ca pe Bia. ![]()
Somn usor Zalau, desi sunt sigura ca deja aveti...
vorbe de copil...
Hobby
for2nity spune:
Buna dimineata somnoroaselor! Ia treziti-va la o cafea, iar a(fumez) singura pe aici. ![]()
Mihaela, chiar am bucatarit. Aseara am mai facut o portie de flan, de data asta totul a mers ca la carte si a iesit beton. Si am mai incercat ceva dintr-o revista, se chema Desert cu portocale (sau asa ceva) insa am avut o mica problema. La ingrediente apareau si doua albusuri despre care insa in procesul de preparare nu se amintea nimic si asta m-a derutat rau de tot
Si m-am enervat ca n-am observat inadvertenta decat dupa ce am pregatit totul. Asa ca am mers inainte dupa cum m-a batut capul. Sa va spun ce am facut, poate vi se face pofta.
Ingrediente:
4 galbenusuri
2 pahare cu suc proaspat de portocale(asa ca e enervanta asa o reteta? -de care pahare? mai mari, mai mici?!?!)
3 cuisoare
6 linguri de zahar
2 linguri de unt
2 albusuri (mama lor de albusuri)
2 portocale
o lingura de zeamil (amidon alimentar)
un praf de sare
Am facut asa: Am stors vreo 8 portocale, nu stiu din cate ar fi iesit 2 pahare caci Cristina statea langa mine si-mi golea periodic cate putin din el
Se pune sucul de portocale la fiert cu 3 cuisoare si un praf de sare.
Intre timp se bat Intr-un vas rezistent la foc cele 4 galbenusuri cu 6 linguri de zahar pana devin spumoase ( eu am bagat aici si cele 2 albusuri amintite la ingrediente
) Apoi se adauga amestecand continuu sucul de portocale fierbinte. Se fierbe pe urma compozitia la foc mic pana incepe sa se ingroase. Apoi se adauga zeamilul dizolvat in putina apa, ( eu n-am gasit zeamil asa ca am luat intaritor pentru frisca
). Se ia de pe foc si se introduce treptat untul (sa fim seriosi, cum introduci untul treptat? ) si se bate pana se omogenizeaza. Gata.
Se serveste in cupe cu feliute proaspete de portocale, se poate garnisi cu frisca si cu feliute de portocale confiate. (nu sunt sigura daca scria "confiate" insa scria cum le obtinem. Coaja de la o portocala o taiem feliute subtiti si le fierbem in apa cu putina sare. Le strecuram si le fierbem din nou intr-o cana cu apa si zahar pana devin sticloase. (Eu am sarit peste faza asta
)
Am uitat sa precizez- se serveste rece ![]()
Nu stiu cum ar fi trebuit sa fie, daca trebuiau sau nu si albusurile a iesit mancabila, arata foarte bine pusa in boluri si ornata cu portocale.
V-am facut pofta? ![]()
pe toate. Sa aveti o Duminica excelenta!
dianaiulie2009 spune:
Elvira , bravos pentru prestatia din ultima saptamana pe forum 
Mersi de cafelutza. Suna tentant reteta ta , poate o voi presta si eu , dar nu azi k mergem sa-l sarbatorim pe socrul meu care face 70 de ani si soacra i-a pregatit o petrecere surpriza . Adica , ne adunam all family ( vreo 20 si ceva de persoane ) la restaurantul rezervat de ea , cumnatul meu merge la ei sa le spuna ca vom lua masa in oras , iar cand vor intra in restaurant .... surpriza .... ii vom canta un
( IN LIMBA ROMANA , BINEINTELES
). Sper sa nu faca Doamne-fereste infarct sau ceva de genul ... Am comandat si un tort imens , deci azi sunt "asigurata" cu dulcele . Noi i-am cumparat un
ca tocmai ce s-a stricat cel de la el din camera .
Mihaela , ma bucur ca Silvia si-a revenit . Cine stie , poate totusi nu o fi fost acel virus pakatos. Sper sa ii fie bine in continuare . Ziceai k nu stie Ovi sa bucatareasca mare lucru ... arata-i oala k face ea treaba toata , numai trebuie puse de toate inauntru , ales programul si ... gata papitza .Drum bun lui Ovi ! Spor la treaba si o saptamana usoara pentru tine si fete ! Azi am invoire , da ??? 
Cami, de azi cred ca vei merge la munca . Sa ai un serviciu usor. Bine k ti-ai mai revenit. Si in RO a inceput epidemia de gripa . Au anuntat la TV ca trebuie facut vaccinul antigripal. Lui Andreea am reusit sa il fac , Paulei inca nu . Mi-e un pik groaza ... ma tot gandesc daca sa merg sau nu si cu ea la vaccin . Sa ia un serviciu usor , fara decese si fara prea mari batai de cap. ![]()
Otilia , cum ati dormit azi-noapte ? A fost cumintzel Alex ? Cum face kk acuma , tot asa de rar ? Eu le mai provocam scaune si cu 2-3 stropi de portocale storsi direct in guritza. Sa aveti o duminica linistita !!!
Restul fetelor v-ati suparat pe noi de nu mai intrati sa ne dati de stire ??? Hai ca suplimentez ce a dat Elvira cu cate o
- astea pentru Bia in mod special , poate-poate apare in zona ,
.
Sa aveti o duminica insorita, linistita si cu multe postari !!!
P.S. Bia , te-am sunat aseara , nu a mai intrat mesageria , dar acum nu ai raspuns
. Suna-ma inainte sa vii pe la mine .
" Carpe diem ! "
Bimilit spune:
salutare!!!!!!!
am vazut ca-i rand de tighi si cafei
, deci is prezenta
.
adriana
socrului tau.petrecere faina.ioi tu fata , da io-s o aiurita.ca dormeam cand ai sunat tu
, desi era era ora 19 si am uitat sa te sun
.lasa ca sun inainte de-a te calca
.
elvira, bravos fata.multumim de reteata .suna bine, da parol ca ptr mine e complicat.io n-am rabdare sa stau sa astept langa foc sa se intareasca crema de oo.is o comoda , ce mai
.io m-am scos , ca ieri am luat panna cota si am zis ca-i surprind pe ei mei.aiurea, ca nu au vrut, deci am mancat singura ca sparta
.
mihaela, bine ca e ok silvia.scumpica de ea
.las ca o sapt trece un doi.ii fi in febra pegatirilor ptr musafiri si nu vei simti asa acut lipsa lui ovi.o sapt are curs?
oti, cum a trecut noaptea?io vreau sa-ti zic ceva , da nu ma bati ok? nu vreau sa te cicalesc, da dupa noile norme OMS nu se da nik copilului alimentat la san , pana la varsta de 6 luni, nici macar ceai.io te intreb, asa ptr cultura mea jenerala di ce-i dai ceai?si da ceaiul de chimen constipa, ai grija mare.
olim, tu pe unde esti? bag sama ca ti-o ajuns colegu acasa si nu ai timp de noi.nu-i bai ca avem rabdare
.
io, ieri, in graba si-n aiureala m-am lovit fuarte rau la piciorul drept
.exact pe traiectul varicei mele proeminente si dureroase
.mai si s-a umflat si am o echimoza de toata frumusetea.si cand imi oblojeam picioru,cu crema si mesaj vad ca si pe piciorul stang se contureaza o varice de toata frumusetea.asaca imi facui programare la o clinica in cluj sa vad ce puii mei sa fac cu doamnele varice
? sper sa scap fara operatie, desi la cat is de urate ma indoiesc.acu sa vedem ce zice nenea doctoru, ca mai fusei la el si m-o intors din drum, spunand ca nu e o solutie buna operatia.
va pupez .sa aveti o duminica frumoasa.
Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...
www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi
mihaela_s spune:
Ziua buna si de la noi!
Elvira 
ce bine suna desertul tau. O sa-l incerc si eu cu siguranta! Cate portii ti-au iesit?
Adriana distractie placuta! Asa scutire mai zic si eu!
Sa ne povestesti cum a fost socrul surprins...si cum v-ati distrat.
Si nu in ultimul rand
pentru anii frumosi impliniti de socrul tau.
Bia, imi pare rau ca ai probleme cu varicele. Dar tu esti slabutza, cum de ai asa probleme? Sau nu conteaza greutatea? Nu prea ma pricep la probleme din astea...
Ce ai gatit azi?
Hai sa ma mai inspir si eu, desi saptamana viitoare cred ca fac iahnie de fasole cu ceva sunca afumata. 
Ovi are 5 zile de curs, de luni pana vineri. Mama si cu Cristina vin cu ferry la ora 14 sunt aici, iar Ovi abia seara cu avionul. Deci vineri ne vom reuni cu totii! 
Silvia e bine, nu stiu daca a fost virusul ala sau nu, ca exact la fel s-a manifestat si in primavara. Altceva nu stiu ce sa fi avut, ca manifestari din astea nu are prea des. Adica nu e sensibila la stomac si nu vomita. Cert e ca acum e bine si asta conteaza...
Fetele-Diana si prietena ei Maja-fac acum cuibi de viespi.
Abia astept sa mancam...
.
Va pup acum si eu, o seara frumoasa va doresc!
vorbe de copil...
Hobby
olim spune:
salutare
blondi ai zas-o ca de obicei, am coleg acasa de vineri seara, ieri am fost la oras sa luam un mp3 ca tot cd-uri are alex si deja m-am saturat sie ra unu la 25 de euroi in lidl, normal.
in rest nimic important, am facut sarmale in oala da nu imi plac cum au iesit,a dica orezul a fost prea sec
am pus smantana peste ele, desi nu is fan, dar tot nu mi-au palcut foarte mult.Data viitoare le fac normal in oala.
am niste emtii cred ca de luna viitoare ma duc la lucru, si nu vreau ca fata pe care o voi inlocui intra in concediu de maternitate, ioi si alex asa mic, amu vedem noi cum facem, unde il las, ca mi se pare mic tare, da e numa cateva luni, or trece repede.
adriana, LA MULTI ANI SOCRULUI!
miha lasa ca repede trece saptamana si imediat e vineri
elvira suna super
reteta, eu am nu nenea aici care are portocale, amu sa il sun sa vad daca is coapte, asa dulci nu am mancat niciodata
si fac si io retetea.
azi am facut lapte de pasare dulce, desi am vrut wafers, da colegu o zis pas
oti lasa ca vedem noi cum ajunge poku la simleu
blondooooooooooooooooo era si cazu sa apari, scula e la camin la cluj, in hasdeu, cand meri sa o suni pe delia
gasca ma duc sa fac cina, o pizza, ca am ramas fara aine si la noi nu sunt magazine deschise duminica
astept sa se trezeasca alex si facem baita si la culcare, azi am stat in pat toata familia
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
silvana_salajan spune:
Buna, fete cucuiete!Azi nu am intrat pe aci ca nu am avut rand. In primul rand noaptea trecuta musiu Alex ne-a facut program pana la 5 dimineata. Si la 5 am aplicat metoda tigancilor din spital: l-am luat langa mine si i-am bagat o tzatza in gura. Si asa am reusit sa dorm si eu ...3 ore.
Azi tot marait a fost, in plus cum l-am tot pus azi noapte la san mi-a facut o draguta de ragada la un sfarc,de numa numa. Asa ca l-am trimis pe Vlad la farmacie... dupa mameloane artificiale. Deci, o tinem intr-o veselie. Bia ma intrebi de ce ii dau ceai? Pai nu stiu care e cauza dar productia de lapte nu e constanta. Si cand vine noaptea si asta micu urla de foame si eu nu am ce ii da, ce sa fac? Mai trage din ceai mai sta o ora doua asa, se mai strange ceva si trece noaptea. Asa a fost si data trecuta, poate gresesc eu undeva.Nu vreau sa ii dau lapte praf, ca mi-e frica sa nu imi lase sanul. Sper sa se regleze cumva si sa intre totul in normal.Azi am vrut sa pap celebra friptura de vita pe care o face Bia in oala minune. Deci, l-am trimis pe husband dupa carne, facut pat de ceapa, morcov si pus carnea felii condimentata deasupra. Dat start si plecat in vizita. Venit, dat cancel depresurizat si... surpriza! In oala aveam o supa!
Deci, fata desteapta, luat un pachet de spaghete, pus la fiert, luat 2 linguri smantana, pus oala pe start, amestecat smantana cu un pachet de maghi pofta de... , bagat in oala, amestecat, pus capacul, lasat vreo 5 minute, dat cancel, strecurat spaghetele, rezultatul:(dupa Andrei) de la delicios catre mirobolant
Spaghete cu sos si bucati de vita! 

Deci, Bia, de ce mi s-a strans atata lichid? Tu ce fel de legume pui sub carne? Ma gandesc ca ar fi trebuit sa pun si ceva ce absoarbe lichid nu numai ce lasa. Oricum, rezultatul a fost mai mult decat satisfacator, ca dovada ca nu a mai ramas mai nimic in oala. Andrei a cerut portie dubla. Si prima data i-am pus mai mult, zicandu-mi in sinea mea ca o sa mananc eu ce ramane de el
Bun, va-m povestit si aventurile mele culinare de azi, va astept si pe voi la o barfa.Adriana La multi ani! socrului, sa ne spui ce a zis cand a vazut surpriza.
silvana_salajan spune:
Olimpia, eu am o verisoara studenta la cj ce sta in Hasdeu..
Deci cand vine pocu spui cat sa ii duca Nico, Deliei si o trimit pe ea dupa el
Asa-i ca am si solutii???
Miha, da nu mai e mult pana vineri si o sa fii super happy. Asa ca eu zic sa te pregatesti sufleteste de pe acum.
Restul? Pe unde umblati?
olim spune:
ai vazut ca se gasesc solutii pt tot.
mai oti io cred ca nu ii bine ca iid ai ceai, io nu i-am dat lui alex niciodata, aia e apa chiar dulce, cat despre sfarcuri si io am avut de la chicco si au fost super bune.Am aflat tarziu de ele, dar au avut succes la pui.In primul rand ar trebui sa nu te mai stresezi ca nu iti face bine deloc, si poti pierde laptele
.
cat despe apa din oala, si mie imi lasa multa apa la fripturi, amu io pun numa cate un capac maxim doua si nu mai balteste![]()
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
silvana_salajan spune:
Olimpia, da io nu am pus apa in oala deloc.
O sa incerc sa nu ma stresez, nu inteleg de ce nu e bine sa ii dau ceai. Ce sa ii dau atunci? Si in spital le dadea o solutie de glucoza, o faceau din apa cu zahar...